canım aynı sorun benim 2,5 yaşındaki oğlumda da var.. fakat şu ana kadar hiç müdahale etmedim.. bir psikolojik danışman olarak müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.. çünkü parmak emme çocuklar için duygusal bir sığınma, kendini daha güvende hissetmelerini sağlıyor, herhangi bir müdahaleyle karşılaşırsa ya bu davranışın dozu artar ya da daha farklı bir problem baş gösterir. o yüzden görmezlikten gelerek nötr davranmak en iyisi, ya da emmeye başladığı anda dikkati başka yöne çekilebilir. içiniz rahat olsun önemli bir durum yok.. fakat siğiller için mutlaka bir doktora gösterin çünkü yayılabilir diğer parmaklara da..
benm halamın oğu da emiyordu. psikiyatriste gitti biraz azalttı
siğil içinde bizim bi komşu kızının elleri siğilden görünmüyordu. denemediği kalmadı
en son okuttu geçti
ben küçükken bende de bi tane çıkmıştı okuyup çekirdekle çizdiler, çekirdeği gömdük geçti
ben de küçükken hep parmak emerek uykuya geçerdim :) cuk cuk cuk :) annem biberon verirdi parmağımı emmeyeyim diye .7 yaşına kadar emdim . Şİmdi öğretmen oldum ve sınıfımda parmak emen ,burnunu karıştıran bir kızcağız var . Hiç emme demiyorum . Emmeye başladığında dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum . Psikolog bir arkadaşım tavsiye etmişti .Ama sınıfta tek o olmadığı için bazen gözümden kaçıyorilgilenemiyorum .Ben 7 yaşıma kadar emmeme ragmen dişlerimde bir sorun olmadı .
yani size tavsiyem emmeye başladığını anladığınız anlarda dikkatini başka öne çekin . Uyku zamanı ellerini sarın ,yada uykuya geçince parmağını ağzından çıkartın . Yapma etme falan demeyin ,hiç işe yaramıyor. Daha çok tetikliyor. Bu arada bir sorum olacak kızınız ne kadar meme emdi? Oral dönem eksikliği olan çocuklarda bu tür sorunlar çok oluyor da ..
ben 6 yasina kadar parmagimi emmisim
cene, disi yapimda bozukluk yok ama kina yakmis annem elime midem bulaniyor zaten hala kokusundan öyle gecti...
emsin kime ne zararı var. Bende emmişim uzun süre.. Bebeğim emse karısmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?