Davranış Bozuklukları Kızım parmağını emiyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
canım aynı sorun benim 2,5 yaşındaki oğlumda da var.. fakat şu ana kadar hiç müdahale etmedim.. bir psikolojik danışman olarak müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.. çünkü parmak emme çocuklar için duygusal bir sığınma, kendini daha güvende hissetmelerini sağlıyor, herhangi bir müdahaleyle karşılaşırsa ya bu davranışın dozu artar ya da daha farklı bir problem baş gösterir. o yüzden görmezlikten gelerek nötr davranmak en iyisi, ya da emmeye başladığı anda dikkati başka yöne çekilebilir. içiniz rahat olsun önemli bir durum yok.. fakat siğiller için mutlaka bir doktora gösterin çünkü yayılabilir diğer parmaklara da..

Ben de 7 yasina kadar basparmagimi emdim. Okulda bazen siranin altina girip emerdim ne anliyorsam.. Parmagimi emmezsem asla uyuyamam sanirdim. Bir gece teyzemlerde kalirken teyze kizlari beni "o parmagin emdikce kuculecek kuculecek mini minnacik olacak!" diye korkuttular. O gece parmagimi ilk defa emmedim. Sabah oldugunda parmak emmeden de uyuyabildigimi farkedince o son oldu iste, bir daha ds emmedim. Kizim da emzik emerdi, iki yasinda emzigini kaybediverdikbir gece kazayla. Yoldan gelmistik, baska da yoktu. O gece biraz mizildandi, ama bir daha hic istemedi. Ona da "memeyi hav hav aldi goturdu" demistik. Sanirim bir gece yetiyor birakmaya.. Onsuz uyuyabilecegini kesfedene kadar.. En azindan bizde boyle oldu.

benm halamın oğu da emiyordu. psikiyatriste gitti biraz azalttı

siğil içinde bizim bi komşu kızının elleri siğilden görünmüyordu. denemediği kalmadı

en son okuttu geçti

ben küçükken bende de bi tane çıkmıştı okuyup çekirdekle çizdiler, çekirdeği gömdük geçti

benım kızımda 3 aylık süreklı emıyor:) acaba o da ılerde bu sekılde mı olur dıye korku sardı ş,mdiden:)

ben de küçükken hep parmak emerek uykuya geçerdim :) cuk cuk cuk :) annem biberon verirdi parmağımı emmeyeyim diye .7 yaşına kadar emdim . Şİmdi öğretmen oldum ve sınıfımda parmak emen ,burnunu karıştıran bir kızcağız var . Hiç emme demiyorum . Emmeye başladığında dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum . Psikolog bir arkadaşım tavsiye etmişti .Ama sınıfta tek o olmadığı için bazen gözümden kaçıyor ilgilenemiyorum .Ben 7 yaşıma kadar emmeme ragmen dişlerimde bir sorun olmadı .

yani size tavsiyem emmeye başladığını anladığınız anlarda dikkatini başka öne çekin . Uyku zamanı ellerini sarın ,yada uykuya geçince parmağını ağzından çıkartın . Yapma etme falan demeyin ,hiç işe yaramıyor. Daha çok tetikliyor. Bu arada bir sorum olacak kızınız ne kadar meme emdi? Oral dönem eksikliği olan çocuklarda bu tür sorunlar çok oluyor da ..

ellerine zarar veriyorsa sarın bir tülbentle uykudan önce biberonla süt verin onu emsin . En azından parmak emmez .Arkadaşlar da yazmış fazla üstüne gitmeyin yoksa çocuğun bu davranışını pekiştirirsiniz.

ellerine zarar veriyorsa sarın bir tülbentle uykudan önce biberonla süt verin onu emsin . En azından parmak emmez .Arkadaşlar da yazmış fazla üstüne gitmeyin yoksa çocuğun bu davranışını pekiştirirsiniz.

merhaba benimki de mayısta 3 yaşına girecek ve aynen gece gündüz emiyor.biz emziğe çok zorladık ama alışmadı maalesef.geçen yaz bir ara acı ojeyle bırakmıştı 1 ay kadar hiç emmedi ama benimle inatlaşma dönemi olmuştu baktım ki tekrar başlamış netten acı oje aldık tadı iğrenç ama fayda etmiyo ya. tekrar başladığında önce gece emiyodu sadece biz görmezden geldikçe gündüz de emmeye başladı .evde bu yüzden huur kalmadı hiç . tamam emsin ama dişlek olucak damak yapısı bozuldu çünkü.bir çare bulursanız çok memnun olurum

evet bende böyle düşünerek görmezden geliyordum.ama dedeler falan sürekli emme elini çek falan diyorlardı.böyle de arttı zaten şimdi de şaşırdım ne yapacağımı

siğil için de ayrı çare düşünmek lazım gerçekten.bakalım artmaz inşallah

2 yaşına kadar emzirdim canım yani böyle olduğu halde bu alışkanlığı var işte.ama müdahaleler tetikledi galiba

3,5 yaşa kadar müdahele etmemek gerekiyormuş.müdahele daha çok bağlıyor,oje,sogan sarımsak,tülben,bant hepsini denedim sonra oluruna bıraktık...önce gizli yaptı,sonra utanmayı da bıraktı.. şimdi kızım 6 oldu,sadece uyurken emiyor ..işin enteresan tarafı kendisi tamamen bıraktığını sanıyor 'emmiyorum artık değil mi?'diyor..:)hiç üstelemiyorum nasıl mutluysa öyle yapsın bu bir sorun değil sadece alışkanlık geçer illa ki....

ben 6 yasina kadar parmagimi emmisim

cene, disi yapimda bozukluk yok ama kina yakmis annem elime midem bulaniyor zaten hala kokusundan öyle gecti...

Gece uyurken eldiven takın,tırnaklarının güzel görünmesni sağlıcak şeyler yapın renkli ojeler sürün kız çocuğunun dkktni çekecektr tırnaklarının böyle dha güzel göründüğünü bozulmaması için emmemesi grektğini söyleyin.

Derste gördüğümüz bir örnekte parmağını emen 8 yaşında bir kızın resmini göstermişti hocamız. Ve bu en ileri vakalardanmış.Sakın emse ne olacak ki demeyin bir problem olarak görülmeseydi davranış problemi dersinde işlenmezdi.Kız çocuğunun bütün diş ve damak yapısı bozulmuş,dişleri neredeyse erimiş gibiydi.Görmemezlikten gelmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…