Kızım, scooter ve bisiklet SÜREMİYOR!

semakaya

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2025
14
2
1
24
Öncelikle merhaba, burada yeniyim. Kafamı çok karıştıran bir konu var. Kızım 4.5 yaşında. Fakat hala bisiklet ve scooter süremiyor. Daha bunları süremediği için henüz paten, kaykay vb. şeyler denemedim. Ne yaptıysam, ne kadar çabaladıysam da olmuyor. Pedalları asla tam çevirmiyor yarım basıp bırakıyor. Scooter hem eski model hem de yeni model olan denge scooterı olarak ayrı ayrı alıp denedim onları da süremiyor. Bakıyorum 2-2.5-3 yaşında çocuklar cayır cayır sürüyor her şeyi. Benim kızda tık yok. Minyon tipli de değil boyu 1.17 ve kilosu 20.5. yani kısa ve zayıf olsa gücü yetmiyor diyecem ama 6 yaşında görüntüsü altında 4.5 yaşında ve hiç bir beceriye sahip değil. Zekasından çok memnunum. Erkenden konuşup cümle kurdu. Her şeyi kavrayıp anlayabiliyor. Zeki cevaplara sahip her zaman. Fakat iş bisiklet ve scootera gelince böyle oluyor. Ne yapmalı yada yapmamalıyım?

Öncelikle merhaba, burada yeniyim. Kafamı çok karıştıran bir konu var. Kızım 4.5 yaşında. Fakat hala bisiklet ve scooter süremiyor. Daha bunları süremediği için henüz paten, kaykay vb. şeyler denemedim. Ne yaptıysam, ne kadar çabaladıysam da olmuyor. Pedalları asla tam çevirmiyor yarım basıp bırakıyor. Scooter hem eski model hem de yeni model olan denge scooterı olarak ayrı ayrı alıp denedim onları da süremiyor. Bakıyorum 2-2.5-3 yaşında çocuklar cayır cayır sürüyor her şeyi. Benim kızda tık yok. Minyon tipli de değil boyu 1.17 ve kilosu 20.5. yani kısa ve zayıf olsa gücü yetmiyor diyecem ama 6 yaşında görüntüsü altında 4.5 yaşında ve hiç bir beceriye sahip değil. Zekasından çok memnunum. Erkenden konuşup cümle kurdu. Her şeyi kavrayıp anlayabiliyor. Zeki cevaplara sahip her zaman. Fakat iş bisiklet ve scootera gelince böyle oluyor. Ne yapmalı yada yapmamalıyım?
Her çocuk farklıdır. Hepimizin yetenekleri ilgileri farklı. Onlarda öyle. Ben öncelikle çocuğunuzu jimnastiğe spora hareket eğitimine yönlendirmenizi öneririm

Bence işine gelmiyordur hoşlanmıyordur. Benim kız 2 buçuk yaşında bisiklet sürmeye başladı.
Ama scooter asla sürmüyor.
Sürmeyi biliyor ama sürmüyor bi ayak itip bırakıyor. Yönünü falan asla çevirmiyor.

Bence de sürmek istemediğinden. Benimkiler de nerdeyse 4.5 yaş olacaklar. 4 yaşında bisiklet aldık boyları kiloları da küçük olmasına rağmen çok güzel kavradıllar. Sizin kızınız muhtemelen sevmiyor. Bizimkiler scooter e sürmesini biliyorlar ama hiç sürmek istemiyorlar mesela.

Bisiklet asla suremedim, ben buyurkende scooter denen şey yoktu.

Ama sahane paten kayardim.

Her cocuk her beceriye sahip olmak zorunda değil kanaatimce.

Sevmiyordur istemiyodur benim kızım eylülde beş yaşına girecek daha bir aydır bisiklete biniyor öncesinde sevmedi istemedi yarım çevirip bıraktı hep pedali. Scooterdan hala hoslanmiyor

Bazı çocuklarda planlama becerisinden kaynaklı motor beceri geriden gelebiliyor. Tembellik, ilgisizlik ve isteksizlik olabilir. Benim oğlum da öyle hala ayaklarıyla ittirir, 5 yaşında.

Sadece scooter ve bisiklet mi süremiyor. Yoksa hiçbir becerisi yok mu. Bence çocuğa haksızlık ediyorsunuz. Her çocuğun gelişimi, ilgi alanı farklıdır sürmeyi sevmiyordur belki. Ayrıca çocuğunuzun ne zekasının ne de becerilerinin sizi memnun etmek gibi zorunluluğu yok.

23 yaşında kız kardeşim bisiklet süremiyorr asla hevesi de olmadı. Bazen istemezler sevmezler başka bir anormallik yoksa bence çokta takılmayın buna

Sadece scooter ve bisiklet mi süremiyor. Yoksa hiçbir becerisi yok mu. Bence çocuğa haksızlık ediyorsunuz. Her çocuğun gelişimi, ilgi alanı farklıdır sürmeyi sevmiyordur belki. Ayrıca çocuğunuzun ne zekasının ne de becerilerinin sizi memnun etmek gibi zorunluluğu yok.
Yorumunuz için teşekkür ederim, ben kızıma her konuda saygı duyuyorum. İstemediği şeylere asla zorlamıyorum. Bu beni memnun etsin diye yaptığım bir şey seğildi. Scooter istedi aldım ama süremiyor. Bisiklet istedi aldım fakat onu da süremiyor. 2 yaşından beri kış ayları hafta 3 kez yazın da her gün olacak şekilde dönüşümlü olarak bisiklet ve scooter sürmek için dışarıya çıkartıyorum tabiki de kendi isteği doğrultusunda ama süremiyor ve süremediği için üzülüyor. Her zaman onu rahatlatıp destekliyorum fakat hem onun üzüntüsü hem de istemsiz kendi üzüntümden dolayı sizlerden öneri istedim. Kızımın neye ilgisi olduğunu az çok biliyorum kendi istekleri doğrultusunda, fakat söylemediği ilgi alanları da var mıdır bilemem. Mesela resim çizmeyi, boyama kitabını boyamayı hiç sevmiyor ama birlikte yada tek başına kitap okumayı (tek başınayken okuyormuş gibi yapmayo) çok seviyor. Ben çok genç bir anneyim kızımla birlikte büyüyorum bile diyebilirim. Nasıl hareket etmeli, nereye yönelmeliyim, hiç bir fikrim yok.

Bence işine gelmiyordur hoşlanmıyordur. Benim kız 2 buçuk yaşında bisiklet sürmeye başladı.
Ama scooter asla sürmüyor.
Sürmeyi biliyor ama sürmüyor bi ayak itip bırakıyor. Yönünü falan asla çevirmiyor.
Haklı olabilirsiniz fakat bisiklet ve scooterlar kendisi istediği için aldığımız şeyler. Şimdi de benden paten ve kay kay istiyor ama daha bunları bile süremiyorken almak istemiyorum açıkcası. Nasıl hareket edeceğimi de bilmiyorum kafam karışık

Bence de sürmek istemediğinden. Benimkiler de nerdeyse 4.5 yaş olacaklar. 4 yaşında bisiklet aldık boyları kiloları da küçük olmasına rağmen çok güzel kavradıllar. Sizin kızınız muhtemelen sevmiyor. Bizimkiler scooter e sürmesini biliyorlar ama hiç sürmek istemiyorlar mesela.
Bu şekilde bakınca haklı olabilirsiniz ama bisikleti ve scooterı kızım istediği için aldık ve 2 yaşından beri her gün dışarı çıkarıp sürmeye çalışıyor yapamadığı için üzülüyor. Nasıl drstekleyeceğimi şaşırdım inanın

Bisiklet asla suremedim, ben buyurkende scooter denen şey yoktu.

Ama sahane paten kayardim.

Her cocuk her beceriye sahip olmak zorunda değil kanaatimce.
Kendi istediği için alındı bunlar ve her gün ısrarla deniyor. 2 yaşından beri. Şimdi de paten ve kaykay istiyor. Süremiyor diye almıyorum. Almalı mıyım sizce?

Bence bir ergoterapistle falan görüşün. Duyu hassasiyetleri olabilir. Ya da temkinli bir çocuktur. Cesaret edemiyordur.

Kendi istediği için alındı bunlar ve her gün ısrarla deniyor. 2 yaşından beri. Şimdi de paten ve kaykay istiyor. Süremiyor diye almıyorum. Almalı mıyım sizce?
Bana kalırsa ben almazdım. Daha diğerlerini süremiyor diyorsunuz. bu yaşta bir çocuğun herşeyi olmak zorunda değil üstelik süremiyorsa. Benim kızımda paten istiyor ama almıyorum önce bisikleti tamamen sürmeyi öğren öyle alırım dedim. Bir doktorla görüşebilirsiniz.
Ben diğer arkadaşlar gibi ilgisi yoktur diye düşünmüyorum bir sorun olabilir belki kas gelişimin de falan. Çünkü benimde gördüğüm her çocuk sürüyor gayet güzel. ilgisi olmasa sürmeyi becerebilir ama sürmek istemezdi diye düşünüyorum.

Tert etme benim oğlanda 8 yaşında bisiklet sürmeye başladım 5 yaşlarında çok uğraştım sürsün bütün arkadaşları sürüyor diye ama hiç hevesi yoktu ozamanlar süremedi uğraştığımla kalmıştım. Ne mi oldu şimdi birden bire gelen bisiklet aşkıyla bir haftada iki teker sürmeyi öğrendi hemde kendi kendine koca bisikleti tek başına parka getire götüre. Yani demem o ki biraz heves etmeleri lazım ve kendi hallerine bırakmak lazım onu öğrendim

Back
X