- 10 Eylül 2015
- 242
- 34
- 28
- 32
- Konu Sahibi Qumru_hanne
-
Kac kere dedim yok anlamiyor kadin ya kizim.ilerki.zamaninda.daha cok aglayip krizlere girse ne olacak off ne yapacagimi bilemedimher istediğini ağlayarak yaptırmaya alışmış
siz de bu davranışı daha da pekiştirmeyin
konuşun babaanneyle
yasak olan şeyleri ağlıyor diye yapmasın izin vermesin
hep beraber tutarlı davranışlar sergilerseniz düzeleceğini düşünüyorum zamanla
İşte ağladığı zaman aglama kizim diye hemen dedigini yapiyorlarKelin ilacı olsa başına surermis.. kızım dort buçuk yaşında okula başlayacak belki düzelir diye umut ediyorum..gerçi eskisine oranla baya düzelme var..ama şu gerçek ki büyüklerin tutumu çok etkili..ben bu yuzden çok çektim..ağladığı tutturdugu zaman tepki vermeyip, sakinleşmesini bekleyip sonra konuşmak en etkili yöntem..
Uğraşmak çok zor bunlarla..benim hayır dediğim biseyi gözümun içine baka baka yapıyorlardı ..işte bunlar insanı delirtiyor.. kötü olmak pahasına dediğimiz olacak ancak, başka şans bırakmıyorlar.. yeni yeni düzelme var babaanne dede de, çünkü onlarda illallah ettiler heheİşte ağladığı zaman aglama kizim diye hemen dedigini yapiyorlar
Ya ben kızımı düşünüyorum aglama krizlerine girecek diye benim düşündüğüm kadar onlar dusunse ne olacak sankiUğraşmak çok zor bunlarla..benim hayır dediğim biseyi gözümun içine baka baka yapıyorlardı ..işte bunlar insanı delirtiyor.. kötü olmak pahasına dediğimiz olacak ancak, başka şans bırakmıyorlar.. yeni yeni düzelme var babaanne dede de, çünkü onlarda illallah ettiler hehe
Bu durumlarda dediğim gibi tepkisiz kalmak daha iyi..onlar düşünmez maalesef, sanki kendileri buyutmedi, bende anlamış değilim..Ya ben kızımı düşünüyorum aglama krizlerine girecek diye benim düşündüğüm kadar onlar dusunse ne olacak sanki
Ya bahsettiğiniz kişi çocuk bile değil Bebek. Tabi ki ağlayacak 2 yaş sendromudur geçer. Sabırlı olmak zorundasınız. Geçici bir dönem yaşıyorsunuz babaanneler anneanneler her zaman böyledir alttan alın kalp kırmayın. Her çocuğun huysuz bir dönemi olur. Geçicidir panik yapmayın az daha sabır sadece...baktınız olmuyor doktorunuza danışınKizim bu ayda iki yaşını dolduracak artik öyle herseye ağlıyor ki dayanacak gibi.degil su istediği zaman ağlıyor mesela bir oyuncağı alamadi ya acaip sinirleniyor belki iki yaş sendromudur bilemem ama özellikle esim işten geldigi zaman daha cok ağlıyor aglamaya daha cok cogaltiyor pazar günleri esimin izin günü olduğu zaman hele tüm gün zehir oluyor ne yapacagimi sasiriyorum esiminde cocuk aglamasina tahammülü yok bide kizim babaannesine gidince iyice eve gelince miz miz oluyor orda babaannesi her dedigini.yapiyor evde azicik istedigi geciksin aglamaya başlıyor ya bu babaanneler niye.acaba halden anlamazlar her dedigini yapma diyorum torunuma birsey deme diye hep kizimi bana karsi cephe aliyor ya o degil de kizim şöyle üç yaşına gelsin budefa ofke nobetleri.gecirerek en cokta ondan korkuyorum ne yapabilirim kizlar bir akıl verin
Aynen biz bi kizsak üvey annesi muamele si yaparlar sanki onlar kendi cocuklarina hic sesini yukseltmedilerBu durumlarda dediğim gibi tepkisiz kalmak daha iyi..onlar düşünmez maalesef, sanki kendileri buyutmedi, bende anlamış değilim..
İste onu ben yaparim ama esim dayanamiyor yani tahammulu yok aglamasina babaannesinde de her dedigi oluyor ne yapacagimi sasirdimDilediği kadar ağlasın, hayır'sa hayır. Ağlamakla tamam'a donmuyor.
Aglamanin sonunda uyuyorlar, uyandıklarında niçin agladikladiklarini bile unutuyorlar.
Döngü kırılıyor elbet, ve ağlamadan anlatmayı deniyorlar.
Net cevabı alınca, biraz üzülüyorlar, hiçbirşey olmamış gibi kaldıkları yerden devam ediyorlar.
Iyide babaanesin her dediği yapması onu anladigi anlamina gelir mesela o oldugu zaman daha cok ağlıyor eğer kv birsey yapmazsa budefa kizim dövmeye başlıyor babaanesini ben vurma kizim dedikce kv olsun birsey olmaz diyor bumu anlayis yaniEger esiniz geldiginde daha cok aglamaya basliyorsa esiniz onunla yeteri kadar ilgilenmiyordur yorgun uykusuz hatta moralsiz olabilir ama 2 yasindaki cocuk bunu anlayamaz tek istedigi ilgidir benimde oglun 2.5 yasinda aglama fasli azaldi ama sinir krizlerini anlatmiyim 3 yasa yaklastikca kolaylasir dedim ama oyle olmucagini belli ediyor ustelikte kardesi geliyor
Babaanne konusuna gelince eger ordan gelince isler kotuye gidiyor diyorsaniz babaannesine gondermeyin cok ayip o alistiriyor her dedigini yapiyor demek belkide onun dilinden daha cok anliyor ve daha iyi anlasiyordur birde bu acidan bakin
Dunyaya mutlaka cocugunuzun gozunden bakmaya calisin yere oturun ve o kadar kucukken bu koca dunyada kimsenin sizi anlamadigini yasaklari tehlikeleri henuz idrak edemediginizi ve kendinizide yeterince ifade edemediginizi bir dusunun onun isi daha zor sabirli olun buyuyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?