kızım sürekli tv izlemek istiyor:S

demircool

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
4.244
22
643
kızlar baya büyüdüler bizim bızdıklar ama tv yi fazla izlemek istiyor ve ben cok korkuyorum.gecen gün kombi arızalandı ve gelen tamirci berruyu tvv izlerken gördü ve yenge bebege tv izletme bizim bebek te izledi otistik oldu dedi.suan 4.5 yasında dedi ve hala konusamıyor dedi.cok korktum artık cok izletmiyorum 1 saat falan cocuk programı izletiyorum yarım saat öglen yarım saat aksam
sizler nasıl yapıyorsunuz izliyorlarmı izlemiyorlarmı kafamçokkarıştı

benim kızım 8.5 aylık.ben daha bir kere baktırtmadım.
dikkat dağınıklığı da oluyor tv izleyen bebeklerde.
kimi anneler biz tv ile büyüdük deyip kendileride azar azar baktırıyor olabilirler,ben tv ile büyümedim.kızımında büyümesini istemiyorum şahsen.
o kadar masum görmüyorum tv yi çünkü..
bence canım sende bir an önce uzaklaştırmaya dikkatini başka yerlere kaydırmaya bak..

Ben izletmemeye çalışıyorum ama arada izlediği oluyor yine..

Saruboceq kızın çok tatlı görünüyo yaa..yanaklarını sıkasım geldi

ama asla durmuyor.sizler nasıl oaylıyorsunuz?
sanırım alıştırmayla ilgili bir durum.ben gndüzleri hiç açmıyorum tv yi. internetten izliyorum izleyeceğim şeyi..
akşamlarıda ben,babası,üçümüz oyalanıyoruz işte..
gündüzleri biz uyumuyorsa oyun oynuyoruz.yada yere oturtuyorum oyuncaklarını koyuyorum kendi kendine çığlıklar atıyor filan.yürüteci,salıncağı,yemek saati,uykusu derken oyalanıyor işte.
birde hikaye kitabı okuyorum ben mesela.günde yarım saat 45 dakika kadar.

Ben izletmemeye çalışıyorum ama arada izlediği oluyor yine..

Saruboceq kızın çok tatlı görünüyo yaa..yanaklarını sıkasım geldi

ısır teyzesikaydirigubbakcemile3

Çözüm basit bas tvnin düğmesine kapat. E herhalde bebeler kendileri gidip açmıyorlardır tvyi demi???
Oyalamak için bebelerinizle oyun oynayın durmuyorlarsa da kucağınıza alın sakinletirin sizin işiniz veya keyfiniz(?) yavrularınızın sağlığından daha önemliyse tabii bilemem...

bu nasıl bir paylaşıma cevap vermedir anlayamadım!!
sizde annesiniz,anne olan birine bu şekilde cevap verilirmi azarlayıcı..
karşınızda çocuğunuz yada emrinize amade birileri var zannettiniz herhalde..
ben bir anneye yakıştıramadım,üzgünüm.kendinize yakıştırdıysanız savunun kendinizi..
çok ayıp yani..

bence tv den uzak tutun reklamlarda yayın akışı sırasında geçen kareleri bebekler yeişkinlerden 4kat hızlı algılar beyni çok yorar.faydasız birsürü ses ve görünü bilinçaltına işler ve bebeği pasifleştirir onu izlemekten hareke etmeyi oyun üretmeyi ve iletişim kurmayı bırakır siz o uyuyunca izleyin tv bağımlısı olmayın ki çocuğunuz da olmasın külliyen zarar benim fikrim

saruböcek acıklamarın için sagol yorumlarını ilgiyle okuyorum
evet dilekccim berru kendi kalkıp basıyor dügmesine ve yawrumdan hiçbirsey önemli degil.benimle bir husumetin varsa benimle hallet böyle burda bebegimle ilgilenmiyormusum gibi ya da ondan önemli birşeylerin oldugunu söyleme bana

benim kızımın sadece reklamlar ilgisi çekiyo onun dışında tv le pek alakası yok gündüz oyuncakları babannesi dedesiyle oynuyo iki saatte bi bende yanındayım benimle oynuyo akşam 6 dan sonra alıyorum kızımı yatana kadar sürekli babası ben oyun oynuyoruz özellikle beraber mutfakda vakit geçiriyoruz ben yemek yaparken oda kapkacakla oynuyo sadece akşam yatmadan önce çorbasını veya muhallebisini reklamlarla yiyiyor başka türlü bi türlü yediremedim inşallah onuda unuttururum canım sende oyuncaklar masallar oyun halısı bunlarla oyalayabilirsin benim kızım 3-4 aylıktan 9-10 aya kadar oyun halısıyla çok ilgiliydi bunu deneyebilirsin

ben çok zararlı olduğunu okumuştum. 3 yaşına kadar bebeklere yasak. ondan sonrada 20dk yı geçmemeliymiş günde. izletmiyoum. arada kaçamak bakışları oluyor ama kapatıyorum. internetten bebek şarkıları açıyorum. ilgiyle dinliyor. çaresiz kaldığımızda işe yarıyor canım. valla ben sanmıyorum bir annenin keyif yapmak için bebeğini tv karşısına oturtacağını. ya çaresiz kalmıştır, ya çok yorulmuştur ya da tv nin bir zararı olmadığını düşünüyordur
ben odanın ortasına kalın yorgan serdim. ,zerine de iki kat battaniye örttüm. sobayı da yakıyorum çıunku ev şu an soğuk. oyuncaklarıyla oyalanıyor öyle. yoksa kucakta tutamam ki akşama kadar.

kardelende reklamları izliyor ama otistik yapıcak kadar zrarlı olduğunu bilmiyordum
bundan sonra izletmem

bende doğdu doğalı hiç tv karşısına koymamıştım ama şimdi hava soğudu sürekli oturma odasında oturuyoruz ar ada ben açıyorun tv ama kesinlikle bakmıyor ilgisini çeken reklam olursa kafasını çeviriyor tekrar oyuna dalıyor.

Valla yakıştırıyorum çünkü benim hiçbir anneyi savunmaya gereğim yok hiçbir annenin de benim onu savunmama ihtiyacı olmamalı ama küçücük kendini savunamayan ne verirsen onu alan bir bebeği savunma zorunluluğum var kusura bakmayın. Bakın burda basit birşeyden bahsetmiyoruz otizmden bahsediyoruz ve buna benzer daha nice hastalıktan ve bunların sebebi de tv ve hepimiz de biliyoruz ki tv zararlı ama nasıl oluyor da bile bile bebeğimize zarar veriyoruz anlamıyorum...Siz buna anlam verebiliyorsanız buyrun tv seyrettirenleri savunun!!!
Bizler ki yavrularımıza yeni birşey yedirirken bile 10 kez düşünürken acaba bir zararı olur mu yok alerji yaparmı diye nasıl oluyor da gönül rahatlığıyla zararı olduğunu kesin olarak bildiğimiz birşeyi çocuğumuza yaptırıyoruz??? "Ya tutarsa..."misali mi yani?
Selmacım burda ben adını andığımı hatırlamıyorum sen sordun ben cevapladım burda sözüm bebeğine tv seyrettiren bütün annelere! Hepinizi kınıyorum!!! Darılanlar darılsın ama o savunmasız bebeklere yapmayın bunu rica ediyorum. Bakın uzmanlar 7 yaşına kadar ennnn fazla 1 saat tv diyor günde. 7 yaşındaki bir çocuğa bile sadece 1 saat tv izni çıkartırken uzmanlar 8 aylık bir bebeğin 1 saat seyretmesinin sonucunu hiç düşünmek istemiyorum bile, ki bu sanırsam otizm uyarısı geldikten sonra kısıtlanmış zaman daha önce ne kadar seyrediyordu?????
Selmacım kusura bakma sadece onay yorumları beklediysen ama ben yüzüne söylerim herşeyi kırıldıysan sen bilirsin ben Berru'yu ve diğer bütün tv seyrettirilen bebekleri düşünmek zorundayım bu bir sorumlulukdur....

tv otistik yapmaz....otizm konusunda internete danışın...tv den sebep otistik olan tek vaka yoktur tıp dünyasında....

ayrıca bu aralar buralarda yazan arkadaşlara bir haller oldu..herkeste bir başöğretmen edası..insanları azarlamalar, kınamalar, tuhaf yorumlar....kim kimi hangi üstünlüğüyle ezmeye çalışıyor anlayabilmiş değilim ki?????????? kim kime çok bilen edasıyla iyi annelik taslıyor? kim kime "hımmmm sen keyfine pek düşkünsün...seni gidi kötü anne" deme cesaretini kendinde buluyor?????tv konusunda yazacaktım ama bu tip yorumların olduğunu görünce vazgeçtim...insanların kendini sanal ortamlarda tatmin etmesinin tv izlemekten çok daha fazla zararlı olduğunu düşünüyorum...allah herkesin bebeğine ve tabi annelerine önce ruh sonra beden sağlığı nasip etsin....

Tv otistik yaparmış gerçekden ben otizm konusunu şöyle bir karıştırmıştımda internette yazıyor özellikle reklamlar çok zararlıymış algalayamadığı binlerce görüntü beyinde yer işgal ediyormuş ordaki mekanik sesler gerçek hayattaki insan seslerinden çok farklı olması ilgili birşeyler yazıyordu otizm konusunda.Çocuklara tv seyrettirtmek ilerde dikkat eksikliğine öğrenim hayatlarında başarısız olmalarına kadar bir çok zararlı etkisi var

tv otizmin sebebi değildir..tetikleyicisidir...ortaya çıkarır...özellikle reklamlar....aynı zamanda epilepsi ataklarını da tetikler...ama bu her tv izleyen bebek otistik-sara hastası olacağı anlamına gelmiyor...ama ben tv yanlısı değilim..bu arada unutmadan kadir tuğcu nun reklam seyreden ikizlerin annesine verdiği bir cevap geldi aklıma: "keyfini çıkar...işini gücünü yap sende bu arada"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…