kızım tetenoz olmuş mudur?

jelibon25

3 melek annesi
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
3.656
1.188
148
emerhaba, benim 13 yaşında bir kızım var. dün akşam elime zımba girdi. hemen çıkarttık. işaret parmağına girmişti. kanamadı pek. bir şey yoktu yattı. sabah kalkınca parmağını bükerken biraz acıyor dedi. okula gitti. demin mesaj attım nasıl oldu elin diye. sanki biraz daha iyi dedi. zımbada pas falan yoktu. ne kadar şişti dediğimde çok değil dedi. teog öncesi kötü bir şey istemem ama okuldan alıp hastahaneye götüreyim mi?

Allah korusun umarım önemli bişe yoktur ama içinizin rahat etmesi açısından bi doktora gösterin bence

inşallah bir şey yoktur. dedim bir tuhaflık hissedersen hemen ara diye. öğle 1 de çıkıyor okuldan. ondan sonra götürürüm büyük ihtimalle.

Birşey olmaz sanırım ya. Benim de bas parmağıma zımba girmişti tetenoz filan ayrıca vurulmadim. Geçmiş olsun :)

Eline zımba Batınca tetanos nasıl aklınıza geldi hemen

Aşısı vardır zaten

Benim elime sık sık zımba tel vs batar hiç tetanos gelmedi aklıma

Acımıştır tabii

Aile hekimine siz bir uğrayıp ya da arayıp sorun getir derse götürürsünüz

Bu arada benim de 5 yaşında çocuğum var onu da götürmem yani bu gerekçe ile doktora

Fazla vurdumduymazım galiba

Benmde elime girmisti bisey olmadi. Korkmayin.hicbisecik olmaz. Ama yinede bi gosterin tabi, iciniz rahat etsn. Gecmis olsun

Cok aci verici bir igne cocuk cok agri ceker isterseniz bir doktora danisin ama sanmiyorum birsey olmaz

Kızınınızın aşıları tamamsa bildiğim kadarıyla 50 yaş üstüne kadar koruyuculuğu var. Bepantene krem sürün bir kaç gün hızlıca iyileşecektir.

Tek asi korumaz. Sanırım 3e tamamlanıyordu doz.. Onlar da ayda bir yapılıyor.
ben işyeri hemşireliği yapıyorum canım önceden 5 senede bir yapıyorduk şimdi 10 yıla çıktı buda alıntı.
Tetanoz Aşısı Kaç Yıl Korur?
Tetanoz aşısı yapısı gereği bir kere vurulup ömür boyu koruyan aşılardan değildir. Bu sebeple 5-10 yılda bir tetanoz aşısının tekrarlanması gerekmektedir. Çünkü bir adet tetanoz aşısı hastayı en az 5 yıl en fazla 10 yıl korur.

Götürürsen için rahat eder

zımbadan olurmu falan demeyin. ablam hastanede çalışıyor. hastanın birinin vücuduna kıymık batmıştı adam tatenoz dan ölmüştü. hani kötü bişey olmaz inşallah, Allah korusun da ihmale gelmez. bence bir aşı yaptırım.

Allah Allah bana da hemşire demişti. Ben vurulmuştum, o sadece bir ay korur diğer dozları olmazsan demişti. E 5 yılsa süper..

Aile hekiminize danışabilirsiniz
Ayrıca yaşını da belirtin çünkü okulda tetanos aşısı yapılmışsa tekrar yapılmasına gerek olmuyor
Ben parmağımi bıçakla kestigimde aile hekimliginde tetanos aşısı yapilmisti

canım teog sınavları var 7 gü sonra. son dakika bir şey olmasın diye düşündüm. yalnız beni baya rahatlattınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…