Davranış Bozuklukları kızım uyumuyor ama neden

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

marul

HAYALLERİM,EYLÜL VE BEN:)
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2007
292
5
96
49
Bursa
neden olduğunu anlayamıyorum , bugünlerde diş çıkaracak gibi , tamam , ama baştan beri böyle , 10 aylık , uyumamak için her türlü numarayı yapıyor , mızmızlanıyor , tamam diyoruz uyuyacak , uyutmaya teşebbüs ediyoruz ,feryat figan , uyku düzenimiz , herşeyimiz altüst oldu , yatarak emziriyorum , ikimiz için de rahat oluyor , ama büyük hata , uyuyakalıyoruz , o da yanımızda , beşiğine koyar koymaz uyanıyor , kızıyor , yatağa alıyorum tekrar emsin uyusun diye , emmiyor bile , yatağa alır almaz uyuyor ,alıştı yatağa , çok kötü . uykuya geçmek neden bu kadar zor olabilir ki, doktoru sorun yok diyor , tmm yok , gülüp oynarken iyiyiz , uyutmaya çalışınca herşey bitiyor , gözleri kıpkırmızı oluyor , ovuşturuyor , uyku akıyor gözlerinden ama yok , dalana kadar ciyak ciyak. çaylar varmış istemedim kullanmak , hele o rezene çayı , rakı gibi , iğrenç kokuyor , papatya falan dediler ama istemiyorum ,istiyorum ki kendi kendine uyusun , gece 12 den , 1 den önce uymuyor ya , sabah 10 buçuk gibi uyanıyor , gece kç kere uyanyoruz allah bilir , ben ortalıkta hortlak gibi dolaşan bir tip , bekliyorum , düzene girecek diye , girecek değil mi?

cnm. bizde hemen hemen aynı durumdayız. bebeğim 9 aydan gün alıyo.
uykuya dalana kadar neler çekiyoruz. ayağımda sallıyorum.kucağımda sallıyorum.
bugünlerdede gece saat başı ağlıyo, uyanmıyo ama. emzik pış pış derken tekrar dalıyo. hala uyku düzenimiz yok. 1 yaş olcaz nerdeyse yaaa

cnm seni o kadar iyi anlıyorumki benim oğlum şu anda 3 yaşında ilk 6 ay evde bebek varmı yokmu belli değildi sonra bir kudurduki anlatamam .Anlattığın durumun aynısını yaşadım bana geçecek diyenlere artık düşman gibi bakıyordum çünkü 2 yaşına kadar bu böyle devam etti maalesef.şimdi ise durum pek farklı sayılmaz yine uykuyu hiç sevmeyen bir çocuk.gece yarılarına kadar oturuyor benim uykum geliyor onun gelmiyor,etrafta aynı durumu gördüğümde aa olurmu öyle şey çocuk dediğin yatar erkenden falan derdim al sana dedi Rabbim nasıl oluyormuş,şimdi kendi haline bıraktım bende ne yapim.

Ama papatya çayı verebilirsin büyümüş çünkü hem rahatlatırda hazırlarını verme kuru papatya al kendin yap yararı olur zararı olmaz.

kolay gelsin cnm zordur bilirim....

bir yaş olun düzene girer arkadaşlar.bende yaşadım bunları.şimdi çok şükür iyiz.gündüz sabah 1 saat öğlen 1 saat uyuyor.akşam 9 da yatıyor,sabah 8 de kalıkıyor.şimdi 14 aylık oğlum.zamanla düzene girecek.bol bol yoğurt yedirin.

valla bende çok iyi anlıyorum seni.benim oğlumda 14 aylık hala uyku problemimiz bitmedi gitti.diş çıkarıyorsa zor uyur.birde gaz problemi varsa rezene vermenin bir zararı olmaz bence

işin ilginç yanı o yana , yoğurt en sevdiği şey , güzel yiyor , ama işte aması var , duyuyorum kadın diyor ki , sekiz buçukta uyuyor , gece birkaç kez emiyor , sabah dokuda uyanıyor , öğlen uyuyor , bizimki gece 12 , 1 ,2 allah ne verdiyse , uyutmaya çalıştığımızda ağlıyor ,baktı olmuyor maymunluk yapıyor , oynuyor , gülüyor , sanki uykusunu almış yeni uyanmış , ne olacak bilmem , bizi uyutmuyor gece hanımefendi , şimdi bu saat oldu uyuyor , zorla kaldırsam , bütün gün ekşi ekşi dolaşır , ne güler ne oynar . hasta olmasın da ne yaparsa yapsın diyorum ama bu durum da nereye kadar ? doğal papatyayı denesem , :bbo:

aynı sorunu bizde yaşıyoruz.dünde 12de uyudu yanına yatıyoruz eşimle döne döne uyuyor.sabah 4te falan uykusunu almış oluca dikiliyor yatağa anneee diye alıyoruz yanımıza tekrar öyle uyuyor.
doktor bana mutlaka düzene sokmalısınız dedi
gündüz 3te falan uyutup saat 6 dan sonra sakın uyutmayın ne kadar huysuzluk yaparsa yapsın dedi
21.30da bütün televizyonlar ışığı kapatarak yatağına bırakın ya masal okuyun yada ninni söyliyin ama yatağında kalsın dedi.
birde hani uyumadan önce enerjisini boşaltsın,yorulsun diye yorucu oyunlar oynatırız ya tam tersini yapmalıymışız.kitap okuyup sakin sakin hareket etmeliymişiz ki içi bayılsın:roflol:diğer türlü dahada enerjik oluyorlarmış
kolay gelsin sanada canıma.s.

belli bi saat tututurmak çok önemli.ben bebekken bile 9 dan önce yada sonra hiç uyutmadım.hep 9 da uyuttum.bünyesi bu saate okadar alıştıkı 8:30 yemeğini yiyor tam 9 da gözler kapanıyor.bu çok önemli.ben sadece bunu yapabildim.gündüz uykuları karışık tabi bi, düzen tutturamadım.

işin ilginç yanı o yana , yoğurt en sevdiği şey , güzel yiyor , ama işte aması var , duyuyorum kadın diyor ki , sekiz buçukta uyuyor , gece birkaç kez emiyor , sabah dokuda uyanıyor , öğlen uyuyor , bizimki gece 12 , 1 ,2 allah ne verdiyse , uyutmaya çalıştığımızda ağlıyor ,baktı olmuyor maymunluk yapıyor , oynuyor , gülüyor , sanki uykusunu almış yeni uyanmış , ne olacak bilmem , bizi uyutmuyor gece hanımefendi , şimdi bu saat oldu uyuyor , zorla kaldırsam , bütün gün ekşi ekşi dolaşır , ne güler ne oynar . hasta olmasın da ne yaparsa yapsın diyorum ama bu durum da nereye kadar ? doğal papatyayı denesem , :bbo:

cnm Allah kolaylık versin bana hatılıyorum en çok zor gelen uykusuzzluktu beinmkiside meme bahanesiyle hiç kalkmazsa gece 10 kez kalkardı artık ruh gibi olmuştum ama papatyayı dene bence biraz sakinleştiriyor bu arada öksürüğe vede ateşede çok iyi geliyor papatya

Dediğin gibi hasta olmasınlarda ne olursa olsun ama bizde insanız bir yere kadar katlanıyor vücut ama annelik işte böyle birşey:)

cnm Allah kolaylık versin bana hatılıyorum en çok zor gelen uykusuzzluktu beinmkiside meme bahanesiyle hiç kalkmazsa gece 10 kez kalkardı artık ruh gibi olmuştum ama papatyayı dene bence biraz sakinleştiriyor bu arada öksürüğe vede ateşede çok iyi geliyor papatya

Dediğin gibi hasta olmasınlarda ne olursa olsun ama bizde insanız bir yere kadar katlanıyor vücut ama annelik işte böyle birşey:)

aynen , hepsi aynı demek ki ya , ağzında meme , emzik gibi , bütün gece öyle uyusun , üstüm açık kalıyor , üşüyorum , iki gündü kasık ağrısı dayanılmaz oldu , üstünü de örttürmüyor , ben de açıkta kalıyorum , meme açık , bel açık .allah cümlemize kolaylık versin ama böyle devam ederse ruh gibi dolaşan bir annesi olacak , işte bunu bilmiyor kafamçokkarıştı

belli bi saat tututurmak çok önemli.ben bebekken bile 9 dan önce yada sonra hiç uyutmadım.hep 9 da uyuttum.bünyesi bu saate okadar alıştıkı 8:30 yemeğini yiyor tam 9 da gözler kapanıyor.bu çok önemli.ben sadece bunu yapabildim.gündüz uykuları karışık tabi bi, düzen tutturamadım.

cnm çok haklısın ben,imkiside öyleydi herşeyi saatliydi ama maalesef öyle olmuyor belli bir zamandan sonra hastalıktı dişti derken huy değiştiriyorlar ve maalsef sonradan baş etmesi çok güç oluyor

aynen , hepsi aynı demek ki ya , ağzında meme , emzik gibi , bütün gece öyle uyusun , üstüm açık kalıyor , üşüyorum , iki gündü kasık ağrısı dayanılmaz oldu , üstünü de örttürmüyor , ben de açıkta kalıyorum , meme açık , bel açık .allah cümlemize kolaylık versin ama böyle devam ederse ruh gibi dolaşan bir annesi olacak , işte bunu bilmiyor kafamçokkarıştı

canımm yaaa waallaa bunların hepsi aynı model sadece isimleri farklı:)

yani üzülme seninle aynı şeyleri yaşayan çok anne var

meme onların oyuncakları zaten bizde kuklaları

bende senin gibiydim ama geçiyor belli bir zaman istiyor ama daha çok küçük annesi sanada yazık ..benimkisi birde benden başkasını istemezdi illa ben gidicem yanına babası gidince daha beter olurdu şimdi düzeldi Allahtan geçecek inşallah ama biraz daha büyümesi lazım

arkadaşlar ben 8 aylıkken memeden ayırdım oğlumu. çok rahatım şimdi.biraz büyüyünce zor oluyormuş, hem ayırmak hemde emzirirken eziyet ediyormuş,zaten önemli olan ilk 6 ay emzirmekmiş

canım allah yardımcın olsun.benım oglum 4 yasında hala gecelerı uyanır her gece 11 den once yatmaz.kı gunduz uykusu yok.ve en buyuk hata yanımda yatırmam oldu..senın gıbı yatarak emzırdım yanımda hemde 1 yasına kadar.ama ıkıncıyı yaparsam kesın yatagımızda yatırmıyacam.bende 6 aylık olana kadar gece gunduz bılmedım.hıc uyumazdı tam 2 saat ayagımda sallardım ınatla uyumazdı.gozlerımın altı mosmor olmustu uykusuzluktan.cok zor hem de cok.sabret zamanla alısacaksın.annelık kolay mı ya.

bebegi uyumayanlara,iste size 5 yol?

--------------------------------------------------------------------------------

bütün anneler genelde sikayetci olur bu durumdan,iste size 5 yol,ins yardimci olur,sevgiler

Çocuğunuz her gece sizinle mi yatma istiyor? Bu soruya “evet” yanıtı veren anne – babaların hiç de az değil! Siz ve eşiniz için kocaman bir aile yatağı sorun değilse çocuğunuza istediğini vermeniz çok kolay. Ancak bu durumdan kurtulmaya çalışıyorsanız, önerilerimize bir göz atmakta fayda var! Ufaklıkları yatağınızdan uzak tutabilmenin yolları bu yazıda…

Herkes geceleri uyanır!

“Neden benim çocuğum geceleri deliksiz uyumuyor?” Bu, gözleri uykusuzluktan kızarmış pek çok ebeveynin kafasını kurcalayan bir soru. Bunu öğrendiğinizde şaşırabilirsiniz ama hiçbir çocuk ya da yetişkin bütün gece tamamen uyumaz! “Geceleri uyanmak uyku düzeninin normal bir parçasıdır ancak iyi uykucular yardım almadan yeniden uykuya dalarlar.” diyor yazar Jodi Mendell. Maalesef okul öncesi çağdaki çocukların çoğu bunu başaramıyorlar. Bir diğer deyişle eğer çocuğunuz hala sizin onu uyutmanızı bekliyorsa ya da uyumak için başka bir yardıma ihtiyaç duyuyorsa, bu kısa süreli uyanmalarla ilgili bir sorunu var demektir.

Gece yarısı ziyaretleriyle başa çıkmak!

Saat gece yarısı 3 ve siz uyuyorsunuz. Aniden küçük bir dürtme, hafif bir vurma gibi şeyler hissediyorsunuz. Onu ne kadar yok saymaya çalışsanız da küçük kızınız / oğlunuz yanı başınızda durmaya devam ediyor. Ve size gözünüzü açmaktan başka çare bırakmıyor! Önünüzde umutsuz bakışlarıyla, oldukça aşina olduğunuz sözlerle çocuğunuz duruyor. Bu durumda ne yapmalısınız? Eğer eşiniz için kocaman bir aile yatağı sorun değilse hatta her gece böyle kucaklaşıyorsanız; çocuğunuza istediğini vermeniz çok kolay. Ama eğer bu durumdan kurtulmaya çalışıyorsanız, önerilerimize bir göz atın. İşte ufaklıkları yatağınızdan uzak tutabilmenin 5 yolu!

Taktikleri sabırla uygulayın

Bu dönemde pek çok çocuk yatma zamanı geldiğinde bir emzik, oyuncak hayvan, özel bir ninni ya da siz olmadan uyuma konusunda sorun yaşıyor. Eğer bu yardımcılardan her hangi biri o uyandığında yanında olmazsa tekrar uyuma konusu problem oluyor. Çözüm olarak, yavaşça ve nazikçe bu yardımcıları ondan uzaklaştırın. Çocuğunuzu yatırdıktan sonra odadan hemen ayrılın. Hafif bir müziğin gece boyunca çalması çocuğunuzu rahatlatabileceğini unutmayın. Bu uzun ve zor bir süreç… Bir gecede bunu başaramazsınız o yüzden sabırlı olun.

●Tutarlı olun

Bir plan yapın ve bu plana sadık kalın. Gece yarısı saat 3 ve çocuğunuzun isteklerinden bıkmış olabilirsiniz. Ama ne olursa olsun uyumasına yardımcı olma konusunda taviz vermemelisiniz. Eğer çocuğunuz bir şekilde yolunu bulup istediğini yaptırırsa, -hatta sadece haftada bir kere bile olsa - denemeye devam edecektir. O yüzden yatağınızdan çıkın, odasına kadar eşlik edin, onu öpün ve yanından ayrılın. Bu durumu birkaç kere daha tekrarlamaya hazırlıklı olun. Eğer çocuğunuz hastaysa ya da gerçekten kötü bir rüya gördüyse kuralları biraz esnetebilirsiniz. Ancak, eğer onu sizin odanıza kabul etmektense siz onun odasına kamp kuruyorsanız bu kuralları esnetmekten fazlası olur; bunu da aklınızdan çıkarmayın.

●Korkularını belirleyin

Okul öncesi dönemdeki bir çocuğun karanlıktan korkması çok normaldir. Bu durumda ya odasına bir gece lambası alın ya da koridorun ışığını açık bırakın. Eğer onu korkutan doğaüstü bir şeylerse yatağının altını, dolapların içini ya da nereden korkuyorsa orayı kontrol edin. Ya da bir sprey şişesine su doldurun ve bunun canavarlardan koruduğunu söyleyip gece rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Bu sadece bir öneri siz anne, baba olarak çocuğunuza uygun başka taktikler geliştirebilirsiniz.

●Ödüller önerin

Dirençli bir çocukla başa çıkmak için ödüller oldukça etkili bir yoldur. Bazı ebeveynler bu yolu tercih etmezler çünkü çocuklarına rüşvet verdiklerini düşünürler. Ama kendi yatağında durmak onun çabalarını ödüllendirmekten daha zordur. Ebeveynlerden biri şöyle bir yöntem geliştirmiş; “çocuğuma şirin bir takvim aldım ve kendi başına uyumayı başardığı her gün takvime bir işaret koyuyor. Ve o gün için bir şeker kazanıyor. Birkaç gün üst üste bunu başardığında ödül daha da büyük oluyor.”

●Uyuma ve kalkma vaktini öğretin

Çocuğunuz henüz saat okumayı bilmediği için ona hava aydınlandığında gel diyebilirsiniz. Eğer biraz daha büyükse saatin üzerinde dakikaları göstererek uyuma ve kalkma vaktini öğretebilirsiniz. Böylece zamanı geldiğinde odasına gitmesi gerektiğini kavramış olur.
-alintidir-

slm canim,uzulme genelde her bebekte olur,,dis cikartiyorda olabilirr,sikma canini,ins gecer,yolladigim yazi ins isine yarar,sevgiler,bide burda isvicreliler hemn yataga koyar cocuk aglar ama anne gitmez bakmaya,cocukta alisir yani,bnm kizda uykusu geldigini anlayinca hmn yataga koyarim ve yatar kendi odasinda,ve iki ayligindan beri,hic sallamadim kizimi,ins en onmlisi canim,saglik gerisi inan gelirr,sevgiler tekrardan

neden olduğunu anlayamıyorum , bugünlerde diş çıkaracak gibi , tamam , ama baştan beri böyle , 10 aylık , uyumamak için her türlü numarayı yapıyor , mızmızlanıyor , tamam diyoruz uyuyacak , uyutmaya teşebbüs ediyoruz ,feryat figan , uyku düzenimiz , herşeyimiz altüst oldu , yatarak emziriyorum , ikimiz için de rahat oluyor , ama büyük hata , uyuyakalıyoruz , o da yanımızda , beşiğine koyar koymaz uyanıyor , kızıyor , yatağa alıyorum tekrar emsin uyusun diye , emmiyor bile , yatağa alır almaz uyuyor ,alıştı yatağa , çok kötü . uykuya geçmek neden bu kadar zor olabilir ki, doktoru sorun yok diyor , tmm yok , gülüp oynarken iyiyiz , uyutmaya çalışınca herşey bitiyor , gözleri kıpkırmızı oluyor , ovuşturuyor , uyku akıyor gözlerinden ama yok , dalana kadar ciyak ciyak. çaylar varmış istemedim kullanmak , hele o rezene çayı , rakı gibi , iğrenç kokuyor , papatya falan dediler ama istemiyorum ,istiyorum ki kendi kendine uyusun , gece 12 den , 1 den önce uymuyor ya , sabah 10 buçuk gibi uyanıyor , gece kç kere uyanyoruz allah bilir , ben ortalıkta hortlak gibi dolaşan bir tip , bekliyorum , düzene girecek diye , girecek değil mi?

Canım, önce sen sıkıntı yapmamaya çalış kendine.Demesi kolay diyeceksin ama birkaç önerim olacak.Çocukların gece saat 22:00-02:00 arası beyin gelişimi ve büyüme hormonları açısından mutlaka uyumaları gerekiyormuş.O açıdan tutarlı olmalısın.Yatırınca ağlayınca hemen kucaklamayın emin ol bunun farkındalar ve çokta güzel kullanıyorlar.Sanırım emzirdiğin içinde senin kokuna alışmış görünüyor.Benimkide bir dönem bunu kullanmaya çalışmıştı.Emziren annelerin büyük kısmında vardır bu.Yatarak emzirmemeye çalış.
Anne-babaların uyku düzenine göre çocuklarda hareket ediyorlar.Eğer saat 21:00 gibi ışıkları kapatıp bebeğin uyuyana kadar uyuyormuş gibi yaparsanız,kıpırdanmazsanız pes edecektir bir süre sonra.Ev ne kadar hareketli olursa çocukların o kadar çok ilgisini çeker.Birde (ben çok yapardım)hangi saatte uyumasını istiyorsan yarım saat bir saat öncesinden bebeğinle oyun oyna.Onu yormaya çalış.Bu hem onun hoşuna gidecek hemde yoracaktır.Aklıma geldikçe tecrübelerimi paylaşmaya çalışırım seninle.İlk bunları dene.Ne denersen dene tutarlı ol.Bir gün olmadı diye pes etme.Önemli olan birşeyde kendini sıkma,sinirlenmemeye çalış.Stres sütünün azalmasınada neden olur.Oyun kısmını eşinle dönüşümlü olarak mutlaka yapın.Kolay gelsin canımyerimseniben

ben siteye yeni üye oldum .burda aradığım her her bilgiye ualşabiliyorum.benimde 5 aylık bir kızım var ve bende aynı sorunu yaşıyordum.aslında şuandada pek kurtulmuş sayılmam ama geçmişe nazaran daha ii.saat 21:30 22 sularında zorlada olsa yatırmaya başladım ve sanırım yavaş yavaş düzene girmeye başlayacak uykusu.yılmamak lazım.annenin daha inatçı vede kararlı olması lazım.5 aydır doğru dürüst dışarı çıkamadım benim kızımın doğduğundan beri gaz problemi olduğundan dolayı ağlama krizlrimiz çok oluyordu.ama şimdi ilaçlarla bitkisel çaylarla biraz olsun bu problemden kurtulduk.yani demem şu ki sabırlı olmak lazım vede kararlı eminim bu konuda sıkıntı yaşayan tüm anneler istikrarlı davranırsa zafer kendilerinin olur.(küçük bir tüyo gece emzirmelerini mümkün olduğunca kısa tutunki gece uyanma alışkanlığından yavaş yavaş gazgeçsin)tüm annelere allah kolaylık versin.:2:

kızım 3,5 yaşında ve 8 aylık doğdu ilk bir ay evde çocuk varmı yokmu belli deildi.sürekli uyuyordu hatta emzirmek için bile burnunu sıkarak uyandırıyordum.bir ay sonra bi feryat figan uyku felan kalmadı.3,5 yıldır uykusuz yaşıyoruz gecede toplasanız 2 saat çıkmaz uykusu.dra götürdüğümüzde sağlıklı oldugunu uyumasına bi engel olmadığını söylüyor.geceler bizim için tam bi işkence eşim ve ben muhasebeciyiz yani bizimki vücut deil kafa yoran bi iş.ama biz zaten yorgunuz.dahada kötüsü 3 senedir uykusuz yaşamak öyle zorki sinirlerimiz tamamen harap oldu.eskiden eşimle dönüşümle uyur idare ederdik bu durumu ama artık bu sorun bizim tartışmamıza fln neden oluyo e bu psikoloji ve yorgunlukla gayet normal bu.ama artık ikimizde dayanamıyoruz tek bi gece 4 saat deliksiz uyuyabilmek için bile dua ediyoruz artık.bu güne kdr kızım sadece 4 kez 12de yatıp 6da kalktı.onun dışında sürekli gecede 2 saat.kendisie baksanız öyle enerji doluki sanki bütün gece uykusuz kalıp bizi uykusuz bırakan kendisi deilmiş gibi.atarax şurup tavsiye ettiler dün gece onuda denedik.sonuç çok daha beter oldu bütün gece ağladı mızmızlandı.lütfen iyi bi yönteminiz varsa tavsiye edin çünkü artık bu durum çığrından çıkmaya ve bizi çıldırtmaya başladı:43:

Back
X