- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
Olmadı maalesef. Aşı tarihini kaçırdık.Ası olmus muydu ? Merak etmeyin riskli dönemi atlatmıs.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olmadı maalesef. Aşı tarihini kaçırdık.Ası olmus muydu ? Merak etmeyin riskli dönemi atlatmıs.
Cocuklarin hastaykrn tek ihtiyaci olan sey anne sevgisi vr ilgisi , 9 yillik annelik hayatim bana bunu ogretti :)Sürekli yanına yatmamı istiyor mesela. Devayı bende araması ve benim emzirmek dışında hiçbir şey yapamıyor olmam bile kahrediyor beni vallahi.
Yazdığınız her şey için çok teşekkürler. İhtiyacım olan her şeyi verdiniz, sağolun. :)
Amin çook teşekkür ederim.allah acil şifa versin canım okurken kalbım sıkıştı , bir an önce iyileşir inşallah mıınakınız
İshali bitti nerdeyse. Günde 2-3 kere yapıyor aşağı yukarı. Bir miktar rahatlattı o beni. Ama zaten sıvıyı kendiside talep ediyor. Kusmaması için çok yüklenmiyordum. Biraz daha üstüne düşeceğim. Çok sağolun.Asi olmadığı için biraz daha zor geçmesi normal. Benim kızım da 8 aylıkken geçirdi. Aşı olduğu halde aynı yazdığınız gibi yüksek ateş ishal ve sürekli uyku hali vardı. Parmağını oynatamiyordu resmen içim acimisti. Yemesi için ısrar etmeyin bir arkadaşın da yazdığı gibi iyileşmesi için gerek enerjiyi sindirime harcamak istemiyor vücut. Şu an en önemlisi sıvı alimi cunku ishal ile çok su kaybediyor. Yemekten daha önemli. Zaten hastanede tedavi görmüşsünüz. Sevdiği meyvelerden falan vermeye çalışın. Atlatacaktir. Ben o zamandan sonra ciddi hastaligi olan çocukları ve annelerini daha iyi anlamıştım. Hatta yakin zamanda domuz gribi gecirdi onda da ayni perisan oldu ama ben daha az uzuldum cunku Bunlar birşey değil allah sağlık versin şükür ilacı var tedavisi var toparlanır yakın zamanda. Allah tüm çocuklara sağlık afiyet versin.
Ay içimi kemiren şeylere hep deva oldu bu cevaplar. Uykuyu çok takmıştım kafama. Baygın çocuk çünkü bildiğin. Nerde bıraksam oraya yığılıyor bir süre sonra. İnşallah şimdi uyur, büyür, iyileşir diyorum. Çarşambaya kadar esneme payı var iyileşmesinde. İnşallah o güne kadar toparlarda rahat bir nefes alırız.kuzucum germe kendini bu kadar. benim 3 yaşında oğlum var bugüne kadar rota virüsü çıkmadı ama birkaç ay önce aşırı kusma ve ishal geçirdi 2-3 gün. sonra 2 gün durmadan uyudu. doğru dürüst bir şey yemedi diyebilirim ve o şekilde iyileşti. ben de biraz endişelendim annem bu çok normal kendinden pay biç ne zaman hasta olsan vücut dinlenmeden, uyumadan toparlanmıyor dedi de ikna oldum. ki gerçekten uyudukça güç geldi.
senin yavrun da öyle olacak allahın izni ile. doktorlar çıkardıysa tehlikeyi atlatmış demektir. uyumak çok iyi bir şey. uyusun güzelce güç toplasın kuzum. rabbim acil şifa versin inşallah. aklına da kötü kötü senaryolar getirme.
Gecmıs olsun güçlü olun gecmıs bileOlmadı. Çok karışıklık yaşadık tarihi hakkında. 2 doz vurulması gerekiyormuş sanırım. 1. İle 2. arasında 1 ay olması gerekiyormuş fakan derken ilk dozu kaçırdık. Telaşlanmamıştım da hiç duymadığım için. Ama telaşlanmalıymışım...
Amiin, bütün çocukları korusun, hastaların hepsinede şifa versin Rabbim.Çok çok geçmiş olsun.
Allahım en yakın zamanda şifalar versin,Allahım beterinden korusun inşallah.
Dün konu açan bi arkadaş vardı. Rotayı yaptırmalı mıyım diye soruyordu. Keşke ismini hatırlasam da etiketlesem..İnşallah öyle olur. Çok sağolun.
Yaptırmamıştık, tarihini karıştırdık. Geç kaldık. Keşke daha titiz davransaydım diye dövünüyorum şimdi.
Allah sizede acil şifalar versin. İnanın bende o kadar çok söyledim ki “keşke ben onun yerine bütün ağrıyı sızıyı çekebilsem” diye. Kendini gülümsemek için zorluyor fakat çıkmıtor işte. Arada annem diyor, su istiyor. Bu kadar. Bır bır çenesi durmayan, hep gülen çocuk gitti, öyle duvarları izleyen bi çocuk geldi. Ve gerçekten bitirdi hastalık çocuğu.canım çok geçmiş olsun bizde perişanız çok şükür 2 gündür toparladı..
dua et emiyor emmeseler daha kötü
sakın yesin diye zorlama iyice ters teper. bir lokma bile yese kar bil.. ben öyle yaptım hep
bizde de ishal kusma ateş vardı en son 41 ateşi görünce hastaneye yatış yapıldı kandaki enfeksiyon çok yükselmiş 250 felan cıktı crp değeri..
3 gün hastanede kaldık.
sonra geri çıkardılar eve bir geldik aksam cocuk gene aygın baygın.. konuşmuyor bile.
sonra 3 4 kere yeniden kusmalar. gece ateş..
başka doktora gittik yeniden yatış yapıldı 4 gün hastanede kaldı..
çok kilo verdi inan çöp gibi oldu giyemediği kıyafetleri bile üzerine oldu.. gözlerinin altı çöktü yavrumun ne neseşi kaldı ne birşeyi.
hiç düzelmeyecek toparlanmayacak sandm.. ama yavaş yavaş toparladı kendini
lütfen sabır et gececek toparlanacak miniğin böyle düşün annesi onun sana ihtiyacı var.
kilo felan verdiyse sakın takılma iştahıda acılacaktır
bizde halen ishal ve yememe devam ediyor bir nebze iyi.
ama oynamıyor bana gülmüyor, garip garip oturuyor :/ben birde işteym aklım hep evde
keşke onlar hasta olmasa biz olsak![]()
Kızım da bağırsak enfeksiyonu ve grip geçirdi son bir ayda ve en son tedavimiz bitmeye yakın gündüz yarım saat uyuyan çocuk sadece emmeye kalkıp geri yatar olmuştu ben de endişelendim doktorunu aradım doktorumuz da çok normal üzerindeki hastalığı, yorgunluğu, uykusuzluğu atıyor dedi bu iki gün böyle gitti sonra da normale döndü yavaş yavaş bence iyi bişey hastalığı atıyor nasıl vücüt yorulduysa yavrumun dinleniyor çok geçmiş olsun çok iyi anlıyorum eşekten düşenim ben de ama düzelecek hep böyle kalacak gibi geliyor biliyorum sabırBunu bugün ilk defa başka bir arkadaşımdan duydum. Doktoru söylememişti. Araştırıp yapacağım bunuda.
Beni en çok uyku hali endişelendiriyor. Gece uykusunu almış olmasına rağmen gündüz 6-7 saat uyuması normal mi şuan?
Rica ederim canım.Hepimiz geçtik bu yollardan.Çocuklar gül gibidir bir açar bir solar.Bu hastalığın ölümcül olması eskidenmiş.Böyle şeyleri hiç düşünme. Yaşlı insanlarda bile görülen bir hastalık onlar için daha tehlikeli demişti bizim doktorumuz.Su içmesi iyidir.Vücudu çok su kaybettiği için onu geri alacak. Mide bulantısı ilacı verdiyse doktorunuz su içmeden önce içirin.Biz su ve muz ile atlattık evdeki süreci. Allah dermansız dert vermesin.Çok teşekkürler. Geçirmiş birilerini duymak çok rahatlatıyor. Daha hiçbir hastalığı bu kadar sürmediği için bi umutsuzluk sardı içimi.
Yemeği sürekli teklif ediyorum. Zorlamak değil ama 15-20 dakikada bir gösteriyorum. Çok su istiyor çünkü. Yemek yemeden çok içince de kusuyor. İlaçlarda boşa gidiyor bu sefer.
Hastanede çok rahattık zaten. Çok güzel takip edildi. Eve gelince beni bir panik ve korku hali sardı. Eşim de çok dirayetli gözüküyor ama arada kendini bırakıp “acaba havale geçirdi de haberimiz mi olmadı” diyor. O kadar gitti kafalarımız artık.Dün konu açan bi arkadaş vardı. Rotayı yaptırmalı mıyım diye soruyordu. Keşke ismini hatırlasam da etiketlesem..
Üzmeyin kendinizi. Olan olmuş. Ne güzel imkanlar var. Hastane, doktor elinizin altında. Çocuk hastalandığı zaman ben hep böyle avunuyorum.
Tekrar çok geçmiş olsun.
İnşallah düzelir yakın zamanda, çok sağolun. Bu uyku meselesinde kafam daha rahat en azından. Uyumasının normal olduğunu anlamış oldum.Kızım da bağırsak enfeksiyonu ve grip geçirdi son bir ayda ve en son tedavimiz bitmeye yakın gündüz yarım saat uyuyan çocuk sadece emmeye kalkıp geri yatar olmuştu ben de endişelendim doktorunu aradım doktorumuz da çok normal üzerindeki hastalığı, yorgunluğu, uykusuzluğu atıyor dedi bu iki gün böyle gitti sonra da normale döndü yavaş yavaş bence iyi bişey hastalığı atıyor nasıl vücüt yorulduysa yavrumun dinleniyor çok geçmiş olsun çok iyi anlıyorum eşekten düşenim ben de ama düzelecek hep böyle kalacak gibi geliyor biliyorum sabır
Amiin, çok teşekkür ederim dilekleriniz için. Sıvıya ağırlık vereceğim artık.Allah şifa versin inşallah.
Uyumasi normal vücut yorgun düşer ishalde. Güçlü olun kızınız eski sağlığına kavuşacak.
Bol bol sıvı alırsa iyi olur çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim. Hiçbir aşıyı kaçırmam aslında. Ama bunu kaçırmamın zararı büyük oldu. Kızım bunu yaptırmamış birinden kaptı muhtemelen. Başka bi çocukta kızımdan kapabilirdi. Daha dikkat etmek gerekiyor bunlara.Çok çok geçmiş olsun arkadaşım senin ve meleği hasta olan tüm annelere inşallah çarşambaya kadar Rabbimin izniyle zımba gibi olacak.Ben rota virüs yatırmıştım oğluma 2 doz.benim kuzu da 23 aylık.bilemiyoruz bazen işte sen de canını sıkma artık neden yaptırmadım diye.en kötüsü bu olsun başka bisi yaşamayın insallah
Anamnez, yazının ekran görüntüsünü aldım. O kadar motive ettin, o kadar moralimi düzelttin. Çok teşekkür ederim yazın için, mutluluk ve gönül ferahlığı verdiğin için.Büyük kızım su an 8 yaşında ve bu güne getirene kadar o kadar çok hastalık geçirdi,öyle çok ilaç kullandık ki anlatamam....Kizim 3 /4 yaşlarındayken yine tuvalete bile ayakta gidemediği bir donem "Anne ben hic iyileşemiycem"dediAma büyüdükçe bağışıklıklari da güçleniyor inan bana.Hepsi gecicek sen bilinçli bir annesin ve doktorunun söylediklerini uygulayabilecek yeterliliktesin.İlacin üstünde yazani okumadan hangisi ne zaman verilecek bakmadan bir poşet dolusu ilacı aynı anda çocuğa vermeye çalışan anneler gördüm.Biliyorum dalin,kolun kırık gibi ama su an çocuğun tedavisinde çok aktif olduğun bir sürectesin.Sen gülümseyerek çocuğunun baş ucunda dur,o seni gulumserken görünce bile "her şey yolunda ,annem beni iyilestirecek"diye daha çabuk toparlanacaktir.
![]()
Canim havale gecirse mutemelen farkedersiniz. Allah korusun...havale aniden cikan ve inen ateste olurmus.. sen atesi oldugunu solemistin galiba..Hastanede çok rahattık zaten. Çok güzel takip edildi. Eve gelince beni bir panik ve korku hali sardı. Eşim de çok dirayetli gözüküyor ama arada kendini bırakıp “acaba havale geçirdi de haberimiz mi olmadı” diyor. O kadar gitti kafalarımız artık.
İnşallah o arkadaş da bu konuya denk gelir de önlemini alır.