Kızım ve imtihanım

Ah o eşler,
Benim eşim de ateş düşürücü ile başımda bekler, vermeyeceğimi bilmesine rağmen.

Ama sen şimdi normal rutininde devam et. Zamanla çocuğunun huyunu öğreneceksin. Bazı çocuklarda gerçekten ateşin yükselmesine izin vermemek gerekebilir. Ben benimkilerde çok deneyimlediğim için biraz rahatım aslında. 2 tane olunca biri diğerine geçiriyor malum.
Evet, bizde genelde ilaçsız geçmiyor. Şuan ateşi çıktıkça veriyorum. Zaten çok yorgun bedeni diye düşünüyorum.

oğlum 28 aylık 2,5 aydır oksuruğu akıntısı aksırığı kesilmedi merak etmeyin toparlar tüm yorumlara bakamadım rota virüsü aşısı yaptırmış mıydınız?
Hayır, ilk doz tarihini kaçırdık. İkinciye yaklaştığımız içinde yapılamadı maalesef.

Cok gecmis olsun.
Aşi ne kadar onemli, hicbir asisini yaptirmayanlar okusa da anlasa keske...

çok geçmiş olsun zor bir hastalık ama geçici
2 çocuğum arka arkaya geçirdi 2 hafta ömrümden 2 yıl gitti ama geçti işte
kafalarını kaldırmıyorlardı hiç bişey yemiyorlardı sürekli serum vurdurdum
Ben buraya yazana kadar bu derece çok yaşandığını bilmiyordum. Bunu yaşamasaydım 2. çocuğumda da üzerine düşmeyecektim belkide. Halbuki ne kadar önemliymiş.

Gecmiş olsun geçmiş gibi şükür aşının önemini keşke bazılarıda bu konuyu okuyup anlasa diyorum sadece
Ay keşke. Ortalıkta salgın fink atıyor. Çocuğu hasta olan zaten çekiyor, birde onun bulaştırdığı çocuklar varsa onlarında vebaline giriyor.

Çok geçmiş olsun öncelikle, miniğiniz çarçabuk toparlar inşallah.
Uyku hali sizi korkutmasın vücut sıvı kaybettiği için böyle bir şey oluyor.
Çocuklarda sıvı kaybının en büyük göstergesi zaten hareketlerde azalma ve uyku halidir.
Doktorunuz şeker, tuz, su karışımı önerdi mi acaba?
Hayır hiç öyle bir şeyden bahsetmedi. İlk defa duyuyorum. Ne için kullanılıyor?

çok geçmiş olsun, Allah dermansız dert vermesin. kötü düşünmeyin lütfen. vucut susuz kaldığı içi yorgun düşüp uyuması normal. en kısa zamanda toparlanır inşallah
Amiin inşallah, çok sağolun.

çok geçmiş olsun burnu tıkınsa uyku haram olur. Rabbim tez vakıtte şifasını versın inşallah.cesaretlı olman lazım.yemek ıstemıyorsa bırak yemesın ıyıleşnce zaten iştahı açılıp yıyecek.bol bol sıvı,şase,eğer yerse yoğurt şuan yıyemez zaten açlıkda şifadır.
Bugün 1-2 defa yemek istedi. Açlık canına tak etti sanırım. Şuan hep uyuyor. Sabırla bekliyorum bende. Çok teşekkürler.

Cok gecmis olsun.
Aşi ne kadar onemli, hicbir asisini yaptirmayanlar okusa da anlasa keske...
Daha çok bilgi ve daha çok uyarıya ihtiyaç var aslında. Benim bir anlık “2. Dozdan 1 ay öncesine kadar yapılabilir” cümlesini kaçırmam, bugün bizi bu hale getirdi. Doktorum o zamanlar “yaptırın demiyorum, yakalanma oranıda az ama yakalanırsa ağır geçer” demişti. Daha çok üstünde dursaydım diyorum şimdi.

Cok cok gecmis olsun.
Ufak bir nezlede dahi mahvoluyoruz evet hele o ihtimal..
Allah korusun...
Durumu iyi olmasa ya da iyilesecek seviyeye gelmese dr eve yollamazdi.
Uzulmeyin lutfen.

Daha çok bilgi ve daha çok uyarıya ihtiyaç var aslında. Benim bir anlık “2. Dozdan 1 ay öncesine kadar yapılabilir” cümlesini kaçırmam, bugün bizi bu hale getirdi. Doktorum o zamanlar “yaptırın demiyorum, yakalanma oranıda az ama yakalanırsa ağır geçer” demişti. Daha çok üstünde dursaydım diyorum şimdi.
Ben de yaptirmadim iki cocuguma da.
Hatta su cicegi asisi da.
Ama su cicegini sorunsuz atlattilar sukur.
Okuyunca keske yaptirsaydim diyorum.
Ancak bu asilar da zorunlu olmali.
Aileye "yaptirmasaniz da atlatir cocuk merak etmeyin" denmemeli...

oncelikle gecmis olsun.. benim oglumda 1 yasinda gecirdi 1 hafta ne yedi ne icti emdi sadece.. Cok halsizdi onu oyle gormek cok uzuyodu beni ama iyilesti 1 hafta sonunda yavas yavas toparlaniyorlar endise etmeyin yesin diye de zorlamayin..

Merhaba Kk.

Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.

Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.

Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?

Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Çok çok geçmiş olsun inşallah Allahın izniyle iyileşecek ama çok güçlü bir anneye ihtiyacı var lütfen güçlü ol dua edeceğim herşey imtihan üzülme...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim oğlumda oldu. devamlı uyuyor, zorlayarak kusuyordu. Reflor kullandık. o çok iyi geliyor probiyotik .10 gün kadar sürdü maalesef

aşı konusunda kendini suçlu hissetme.
kızım da aşısızdı çünkü doktoru önermemişti. çok fazla farklı virüs varmış ve yüzdeye vurunca koruması düşük demişti. yani aşılı olsa da rota kapmayacak diye bir kaidesi yoktu. birde o dönem yeşil kaka falan vardı, alerjikse tetiklesin istemedim. işin doğrusu rota günümüz şartlarında öyle ciddi bir hastalık da değil. rotanın ölümcül olmasının sebebi sıvı kaybı, hastanede serum taktırmışsın onun için de.
kızım mesela, hastaneye yatmadı rota kaptığında. serum de takılmadı hatta. tatilde probiyotik yoğurt ve kefir mayalamıştım, muzda eklenince üçü kafi gelmişti. erken dönmüştük bide tatilden hastaneye anında ulaşabilelim diye.
kesinlikle aşı karşıtı değilim. demek istediğim bi sıralama varsa aşıda rota aşırı şart değil. vicdan yapma.

Aşı yaptırmadığınız için kendinizi suçlamayın.
Aşı yaptırsaydınız bile başınıza gelebilirdi.

(Aşıya karşı değilim, çocuklarım aşılı)

Kardeşim su an 13 yaşında, 26 aylıkken aşılı olmasına rağmen 10 gün hastanede yattı rota virüs yüzünden.

Geçecek merak etmeyin. Yemiyor olmasına da takılmayın. Hastayken hepimiz uyumak isteriz, yemek istemeyiz. Çocuklarda bizim gibi.

Probiyotik kullanabilirsiniz destek olarak, ama eczacınıza sorun, her probiyotik ishalde kullanılmaz.
İçeriklerine göre faydalı bakterilerin bazıları ishale bazıları kabızlığa iyi gelir. Bazen de sırf bagırsak florasını düzenlemek için kullanılır.
Ezberden kullanmamak doktordan onay almak en güzeli.

Meyve seviyorsa iyi yıkanmış meyve teklif edin. Normalde şekerden uzak tutmaya çalışırım oğlumu ama peynir, ekmek, şekerli çay veririm yemeden kesilecek kadar hasta olduğunda. En azından kan şekerini biraz yükseltir diye.

Yayla çorbası, hem yoğurt var probiyotik, hem naneli bulantısına iyi gelir, yağını yakmayın naneyi direkt ekleyin. Kıvamını biraz koyu yapın. Ve 3 yemek kaşığı kadar falan içsin. Miktarına takılmayın.

Allah şifa versin, bir an önce toparlar inşallah

Oy kıyamam çok ama çok geçmiş olsun. Kızım tam ilk doğum gününe denk gelen haftada ishal kusma ve yüksek ateşe yakalandı. Biz idrar yolu enfeksiyonu sandık ki oluyordu arada. Her akşam acile koşturuyorduk. İşe de yeni başlamıştım konsantre olamıyordum devamlı evi arıyordum nasıl oldu nasıl oldu diye. Salgın var deyip eve yolluyorlardı devamlı. 4. Gün artık gözünü açamaz oldu. Ama ilaçlarını hiç ihmal etmiyorduk. Gözlerinin altı morardı inlemeler başladı. Af buyurun ishal hiç kesilmedi poposundan su akıyordu sıvı kaybından kaybedecektik yavrumu. En sonunda hastanede bağırıp çağırdım. Ölecek kızım hastaneye yatış yapın gitmeyeceğiz eve dedim. Hemen çocuk doktoru geldi gerekli ilaçlar verildi ve ishal anında kesildi iki biberon dolusu su içti meleğim.. meğer salgın dedikleri kanlı ishalmiş. Ve bebeklerde ölüm oranı çok yüksek :( 4 gün boyunca kaldık 4 gün boyunca kanlı bez değiştirdim ağlamaktan helak oldum. Düzeldi şükür, sizin meleğinizde düzelecek inşallah. Yarın da hiç-bir düzelme olmazsa yine götürün ateş ishal beklemeyin.. evlât önemli... Rabbim bütün yavrulara şifa versin...

Hayır, ilk doz tarihini kaçırdık. İkinciye yaklaştığımız içinde yapılamadı maalesef.
geçmiş olsun kötüsünü düşünmeyin bu sene aşı yaptırmayıp ya da yaptırdığı halde rota virüsü kapan arkadaşlarımın çocukları hep iyi oldu.

Cok cok gecmis olsun.
Ufak bir nezlede dahi mahvoluyoruz evet hele o ihtimal..
Allah korusun...
Durumu iyi olmasa ya da iyilesecek seviyeye gelmese dr eve yollamazdi.
Uzulmeyin lutfen.
Bende öyle diyorum kendime. Hastalığı kendi içinde yaşıyor. Göremiyorum ne bitti ne azaldı. Baygınlık hali geçmedikçe rahatlayamadım. Ama normalmiş neyseki bu.

Back
X