Kızım ve imtihanım

Bunu bugün ilk defa başka bir arkadaşımdan duydum. Doktoru söylememişti. Araştırıp yapacağım bunuda.

Beni en çok uyku hali endişelendiriyor. Gece uykusunu almış olmasına rağmen gündüz 6-7 saat uyuması normal mi şuan?

Doktorundan emin değilseniz başka bir doktora tekrar götürün. Sıvı kaybı olmaması çok önemli. Ölümlerin sebebi ishal+istahsizlik kaynakli sıvı kaybi. Emiyorsa bol bol emzirmelisiniz. hatta memeniz agzinda uyusun. Siz de bu arada cok cok iyi beslenin vitamin kullanin ve bol su için. İyi uyuyun. Onu öpüp koklayın. Sütünün kalitesi artsın. Çok geçmiş olsun.

oncelikle gecmis olsun.. benim oglumda 1 yasinda gecirdi 1 hafta ne yedi ne icti emdi sadece.. Cok halsizdi onu oyle gormek cok uzuyodu beni ama iyilesti 1 hafta sonunda yavas yavas toparlaniyorlar endise etmeyin yesin diye de zorlamayin..
Ben hep 4. günün sonunda kendine gelecek diye düşünüyordum. Genelde bu sürede toparlanır demişti doktor. Oyüzden hayal kırıklığı yaşadım açıkçası. Eve dönerken heyecanlanacağını, köpek arayacağını, ayısını soracağını sanıyordum. Sonuç; her an her yerde uyku.

Çok çok geçmiş olsun inşallah Allahın izniyle iyileşecek ama çok güçlü bir anneye ihtiyacı var lütfen güçlü ol dua edeceğim herşey imtihan üzülme...
Allah razı olsun, çok teşekkürler.

Bunu bugün ilk defa başka bir arkadaşımdan duydum. Doktoru söylememişti. Araştırıp yapacağım bunuda.

Beni en çok uyku hali endişelendiriyor. Gece uykusunu almış olmasına rağmen gündüz 6-7 saat uyuması normal mi şuan?
çok normal
hem hasta, vücudu kırgın hem de ilaç alıyor bi de iştahsız diyorsunuz yemediği için güçsüz düşüyor
kendinizi düşünün basit bir gripte bile iştahınız kesilir ve kolunuzu kıpırdatacak haliniz olma di mi
benim kızım da geçirdi, çok iyi anlıyorum hissettiklerinizi ben de çok korkmuştum ve yalvarmıştım Allahım nolur artık iyileşsin ve yaramazlıktan beni sinirlendirsin diye
eve gönderdiyse doktor durumu daha iyi olduğuiçindir yoksa Allah korusun ufacık bir risk dahi olsa doktorlar göndermiyor eve

çok geçmiş olsun Allah şifasını versin

aşı konusunda kendini suçlu hissetme.
kızım da aşısızdı çünkü doktoru önermemişti. çok fazla farklı virüs varmış ve yüzdeye vurunca koruması düşük demişti. yani aşılı olsa da rota kapmayacak diye bir kaidesi yoktu. birde o dönem yeşil kaka falan vardı, alerjikse tetiklesin istemedim. işin doğrusu rota günümüz şartlarında öyle ciddi bir hastalık da değil. rotanın ölümcül olmasının sebebi sıvı kaybı, hastanede serum taktırmışsın onun için de.
kızım mesela, hastaneye yatmadı rota kaptığında. serum de takılmadı hatta. tatilde probiyotik yoğurt ve kefir mayalamıştım, muzda eklenince üçü kafi gelmişti. erken dönmüştük bide tatilden hastaneye anında ulaşabilelim diye.
kesinlikle aşı karşıtı değilim. demek istediğim bi sıralama varsa aşıda rota aşırı şart değil. vicdan yapma.
Yinede kendimi tedbir almamış ve bu hatada payım var olarak görüyorum. Olacakla öleceğe çare yok ama keşke kendimce önlem alsaydım dedim.

Bu ishal durumu bitti aslında kızımda. Ama düzelmede hızlanma yok. İshal zaten çok korkutmuştu. Kanlı ishal görülebilir demişti doktor. Bir arkadaşımda bu şekilde kızını kaybetti. O ishal cümlesinden sonra yıkıldım zaten.

Şuan daha iyiyim. Geçecek, en kötü hastaneye yatacak bir kere daha diye düşünüyorum.

Aşı yaptırmadığınız için kendinizi suçlamayın.
Aşı yaptırsaydınız bile başınıza gelebilirdi.

(Aşıya karşı değilim, çocuklarım aşılı)

Kardeşim su an 13 yaşında, 26 aylıkken aşılı olmasına rağmen 10 gün hastanede yattı rota virüs yüzünden.

Geçecek merak etmeyin. Yemiyor olmasına da takılmayın. Hastayken hepimiz uyumak isteriz, yemek istemeyiz. Çocuklarda bizim gibi.

Probiyotik kullanabilirsiniz destek olarak, ama eczacınıza sorun, her probiyotik ishalde kullanılmaz.
İçeriklerine göre faydalı bakterilerin bazıları ishale bazıları kabızlığa iyi gelir. Bazen de sırf bagırsak florasını düzenlemek için kullanılır.
Ezberden kullanmamak doktordan onay almak en güzeli.

Meyve seviyorsa iyi yıkanmış meyve teklif edin. Normalde şekerden uzak tutmaya çalışırım oğlumu ama peynir, ekmek, şekerli çay veririm yemeden kesilecek kadar hasta olduğunda. En azından kan şekerini biraz yükseltir diye.

Yayla çorbası, hem yoğurt var probiyotik, hem naneli bulantısına iyi gelir, yağını yakmayın naneyi direkt ekleyin. Kıvamını biraz koyu yapın. Ve 3 yemek kaşığı kadar falan içsin. Miktarına takılmayın.

Allah şifa versin, bir an önce toparlar inşallah
Amiin inşallah.

Aslında bu ishal konusu şuan sorun değil bizim için. Bitti diyebilirim. Bugün 1 kere yaptı mesela. Kusmayıda engelliyoruz ilaçla. Ama ateş bir türlü bitmedi. Vücudu kabarmaya başladı benek benek. Sürekli yükseliş halinde, hep şurupla bastırmak zorundayız.

Meyve olarakta sadece elma yiyor şuan. Yemekte de ekmek, peynir, makarna, yoğurt yiyor. Arada çorba içiyor işte.

Geçecek inşallah ama bizde kendimizden geçtik artık. Odasına girince bile bi keder kaplıyor içimi. Bu halimde kızımın bir tek benim ilgilenmemi istemesininde etkisi var tabiki. Hiçbir şey yapamıyormuşum gibi hissediyorum.

Merhaba Kk.

Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.

Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.

Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?

Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Riya virüsü aşısı yaptırmışmıydınız

Hayır hiç öyle bir şeyden bahsetmedi. İlk defa duyuyorum. Ne için kullanılıyor?
Kaybettigi enerji ve mineralleri daha çabuk geri almasını sağlıyor. Eczanelerdeki şaselerle aynı mantık. 2 yaşın altındaki çocuklarda her tuvaletten sonra bir çay bardağı kadar diye anımsıyorum ama yine de bir doktorunuza sorun; söylemediyse mutlaka vardır bir bildiği.

Canım bırak az yesin iyileşsinde zayıf olsun,iyileşince bol bol yer, Allah korusun aklına öyle ihtimaller getirme,çocuk bunlar hasta olur iyileşir,Allah betetinden korusun canım.cok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin.

Merhaba Kk.

Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.

Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.

Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?

Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Rabbim şifa versin canım anne duası evladının sağlığı için şifadır bol bol dua et u Rabbim ellerini boş çevirmiycektir inş

Amiin Allah razı olsun. Bu bakteriyi yaşayarak alacağı varmış vücuduna demekki. Hastalığun başında her şeyi biliyordum fakat o dirayetim gün geçtikçe yıkıldıkça yıkıldı. Son bir virajlık daha canım var duyduklarım sayesinde.
Anlıyorum sizi az çok.biz dediğim çocuğu o halde görünce çok kötü olmuştuk.tontik çocuk baya zayiflamış,neşesi gitmişti.sizin kendi evladınız.güçlü olmak zorundasınız

Canım benim geçmiş olsun halsizlikten uyuyordur muhtemelen sen Azda olsa yedir ve ilaçlarını aksatma bolda su icir vücudu susuz kalmasın üzülme en kısa zamanda iyileşir inşallah

Rota virüsünü birçok çocuk geçiriyor endişelenme. Öncelikle sakin olmak zorundasın çünkü sen bir annesin. Annelik neden bu kadar kutsal neden önemli işte bu yüzlerden. Çocuğumuz her hastalandığında içimizin nasıl yandığını sadece biz biliriz. O yüzden seni çok ama çok iyi anlıyorum. Doktorun hastane virüsü kapmasın diye taburcu etmiştir büyük ihtimalle. Yemek az yer muhtemelen sen sadece bol sıvı almasına dikkat et. İshale bağlı olumlerin sebebi çoğunlukla sıvı kaybına bağlı olur. O yüzden bol sıvı almasına dikkat et. Emin ol çok kısa zamanda iyileşir ve eski neşeli günlerine donersiniz. Çocuklar bizim sandığımızdan çok daha kuvvetlidir. O yüzden atlatacaktir emin ol...

Bu sene oğlum ve eşim geçirdi gerçekten çok ağır bir hastalık ama şükür dermanı da var
Bence beterin beteri var çocuktur hastalanır geçer gibi düşünüp dünyayı başınıza yıkmayın
Geçmiş olsun bir haftadan fazla sürdü bizde hastalık iştahı falan çok çok sonra yerine geliyor

Çok çok geçmiş olsun. Çocukların hastalığı anne ve babayı yıpratıyor. Şimdilik dinlensin yavrucak. Zor bir durum ama en güçlü sen olacaksın. Allah yardımcın olsun.

Oy kıyamam çok ama çok geçmiş olsun. Kızım tam ilk doğum gününe denk gelen haftada ishal kusma ve yüksek ateşe yakalandı. Biz idrar yolu enfeksiyonu sandık ki oluyordu arada. Her akşam acile koşturuyorduk. İşe de yeni başlamıştım konsantre olamıyordum devamlı evi arıyordum nasıl oldu nasıl oldu diye. Salgın var deyip eve yolluyorlardı devamlı. 4. Gün artık gözünü açamaz oldu. Ama ilaçlarını hiç ihmal etmiyorduk. Gözlerinin altı morardı inlemeler başladı. Af buyurun ishal hiç kesilmedi poposundan su akıyordu sıvı kaybından kaybedecektik yavrumu. En sonunda hastanede bağırıp çağırdım. Ölecek kızım hastaneye yatış yapın gitmeyeceğiz eve dedim. Hemen çocuk doktoru geldi gerekli ilaçlar verildi ve ishal anında kesildi iki biberon dolusu su içti meleğim.. meğer salgın dedikleri kanlı ishalmiş. Ve bebeklerde ölüm oranı çok yüksek :KK43: 4 gün boyunca kaldık 4 gün boyunca kanlı bez değiştirdim ağlamaktan helak oldum. Düzeldi şükür, sizin meleğinizde düzelecek inşallah. Yarın da hiç-bir düzelme olmazsa yine götürün ateş ishal beklemeyin.. evlât önemli... Rabbim bütün yavrulara şifa versin...
Ay beni bu hale ateşli ishal getirdi en başta zaten. Doktor olabilir rota da dedi. Bir arkadaşımda çocuğunu bu hastalıkla kaybetmişti. Onu hatırladım direk. Allah bebeğinizi bağışlamış size çok şükür. Uzun zaman sürmesine rağmen direnmiş yavrum.

Şuan düzelmeye başladı sanırım. 1-2 saattir uyanık. Yemek istiyor. Daha canlı. Düzelecek inşallah.

Ay beni bu hale ateşli ishal getirdi en başta zaten. Doktor olabilir rota da dedi. Bir arkadaşımda çocuğunu bu hastalıkla kaybetmişti. Onu hatırladım direk. Allah bebeğinizi bağışlamış size çok şükür. Uzun zaman sürmesine rağmen direnmiş yavrum.

Şuan düzelmeye başladı sanırım. 1-2 saattir uyanık. Yemek istiyor. Daha canlı. Düzelecek inşallah.
İnşallah düzelecek tez tez en tez zamanda düzelsin inşallah... meleğim benim.. çiçek gibiler zaten hemen soluveriyorlar hasta olunca.. kuzum benim cennet kokulum hemen iyileşsin de anneciğiyle koşturup oynasın...

Doktorundan emin değilseniz başka bir doktora tekrar götürün. Sıvı kaybı olmaması çok önemli. Ölümlerin sebebi ishal+istahsizlik kaynakli sıvı kaybi. Emiyorsa bol bol emzirmelisiniz. hatta memeniz agzinda uyusun. Siz de bu arada cok cok iyi beslenin vitamin kullanin ve bol su için. İyi uyuyun. Onu öpüp koklayın. Sütünün kalitesi artsın. Çok geçmiş olsun.
Meme hep ağızda zaten. 5 dakika mola veriyoruz uyanıkken. Dalınca kalkıyorum bir süre sonra. Çok ciddi yordu benide bu durum çünkü.

Doktorunuda çok seviyorum aslında. Gece gündüz arayabildiğimiz bir adam. İshali kesildiği için sıvı kaybının pek olmayacağını, suyu onun talep edeceğini söykemişti.

Back
X