Kızım ve imtihanım

Merhaba Kk.

Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.

Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.

Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?

Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Oncelikli coook gecmis olsun...ayni durumu bende kizimda yasadim aşısi olmasina ragmen 2 gun hastanede yattik....biraz zayifliyorlar ama hemen toparliyorlar canim

çok normal
hem hasta, vücudu kırgın hem de ilaç alıyor bi de iştahsız diyorsunuz yemediği için güçsüz düşüyor
kendinizi düşünün basit bir gripte bile iştahınız kesilir ve kolunuzu kıpırdatacak haliniz olma di mi
benim kızım da geçirdi, çok iyi anlıyorum hissettiklerinizi ben de çok korkmuştum ve yalvarmıştım Allahım nolur artık iyileşsin ve yaramazlıktan beni sinirlendirsin diye
eve gönderdiyse doktor durumu daha iyi olduğuiçindir yoksa Allah korusun ufacık bir risk dahi olsa doktorlar göndermiyor eve

çok geçmiş olsun Allah şifasını versin
Amiiin çok teşekkürler. Kusma, ishal ve ateş sayıları çok düştüğü için evde devam edilebilir dedi doktor. Bu baygınlığında hiç azalma yoktu. İçten içe eriyor gibi hissettim açıkçası. Ama şuan daha canlı. Mızırdamak içinde olsa uyanık, bir şeyler yemek istiyor. Bu geceyide atlatırsak düzelecek inşallah. Öyle umut ediyorum.

Merhaba Kk.

Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.

Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.

Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?

Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Benim oglumda 18 aylikken yakalandi rota virusune cok cektik hastanede yatti ve suan 24 aylik binlerce sukur biz atlattik sizde atlaticaksiniz bol bol emzirin ve sivi seyler verin meyve suyu sut vs korkmayin kiziniz iyilesicek bol bol dua edin bu evreden gecmis bi anne olarak sizi cok iyi anliyorum hergunum gozyasiyla geciyodu bende kaybetmekten cok korkmustum ama toparlanicak siz kendinizi birakmayin guclu durun sabirli olun

Kaybettigi enerji ve mineralleri daha çabuk geri almasını sağlıyor. Eczanelerdeki şaselerle aynı mantık. 2 yaşın altındaki çocuklarda her tuvaletten sonra bir çay bardağı kadar diye anımsıyorum ama yine de bir doktorunuza sorun; söylemediyse mutlaka vardır bir bildiği.
İlaçlara ek maflor dışında bir şey eklemedi. Eğer düzelme olmazsa bunu da soracağım, teşekkürler.

Öncelikle geçmiş olsun canım imtihanım yazmışsın başlığa Allah başka hastalık vermesin rota virüsü ishal ve kusma ile vücuttan atılıyor hasta olunca bizde hiç bir sey yemek istemiyoruz halsiz oluyoruz onunda böyle olması normal olaylara iyi yönünden bakmayı dene bir kaç güne düzelir inşallah

Hastalığın büyük kısmını atlatmış artık. İştahı, neşesi zamanla geri gelir. Güzel düşünün dua edin güzel şeyler olacaktır inşallah.
Allah acil şifalar versin.

Canım bırak az yesin iyileşsinde zayıf olsun,iyileşince bol bol yer, Allah korusun aklına öyle ihtimaller getirme,çocuk bunlar hasta olur iyileşir,Allah betetinden korusun canım.cok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin.
Amiiin. Ay çok şükür 2-3 saattir pek bi canlı hareketli. Sabah o hareketsiz, cansız yatan çocuk gitti. Sağa sola bayılıp duruyordu. Gerçekten de uykusu iyi geldi sanırım.

Canım benim geçmiş olsun halsizlikten uyuyordur muhtemelen sen Azda olsa yedir ve ilaçlarını aksatma bolda su icir vücudu susuz kalmasın üzülme en kısa zamanda iyileşir inşallah
Çok sağolun. Bugün akşama kadar uyudu. Uyanınca direk yemek istedi. Sürekli buzdolabına götürdü. Canlanmaya başladı sanırım. Şu geceyi de rahat atlatırsak çok ferahlayacağım.

Rota virüsünü birçok çocuk geçiriyor endişelenme. Öncelikle sakin olmak zorundasın çünkü sen bir annesin. Annelik neden bu kadar kutsal neden önemli işte bu yüzlerden. Çocuğumuz her hastalandığında içimizin nasıl yandığını sadece biz biliriz. O yüzden seni çok ama çok iyi anlıyorum. Doktorun hastane virüsü kapmasın diye taburcu etmiştir büyük ihtimalle. Yemek az yer muhtemelen sen sadece bol sıvı almasına dikkat et. İshale bağlı olumlerin sebebi çoğunlukla sıvı kaybına bağlı olur. O yüzden bol sıvı almasına dikkat et. Emin ol çok kısa zamanda iyileşir ve eski neşeli günlerine donersiniz. Çocuklar bizim sandığımızdan çok daha kuvvetlidir. O yüzden atlatacaktir emin ol...
Çok teşekkürler moraliniz için. Kendisi gece bile kalkıp su istiyor zaten. Kusmaması için çok fazla vermiyordum fakat bugün kısıtlamadım. Daha iyi, daha toparlanmış durumda. Birkaç saat içinde epey yol katetti. 5 gün sonunda tek başına yürüdü mesela. Nerdeyse 2 yaşında bir çocuk bugün bana bunun için şükrettirdi işte.

Bu sene oğlum ve eşim geçirdi gerçekten çok ağır bir hastalık ama şükür dermanı da var
Bence beterin beteri var çocuktur hastalanır geçer gibi düşünüp dünyayı başınıza yıkmayın
Geçmiş olsun bir haftadan fazla sürdü bizde hastalık iştahı falan çok çok sonra yerine geliyor
Bende daha ağır hasta çocukları düşünüyorum hep. Anneleri bu duruma nasıl ayak uydurdular, neler yaşadılar Allah bilir.

Çok çok geçmiş olsun. Çocukların hastalığı anne ve babayı yıpratıyor. Şimdilik dinlensin yavrucak. Zor bir durum ama en güçlü sen olacaksın. Allah yardımcın olsun.
Allah razı olsun. Eşim sağolsun epey yükümü hafifletti zaten. Sabırla bekliyoruz.

İnşallah düzelecek tez tez en tez zamanda düzelsin inşallah... meleğim benim.. çiçek gibiler zaten hemen soluveriyorlar hasta olunca.. kuzum benim cennet kokulum hemen iyileşsin de anneciğiyle koşturup oynasın...
Amiiin. Ne güzel dualar ettiniz. Allah güzel günler, huzurlu yıllar versin size ve sevdiklerinize. ❤️

Oncelikli coook gecmis olsun...ayni durumu bende kizimda yasadim aşısi olmasina ragmen 2 gun hastanede yattik....biraz zayifliyorlar ama hemen toparliyorlar canim
Çok sağolun. Sizede geçmiş olsun. Aşısı olduğu için daha hafif atlatmış sanırım.

Benim oglumda 18 aylikken yakalandi rota virusune cok cektik hastanede yatti ve suan 24 aylik binlerce sukur biz atlattik sizde atlaticaksiniz bol bol emzirin ve sivi seyler verin meyve suyu sut vs korkmayin kiziniz iyilesicek bol bol dua edin bu evreden gecmis bi anne olarak sizi cok iyi anliyorum hergunum gozyasiyla geciyodu bende kaybetmekten cok korkmustum ama toparlanicak siz kendinizi birakmayin guclu durun sabirli olun
Çok teşekkürler. Bu yorumlar çok önemli benim için. Bende birkaç hafta sonra bugünü hatırlayıp “çok zordu ama geçti” diyip daha sıkı sarılacağım kuzuma inşallah.

Hastalığın büyük kısmını atlatmış artık. İştahı, neşesi zamanla geri gelir. Güzel düşünün dua edin güzel şeyler olacaktır inşallah.
Allah acil şifalar versin.
Amiin. İnşallah öyle olur. Dualrım hep onunla.

Back
X