Kızım ve imtihanım

Öncelikle geçmiş olsun canım imtihanım yazmışsın başlığa Allah başka hastalık vermesin rota virüsü ishal ve kusma ile vücuttan atılıyor hasta olunca bizde hiç bir sey yemek istemiyoruz halsiz oluyoruz onunda böyle olması normal olaylara iyi yönünden bakmayı dene bir kaç güne düzelir inşallah
Benim bu hayatt imtihanım ya hastalıktan ya ölümden olacak, gerçekten öyle düşünüyorum. Çok zayıfım bu konularda. Hiç dirayetim yok. O koşturup gülmesini yakın zamanda görürüm inşallah. Çok sağolun.

Çok geçmiş olsun, aşı hafif atlatılmasını sağlıyor, üzülmeyin kreşte yakalanılıyor genellikle.
Kızım sokakta yada mağazada yakalandı. Nasıl oldu hiç bilmiyorum. Dışarı çıktık akşam, ertesi gün hastalandı. Olacağı varmış işte.

Kızım sokakta yada mağazada yakalandı. Nasıl oldu hiç bilmiyorum. Dışarı çıktık akşam, ertesi gün hastalandı. Olacağı varmış işte.
Bol sıvı ve probiyotik takviyesi öneriyorum ben de. Doktorunuzla görüşün probiyotik damlası önersin.
Üzülmeyin kendinizi de suçlamayın Allah’ın izni ile iyileşir, halsiz düştüğü için uyuyor

Canıö bnm Rabbim şifa versın. Bnmkınımde ateşi var bugun . İnşallah gelip geçici sıkma canını

Bol sıvı ve probiyotik takviyesi öneriyorum ben de. Doktorunuzla görüşün probiyotik damlası önersin.
Üzülmeyin kendinizi de suçlamayın Allah’ın izni ile iyileşir, halsiz düştüğü için uyuyor
Maflor kullanıyoruz şuan zaten. Biraz daha düzeldi bağırsak hareketleri. Çok teşekkürler yorumunuz için.

cok gecmis olsun. Umarim biran once iyilesir kiziniz. Bu virus heryerde var canli virus, hepimiz maruz kaliyoruz ama bagisikligimiz var. Benim bebegime rota asisini (agizdan veriliyor ama adi asi) 2-4-6. ayda verildi yasadigim ulkede. Bir ara ama baya seneler once asisi bagirsak dugumlenmesi yapiyor diye toplatilmis ama simdiki asilar guvenli. Turkiye de bilmiyorum zorunlu mu ama biz bir zararini gormedik asinin.

cok gecmis olsun. Umarim biran once iyilesir kiziniz. Bu virus heryerde var canli virus, hepimiz maruz kaliyoruz ama bagisikligimiz var. Benim bebegime rota asisini (agizdan veriliyor ama adi asi) 2-4-6. ayda verildi yasadigim ulkede. Bir ara ama baya seneler once asisi bagirsak dugumlenmesi yapiyor diye toplatilmis ama simdiki asilar guvenli. Turkiye de bilmiyorum zorunlu mu ama biz bir zararini gormedik asinin.
Türkiyede zorunlu değil. 2 doz yapılıyor. 3 ve 6. aylarda yanılmıyorsam. Doktorumuzda bazı tehlikeleri olduğunu ama yıllardır yurtdışında uygunladığını söylemişti. Zorunlu olmadığından sanırım, ısrar etmemişti ama yaşarsa ağır geçirir demişti. Biz kaçırdık ilk doz tarihini, yaptıramadık o yüzden. Bence yapılmalı mutlaka.

Merhaba Kk.

Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.

Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.

Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?

Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Benim ikiz kizlarim var ikisi ayni anda gecirdiler bu hastalığı kabus gibi bir hastalik rabbim sifa versin.eczaneden probiyetik al cok iyi geliyor.cok gecmis olsun

Çok geçmiş olsun. Rota ağır bir hastalık maalesef çabuk geçmiyor ama siz büyük kısmını atlatmışsınız.
Hastalık halinde vücut yemek istemez iştah kapanır çünkü vücudun mikroplarla savaşmak için enerjiye ihtiyacı vardır, bu enerjiyi yemekleri sindirmek için kullanmak istemez.
Allah şifa versin.

Çok geçmiş olsun. Rota ağır bir hastalık maalesef çabuk geçmiyor ama siz büyük kısmını atlatmışsınız.
Haftalık halinde vücut yemek istemez iştah kapanır çünkü vücudun mikroplarla savaşmak için enerjiye ihtiyacı vardır, bu enerjiyi yemekleri sindirmek için kullanmak istemez.
Allah şifa versin.
Amin, teşekkür ederim. Bu uyku sebebini burada öğrendim vallahi. Uyumasıda iyi geldi sanırım, toparlamaya başladı. Yarın çok daha iyi olur inşallah.

Amin, teşekkür ederim. Bu uyku sebebini burada öğrendim vallahi. Uyumasıda iyi geldi sanırım, toparlamaya başladı. Yarın çok daha iyi olur inşallah.
İnşallah. Allah dermansız hastalık vermesin yavrularımıza.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Allah size güç kuvvet versin.
Vücut açken mikroplarla daha iyi mücadele ediyor. Yememesi için endişe edip,zorlamayın.

Üç çocuğum var ama üçüde çok şükür geçirmedi ama süt kızım geçirdi. Dru yemesi için zorlama dedi aynı ek gıda sürecinde olduğu gibi her öğün bir kaşık kafi demişti. Ağır atlattı arkadaşımda aynı sizin gibiydi ama geçti gitti. Sizinkide geçer bol bol emzirin. Allah şifa versin inşallahhh

Benim bu hayatt imtihanım ya hastalıktan ya ölümden olacak, gerçekten öyle düşünüyorum. Çok zayıfım bu konularda. Hiç dirayetim yok. O koşturup gülmesini yakın zamanda görürüm inşallah. Çok sağolun.
Olumsuzluk çağırma canım iyi düşün iyi olsun Allah sağlık versin herkese

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Allah size güç kuvvet versin.
Vücut açken mikroplarla daha iyi mücadele ediyor. Yememesi için endişe edip,zorlamayın.
Amiin teşekkür ederim. Biraz toparlanıyor sanırım, yemeği kendisi istemeye başladı. Çok şükür düzelme belirtileri gösteriyor.

Çok çok geçmiş olsun.
İyi haberlerinizi bekliyorum.
Çok sağolun. İlk defa kahkaha attı bugün 5 günün sonunda. Kendi başına yürüdü, oyun oynadı küçük çaplı. Ne kadar önemliymiş meğer bunlar. Düzeliyor sanırım.

Biraz arastirdim bu virusu..

Rota virusu kakada bulunan bir virusmus. Mide ve bagirsak iltihabi olusuyomus..4-9 gun arasi surebilirmis..virusun bulasmasi ve hasta olma suresi 2-4 gun arasi..tuvalette.. klozet kapaginda cesmede ya da tuvalet kapisinda bulunurmus bu virus..dolayisiyla oralardan eline bulasir ve bu sayede.. agiz yoluyla ya da oyuncaklara, kullanilan catal bicaga kdr gecebilirmis..ordanda agiz icine tabii..

Bolca eller yikanacsk hijyen cok onemli..,

Back
X