Kızım ve imtihanım

Üç çocuğum var ama üçüde çok şükür geçirmedi ama süt kızım geçirdi. Dru yemesi için zorlama dedi aynı ek gıda sürecinde olduğu gibi her öğün bir kaşık kafi demişti. Ağır atlattı arkadaşımda aynı sizin gibiydi ama geçti gitti. Sizinkide geçer bol bol emzirin. Allah şifa versin inşallahhh
Gece gündüz emziriyorum vallahi. Regl dönemine de girdim. O yüzden biraz azalma var sanırım. Emse bile meme diyor. Yemeye de başladı ufak tefek. Tamamlayacak inşallah birbirini.

Kizim yakin zamanda iki kere atesli haslik gecirdi ve en 1er hafta hicbir sey yemedi sadece emdi. Neyseki emiyoduk. İyilesti normale döndü. İyi düşün iyi olsun. Ne hastaliklar ne atesler gördüm, hepsi gecti. Allah beterinden korusun.
Geçmiş olsun

Çok sağolun. İlk defa kahkaha attı bugün 5 günün sonunda. Kendi başına yürüdü, oyun oynadı küçük çaplı. Ne kadar önemliymiş meğer bunlar. Düzeliyor sanırım.

Kesinlikle aslında ne kadar büyük nimet hepsi... Yeğenim çok koşup-coşunca bunalıyoruz ama hasta ve mahsun olduğu durumlarda o hallerini mumla arıyoruz.
Yazdıklarınıza göre düzeliyor tabi ki, çok sevindim.

Biraz arastirdim bu virusu..

Rota virusu kakada bulunan bir virusmus. Mide ve bagirsak iltihabi olusuyomus..4-9 gun arasi surebilirmis..virusun bulasmasi ve hasta olma suresi 2-4 gun arasi..tuvalette.. klozet kapaginda cesmede ya da tuvalet kapisinda bulunurmus bu virus..dolayisiyla oralardan eline bulasir ve bu sayede.. agiz yoluyla ya da oyuncaklara, kullanilan catal bicaga kdr gecebilirmis..ordanda agiz icine tabii..

Bolca eller yikanacsk hijyen cok onemli..,
Yine bir diş döneminde sanırım. Elleri hep ağzında. Rahatlıkla bulaşmıştır. Dışarıdayken ellerini siliyorum ama heran her saniye olmuyor tabiki. İki arada bir derede yakalanmış.

Kesinlikle aslında ne kadar büyük nimet hepsi... Yeğenim çok koşup-coşunca bunalıyoruz ama hasta ve mahsun olduğu durumlarda o hallerini mumla arıyoruz.
Yazdıklarınıza göre düzeliyor tabi ki, çok sevindim.
Bende aynıyım. Hastalık öncesi son günlerde çok sinirliydi. Uyusun diye bekliyordum, sabrım tükeniyordu. Şimdi deliler gibi özlüyorum.

Yine bir diş döneminde sanırım. Elleri hep ağzında. Rahatlıkla bulaşmıştır. Dışarıdayken ellerini siliyorum ama heran her saniye olmuyor tabiki. İki arada bir derede yakalanmış.
Hasta olmadan bir kac gun oncesinde nerelere gittiniz bu onemli oralardan kapmstr. Birde elini neyle siliyoruz o da onemli.. normal bi islak mendil yeterli mi bilmiyorum.

Hasta olmadan bir kac gun oncesinde nerelere gittiniz bu onemli oralardan kapmstr. Birde elini neyle siliyoruz o da onemli.. normal bi islak mendil yeterli mi bilmiyorum.
Hasta olmadan önceki akşam bir iki mağazaya gittik, 15-20 dakika sokakta yürüdük döndük. Sabah hastaydı. El yıkama gibi bi imkanda olmuyor dışarıda haliyle. Mağazalardan birinde kaptı demekki.

Hasta olmadan önceki akşam bir iki mağazaya gittik, 15-20 dakika sokakta yürüdük döndük. Sabah hastaydı. El yıkama gibi bi imkanda olmuyor dışarıda haliyle. Mağazalardan birinde kaptı demekki.
Tekrar gecmis olsun cnm valla biseler gordukce dayanamiyorum yaziorum

Geçmiş olsun canım allah yardimcin olsun ilk oğlum 14 aylıkken bizde bunu yasadik yazdıklarını okuyunca bian o gunleri tekrar yasadim bende en son cocugumu kucagimda gözler kapalı ( 2 gün boyunca sadece emmeye kalkiodu sonra yine uyiyodu) o vaziyette doktora goturdum kaç kere acile gittik sadece ilaç verip serum takım eve yolluyolardi taki arkadaşım bir doktor önerdi bir pazar günü gece 11de evinden kaldırıp muayenesini actirdik zaten oğlumu görünce hemen yatis yaptı bir hafta hastanede kaldık çok şükür kurmamız bitmişti fakat ishal hala devam ediyodu o sekilde evimize geldik onuda tam 15 gün sonra normale döndü ama atlattı sana tavsiyem çok güzel bir doktor bul ve yavrunu ona goster ben bursa bölgesinde yasiorum eğer buralardansan sana oneririm birde reflor diye bir ilaç var mamasinin içine koyuyordum o çok etkili hatta nezman ishalle yakalansa ondan kullanıyorum hemencecik geciriyo özel bir ilaç tekrar geçmiş olsun canim

Geçmiş olsun canım allah yardimcin olsun ilk oğlum 14 aylıkken bizde bunu yasadik yazdıklarını okuyunca bian o gunleri tekrar yasadim bende en son cocugumu kucagimda gözler kapalı ( 2 gün boyunca sadece emmeye kalkiodu sonra yine uyiyodu) o vaziyette doktora goturdum kaç kere acile gittik sadece ilaç verip serum takım eve yolluyolardi taki arkadaşım bir doktor önerdi bir pazar günü gece 11de evinden kaldırıp muayenesini actirdik zaten oğlumu görünce hemen yatis yaptı bir hafta hastanede kaldık çok şükür kurmamız bitmişti fakat ishal hala devam ediyodu o sekilde evimize geldik onuda tam 15 gün sonra normale döndü ama atlattı sana tavsiyem çok güzel bir doktor bul ve yavrunu ona goster ben bursa bölgesinde yasiorum eğer buralardansan sana oneririm birde reflor diye bir ilaç var mamasinin içine koyuyordum o çok etkili hatta nezman ishalle yakalansa ondan kullanıyorum hemencecik geciriyo özel bir ilaç tekrar geçmiş olsun canim
İstanbuldayım ben. Ama doktorumdan da çok memnunum. Gece gündüz ararız, yardımcı olur. Uzun uzun anlatır. Reflorun bir çeşidini kullanıyoruz bizde. İshalle ilgili çok çok sorun yaşamadık. Bizi daha çok ateş yordu. Şuan biraz daha toparlandı çok şükür. Akşama doğru canlandı. Ama gece hep ateş yükseliyor, o beni endişelendiriyor.

Çok sağolun. Bugün akşama kadar uyudu. Uyanınca direk yemek istedi. Sürekli buzdolabına götürdü. Canlanmaya başladı sanırım. Şu geceyi de rahat atlatırsak çok ferahlayacağım.

Maşallah canım merak etme çabuk iyileşir uykusunu sorun etme anca toparlar normal ben kızımdan biliyorum

Öncelikle cok gecmis olsun. Bence agir hastaligi atlattigi icin doktorunuz taburcu etmistir yavas yavas gecicektir bol bol dua edin. Biryerde okumustum son zamanlarda rota virusu hastaligi cok sık ve agir oluyor diye sebebi asi karsiti insanlarin asiyi yaptirmadiklari icin sadece kendileri degil cevresinede zarari oluyormus. Eski salginlar yeniden tekrarlaniyormus ama eskiden ölduren zararli hastaliklarin cogu ilac , tedavi ve asilarla daha kolay atlatiliyor icinizi ferah tutun.

Merhaba Kk.

Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.

Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.

Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?

Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yememersi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba Kk.

Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.

Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.

Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?

Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Canım benim ya arkadaşım bunu yaşayan bir anne olarak sizi cok iyi anlıyorum. ..kızım da o kadar kucuktu. .şimdi 12 yaşında merak etmeyin ...benim kızım da aşısını olduğu halde 9 gün baygın kaldı. ..Behçet uz dan bir Prof asidi alınmış kola önerdi ;enteresan geldi ama caresizlikten onu da verdim meğerse bu serum gibiyim enerji veriyormus tuz şeker oranıyla. ...bir araştırın isterseniz siz bilirsiniz. ..çok geçmiş olsun...atlatacak Merak etmeyin. ..özelden yazabilirsiniz bilirim o çaresizligi. ...uzulmeden bekleyip dua edip sabredin arkadaşım. ..gecmisler olsun Sevgiler

Kıyamam yavruma.Çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.Allah kötü hastalıklardan dermansız dertlerden korusun yavrularımızı.Bu da geçecek elbet.

İyi olmasına sevindim günden güne iyilesecek merak etme sadece sabır ve dua et rabbim yardimcin olsun Ilık dus aldir ateslendiginde kalın giydirmemeye çalış ince pijama turu şeyler giydir (iyi dusunki iyi olsun canım sen morelini yüksek tut sen iyi olki yavrunda iyi olsun )

Merhaba Kk.

Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.

Çok geçmiş olsun rabbim şifasını versin inşallah.
Kötüyü düşünmeyin iyileşir, çocuk onlar böyle böyle büyüyecekler.İçinizi ferah tutun güzel haberlerinizi buradan alacağımıza eminim

Öncelikle cok gecmis olsun. Bence agir hastaligi atlattigi icin doktorunuz taburcu etmistir yavas yavas gecicektir bol bol dua edin. Biryerde okumustum son zamanlarda rota virusu hastaligi cok sık ve agir oluyor diye sebebi asi karsiti insanlarin asiyi yaptirmadiklari icin sadece kendileri degil cevresinede zarari oluyormus. Eski salginlar yeniden tekrarlaniyormus ama eskiden ölduren zararli hastaliklarin cogu ilac , tedavi ve asilarla daha kolay atlatiliyor icinizi ferah tutun.
Maalesef öyle. Bulunduğumuz semtte hasta çok çocuk tanıyorum. Şuan dışarı çıkartmaya bile korkuyorum. Oyun aşamasında hiç sınır koymamıştım şimdiye kadar. Ama artık paranoyak gibi peşinde dolaşacağım sanırım.

Rota virüsü deyince tüylerim diken oluyor maalesef! ben bilmiyorum tabi çocuk çok hasta tahlil verdik kendi fçdoktorum çıkmış başka doktora göstersim baktı ve beni eve gönderdi ben de önemli değil diye gittim ama 10 gün ne çekti o çocuk ilaçsız bitti bitti kuzum çok geçmiş olsun inşallah hemen toparlar bende aynı düşünceye kapılmıştım hatta abur cubur almıştım onu bile yiyememişti ağlamıştım çok

rota bunyeyi biraz yordugu icin vucut uyku ihtiyaci hissediyordur uyumasi ondandir toparlar insallah bir kac gune nerede kaptiki virusu acaba

Back
X