Kızım ve Meme

Ben minyonum.
Kızımın minyon olmasını bekliyordum, evet.
Ama yememesi ya da az yemesi çok can sıkıcı.
Yese, vitaminini alsa yine zayıf olsa bu kadar üzülmem.
Çünkü çok hareketli, capcanlı bir çocuk.

nasi bi saldirganlik bu. ilk agiz sutu ikinci cocuk icin dedm diye ve 16 aylik cocuguna sute devam aferim demedim diye cemkirip bi de gergin misin diye soruyosun? boyle bi konuda bunu yapabilen bi uye de gordgme gore bu forumda daha da hicbiseye sasirmam. he aynen aferm ne biliyosan dogru alkis deseydim sanirim gergin degil de cok anlayisli olacaktim. vah size

Yaaa, gerçekten mi?
Hemen denerim yaa, doktorumuza danışıp.
İnşallah bizde de etki eder.
Allah'ım.
Yemeğini ağzını kocaman aça aça yediğini görsem size çok dua ederim.
Allah'ım.
İnşallah.

Yaaa, gerçekten mi?
Hemen denerim yaa, doktorumuza danışıp.
İnşallah bizde de etki eder.
Allah'ım.
Yemeğini ağzını kocaman aça aça yediğini görsem size çok dua ederim.
Allah'ım.
İnşallah.
Canim sadece su kadarini soyleyeyim Allahim yemeyen cocuk cok zormus ama yiyende ayri zormus yinede sukurler olsun dedigimi hatirliyorum cunku surekli pesimde yemek diye dolaniyordu yemek ocaktayken bile 50 kere hadi mama olmusmu bakalim diye bacaklarimda dolaniyordu.doktoruna danistiktan sonra bizede bilgi verirsen sevinirim bende birkac doktora sordum gayet olumlu cevap verdiler ama farkli fikirlerede acigim olumsuz bir durum varsa yeniden arastirmak isterim

Merhaba benimde şu anda 22 aylık bir kızım var geçen ay kestim memeyi şu anda biraz daha iyi yiyiyor gibi fakat aman aman bir iştah açılması yok.9 bucuk kilo goturmedigim doktor kalmadı iştah acıcı hiç birşey bulamadım.Bir çocuğun iştahı yoksa yoktur çokta yapabilecek birşey yok.
Memeyide bırakmayı düşünürseniz ben ilk önce gündüz emzirmeyi bıraktım sadece emerek uyuduğu için uykuya dalsın diye verdim birde gece uyanınca emdi.Daha sonra bırakmaya karar verince göğsüme salça sürüp gösterdim yara olmuş dedim artık sarılarak uyumamiz gerekiyor dedim o gün bitti emme olayı bir daha istemedi ayrıca emme gidince gece uyanması da bitti.
Umarım sizin içinde kolay olur.Unutmayin önemli olan kiloları değil sağlıkları

Ağız sütü ikinci çocuk için, evet zira o doğumdan sonra gelir, bir ihtimal gebeliğin 5-6. aylarında gelebilir.
Benim bahsettiğim buydu.
16 aylık bebeğin de süte ihtiyacı var, evet.
Sorun bunlar değil.
Sorun doktor bunu diyemez yaaa, modunuz.
Siz bana ,''doktor emzir dedi?'' diye bir soru yöneltiyorsunuz tekrar.

Sizden aferin beklemiyorum, o kadar önemli değilsiniz.
Yalnızca uslubunuz töhmet altında bıraktığı için sınırınızı gösterdim.
Tekrar açıklamayacağım.
Teşekkürler.

Yaaa, ne şeker :)
Maşallah.
Ben de istiyorum öyle heveslenmesini.
Ben çünkü böyle de kaç çeşit yemek yapıyorum.
Kahvaltıda her gün farklı bir şey deniyorum.
Hiç gocunmam, hiç.

Tamam, ben de hemen soracağım.

bak prof anne. aguz sutu 5 6 ayda gelmez. ck nadirdir.gelirse ya son ay ya da dogumda gelir. sen konunda diyorsun ki gelen agiz sutunu ilk cocguma vereyim. buna ben de dedm ki gelen agiz sutu ikinci cocugun hakkidir. sen ne dedginden bi haber ne okudugundan bi haber bidi bidi yazinca sinuna da tesekkurler ekleynce bilincli olmuyosun. yazdigini ve yazdgmi oku anla.

Memeyi azaltın, hamile olduğunuz için 2-3 ay sonra sütün tadı değişmeye başlayacak emmeyi bırakır zaten.
Evde kek poğaça gibi atıştırmalıklar yap, çocuklar genelde makarna pilav tavuk severler. Makarna haşla önüne koy yada tavuk bageti pişir, kemik kısmını peçeteye sar eline ver. Sık sık meyve çerez koy tabağına ama yemesi için zorlama. Koy yetişebilecegi yere gidip gelip yesin.

Siz de hamileyken emzirmişsiniz sanırım.
Bu konuda da bir şeyler paylaşabilir misiniz?
Ben de acaba en azından 20. ayları görse mi diye düşünüyorum.
Bir yudum da olsa anne sütü bir mucize, en azından emiyor diye düşünmek de az bir ferahlık vermiyor değil.

Dediğim gibi ben yememesine üzülüyorum aslında, kilosuna da değil.
Çok hareketli, yese de eritir zaten.
Ama yememesi ya da az yemesi beni çok üzüyor.
Az bir fark olacaksa memeden ayırmasam mı diye ikilemdeyim.

Canim dedigim vitamin takviyesini sende sor istersen denemekte fayda var ama biraz israrla kullanmak gerekiyor hemen etki etmiyor 2. Siseye basladigunda farkediyorsun.benim ablamin kizida cok istahsiz onada soyledim ama o 1 2 hafta kullanip aman benim kiz istahsiz etkietmiyor deyip birakiyordu.biraz sabretse olacak aslinda ama

gerginlik ne alaka? fikrinize katilmadgim icin neden gergin oldgmu dusunuyorsunuz? ilk agiz sutu devamli olan bi sut degil hanfendi. isime gelmeyen yorum yapmayin diye belrtseydniz konunuzda o zaman. tobeeeee. gergin miymisim.
Gerçekten bu konuda bilgili değilsiniz ve evet gergin yazıyorsunuz.
Siz öyle değilseniz bile hissedilen bu.

Ben anne sütü takıntılıyım konu sahibi.
İlla ki bir yolu vardır, sütten kesmek son çare bile değil diye düşünüyorum.
Uzaktan konuşmak kolay biraz da.
İnşallah sütten kesmeden bir çare bulursunuz.

diyelim ki yanlis dusunuyorum diyelm ki bilgim yanlis. ben kendi bilgimi konu sahibine dktorun boyle m soyledi diye sorarak gergin olmus olmuyorum. ayr8ca bilgimin yanlis oldgnu dusunmuyorum. siz agiz sutunun bi sene geldigni mi savunuyosunuz. hamileyken emzirmesyle ilgili yorum yapmadim. benm direttgim konu agiz sutunden ikinci cocuk faydalanmali kismi.

Ben de çok bilmiyorum, 5. aydan sonra gelen sıvı ile kolostrum içeriği aynı mı araştırmadım hiç.
Konu sahibi 5. aydan sonra gelen sarı sıvıyı almasını istiyor belirtmiş.
Bu ikincinin hakkına girmek değil, doğumdan sonra da gelecek bu.
Tandem emzirmede yanılmıyorsam son dönemde tek göğüs emziriliyor, yeni bebek de diğer göğüsten yeterli kolostrumu alıyor.

5-6. ayda gelmişti benim, sapsarı bir süttü, ağız sütü diye iddia etmiyorum ama ilk konu açışımda ''Bir de bir aylık hamileyim ve belki 5. 6. aydan sonra kolostrom (çok besleyici namı diğer ağız sütü) gelirse, kızım da emerse toparlar mı kendini diye de düşünüyorum. '' demişim.
Yani sizin dediğinizle bambaşka şeyler diyorum ben.
Yine gelecek demiyorum çünkü kesin bir verim yok elimde, gelmez etmez diyemiyorum sizin gibi ya da kesin gelir demiyorum, kesin kızım toplanır, emer demiyorum.
Ve ek gıda yeme ihtimali olan bir bebekle, yenidoğanın süt ihtiyacını kıyaslayamayacak kadar kendimi biliyorum.
Teşekkürler yazınca da prof olmuyorum, bilinçliyim sanmıyorum yalnızca kırmamaya çalışıyorum ve elimden geldiğince araştırma yapıyorum.

Aynen ne yemek yapacağımi ciddi manada sasiriyorum bende, disari cikinca ama yemek yiyelim diyor restoranda yemek istiyor ama lafta sadece genelde:) kan değerlerine baktirin siz belki az yemesine bir ihtimal, sadecr hemoglobin degil tam sayım yaptırım d vitamininede baktirin..

ben bilgimi paylastim. gergnlk degil amacim. saglikli dogumlar. saglikla buyut evlatlarini.

Ben aslında hiç düşünmüyordum sütten kesmeyi.
Hamileliğimi öğrendiğim an doktora koşup ''emzireceğim'' dedim.
Ama etraftan '' sen bir kes emzirmeyi, bak nasıl yiyecek, biz tecrübeliyiz, kaç çocuk büyüttük '' gibi cümleler duyunca insan bir ikileme düşmüyor değil.
Anne sütü bir mucize evet ama şu an kızımın beslenme ayına göre %30 bir payı olmalıyken benim kızım canı sıkıldıkça, acıktıkça, susadıkça yani her aklına geldiğinde ''anneaa, memeaa'' diyor :)
Beni ikileme sokan kısmı ise acıktıkça gelmesi.
Gerçekten üzgünüm ve kararsızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…