Merhaba bayanlar benim 5 yaşında bir kızım var ve gece yalnız yatmak istemiyor. Ne yaptıysam fayda etmedi.Banada aşırı derecede düşkün hiç ayrılmak istemiyor. tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bem bir pedegogtan yardım almayı düşünüyorum .Sorunu çözebilirsem sanada yardımcı olurm.
merabalar bu sorunu bizzat yaşıyan biri olarak tavsiyelerde bulunmak istedim çocuk olarak yaşıyodum tabi. yani küçükken ben de yatamıyodum ama bu durumun nedenleri tespit etmek önemli öncelikle mesela bana aşırı düşkün demişssiniz eşiniz bu duruma ne diyor? çocuğun karanlıktan korkma gibi bi durumu var mı . ben yavaş yavaş alışmıştım mesela..
bende bu konuyu araştırıyordum iyi olmuş valla açtığınız.3 yaşında kızım uyuyana kadar yanında yatıyorum uyuduktan sonra kendi yatağıma geçiyorum.kızım saç oynamayı sevdiği için elini atıyor beni bulamayınca çığlık çığlığa uyanıyor baya bir ağlıyor.babasıyla yatmama izin vermiyor.yan yana yattığımızı görsün kaldırıyor.kalkmazsam ortalığı ayağa kaldırıyor.babanın yanına yatmıcaksın dedim sana diye emir veriyor bide.anlatmaya çalışıyoruz ama anlamıyor.bende çok çaresizim.
Ben de bu sorunu yaşayanlardanım ve çok geç yaşta halledebildim.merabalar bu sorunu bizzat yaşıyan biri olarak tavsiyelerde bulunmak istedim çocuk olarak yaşıyodum tabi. yani küçükken ben de yatamıyodum ama bu durumun nedenleri tespit etmek önemli öncelikle mesela bana aşırı düşkün demişssiniz eşiniz bu duruma ne diyor? çocuğun karanlıktan korkma gibi bi durumu var mı . ben yavaş yavaş alışmıştım mesela..
5, 6 yaş küçük bi yaş bunlar normal bence ama şimdiden alıştırmak ta önemli tabi düşünün kü ben 15 yaşında korkularımı yenmeye başladım o da gece lambası vs. ile.
Onunla anne kiz saati yapin ve sevdigi bir aktive esliginde( örn. mutfakta kek yapmak, kitap okumak vs.)
konusun. Neden odasinda yatmak istemedigini, varsa bir endisesi ne oldugunu anlamaya calisin. Eger korktugunu söylerse,
odasinin kapisini acik birakacaginizi,evde anne babasi varken hic birseyden korkmamasi gerektigini anlatin ve ekleyin sen odanda yattiginda da
seni cok seviyoruz. Onu her durumda cok sevdiginizi, ona hep cok güvendiginizi hissettirin.
Daha sonra odasinda yatmanin ona getirecegi faydalardan, bir cocugun odasi olmasinin cok özel bir ayricalik oldugundan (süslü
ve dikkatini cekecek bir sekilde) bahsedin.
Bunu kendisine anlattiginiz halde aglar ve yine de odasinda yatmak istemezse gözlerinin icine bakin, bunu konustuk deyin ve odasinda
yatmasi konusunda hem anne hem baba olarak kararli, ortak bir tutum sergileyin.
Siz kararli bir bicimde bu sekilde davranirsaniz bir süre sonra odasinda yatacaktir.
anlatmaya çalışıyorum odanın kapısını açık bırakıyoruz zaten.verdiği cevap hep aynı seni çok seviyorum, senden ayrılamıyorum ,korkuyorum.gün içinde ev işi,yemek vs. yapmama dahi katlanamıyor hep onunla ilgilenmemi istiyor.
bu anlattıklarınız bana baba sevgisinden yoksun çocukları hatırlattı . genelde babasını kaybeden çocuklar annesine aşırı düşkün olur. eşiniz yeterince ilgi gösteriyor mu kızınıza? bilemyrm. evet benm durumum 15 yaşına kadar sürdü annemle babamın arasına geçiyodum :) zor bi durum ama gerçekten..
Hamileyken kızımız olucağını öğrendiğimizde ben çok sevindim.ancak babası için aynı şeyi söyleyemiyeceğim o erkek istiyordu.ben kızımla karnımdayken bile konuşurdum iyi iletişim kurmaya çalıştım .bende kızıma aşırı düşkünüm.babasıda pişman oldu yaptığına sonra ama kızım doğduğunda bile babasının kucağında hiç durmuyordu.ağlıyordu sürekli eşim şimdi kızını çok seviyor ama kızım mesafeli.ben hamilelikte babasının tavrına bağlıyorum bunu.kızımın tv de duyduğu birşeye yorumu çoçuğun babasına ne ihtiyacı var annesi olsun yeter.eşimle şakalaşsak dahi babam seni üzdümü hadi benide al ananeme taşınalım. babamı terkedelim bu duruma eşimde içerliyor.bende üzülüyorum ancak kızımla ne kadar konuşsamda fikri değişmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?