Bebek Beslenmesi kızım yemeyi bıraktı :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

giovinetta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
222
9
46
Diğer
kızım 8buçuk aylık. geçen haftaya kadar yemesi çok güzeldi. maşallah ne verirsem nım nım yapa yapa yiyordu. artık bugün ne meyve ne çorba ne başka bişey yemedi. ağzını kapatıyor ve ağlamaya başlıyor. o kadar şaşkınım ki. herkes ne güzel yiyor diye bahsederdi. sadece emiyor ve su içiyor.

ön alt dişlerini çıkarıyor. annemler ondandır diye telkin etmeye çalışıyor ama hep böyle gidecek diye biraz endişelendim. bir de asıl sorun yemeği görünce başlıyor mızmızlanmaya. birgün uyandı, böyle davranmaya başladı, birden oldu yani. ne zamana kadar sürer bu böyle? tecrübeli anneler, yardım lütfen... :26:

diş çıkartırken damaklar çok hassaslaşıyor... ondan olma ihtimali çok yüksekk.. özel kaşıklar var bebekler için eczanelerde satılıyor... bi dene bence..

o kaşıklardan da var. denedim ama aynı tepkiyi veriyor. zaten biberon emmediği için kaşıkla su içiyor. yemek olunca ittiriyor.

kızım 8buçuk aylık. geçen haftaya kadar yemesi çok güzeldi. maşallah ne verirsem nım nım yapa yapa yiyordu. artık bugün ne meyve ne çorba ne başka bişey yemedi. ağzını kapatıyor ve ağlamaya başlıyor. o kadar şaşkınım ki. herkes ne güzel yiyor diye bahsederdi. sadece emiyor ve su içiyor.

ön alt dişlerini çıkarıyor. annemler ondandır diye telkin etmeye çalışıyor ama hep böyle gidecek diye biraz endişelendim. bir de asıl sorun yemeği görünce başlıyor mızmızlanmaya. birgün uyandı, böyle davranmaya başladı, birden oldu yani. ne zamana kadar sürer bu böyle? tecrübeli anneler, yardım lütfen... :26:

annenler haklı canım diş çıkardığı için iştahsızlığı
bir süre sonra geçecektir ve eski iştahı gelecektir endişelenme ve asla ama asla zorla yedirmeye çalışma canım
kaşık fobisi oluşabilecek ayda
zorlarsan yemekten nefret eder ve yemek zamanlarını işkence zamanı olarak görür ve yıllarca sürer bu zorla yedirme
bırak zorlama, yiyebildiği kadar yesin inan hiç bişey olmaz fazlasını yemezse

ayrıca diş çıkarken boğaz enfksiyonu görülebiliyo arada boğazlarını kont. et canım kızarıklık varmı diye

aynı sorun bızde de var.kızımın ne guzel ıstahı vardı.okulların kapanacagı gun bulustuk arkadaslarla onların yanında yedırdım nazar mı degdı anlamadım.1,5 ay oldu arada 1 hafta duzelmıstı sımdı yıne aynıyız.okulda bıtmıstı artık kızmla ılgılenıcem dıyordum.moralım sıfır olldu.herseyını kendım yapıyordum evde corbasını,yogurdunu,puresını ...ınsan ugrasınca daha da uzuluyor.

sımdı zorlamı veriyım(kasık fobısı falan bıseyler anlatmıslar ogrendıkce pınpırık yapıyor ınsan)
yoksa zorlamayayım mı?onu kafamda halletmeye calısıyorum.offf allahım sen bize yardım et ne olurrrr.ramazan mubarek ay.

hepınıze kolay gellsın kızlar.bu kız bebıslerde nazlı oluyolar galıba bırazzzzz.

aynı sorun bızde de var.kızımın ne guzel ıstahı vardı.okulların kapanacagı gun bulustuk arkadaslarla onların yanında yedırdım nazar mı degdı anlamadım.1,5 ay oldu arada 1 hafta duzelmıstı sımdı yıne aynıyız.okulda bıtmıstı artık kızmla ılgılenıcem dıyordum.moralım sıfır olldu.herseyını kendım yapıyordum evde corbasını,yogurdunu,puresını ...ınsan ugrasınca daha da uzuluyor.

sımdı zorlamı veriyım(kasık fobısı falan bıseyler anlatmıslar ogrendıkce pınpırık yapıyor ınsan)
yoksa zorlamayayım mı?onu kafamda halletmeye calısıyorum.offf allahım sen bize yardım et ne olurrrr.ramazan mubarek ay.

hepınıze kolay gellsın kızlar.bu kız bebıslerde nazlı oluyolar galıba bırazzzzz.

Ben bugün kahvaltısında, tam yemeye başladı aman dikkati dağılmasın diye birkaç lokma üst üste verdim. Sonrakileri almak istemedi. Domates püresini çok seviyor. onadan verince açtı ağzını. yumurtadan vermek isteyince kapattı. neyse dedim bunu da yemeyiversin. sonra domates, peynir derken biraz yedi. şeytan dürttü beni yumurtadan bi daha denedim. azıcık zorla girdi kaşık ağzına. yüzünü ekşitti ve birden kustu. ilk kez oldu. çok üzüldüm. sanırım zorlamamak gerek. şimdilik sadece yediklerinden vermeye karar verdim. şu diş işi bi bitseydi hayırlısıyla.

beni ve oğlumu anlatmışsın aynen. ne yapacağımı şaşırdım, ben de çok üzülüyorum, ama geçici bir durumdur diye kendimi avutmaya çalışıyorum. her öğünde 1 kaşık yese kardır gözüyle bakıyorum. bu arada son 3-4 gündür böyle...

Back
X