kizim yurumek istemiyor

ysmnbaby

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
333
230
123
35
Antalya
Merhaba hanimlar 14 aylik bi kizim var yurumeyi gectim ayakta tay tay bile durmak istemiyor. 12 aylikken felan uzun sure tay tay duruyodu parmagimdan tutup kendini yurutmek istiyordu.ama smdi ayakta bile durmak istemiyor. Kendi basina 10 adimdan fazla atiyordu ama smdi tay tay durdursam bi adimi aglamakli atiyor. Neden olabilir yururken dusmedi hic , yataktan dustu ama o mu korku yapti bilmiyorum. Sizin cocuklarinizda yada cevrenizde boyle bi bebek varmi neden olabilir?

Doktora gittiniz mi? Eğer ağlayarakta olsa becerebiliyosa canı kıymetlidir :)
Doktora gitmedim 18 aya kadar normal kabul ediliyomus. Ama hani yurumeyi cok seven bi cocukken simdi adim atmak istememesi uzuyor beni.onceden kendi zorla yuruttururdu kendini parmagimizdan tutup kaldirirdi.

kalça muayenesi yaptirdiniz mi?
eğer sağlıkla ilgili bir sorun yoksa inşallah yoktur..
bebekler dönem dönem farklı durumlar sergileyebilir.siz yürütmeye çalıştıkça tepki olarak bile yürümek istemeyebilir.
bir süre kendi haline bırakın ve izleyin sadece.dikkatini çekecek oyuncak tarzı şeyleri adım atarak ulasacabilecegi yerlere koyun ve gösterin.
sonra bırakın ve izleyin.kendi başına bir çaba gösterecek mi gozlemleyin.
sağlıkla buyutmenizi dilerim.
endişe etmeyin.

Kendi haline bırakın. Siz denesin diye zorlarken daha çok tepki oluşacak çocukta. Eğer koltukta falan sıralıyorsa elinden tutmak yerine bir yerlere tutunup yürümesini teşvik edin, zamanla kedisi bağımsız olmak isteyecek zaten.
Koltuğun uzak tarafına sevdiği oyuncak koyup gel yapın, yanında yada itekleyerek arkasında olmayın.
14 aylıkken yürümedi demek Problem olduğu anlamına gelmez.

kalça muayenesi yaptirdiniz mi?
eğer sağlıkla ilgili bir sorun yoksa inşallah yoktur..
bebekler dönem dönem farklı durumlar sergileyebilir.siz yürütmeye çalıştıkça tepki olarak bile yürümek istemeyebilir.
bir süre kendi haline bırakın ve izleyin sadece.dikkatini çekecek oyuncak tarzı şeyleri adım atarak ulasacabilecegi yerlere koyun ve gösterin.
sonra bırakın ve izleyin.kendi başına bir çaba gösterecek mi gozlemleyin.
sağlıkla buyutmenizi dilerim.
endişe etmeyin.
Cok tesekkur ederim. Kalca muayenesini ilk aylarda yaptirdik bi skinti cikmadi. Ama belki dediginiz donemsel farkliliklardandir. En iyisi yinede bi doktora goturmek sanirm.

Adim atarken birden bir adik bile atmaz hale geldiyse doktora goturmek en iyisi.bu onemli bir durum olabilir.

Kendi haline bırakın. Siz denesin diye zorlarken daha çok tepki oluşacak çocukta. Eğer koltukta falan sıralıyorsa elinden tutmak yerine bir yerlere tutunup yürümesini teşvik edin, zamanla kedisi bağımsız olmak isteyecek zaten.
Koltuğun uzak tarafına sevdiği oyuncak koyup gel yapın, yanında yada itekleyerek arkasında olmayın.
14 aylıkken yürümedi demek Problem olduğu anlamına gelmez.
Kendi siraliyor ve tirmaniyor belkide dediginiz gbi bi tepki olustu. Doktora goturmeden icim rahatlamayacak yinede sanirim.

Back
X