Kızım yürümüyor

Semreylul

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
6
3
1
46
Arkadaşlar kızım tam 14 ayını doldurdu ve hala yürümüyor emeklemiyor sıralama yapmıyor. 4 aydan beri kabızlık problemimiz var doktolar bile çare olamadı bu yüzden geç oturmaya başladı hala da kabızlık sorunumuz ile mücadele ediyoruz kayısı marmelatı zeytin yağ şurıplar lağman idare ediyoruz sadece lütfen bilgisi olan varsa yardım edin

Her bebek emeklemeyebiliyor. Tutunup diz üzerinde falan durmaya başladı mı peki? merak ettiği bir oyuncak koltuğun üzerindeyse ona bakmak için tutunup kalkmaya çalışıyor mu? Kilosu nasil, tombik bir bebek mi? 14 ay geç gibi görünüyor ama dikkatinizi çeken başka bir şey yoksa her şey yolunda dir. 18 ayı bulan bebekler var. Anne baba mama gibi herhangi bir şeyler söylemeye başladı mı mesela? Sizlere tepkisi nasıl? Yemek yemesi nasıl? Kabizligin bir sebebi de hareketsizlik olabilir. Gün içinde 3 4 kere bebeği heyecanlandiran koşturmalı oyunlar oynayabilirsiniz. Yatağın üzerinde o otursun söz yatağı zıplatın mesela şarkı söyleyerek kahkaha atarak.. hareket etmek çekici bir hale gelsin. Eğlenceli olursa daha istekli olur

Arkadaşlar kızım tam 14 ayını doldurdu ve hala yürümüyor emeklemiyor sıralama yapmıyor. 4 aydan beri kabızlık problemimiz var doktolar bile çare olamadı bu yüzden geç oturmaya başladı hala da kabızlık sorunumuz ile mücadele ediyoruz kayısı marmelatı zeytin yağ şurıplar lağman idare ediyoruz sadece lütfen bilgisi olan varsa yardım edin
Arkadasim benim kizimda öyleydi yürümedi ayaklarinin uzerine basmiyordu daha bassa bile cok cansizdi ve ben kizmi dr getirdim kontrol amacli bir film oldugunu solediler bende cektirelim zaten bole bole sıkıntilari var dedim ve kalca filmi cektirdik filmde kalca cekirdeklerinin gelişmediği görüldü bu kalca cekirdekleri gelismediginde yurumeyi engelliyebiliyormus ilerde kalca cikikligi sorunu olabiliyormus ve kizima yaklaşık 9 ay atel takildi ayaklari havadaydi heruc.ayda birde durum kontrolu icin film cekildi ve 9 ayin sonunda cok.şükür gelismisti kalca cekirdekleri ve yurumeye basladi ateller cikar cikmaz Allahima şükürler olsunki kontorl amacli bir kalca filmi cektirseniz arkadasim iciniz rahatlasin insllh bir sorun yoktur amin

Kabizligi içinde soguk sıkım corek otu yagı icirin bir cay kaşığı insllh iyi gelecektir

Kucagına fazla alma yerlerde bırak benim kızımda 16 aylıkkenn yürüdü biz doktora gittik 14 aylıkkrn tembel dedi.18 ay a kadar yürümezse gelin bazı testler yapıcaz dediler.

Bebeğinizi akranlarıyla bir araya getirin.
Ben de geç yürümüşüm ve yanımda yürüyen bir bebeği görüp, ona yetişmek için pata küte yürümeye başlamışım.
Önce doktor kontrolüne gidin, eğer bir sorun yoksa bunu deneyebilirsiniz.

Kucağıma ben pek almamaya çalışıyorum genelde yere bırakıyorum oyuncakları ile haşır neşir oluyo ama babası sağolsun işten gelir gelmez kucakta yere bırak diyorum koltuğa oturtuyor yanında da kendisi bişey olmaz diyor :)) ikiside durumdan menmun ve de özlemiş olunca bi süre karışmıyorum ama sonra yine yere bırakıyorum 18 ay beklememin amacı ne

Bebeğinizi akranlarıyla bir araya getirin.
Ben de geç yürümüşüm ve yanımda yürüyen bir bebeği görüp, ona yetişmek için pata küte yürümeye başlamışım.
Önce doktor kontrolüne gidin, eğer bir sorun yoksa bunu deneyebilirsiniz.
TŞk ederim akranı maalesef yok abileri 15 yaşında biri 17 biri o konuda yapacak bişeyim yok maalesef. 18 ay beklemenin amacı ne

Kabizligi içinde soguk sıkım corek otu yagı icirin bir cay kaşığı insllh iyi gelecektir
İnşallah bu gün yine gittk doktoruna hala şurup felan diyince sinirlendim hocam 10 ay oldu artık yeter başka bir çözümü yokmu diyince çocuk gastrolojisine yönlendirdi inşallah sonuç alırsam paylaşırım yani bi sinirle çıkışmasam bi 10 ay daha beklicektik demekki

Her bebek emeklemeyebiliyor. Tutunup diz üzerinde falan durmaya başladı mı peki? merak ettiği bir oyuncak koltuğun üzerindeyse ona bakmak için tutunup kalkmaya çalışıyor mu? Kilosu nasil, tombik bir bebek mi? 14 ay geç gibi görünüyor ama dikkatinizi çeken başka bir şey yoksa her şey yolunda dir. 18 ayı bulan bebekler var. Anne baba mama gibi herhangi bir şeyler söylemeye başladı mı mesela? Sizlere tepkisi nasıl? Yemek yemesi nasıl? Kabizligin bir sebebi de hareketsizlik olabilir. Gün içinde 3 4 kere bebeği heyecanlandiran koşturmalı oyunlar oynayabilirsiniz. Yatağın üzerinde o otursun söz yatağı zıplatın mesela şarkı söyleyerek kahkaha atarak.. hareket etmek çekici bir hale gelsin. Eğlenceli olursa daha istekli olur
Tşk ederim. Gün içinde çeşitli hareketler içeren oyunlar oynuyoruz. Yemek yemesi güzel ama genellikle çorba yogurt gibi sıvı yemekler. Tutunarak ayağa kalkma hala yok ama biz koltugun üzerine oyuncak koyup onuda ayağa diktiğimizde bir süre oyun oynuyor ama bir süre sonra yan tarafa doğru kaymaya başlıyor ve düşüyor. Kilosu maşallah iyi boyuda iyi. Çok aşırı kilosu yok. Bazı kelimeleri net bazılarını ise öylesine konuşuyor. Ama herşey yolundamı anlamıyorum hiç bir çabası yok sıkıntıya hiç gelemiyor rahat bir bebek

Kucağıma ben pek almamaya çalışıyorum genelde yere bırakıyorum oyuncakları ile haşır neşir oluyo ama babası sağolsun işten gelir gelmez kucakta yere bırak diyorum koltuğa oturtuyor yanında da kendisi bişey olmaz diyor :)) ikiside durumdan menmun ve de özlemiş olunca bi süre karışmıyorum ama sonra yine yere bırakıyorum 18 ay beklememin amacı ne
18 aya kadar yürümezse bazı sorunlar oldugu düşünülüyor ve biraürü tahlil yapılıyor gelişimi ile ilğili sıkıntı oldugunu düşünüyorşar nörolojık olabilir demişlerdi ama gidip doktora bir göstermelisiniz.muaynesinde bişey çıkmazsa tembellıktendir

İnşallah bu gün yine gittk doktoruna hala şurup felan diyince sinirlendim hocam 10 ay oldu artık yeter başka bir çözümü yokmu diyince çocuk gastrolojisine yönlendirdi inşallah sonuç alırsam paylaşırım yani bi sinirle çıkışmasam bi 10 ay daha beklicektik demekki
Iyi yapmissin malesef bazen dr lara sinirle cikismak gerekiyor yoksa hep ayni seyleri yazmaya devam ediyorlar rabbim en kisa zamanda sifasini versin insllh

Tşk ederim. Gün içinde çeşitli hareketler içeren oyunlar oynuyoruz. Yemek yemesi güzel ama genellikle çorba yogurt gibi sıvı yemekler. Tutunarak ayağa kalkma hala yok ama biz koltugun üzerine oyuncak koyup onuda ayağa diktiğimizde bir süre oyun oynuyor ama bir süre sonra yan tarafa doğru kaymaya başlıyor ve düşüyor. Kilosu maşallah iyi boyuda iyi. Çok aşırı kilosu yok. Bazı kelimeleri net bazılarını ise öylesine konuşuyor. Ama herşey yolundamı anlamıyorum hiç bir çabası yok sıkıntıya hiç gelemiyor rahat bir bebek

Bebeğiniz biraz keyfine düşkün görünüyor anlattıklarınıza göre. Bazen bir kaç küçük destek vermek gerekir başarmaları için. Oynadığınız oyunları biraz daha amaca yönelik yapın, oturması guzelse mesela yatakta otururken zıplatın düşürene kadar, sonra ellerinden destekleyip diz üstü dursun, önce secdeye oturur gibi top oynayın sonra popoyu ayakların üzerinden kaldirarak destekle oyunlar kurun
Adım adım aşama aşama başardık ca bir sonraki adima geçin.
Böyle böyle hem başardıkça daha çok şey yapmak ister hem de hareket gelişimi hızlanır.

selam
bende konu açmak için bakınıyordum sizin konunuzu gördüm.
benimde oğlum 16 aylık oldu ama hala yürümüyor,yürümeye eğilimi var ama 2 gündür ondanda korkar oldu.şöyle ki;kanepeden duvarlardan tutunup gidiyor day duruyor bir iki haftadır day durunca çağırıyorduk bize doğru geliyordu yani 3-5 adım atıyordu ama iki gündür çağırıyorum hemen yere çöküyor düşmedide ama korkuyor.etraftana daha yürümedimi diye sorulunca moralim bozuluyor :( ne yapsam bilmiyorum

Bebeginiz yürüdü mü sonra ne zaman yürüdü..

Back
X