kizim

ev uzakta yurume mesafesinde degil birkac kez yuruduk cok yorulduk ama ertesi gun unutuyor bir gun uslu dursa ertesi gun yine ayni.servisten inip minubuse biniyoruz serviste eline tableti veriyorum biraz oyalaniyor.ama minibuste ille simaracak ne desem olmuyor.aslinda cok masum kendini sevdirmeye calisiyor farkindayim ama korkuyorum duser diye bide yanimda durmuyor cok korkuyorum.araba sart bizim icin.

peki nasıl yetiştirdiniz? çocuk hayır kelimesini biliyor mu? çok zor bi durum. Anne baba farklı davranıyorsa bu da çocugun birindenbirine saygı duymamasına neden olabiliyor..

3 yasındayken annemle bı anım varmıs
annem otobuse bınerken ucretını vermıs
benımkını vermedın anne demısım
annem benı mahcup etmemek ıcın verdım kızım demıs ( hanı 3 yasındakı cocuktan otobus ucretı alınmıyor ya )
tutturmusum vermedın ben parasız bındım dıye
ne kadar bozuklugum varsa ısrar kıyamet sofore vermısım
enı sonu benle bas edememısler soforle annem anlasmıs sofor almıs gıbı yapmıs ınerken annem parayı gerı almıs

yanı o yaslardakı cocuk ıcın normal
ama bazı cocuklar vardır fazladır hareketı
benım kızım muthıs hareketlı ve inat bazen bazı gunler bu daha fazla oluyor
ogunlerde kızımı oyun alanına goturup cok yoruyorum kı toplu tasımaya hali kalmasın dıye :KK70: enerjısını atıyor yanı toplumıcıne gırmeden once
cozumu boyle buldum

Kızınizın yaptıklarını okuyunca yıllar önce kardeşimin yaptıkları geldi aklıma.Biz ne zaman annem ben ve kardeşim minibüse binsek annem, ben ve kendisi için iki kişilik ücret verirdi.Kardesimde küçüktü ama dolmuşu birbirine katardi"gene beni adam yerine koymadiniz demi"diye.Susturamazdik kimi gülerdi,kimi bir sus cocugum derdi.Bir gün öğretmeni bu çocuk farklı düşünüyor ve farklı davranıyor bir doktora götürün dedi.Goturduk.Cok yüksek iq çıkmıştı.Bir pedagogla görüşün genel olarak böyleyse.Altindan farklı bir durum çıkabiliyor.

Bunun için ben de ağlamışım

Kimse bana test yaptırmamış ama

Acaba benim IQ da mı yüksek

Artık ölçmez de

ben insanlara hak verdim. bu tip davranışları herkes kaldıramaz. sokaktaki her çocuk da böyle değil. tamam bi kişiliği vardır onu değiştiremezsiniz ama bu kadar da olmamalı. ona fiziksel zarar vrmek çözüm değil. başka bi yol deneyin. mesela pedagog.

Çocuğunuzun kural kavramı yok gibi

Yani minibüste ayağa kalkılmaz

Bunu anlatan trafik eğitimi videoları çizgi filmleri vardır

Ya da arayın okulu anlatsın öğretmen 10 dakika

Kuralları ilk bir yere girerken öğretirsek yani ilk deneyimde çocuklarımız da kurallara riayet eder

Bir de hep yapıyor demişsiniz

Binince alın kucağınıza ve asla bırakmayın

İki gün ağlarsa üçüncü gün susar zira ön koltukta oturacağım diye ağlıyor deyip ön koltuğa oturtursanız bir daha arkaya oturmaz ama her istediğinin olamayacağını Kanunu kuralı öğretirseniz kabul eder

Cocugunuzla konustunuz mu ? Cocuga anlatmak lazim kurallari , insanlarin rahatsiz olmasini gectim kendisi icin zararli minibuste tek basina hareket etmesi
Onlara kurallari ogretmekten biz sorumluyuz , konusunca anlamayan cocuk yok inanin , benim oglum da cok hareketli ama ilk defa yapacagi her olay oncesi ona anlatirim kurallari yapilmasi gerekenleri sonucta toplum icinde yasamayi cocuklarimiza biz ogretiyoruz anlatmazsaniz cocugunuz bilemez ve kafasina gore davranir

Minibüsteki insanlar da şoför de bir hayat telaşında siz gibi biz gibi.O yüzden çok haksız bulmadım.Allah korusun bir şey olsa savrulur çocuk şoför de hakli. Aslında kızınız cok da küçük değil sakince konuşsanız kuralları olduğunu falan. O yaş grubu nasıl davranır hic de bildiğim yok umarım çözersiniz bu sorunu.

oluyorum resmen vicdan azabindan cok kotuyum.calistigim icin kizim hergun krese gidiyor 4.5 yasinda.hic soz dinlemiyor kresten gelince is yerimde bagira cagira konusuyor kosuyor kaciyor durdan sustan anlamiyor.minibuse biniyoruz minibustede herkesle konusuyor hic susmuyor dun tutturmus oturmuyor ayakta ucretleri topluyor sofore veriyor adam ufleyip pufluyor bana bayan cocugunuzu kucaginiza alin rahatsiz ediyor diyor.insanlar guluyor kizima kiminin hosuna gidiyor.kimi kiziyor.arabanin kapisindan disari sesleniyor gelmek istermisiniz diye.herkese parayi ben vericem diyor yanlislikla veren olursa kiziyor.arac doldu hareket edicek hala ayakta.zorla kucagima aldim istemiyor bende hep cimcikledim o kalkmak istedikce cok agladi.kolumu isirdi oda cok uzuldu ve bana ofkelendi.kimseden cit cikmadi.herkes memnun yaramaz cocugu anasi terbiye etti ohhh cok sukur.neden rahat birakmazlar anneleri,cocuklari.ne yapacagimi sasirdim kaldim.minibuste durmuyor diger cocuklar gibi.her cocuk farkli biliyorum ama herkesin tepkisi ayni olmuyor kimisi kiziyor yadirgiyor.cok uzuluyorum ne yapacagimi sasirdim kaldim her aksam bir minibus maceramiz var.
Çocuk işte niye kızıyorlar anlamadım. Sonuçta elinizden geleni yapıyorsunuz, durmuyor. Bağlayamasınız ya. Bence davranışları da çok şirin ve çocukca. Bende ikide bir müsait bir yerde inebilirmiyim diye dolmuşcuyu zırt pırt durduran bir çocukla yolculuk etmiştim. :KK70:

yürütüp yorabilirsiniz mızmızlanınca da minibüsteki davranışlarının buna sebep olduğunu söyleyebilirsin

De
Bunun için ben de ağlamışım

Kimse bana test yaptırmamış ama

Acaba benim IQ da mı yüksek

Artık ölçmez de
Demek sizde isyan ediyordunuz küçükken ha eminim çok tatlı ve farklı bir çocukluğunuz olmustur ve zekanızda yüksektir burdanda tanıyoruz sizi.Bizimki sanliymis öğretmeni sayesinde hastaneye götürdük yoksa huysuzun tekiydi bizce damdan..

oluyorum resmen vicdan azabindan cok kotuyum.calistigim icin kizim hergun krese gidiyor 4.5 yasinda.hic soz dinlemiyor kresten gelince is yerimde bagira cagira konusuyor kosuyor kaciyor durdan sustan anlamiyor.minibuse biniyoruz minibustede herkesle konusuyor hic susmuyor dun tutturmus oturmuyor ayakta ucretleri topluyor sofore veriyor adam ufleyip pufluyor bana bayan cocugunuzu kucaginiza alin rahatsiz ediyor diyor.insanlar guluyor kizima kiminin hosuna gidiyor.kimi kiziyor.arabanin kapisindan disari sesleniyor gelmek istermisiniz diye.herkese parayi ben vericem diyor yanlislikla veren olursa kiziyor.arac doldu hareket edicek hala ayakta.zorla kucagima aldim istemiyor bende hep cimcikledim o kalkmak istedikce cok agladi.kolumu isirdi oda cok uzuldu ve bana ofkelendi.kimseden cit cikmadi.herkes memnun yaramaz cocugu anasi terbiye etti ohhh cok sukur.neden rahat birakmazlar anneleri,cocuklari.ne yapacagimi sasirdim kaldim.minibuste durmuyor diger cocuklar gibi.her cocuk farkli biliyorum ama herkesin tepkisi ayni olmuyor kimisi kiziyor yadirgiyor.cok uzuluyorum ne yapacagimi sasirdim kaldim her aksam bir minibus maceramiz var.
Benim çocuğum aynı yaşta. Evet zor anlıyorum.konuşun onunla cimciklemek doğru değil fakat bu arada rahat bırakmak da doğru değil. Yaşı itibari yaptığı normal kucaginiza alıp bir şeyler anlatın.

Anlaşma yoluna gidin... mesela bugün minibüste uslu oturursan sana bir süprizim var... hatta birşey alın, hediye paketi yapıp gözünün önüne koyun. 1 hafta uslu durursan bu hediye senin gibi...

Cocugunuz sevgisiz buyuyor olabilir mi ? Bu hareketler ilgi toplamak icin yapiliyor cocuunuzla vakit gecirin oyunlar oynayin onu sevdiginizi gosterin

Benim oglum da ayni yasta hic susmuyor herseyi o yapmak istiyor konussan fayda etmiyor onun karakteri farkli oyle kabul etmek lazim isteyen herkes oflasin puflasin cocugumdan degerli degil kimse

Çok pardon başka konularınızı da okudum ama ne kdar saçma sapan şeyleri yazıyorsunuz, olgun bir kadın olarak böyle şeylerle baş edemiyor musunuz ? Bide bunu böyle dert edip buraya yazıyorsunuz insan hayatta nelerle karşılaşıyor böyle şeyleri yenmeyi öğrenin ve biraz güçlü olun bana sorarsanız yoksa çok itilip kakılırsınız!

Muhakkak eğitim eksikliğinden olduğunu düşünüyorum. Çocuk bir şey istemiş yapmamışsınız ama ağlayınca hemen yapmışsınız, e o da ağlayarak bağırarak bir şeyler yapmaya alışmış.
Çevremde o kadar çocuk var asla otobüste minibüste yerinden kalkıp bu tarz işlere giren bir çocuk ne gördük ne duydum.

Benim kizimda ne dersem tersini yapar. Bati taktikler gelistirdim ben de. Mesela yürüyorum gelmiyor aksine ters ters yürüyüp yter yöne dogru yol aliyor. Bu tür durumlarda ilk stresi def edin. Kaciyorum beni yakalayamazsin diyorum mesela. Ya da oturmuyor otobüste mesela oyun kuruyorum. Aaa ben balon cizemedim. Ya da sen iyi muavisin ama bence soförlük senin isin. Eline bir cisim diraksiyon olur o siz arkadaymissiniz güya yolcu. Ama cok cok sabir gerektiriyor. Dikkatini cekmek zor oluyor. Oyun kurup bozuyorum yakalayana kadar dikkatini cekecek oyunu. Yaptigi tehlikeli degilse ve kütüphane gibi bir yerde degilsek insanlari cok da takmiyorum. Cünkü taksam zitlassam agalayacak daha cok rahatsiz olacaklar . Eeee kizim da üzülecek. Kalem defter , cikartma vs bulundurun. Ihtiyac olmadikca görmesin. O son radde de artik ; " Aaaaa ne varmiş bura " diye cikarin :D

Alakasi var mi bilmiyorum ama kendinize gore yorumlayin.
Gozlemledigim kadariyla disa donuk,hareketli cocuklar anneleri sessiz sakinse anneyi baskiliyorlar. Eger siz baskin bir karakter degilseniz cocugunuz kural tanimaz bir cocuk olabiliyor.
Is-guc derdine dusuyorsaniz ve cocugu ihmal ediyorsaniz o da kendince boyle egleniyordur.

Back
X