• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim

fiyonk35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
1.555
889
123
merhaba arkasaslar.benim sekiz yasinda bir kizim ve bir yasinda ikizlerim var.benim icin hayat cok yorucu.kizim beni hic dinlemiyor kardesleri oldugundan beri.elimden geldigince ona vakit ayirmaya calisiyorum.birlikte alisverise cikiyoruz piknige giditoruz.evde oyun oynuyoruz.ders yapiyoruz sirf kendini iyi hissetsin diye.ama malesef hicbiseyden mutlu olmuyorsurekli sert cvplar surat asmalar karsi gelmelee.zaten yetisemiyorum islere.sirf o mutlu olsun diye isi gucu birakuyorum ama hic mutlu olmuyor.babasida onunla ilgileniyor surekli.hep benim dedigim olsun ustiyor .hayirdan anlamiyor.artik stresten karnim sisiyor.sirf ona pozitif olayim diye.kendi cocuklarimla ugrasamasken mutlu olsun diye eve arkadaslarini cagiriyorum.nasil davranicam napicam bilmiyorum.bu aksam saclarini yapmak istedim bir stres bir stres araliksiz bir saat agladim kendide uzuldu sonradan yaptigina napmam gerekir bilmiyorum

O yaşta çok normal canım benim oğlumda aynısıydı bu bir süreç, hep konuşarak anlatmaya çalış üzüldüğünü söyle onun artık kooocaman bir abla olduğunu anlat

O yaşta çok normal canım benim oğlumda aynısıydı bu bir süreç, hep konuşarak anlatmaya çalış üzüldüğünü söyle onun artık kooocaman bir abla olduğunu lanlat
hep boyle olursa diye gozum korktu.okadar doyumsuzki hic biseyden memnun degil

Bu durumu onunla da paylas. Zamanla anlayacaktir bence bir de mumkunse bebek bakimina onu da dahil et, sorumluluk ver hem kendisini ailenin parcasi ister dislanmis gibi hissetmez hem de senin durumunun zorlugunu biraz olsun kavrar.

Bu durumu onunla da paylas. Zamanla anlayacaktir bence bir de mumkunse bebek bakimina onu da dahil et, sorumluluk ver hem kendisini ailenin parcasi ister dislanmis gibi hissetmez hem de senin durumunun zorlugunu biraz olsun kavrar.
kardeslerini seviyo aslinda.bana karsi cok hincli.surekli beni etrafinda dondurmek istiyor yetisemiyorum.enufak tartismamizda bana bagiriyosun dovuyosun bile diyo yapmadigim halde

Belki de her istediğini yaptığınız içindir.
Dünya onun etrafında dönmüyor,. Sürekli istemekle olmuyor bu işler.
Siz küçükleri kıskanmasın diye fazla üstüne düşmüşsünüz bence... Harika bir annesiniz, tedirginliğiniz, endişeniz normal ama bazı seyleri oluruna bırakmak lazım.
Sonuçta eve yeni bireyler geldi. Elbet onunda hayatında değişiklik olacak.
Süreci normalleştirmeye bakın, basit sorumluluklar verin. Biraz başka şeylere ilgisi dağılsın.
Sevdiği bir şey varsa ona yönelsin, biraz kendini dinleyerek vakit geçirsin.

Belki de her istediğini yaptığınız içindir.
Dünya onun etrafında dönmüyor,. Sürekli istemekle olmuyor bu işler.
Siz küçükleri kıskanmasın diye fazla üstüne düşmüşsünüz bence... Harika bir annesiniz, tedirginliğiniz, endişeniz normal ama bazı seyleri oluruna bırakmak lazım.
Sonuçta eve yeni bireyler geldi. Elbet onunda hayatında değişiklik olacak.
Süreci normalleştirmeye bakın, basit sorumluluklar verin. Biraz başka şeylere ilgisi dağılsın.
Sevdiği bir şey varsa ona yönelsin, biraz kendini dinleyerek vakit geçirsin.
aynn ole dunya sanki onun etrafinda donuyor.surwkli kapris.hep oyun oynamak istiyor.oynuyorum onunla ama doyumsuz hep dahada fazlasini istiyor.cok bunaldim artik

aynn ole dunya sanki onun etrafinda donuyor.surwkli kapris.hep oyun oynamak istiyor.oynuyorum onunla ama doyumsuz hep dahada fazlasini istiyor.cok bunaldim artik
Eğer ilgisi varsa tek başına vakit geçirebileceği aktiviteler bulun. 8 yaşında mesela 250 parçalık yapboz, yada sevdiği bir şeyin maketi, seviyorsa resim malzemeleri, çocuklar için iğne yerine sivri olmayan malzemelerle etamin vs olabiliyor, öyle bir şeyler, başardıkça hoşlanacağı ne varsa...
Ama bu onun kendi alanı ve kendi zamanı olacak şekilde olmalı.
Bunun yanı sıra evde görevlendirme yapın, örneğin odasını kendisi toplasın. Evcil hayvan vs bakıyorsanız bakımını yapsın. Kitap okumayı seviyorsa kitap yada yaşına uygun haftada 1 film izleyip fikirlerini sizinle paylaşsın...
kendinizi yıpratmayın. Kıskanacaksa da kıskansın... hepimizin kardeşi oldu :) bir şekilde adapte olduk. 1 senedir izlediğiniz yol Sizi yormuş ise başka şeyler deneme zamanı gelmiş.

Benim de oğlum 2 yaşında ve göreceli olarak zor bir çocuk, ikinci de yolda. İnanın zaman zaman karalar bağlıyorum, ne yapacağım ben diye... ilgim ister istemez azalacak, yada ilgim azalmasın diye küçüğü mü ihmal etmiş olacağım vs vs...
ama herkesin kardeşi var ve bir şekilde kabul ediyor. Belki de olayı marjinal hale getirmeden biraz kıskanmasını da göze alıp normal seyrine bırakmak en güzeli...

merhaba arkasaslar.benim sekiz yasinda bir kizim ve bir yasinda ikizlerim var.benim icin hayat cok yorucu.kizim beni hic dinlemiyor kardesleri oldugundan beri.elimden geldigince ona vakit ayirmaya calisiyorum.birlikte alisverise cikiyoruz piknige giditoruz.evde oyun oynuyoruz.ders yapiyoruz sirf kendini iyi hissetsin diye.ama malesef hicbiseyden mutlu olmuyorsurekli sert cvplar surat asmalar karsi gelmelee.zaten yetisemiyorum islere.sirf o mutlu olsun diye isi gucu birakuyorum ama hic mutlu olmuyor.babasida onunla ilgileniyor surekli.hep benim dedigim olsun ustiyor .hayirdan anlamiyor.artik stresten karnim sisiyor.sirf ona pozitif olayim diye.kendi cocuklarimla ugrasamasken mutlu olsun diye eve arkadaslarini cagiriyorum.nasil davranicam napicam bilmiyorum.bu aksam saclarini yapmak istedim bir stres bir stres araliksiz bir saat agladim kendide uzuldu sonradan yaptigina napmam gerekir bilmiyorum
Her dediğine Evet demeyerek baslayabilirsin. Her istediginin olmayacağını öğret ilerde büyük problem olur yoksa. Böyle çocuklar buyuduklerinde istediği olmadığında Kendine yada etrafına zarar verebiliyo. Sırf istekleri olsun diye. Ama ne yazıkki hayatta hr istediğimiz olmaz bazen bunu anlaması lazım. Hayır dN anlaması lazım yani

benim kizda o yasta iki kardesi var
saçini begenmez, tarasam acitiyon der, kendi taraasa olmuyo diye mizildanir
odasini topalmasi için 24578425784 kez tekrar etmem lzim, sabah okul var uyumasi için de milyar kez uyarmam lazim hadi hadi diye

yani sorunuzun cevabini bilmiyorum biz geçinemiyoruz bi turlu benmi sabiriszim kizimdan mi kaynakli hiç bilmiyorum ama çok zor çok yoruldum onu biliyorum ...

Ayni arkadasimin kizi. O da 8 yasinda. Kendisinden buyuk abisi var bir de. Ama bu kiz da huysuz, bencil, geçimsiz. Anneyi geç, annenin arkadaslarini bile azarliyor. Bir rahat vermez bize. Soz dinlemez. İnatçidir. Ay başta cok seviyordum ama çok soguttu kendisinden. Oyun oynasan hemen kendini ustun gostermeye baslar. Oyundan keyif almiyor yani yarisilmayacak oyunda bile yarisiyor. Guzel sozleri soylemez (hos geldin, tesekkur ederim gibi). Ama koca kadinlari yuksek sesle azarlar. Evimize gelse laf dinlemez, baska odalara girer izinsiz. Çaresi var mi bilmiyorum. Ben annesinin her dedigini yaptigini, hayir demeyi ogretmedigini, dunyanin onun etrafinda dondugunu hissettirdigini dusunuyorum hani şu piremses sendromu olanlardan...

Aslinda kiziniz mutlu olsun diye daha cok ustune dusuyorsunuz bu durumda daha da hircinlasmis olabilir mi?
Sanki kardesi oldugu icin kendinizi suclu hissettigini mi dusunuyor?
Ne fazla ilgili ne de ilgisiz davrasaniz daha iyi olabiilir belki.Bilemiyorum tabi o yaslarda cocugum olmadigi icin ama uzmanda dinledigimde adil davranmasi gerektigini yani cocuklara gerektigi sekilde davranilmasi gerektigini dinlemistim.
Kolay gelsin.

: ))ayni yasta kizim var iki kuma gibiyiz bu aralar.
Kiyafetlerime sacimdaki tokaya kadar kiskaniyor
Cok tatli ya triplerini yerim onun
Ergenlik artik erken basliyor annesi idare edeceksin.
Kurallariniz olsun ve taviz vermeyin ne yaparsa yapsin.
Gerisi hic uzulmenize degecek seyler degil ve sadece siz yasamiyorsunuz emin olun

Eğer ilgisi varsa tek başına vakit geçirebileceği aktiviteler bulun. 8 yaşında mesela 250 parçalık yapboz, yada sevdiği bir şeyin maketi, seviyorsa resim malzemeleri, çocuklar için iğne yerine sivri olmayan malzemelerle etamin vs olabiliyor, öyle bir şeyler, başardıkça hoşlanacağı ne varsa...
Ama bu onun kendi alanı ve kendi zamanı olacak şekilde olmalı.
Bunun yanı sıra evde görevlendirme yapın, örneğin odasını kendisi toplasın. Evcil hayvan vs bakıyorsanız bakımını yapsın. Kitap okumayı seviyorsa kitap yada yaşına uygun haftada 1 film izleyip fikirlerini sizinle paylaşsın...
kendinizi yıpratmayın. Kıskanacaksa da kıskansın... hepimizin kardeşi oldu :) bir şekilde adapte olduk. 1 senedir izlediğiniz yol Sizi yormuş ise başka şeyler deneme zamanı gelmiş.

Benim de oğlum 2 yaşında ve göreceli olarak zor bir çocuk, ikinci de yolda. İnanın zaman zaman karalar bağlıyorum, ne yapacağım ben diye... ilgim ister istemez azalacak, yada ilgim azalmasın diye küçüğü mü ihmal etmiş olacağım vs vs...
ama herkesin kardeşi var ve bir şekilde kabul ediyor. Belki de olayı marjinal hale getirmeden biraz kıskanmasını da göze alıp normal seyrine bırakmak en güzeli...
Çok doğru söylüyosunuz

hep boyle olursa diye gozum korktu.okadar doyumsuzki hic biseyden memnun degil
Yok canım, kalmaması için hep anlat konuş inatlaşma seni anlıyorum ama maalesef şu şu görevlerimiz var v.b. İle açıklama yap, biz öyle yaptık o an ikna olmasada biryerlerde o sözlerimiz kalıcı etki yaratmış

Oglum 5 aylik kizim 6 yasinda.
Oglumdan cok kizim zorluyor beni.
Taniyamiyorum nasil bir cocuk oldu böyle.
Karsi gelmeler asiri kiskanc hareketler.
Ama ben uzerine dusemiyorum malesef o kadar. Kendi basina halletmeyi ogrendi bazi seyleri
Bense surekli dislerimi sıkmaktan sinir hastası olacagim bu gidişle.
Ama gececek insallah, zaman lazim

yıllarca tek olmanın vermiş oldugu şımarıklık vardı herhalde
allah bagışlasın kardeşlerı de olunca hemde 1degil 2 tane , bu kadar atarlı olması normal ,
yardım almayı denesenız

Canım aynı benim 6 yaşındaki kızım benimde 2.5 yaşında ikizlerim var hala beni uğraştırıyor anne benle uyu benle oyna neredeyse kaşıkla besle beni dicek ama ben yapmıyorum elimden geldiğince ona vakit ayırıyorum mesala geçen gün beraber barbıe maket evi yaptık hazır almaktansa saçını taratmaz akşam zorla yatırıyorum sabah zor kalkıyor kızım toka takayım yok geçen sabah sabah cinnet geçirtti yattığı kıyafetlerle kreşe gitmek istedi bende uzun zamandır giymek istediği eteği vardı onu giydirdim bu başladı ağlamaya eşim diyo büyük adam gibi kavga ediyosun çocukla ama yine anlamıyo
kardeşlerini seviyor beraber oynarlar mesala ama kendi bebeklerini elletmez avazı çıktığı kadar ağlar bağırır dayabildiğim kadar görmezden geliyorum kaprislerini dkkat çekmeyince bırakır inşallah

Ayni arkadasimin kizi. O da 8 yasinda. Kendisinden buyuk abisi var bir de. Ama bu kiz da huysuz, bencil, geçimsiz. Anneyi geç, annenin arkadaslarini bile azarliyor. Bir rahat vermez bize. Soz dinlemez. İnatçidir. Ay başta cok seviyordum ama çok soguttu kendisinden. Oyun oynasan hemen kendini ustun gostermeye baslar. Oyundan keyif almiyor yani yarisilmayacak oyunda bile yarisiyor. Guzel sozleri soylemez (hos geldin, tesekkur ederim gibi). Ama koca kadinlari yuksek sesle azarlar. Evimize gelse laf dinlemez, baska odalara girer izinsiz. Çaresi var mi bilmiyorum. Ben annesinin her dedigini yaptigini, hayir demeyi ogretmedigini, dunyanin onun etrafinda dondugunu hissettirdigini dusunuyorum hani şu piremses sendromu olanlardan...

benımde oyle bir arkadasımın kızı var bize geldiği zaman mumları yiyordu düşün , hayır demeyi bilmiyordu annesi , patatesleri dileyip dişleyip atıyordu okadar yaniii

şimdi erkek kardeşi oldu , kızım çok akıllıydı oglan çok yaramaz demez mi
sen öyle zannet unutmuşsun sen kızını dedim . ama arkadasımız için katlanıyoruz ,

çocuga önce hayır demeyi yok demeyi dur demeyi ögretmeliyiz. F fiyonk35

Back
X