kizim

slm arkadaslar.benim derdim kizim.kizimin oyun aski ve birlikte oyun oynama istegi.22 aylik ikizlerim var.ama kizim surekli ilgi bekliyo.sanirjm kardes kiskancligi yasiyo.elimden geldigince ona guleryuzlu sabirli davranmayacalisiyorum ama olmuyo.beni cok bunaltiyo bazen.on yasinda ama her dakka birlikte oynayalim istiyo.ikizler var evin idi var.babalarinin vakti olmuyo genelde.bu saat oldu hala oyun istiyo.boyama yapalim dedi oturduk yaptik.saat olmus 11 hala bilgisayarda oyun oynayalim diye tutturdu.bak kizim sabahcisin artik uyuman gerekli diyorjm hok anlamuyo.sonra kirildi yatti.ben bu saatten sonra,daha camasir asicam utu yapicam.yarin icin kiyafet hazirliycam bi dunya is.o ole trip attikca kendimi sucluyorum.ama elimden bu kadar geliyo.okadar strese girihorjmki.nasil davranicagimi sasirdim.kendime ayiracak vaktim bile yok.cok kaprisli.artik kendimi sikmaktan basim donuyor surekli.bilmiyorum nasil davranicam
Birlikte camasır assaydınız madem.
Bu ne canım bence abartmış 10 yasında kız laf anlaması lazım

Vicdan yapmaya gerek yok,10 yaşında bir çocuk kendi kendine oynayabilir,kitap okur,çizgi film izler,derslerini yapar.Elbette birlikte de zaman geçireceksiniz ama bu bütün gün olamaz.
Kızınız biraz şimarmiş gibi geldi bana.Sizin zaafinizi kullanıyor.
Güzelce anlatin,örneğin " Bütün gün oynayamayiz,şimdi yarım saat oynayalim sonra şu şu işlerimi halletmem gerek,sen yalnız devam edebilirsin." gibi...Sonra ağlamaya başlıyorsa bırakın ağlasın.Bu, durumu kabullenmesi için gerekli.Ben bazen " gidip odanda ağlayabilirsin" diyorum.
Sürekli kızınızı memnun etmeye uğraşmayın.İstediği herşeyi yapamazsınız,yapmamalisiniz da.

Kardeşleriyle bile oynayabilir,zaman geçirebilir siz iş yaparken.

Son olarak eşinizden daha fazla destek alın.Onun bir pazarı varsa sizin hiç tatiliniz yok.Arada bırakın işi gücü,satın çocukları babaya ,yalnız bir şeyler yapın, arkadaşınızla bir kahve için yada.Sizde insansınız,kimse dusunmuyorsa siz düşüneceksiniz kendinizi.

Son düzenleme:
slm arkadaslar.benim derdim kizim.kizimin oyun aski ve birlikte oyun oynama istegi.22 aylik ikizlerim var.ama kizim surekli ilgi bekliyo.sanirjm kardes kiskancligi yasiyo.elimden geldigince ona guleryuzlu sabirli davranmayacalisiyorum ama olmuyo.beni cok bunaltiyo bazen.on yasinda ama her dakka birlikte oynayalim istiyo.ikizler var evin idi var.babalarinin vakti olmuyo genelde.bu saat oldu hala oyun istiyo.boyama yapalim dedi oturduk yaptik.saat olmus 11 hala bilgisayarda oyun oynayalim diye tutturdu.bak kizim sabahcisin artik uyuman gerekli diyorjm hok anlamuyo.sonra kirildi yatti.ben bu saatten sonra,daha camasir asicam utu yapicam.yarin icin kiyafet hazirliycam bi dunya is.o ole trip attikca kendimi sucluyorum.ama elimden bu kadar geliyo.okadar strese girihorjmki.nasil davranicagimi sasirdim.kendime ayiracak vaktim bile yok.cok kaprisli.artik kendimi sikmaktan basim donuyor surekli.bilmiyorum nasil davranicam
Maddi durumunuz el veriyorsa evinize bir yardımcı alabilirsiniz. Hafta da bir mesela. En azından yükünüz hafifler ve kızınıza daha fazla vakit ayırırsınız.

Bu gunlerds gecicek..
Sabir lazim evet..hal lazim..saglikli kafa lazim dogru..
Ama yapamayacaginiz birsey degil..
Malesef ailenin tum yuku binmis sirtinoza..
Esinizdende hayr yok..
O zaman bi yerden baslayin..
Hayay devam ediyo ve omur oldukcada edecek..!!
Bir sistem olusturum kendinize..mesela pazartesi utulerinizi pazara birakmayin..islerinizi esiniz evdeyken yapmaya calisin..
Kizinizin bu durumundan esinize tekrardan guzel kesin bir tavirla anlatin..hissettiklerinizi guzelce anlatin..
Kiziniza gelince onca sene evde tek cocuk kiziniz mis..sonradan dahil olunca ikizlee tabiki kiskanclik devreye girmis..benim kizim 6 yasinda bazen cok yoruluyorum..uc cocugum var ki en kucugu 55 gunluk..
Bunaldigimda oturuyorum ellerini tutup gozlerine bakip kizim cok yoruluyorum..biliyorum bu senin scun degil ama bana yardimci ol..boyle davranarak beno cok yoruyosun,uzuyosun.
Biraz izin ver islerimi bitireyim..hemen seninle ilgilenicem diyorum..
İslerimi bitirip dedigimi yapiyorum
Yada oglum 3 bitirdi oda ilgi cocugu..
Oglum hadi senle yaris yapalim diyorum sen bunu boya bende evdeki islerime basliyayim..salondaki halinin uzerinde bulusma yerimiz var..kim once bitirirse oraya gelsin..sonunda odul var..tamam annecim diyor..
Cocugun bilincaltiyla iletisim kurmak lazim..
Aslinda yaoabilirsiniz..kiziniz buyuk ve sizi anlar.
Sadexw yolu yordami bilmek gerekir

Vicdan yapmaya gerek yok,10 yaşında bir çocuk kendi kendine oynayabilir,kitap okur,çizgi film izler,derslerini yapar.Elbette birlikte de zaman geçireceksiniz ama bu bütün gün olamaz.
Kızınız biraz şimarmiş gibi geldi bana.Sizin zaafinizi kullanıyor.
Güzelce anlatin,örneğin " Bütün gün oynayamayiz,şimdi yarım saat oynayalim sonra şu şu işlerimi halletmem gerek,sen yalnız devam edebilirsin." gibi...Sonra ağlamaya başlıyorsa bırakın ağlasın.Bu, durumu kabullenmesi için gerekli.Ben bazen " gidip odanda ağlayabilirsin" diyorum.
Sürekli kızınızı memnun etmeye uğraşmayın.İstediği herşeyi yapamazsınız,yapmamalisiniz da.

Kardeşleriyle bile oynayabilir,zaman geçirebilir siz iş yaparken.

Son olarak eşinizden daha fazla destek alın.Onun bir pazarı varsa sizin hiç tatiliniz yok.Arada bırakın işi gücü,satın çocukları babaya ,yalnız bir şeyler yapın, arkadaşınızla bir kahve için yada.Sizde insansınız,kimse dusunmuyorsa siz düşüneceksiniz kendinizi.

+1000 kessinlikle katılıyorum :KK9:

Aslında 10 yaşında olduğu için neden-sonuç ilişkisi kurabilir ve kuralları algılayabilir rahatça. Tabiki robot değiller, hergün aynı saatte uyuyup uyanamazlar ama bazı istisnai günler dışında mümkün olduğunca uyumasını sağlayın. Neyi neden yaptığınızı, o an neden oynayamayacağınızı sürekli anlatın. Bu açıklamaları gayet açık ve net bir şekilde yapın. Fakat küsüp gittiğinde yanına gidip ‘tamam hadi gel oynayalım küsme’ vs demeyin. Yani tutarlı olmanız gerekiyor.

aynn o sekil konusuyorum ama oyuna baslayinca doymak bilmiyo.ole bunaltiyo beni.gecenin bu saatinde oturdum agliyorum
Hic bosuna aglama 6 ve 2 yasinda benimde kizlarim var ayni sorun yasaniyor kendimi klonlamak istiyorum.onceden cok aglardim ama iki ablam var 50 ve 48 yasindalar onlarda kizlarim gibi birbirlerini kiskanip annemi aglatirlar.baktim bu boyle devam edecek saldim gitti yemek yaparken buyuk kizimi aliyorum yanima camasir asarken kycuk kizimi adil olmaya cabaliyorum yinede herkes mutsuz

Back
X