• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım

Etlibutlu

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
875
151
323
Ankara
arkadaşlar meraba.benim 8 yaşında bide 4 yaşında iki kızım var.büyük kızım 7-8 ay önce bi hastalık atlattı bundan sonra cok sinirli hırçın bi çocuk oldu sürekli ağlar bişeyler ister hale geldi.bizde her istediğini yapmak istiyoduk ilk başlarda hastalıktan kurtuldu diye ama ona zarar vermişiz çok huysuz şımarık bi çocuk oldu :( sizin fikirlerinize ihtiyacım var

arkadaşlar meraba.benim 8 yaşında bide 4 yaşında iki kızım var.büyük kızım 7-8 ay önce bi hastalık atlattı bundan sonra cok sinirli hırçın bi çocuk oldu sürekli ağlar bişeyler ister hale geldi.bizde her istediğini yapmak istiyoduk ilk başlarda hastalıktan kurtuldu diye ama ona zarar vermişiz çok huysuz şımarık bi çocuk oldu :( sizin fikirlerinize ihtiyacım var

henüz bi evladım yok ama iki kardesimide ben büyüttüm..size diyeceğim su ki ilk baslarda verdiğiniz taviz onu biraz huysuz yapmış..birden deil annesi ama yavaş yavaş ona her istedignin olmıcagını kabullendirmeniz lazım..ama dediğim gibi bunu yavaş yavaş yapmalısınız..en ufağından evin içinde sizden ısrarla yapmanızı istediği birsey varsa sırf susssun diye yapmayın bırakın aglasın üzülsün ama yapmayın..zamanla verdiğiniz tepkinin farkına varacaktır..ama bunu dısarda denemyin evin içindeyken asılamaya calısın dısardayken kendini göstermek acısından daha huysuz oluryorlar genelde

Çocuk psikoloğuna falan götürün, çocukta sizde rahatlarsınız... Ay bende buara herkese psikolog psikiyatrist diyorum ama, beni de kötü dönemlerimden çıkaran onlardı gerçi..

Yani faydalı olur canım çocuk da rahatlar.. Geçmiş olsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleyen: Moderatör:
henüz bi evladım yok ama iki kardesimide ben büyüttüm..size diyeceğim su ki ilk baslarda verdiğiniz taviz onu biraz huysuz yapmış..birden deil annesi ama yavaş yavaş ona her istedignin olmıcagını kabullendirmeniz lazım..ama dediğim gibi bunu yavaş yavaş yapmalısınız..en ufağından evin içinde sizden ısrarla yapmanızı istediği birsey varsa sırf susssun diye yapmayın bırakın aglasın üzülsün ama yapmayın..zamanla verdiğiniz tepkinin farkına varacaktır..ama bunu dısarda denemyin evin içindeyken asılamaya calısın dısardayken kendini göstermek acısından daha huysuz oluryorlar genelde

tşk ederm denicem ben bazen böyle davranmaya çalışıyorum ama babamız sağolsun ağlatma çocuğu diyo :( yapıyorum bende

tşk ederm denicem ben bazen böyle davranmaya çalışıyorum ama babamız sağolsun ağlatma çocuğu diyo :( yapıyorum bende

bir kac gun yorulacaksınız ama emin olun bir haftayı gecmicek inanın ccocuklar yanlısı ne kadar cabuk algıyorsa dogruyuda o kadar cabuk algılıyor..en azından bunu ilerde kendisi için zor olmasın diye asılamaya calısın..cunku maalesef hayat her istediğimizi onumuze sunmuyor siz aslında suan bunları düşünerek cok buyuk bir iyilik yapıyorsunuz

bir kac gun yorulacaksınız ama emin olun bir haftayı gecmicek inanın ccocuklar yanlısı ne kadar cabuk algıyorsa dogruyuda o kadar cabuk algılıyor..en azından bunu ilerde kendisi için zor olmasın diye asılamaya calısın..cunku maalesef hayat her istediğimizi onumuze sunmuyor siz aslında suan bunları düşünerek cok buyuk bir iyilik yapıyorsunuz

inşallah yapabilirim çünkü çok inatçı.mesela aşağıya incem diyo oynamak için akşamın 8 buçuk 9 unda kızım olmaz bak hava karardı babanda geldi yarın gündüz inersin diyorum yok bari 5 dk iniyim diyo ağlamaya başlıyo zaten beni sevmezsinizde keşke hastanede kalsaydım sizden anne baba olmazda başlıyo ağlamaya.eşimde tamam kızım kalk inelim diyo gidiyolar.ama dışardada memnn degil tekrar ağlayarak eve geliyo:53:

inşallah yapabilirim çünkü çok inatçı.mesela aşağıya incem diyo oynamak için akşamın 8 buçuk 9 unda kızım olmaz bak hava karardı babanda geldi yarın gündüz inersin diyorum yok bari 5 dk iniyim diyo ağlamaya başlıyo zaten beni sevmezsinizde keşke hastanede kalsaydım sizden anne baba olmazda başlıyo ağlamaya.eşimde tamam kızım kalk inelim diyo gidiyolar.ama dışardada memnn degil tekrar ağlayarak eve geliyo:53:

aaaayyy kıyamammm acıtasyondaa yapıyor eee kuzun yolunu bulmuss annesi biliyo hemen yelkenler fora olacak:9: nazını geçiriyor size:16: ama düzelir inan bana birde daha simdi senin asıl verdiğin bilgileri depolama cagı ona onu ne kadar sevdiğinizi anlatmakla başlayın hatta sevdigniz için ona izin vermediğinizi söyleyin..dısardaki tehlikeleri yavaş yavaş anlatın ama onun yaşıtı gibi konusun oylee karsısında ahkam kesen buyuk gibi biri deil çocukla çocuk olun yani annesi gerçi siz daha iyi bilirsiniz elbet buarada Allah yavrularınızı bagıslasın:16:

Benim oglum 21 aylik ve aynen kiziniz gibi hep aglayarak bisey istiyo. Bi misafirlige gitsek etrafi cok karistiriyo. Acaba duzelirmi iilerde? Sizin kizlar 21 aylikken benimki gibimiydi?

Benim oglum 21 aylik ve aynen kiziniz gibi hep aglayarak bisey istiyo. Bi misafirlige gitsek etrafi cok karistiriyo. Acaba duzelirmi iilerde? Sizin kizlar 21 aylikken benimki gibimiydi?

canım bu kadar değildi benim kız hem kardeşi oldu hemde bu hastane olayları felan şimdi çok fena :(
yoksa bu kadar değildi

Son düzenleme:
Evet zor oluyo her istedigini aglayarak yaptirmaya calisan cocuklar.ama sizin kiziniz sonradan hastalik doneminde boyle olmus,yani sizin etkinizle.yine ustesinden gelecek olanda sizsiniz.her zaman cocugunuzun yaninda olamayacaginizi,herkesinde cocugunuzun her istedigini yapmayacagini dusunerek,ilerde uzulmesindense kizinizin simdi uzulmesi sizi etkilemesin.istesin birseyleri,israrci olsun,ama sizinde kararli oldugunuzu gorsun sonunds vazgececektir illaki. Bu konuda birde anne babanin ayni tarafta olmasi gerekiyo.anne surekli engelleyen,babada surekli kiyamayan iyi taraf olunca anne kotu oluyo,her istegini baba tarafindan karsiliyo cicuk.once esinizle konusun birlik olun sonra cocugunuzun karsisina gecin.hem ne demisler,birlikten kuvvet dogar.

Ben anneyim
Ama henüz 1 yasında kızım. Ama
Eğitim psikolojisi dersinde gördüğümüz bi konu vardı, cocuklar ağlayacak yaptırmayı bir yalıtım olarak geliştirirler.aglayarak elde ettikleri takrirde bunun dozu her defasında artacaktır. Buna çözüm olarak da "ağlar ağlar susar" yöntemini izlemektir. Ama
Bu sıkıntılı bi yöntem cunku bikana kadar ağlamanın dozu artacaktır, ama eger dayanabilirseniz çözüme ulaşırsınız. Isin kötüsü boyle giderse ılerde çekilmez bi hal alır ve bu sadece ailevi bağlarınızı degil kızınızın sosyal yaşantısını da etkiler. Şimdiden kolay gelsin umarım yardımcı olabilmisimdir. Umarım kısa zamanda çözersiniz bu durumu

3-5 yaşında değil ki bir şeyleri tuttursun.8-9 yaşındaki bir çocuk her şeyin bilincinde ve sizi çok güzel kullanıyor.lütfen yardım alın.:50:

gerçekten güzel kullanıyo. sabah yataktan bişeyler isteyerek uyanırmı bi çocuk şunu isterim bini isterim kızım bi dur bi mutlu ol günaydın de diyorum ağlamaya başlıyo. markete gidiyoruz alışveriş arabasına saçma sapan herşeyi naylon sepetten tutunda parfüm çeşitlerine kadar dolduruyo ne yapcaz kızım bunları diyorum aman olsun alalım işte diyo :53::53:

Çocuğum yok ama altı yeğenim var. Bence kesinlikle pedagoga gitmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Gerçekten mutsuz ve tatmin olamayan bir çocuk kızınız. Onun gelecekte ki mutluluğu huzuru için psikolojik destek almalı.
8 yaşında sürekli ağlayarak bir şey yaptırması dikkat çekmek için veya ağlar ağlar susar evresini geçmis gibi geldi bana. Tabi sadece o değil siz de bir eğitim sürecinden geçeceksiniz.

Çocuğunuzu pedagogla görüştürürken eşinizin yanlış tutumundan da bahsetmelisiniz. Çünkü gerçekten büyük yanlış yapıyor dolayısıyla siz de çok taviz veriyorsunuz.

Şu anda mutsuz, tüketim çılgını, asi 14-15... yaşında ki gençlerin geçmişine bakarsak genelinde böyle bir çocukluk vardır.

canım benim bir çok hastalık ister istemez beyinin bazı bölümlerini etkileyebilir. ya da hormonlarını. kalp ameliyatı böbrek ameliyatı geçirip huy değiştiren oluyor mesela.
bu yüzden psikoloğa değil,, bir psikiyatriste götürmelisiniz. zamanla düzelir. aşı daha çok küçük.

Öncelikle geçmiş olsun. Hastalıktan sonra böyle şeyler olabiliyor. Verilen tavizlerle çocuk ağlayarak her istediğini alabileceği kanısına varıyor. Onun ağlama krizlerinde onu görmezden gelmelisiniz ve aglamaması gerektiğini önceden açık açık konuşmalı ve kararlı tutum sergilemelisiniz. Bir de Süper Dadı diye bir program var onu izlemenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

aynı durumdan bende muzdaribim benim de 8.5 yaşında kızım var o da büyük bi ameliyat geçirdi...söz dinleyen herkesin imrendiği bir çocukken şimdi agrasif oldu anlayamıyorum..oturup ağladığım günler oldu....ınatlaştıkça daha kötü oluyo iyi yolla çözmeye çalışıyorum allah yardım etsin hepimize çocuk büyütmek zor iş

aslında kararlı olmak herşeyi çöüyor birkaç sefer karşılığını aldım ama ağlamasına gerçi fazla ağlamaz benimki ama içtan içe üzülüyor diye dayanamıyorum vicdan yapıyorum...ne bileyim istediği şey canından önemli mi diyorum ama yapmamak lazım....

bak kızım doktora gitmeliyiz seninle dedim tamam gidelim ben doktorun yanında gayet güzel normal konuşurum ağlamamda hiç oda seni tedavi eder dedi bana:53::53::53:

Back
X