O ne demeksen çocuğuna ceza vereyim diye sorunca sıkıntı yok ben sana ceza sana gerekli deyincemi beğenmiyorsun.ilginç
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O ne demeksen çocuğuna ceza vereyim diye sorunca sıkıntı yok ben sana ceza sana gerekli deyincemi beğenmiyorsun.ilginç
Selam hanımlar.
Kızım 6 yaşında ve akranı çok sevdiği bir oyun arkadaşı var.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Az önce komşu aradı, kızın bizde kızımla oyun oynuyor dedi.
Şu an çok sinirliyim, benden habersiz ve iznim olmadan bir eve gittiği için.
Odasına kapatma, 2-3 gün sokağa çıkmama cezası vs düşünüyorum.
Başka önerilere açığım.
Açıklama; odasına kapatma ifadem yanlış anlaşılıyor sanırım. Kendi odasına göndermeyi kastettim. Kilitlemek veya kapısını kapatıp orada zorla kalmasını sağlamak değil.
Geyik yapmadan yorum yapan siz ve birkaç arkadaş sayesinde ceza vermenin yanlış olduğunu farkettim. Teşekkürler.Seni eski bir üyeye benzetiyorum ve tahmin ettiğim kişi isen, çocukların üzerine ne kadar titrediğini biliyorum. Burada çoğu kişi "6 yaşındaki çocuğu tek başına sokağa mı saldın" demiş ama, dediğim gibi o benzettiğim üye isen, salmamışsındır. (Freud konusu diyeyim sen anla)
Ya çocuk büyütmek, kılı kırk yarmak gibi bir şey zaten biz hassas anneler için, çok pimpirikliyiz de "Aman şundan psikolojisi mi bozulur, aman bundan şusu mu zarar görür" diye düşün düşün karışıp kalıyoruz, anlıyorum.
Ben odama kapatılma cezası aldığımı hatırlıyorum ama yaşım daha büyüktü ve bu beni yalana itmişti, bu sebeple 6 yaş için "Odandan çıkmayacaksın, cezalısın" denmesi, bilemedim; sanki "Annesinden saklama" gibi bir huy edinmesine sebep olabilir.
Oda cezası vermek değil de; "Odana git ve bir süre yaptığın şeyi, benim niçin öfkelendiğimi odandan çıkmadan düşün; sana 1-1 buçuk saat veriyorum" tarzı bir şey yapabilir, çocuğu, hatalarını gizleme haline itmeden, bu düşünme süresinin ardından sohbetle endişelerini paylaşabilirsin. Onu da anladığını belirterek, olay üzerine konuşur, duygularınızı paylaşır, beklentilerinizi anlatır, anne-kız bunu bir söze bağlayabilirsiniz.
Geyik yapmadan yorum yapan siz ve birkaç arkadaş sayesinde ceza vermenin yanlış olduğunu farkettim. Teşekkürler.
Birazcık trip attım, ne kadar üzüldüğümü, korktuğumu anlaması için empatik cümleler kurdum.
Biraz daha sakinleştiğimi görünce öpüştük barıştık. Sonra arkadaşlarıyla bisiklet sürmesi için aşağıya indik.
Geyik yapmadan yorum yapan siz ve birkaç arkadaş sayesinde ceza vermenin yanlış olduğunu farkettim. Teşekkürler.
Birazcık trip attım, ne kadar üzüldüğümü, korktuğumu anlaması için empatik cümleler kurdum.
Biraz daha sakinleştiğimi görünce öpüştük barıştık. Sonra arkadaşlarıyla bisiklet sürmesi için aşağıya indik.
Çok üzücü."Ceza" kelimesini kullanarak ömrünce duyarlılığı olmasını sağlamayın.
Büyük insanmış gibi alın karşınıza konuşun; onu uyardığınızı, size sorması gerektiğini belirtin bence.
Beni de küçükken tuvalete kilitlerdi, ne cahilmiş annem babam dıyorum, 31 yaşına geldim hala çocukluğumdaki birçok konuyu aşamıyorum.
Lütfen yavrularınıza davranırken onlara büyük insan gibi davranın.
İnşallah tekrarı olmaz.Est. seninle birlikte ben de bunun üzerine düşünmüş oldum, ben de teşekkür ederim.
Gizleme haline gelmemesi için, minik cezalar vermeyi planladığınızda da (Odaya kapatmak 6 yaş için büyük bir ceza bence), kızınız size doğruyu söylediği için onu baştan takdir etmeyi de unutmayın.
Atıyorum, tekrar çiğnedi bu anlaşmanızı diyelim, tekrarladı aynı hatayı. Bu kez yaşına uygun bir ceza vermeye karar verdin, misal ne olabilir, 1-2 gün arkadaşları ile buluşup oynamasını yasaklayacaksın diyelim, önce kızının güzel davranışını takdir ederek başla derim ben; "Bana dürüst davrandığın, doğruyu anlattığın için teşekkür ederim kızım, benden gizlemedin ve bu davranışın beni çok mutlu etti. Ancak..." diyerek bir miktar yasaklamak/bedeli olabileceğini göstermek, bence bu da kabul edilebilir bir yöntem ve bana oluru var gibi geliyor.
İnşallah tekrarı olmaz.
Dünden beri üzgün olduğunu ve bir daha gitmeyeceğini söylüyor.
Az önce babasıyla oynamaya inerken merak etme anne, hatamı biliyorum, özür dilerim dedi tekrar.
İnşallah :)Oyh yavruma; inşallah bu güzel iletişiminiz hep devam eder, aferin ona.