Kızıma ceza vermeli miyim?

Ceza vermeden once cocugu sokaga salmasaniz daha iyi kendinize ceza verin bence bir daha tek basina salmamak icin

Hep sizin evinizde mi oynuyorlar?
Başka çocuklar sizin evinize anneleri olmadan geliyor mu?
Kızınız onlara özeniyor olabilir mi?
Aynı binada 10-11 yaşlarında komşu kızları teklifsiz olarak birbirlerinin evine girip çıkıyorlar. Onlar gibi olmak için gün sayıyor kızım.

Aynı binada 10-11 yaşlarında komşu kızları teklifsiz olarak birbirlerinin evine girip çıkıyorlar. Onlar gibi olmak için gün sayıyor kızım.
Demişsiniz ya sabah 10dan akşam 8e kadar ya evde ya bahçede oynuyorlar diye.
Kimin evinde onu sormuştum :KK66:
Sizin evinize çocuklar geliyor mu anneleri olmazken?

Demişsiniz ya sabah 10dan akşam 8e kadar ya evde ya bahçede oynuyorlar diye.
Kimin evinde onu sormuştum :KK66:
Sizin evinize çocuklar geliyor mu anneleri olmazken?
Yok. Evimize kimse gelmiyor. Başka komşumun 3-4 yaşındaki kızı arada tek başına geliyor. Ama annesinin haberi olmadığı için evine geri gönderiyorum.

Selam hanımlar.
Kızım 6 yaşında ve akranı çok sevdiği bir oyun arkadaşı var.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Az önce komşu aradı, kızın bizde kızımla oyun oynuyor dedi.
Şu an çok sinirliyim, benden habersiz ve iznim olmadan bir eve gittiği için.
Odasına kapatma, 2-3 gün sokağa çıkmama cezası vs düşünüyorum.
Başka önerilere açığım.

Açıklama; odasına kapatma ifadem yanlış anlaşılıyor sanırım. Kendi odasına göndermeyi kastettim. Kilitlemek veya kapısını kapatıp orada zorla kalmasını sağlamak değil.

6 yaşındaki kızınız size haber vermeden evden çıkıp arkadaşına mı gitmiş?

Bence ceza vermeyin o daha çok küçük . Mantık , sebep - sonuç ilişkisi gibi kavramlardan haberi yok. O nedenle küçük çocuklara verilen cezalar , onlara yapılan haksızlıktır bence . Daha sıkı takip ve anlayacağı dile inerek tekrar tekrar anlatmanızı öneririm .

6 yaşındaki kızınız size haber vermeden evden çıkıp arkadaşına mı gitmiş?
Hayır. Bahçede beraber oynuyorlardı. Eve gelip arkadaşının da eve gideceğini söyledi. Veda etmek için bahçeye indi, vedalaşırken onların eve gitmiş.

Hayır. Bahçede beraber oynuyorlardı. Eve gelip arkadaşının da eve gideceğini söyledi. Veda etmek için bahçeye indi, vedalaşırken onların eve gitmiş.

Merakına yenik düşmüş anlaşılan. Derin sularda nın yol haritası çok güzel bence onu uygulayın. Ceza yerine doğru davranışları pekiştirmek ve yanlışın üzerinde konuşmak bence daha uygun

Cocuklar ceza verilince degil oturup yanlisini anlafinca anlar. Ogretmenim yanlis davranis yaptiginda ogrencimi tenefuste cagirip guzelce konusuyorum. Yaptiginin kotu birsey oldugunu soyluyorum. Bir daha tekrarlamiyor genelde tabi zor biri degilse. Ceza verdiginizde o is daha cazip hale geliyor. Kizdiginizda da ayni sekilde. Karsiniza alip konusun. Ve bundan sonra birlikte cikin disari sizin uygun oldugunuz zamanlarda cikabilceginizi soyleyin. Bir muddet boyle yapin davranisi oturur. Sonrasinda guvenli yerse kendi ciksin yine. Ama ben gunumuzde hangi sartta olursa olaun alti yasinda bir cocugu tek birakmam neler neler oluyor. Malesef devir cok kotu.

Selam hanımlar.
Ben prensip olarak kızımı komşu evlerine göndermiyorum ve kızımı hep uyarırım, kimsenin evine gitme, içeri girme diye.
Başka önerilere açığım.

Açıklama; odasına kapatma ifadem yanlış anlaşılıyor sanırım. Kendi odasına göndermeyi kastettim. Kilitlemek veya kapısını kapatıp orada zorla kalmasını sağlamak değil.
6 yaşındaki bi çocugu gözünüzün önünden ayırmayın ( buna evin içide dahil) oda cezasıda nedir
Cezada doğru bi uygulama değildir
Kızım 8 yaşında 8 yıldr ceza kelimesi asla çıkmamıştır agzımdan
Konuşun sadece konuşun!!!

Bu soru soruldu mu bilmiyorum ama kızınız nasıl oraya gidebildi? Yani okuldan izinsiz mi çıkarmışlar? Yürümüşler mi? Servisten arkadaşının evinde mi inmiş? Arkadaşının annesi kendi gelip ikisini birden mi almış? Bu kısım çok önemli B Began

Bu soru soruldu mu bilmiyorum ama kızınız nasıl oraya gidebildi? Yani okuldan izinsiz mi çıkarmışlar? Yürümüşler mi? Servisten arkadaşının evinde mi inmiş? Arkadaşının annesi kendi gelip ikisini birden mi almış? Bu kısım çok önemli B Began
Okul yok. Yaz tatilindeyiz
Bahçede beraber oynuyorlardı. Eve gelip arkadaşının da eve gideceğini söyledi. Veda etmek için bahçeye indi, vedalaşırken onların eve gitmiş.

cezalar yasaklar boyle seyler yaptiğı seyi daha cazip kilar öylede olmuş
anlayabilecegi bir dilde anlatirsaniz bence anlar sizi
çocuk sonuçta annem bize dondurma yemeyin dedi diye inatla gizli gizli dondurma yerdik
okulu asmayin derdi asardik
aslinda cocuklarin aklina bazi seyleri birazda biz sokuyoruz
merak diye bir sey var ve bu durum cocuklarda cok fazla test edecek cunku
sizin yanlisinizdan belki bir dogru cikacak
doğru yonlendirmek onemli sanirim
birde can çekmesi vardir ya arkadaslari belki hep birbirlerinin evlerine gidiyorlardir

Bir çocukluk anım geldi aklıma.
Sene 1980,ben 2.sınıftayım.
Hayat bilgisinden yazılı oluyoruz.
Bir soruda takıldım,düşündüm,taşındım,cevabı bulamadım,nerden esti bilmiyorum kopya çekmeye karar verdim,sıranın altındaki ansiklopediyi açtım,cevabı arıyorum.
Dalmışım,başımda bir el hissettim.
Baktım öğretmenimin eli.
Başımı okşadı,kulağıma yavaşça;
'Ne biliyorsan onu yaz,bilmiyorsan boş bırak,
önemli değil' dedi,gülümseyerek
ansiklopediyi elimden alıp,kapattı ve tekrar sıramın altına koydu.
Bir daha da konuyu hiç açmadı.

Öğrencilik hayatım boyunca asla kopya çekmeye yeltenmedim.
Niyetlendiğim oldu,her defasında öğretmenimin başımı okşayan elini hatırlayıp,vazgeçtim.
Anlayış ve sevgi yerine ceza verilseydi,
bu kadar etkili bir hayat dersi alır mıydım?
Bugün bile ara ara düşünüyorum.
Öğretmenimi hep minnetle ve sevgiyle anıyorum.
Belki de öğretmenime özenip öğretmen oldum.

Bir çocukluk anım geldi aklıma.
Sene 1980,ben 2.sınıftayım.
Hayat bilgisinden yazılı oluyoruz.
Bir soruda takıldım,düşündüm,taşındım,cevabı bulamadım,nerden esti bilmiyorum kopya çekmeye karar verdim,sıranın altındaki ansiklopediyi açtım,cevabı arıyorum.
Dalmışım,başımda bir el hissettim.
Baktım öğretmenimin eli.
Başımı okşadı,kulağıma yavaşça;
'Ne biliyorsan onu yaz,bilmiyorsan boş bırak,
önemli değil' dedi,gülümseyerek
ansiklopediyi elimden alıp,kapattı ve tekrar sıramın altına koydu.
Bir daha da konuyu hiç açmadı.

Öğrencilik hayatım boyunca asla kopya çekmeye yeltenmedim.
Niyetlendiğim oldu,her defasında öğretmenimin başımı okşayan elini hatırlayıp,vazgeçtim.
Anlayış ve sevgi yerine ceza verilseydi,
bu kadar etkili bir hayat dersi alır mıydım?
Bugün bile ara ara düşünüyorum.
Öğretmenimi hep minnetle ve sevgiyle anıyorum.
Belki de öğretmenime özenip öğretmen oldum.
Ender eli öpülesi bir öğretmen ne guzelt bir tavır. Kulağını çekip azarlasaydi kim bilir neler olcakti sen öğretmen den nefeet edicektin hayat bilgisi dersinden de. Ve hırs yapıp belkide kopya çekmeyi alışkanlık haline getircektn

Selam hanımlar.
Başka önerilere açığım.

Bence disari cikmama cezasi olabilir

Okul yok. Yaz tatilindeyiz
Bahçede beraber oynuyorlardı. Eve gelip arkadaşının da eve gideceğini söyledi. Veda etmek için bahçeye indi, vedalaşırken onların eve gitmiş.

Ben kreşe vs gittiğini düşündüm siz gitmiş deyince, lütfen siz de çocuklar oynarken yanında olun öyleyse, ya da diğer anneler olsun. Biliyorum evimizin bahçesi diyeceksiniz ama yaşlar çok küçük ve sokağa da çıkabilirdi. Bizim evin bahçesinde velisi olmadan oynayan çocuklar var ama 11 12 yaşında gibiler, 6 bence gerçekten küçük yaş, siz uyarsanız dahi kızınız nedenini kolay kolay anlayamaz. Ceza vermek bence de faydalı olmaz, yine gider başka yerlere, bunun bir kural olduğunu anlatacaksınız disiplin içinde. 6 yaş grubunda çocuk kuralları anlar ancak niyetleri anlayamaz. Gittim, bir şey olmadı, oynadık der. Sizin izniniz olmadan, gözetiminiz olman bir yere gitmenin yasak olduğunu bilsin. Biliyorum gözünü korkutursam iyice anlar diye düşüneceksiniz ancak anneye yalan söyleme durumu da olabilir.

Hayir sakın ceza verme.
Bu kadar kati olmanin anlami yok.
Eger bu tur cezalara basvurursan sana hicbir sey anlatmaz araniza set vurmayin lutfen..
Cocugunuzla konusun o henuz 6 yasinda ve ne kadar guvenlikli olursa olsun gozunuzun onunden ayirmayin bir anlik bir durum inanin..
Tabi ki yaptigi dogru degil ama o daha cocuk sonuclarini bilemez anlatin anlamaya calisin o sizin cocugunuz dusmaniniz degil lutfen bu tur seylerle kendinizden uzaklastirmayin..

6 yaşında çocuk bu ya. O da kendince oynamak istemiş olabilir arkadaşıyla. Çocukları sıkmayın bu kadar yani parka gitme orada tehlike var komşuya gitme şunu yapma bunu yapma ne yapsın bu çocuklar?

6 yaşındaki çocuğu sokağa yalnız başına mı gönderiyorsunuz ?
Nasıl yani? Biz 6 yaşındayken sokağa oyun oynamak için çıkıyorduk annemiz de bizi camdan seyrediyordu ne var ki bunda? 6 yaşındaki çocuk niye sokağa oynamaya çıkamasın 2 yaşında küçük çocuk değil ki bu.

Back
X