Kızıma çok üzüldüm.

4. sınıfa giden bir çocuğa lazer epilasyon yaptırmayın. Yaparım diyen yerlere de güvenmeyin. Daha gelişme çağında hormonları günden güne değişiyor. En iyisi bir kuaföre götürün ve ağda yaptırın bunda utanılacak bir şey yok. Ergenlik dönemini tamamladıktan sonra 18 yaşını geçince de lazer epilasyona götürürsünüz.

Kızım 4. Sınıfa geçti.dogdugundan beri tüylenme çok fazla .büyüdükçe dökülür dedik malesef öyle olmadı.simdi de farkında tabi çok kafayı takıyor.bir sürü şortu elbisesi var bacakla0rımda çok kıl var diye giymiyor .bu sicak havalarda uzun taytla pantolonla geziyor.demin de baktım yatağında ağlıyor .ne oldu dedim ben de etek,şort giymek istiyorum diyor.o kadar üzüldüm ki.bir sürü şey konuştum ise yaramadı.birkac ay önce hormon testi yapıldı normal cıktı .benim de hiç tüy problemim yok aksine.bari sarartayim dedim papatya suyu aldım oksijen aldım bir işe yaramadı niyeyse .çocuğum sararacak gozukmeyecek diye baya umut bağlamıştı o da olmayınca iyice üzüldü.of of ne yapsam bilmiyorum .bu sararma için bir tavsiyeniz var mı bari o olsa da biraz rahatlasa.tuy sararticilar da hem zararlı hem de daha da çoğaltiyormuş sanirim
Tüy sarartıcı kremler var onlardan kullanın isterseniz ama dikkat edin cildini yakmasın

Bu bır hastalık olabılır, genetık olarak bır acıklaması mevcut lütfen tıbbı genetık bölümündenrandevu alın
Bundan b7rsey çıkmazsa tab8ki diğer bölümlere de gidebilirim.ama ne gibi birşey olabilir demek istiyorsunuz anlamadim
Sağlığı için olması gerekiyorsa tabi ki olsun, kendisi için estetik kaygı taşıması da doğal. Önemli olan sırf başkaları istiyor diye kendini değiştirmeye çalışmaması, her anlamda. Fiziken, davranış olarak, karakter olarak... O bir birey, tüm güzellikleri ve kusurlarıyla bir bütün ve onu kabul edenin kim olursa olsun onu bütünüyle sevmesi gerektiğini bilmeli. 7 yaşında olsa bile. :) Ben de kızınızdan biraz daha büyük yaşlardayken zorbalığa uğradım, onu anlıyorum çok zor. Bu yaşta çocuklar çok acımasız. Ama zorbalar ondan çekinmeli, o zorbalardan değil. Keşke zamanında bunu bana söyleyen birileri olsaydı. :)
evet olayın bu yönü de önemli.biylr konuşmalar yapıyorum faydası olur mu bilemiyorum.guveni sarsilacak diye çok korkuyorum.kendine güvenli çünkü ve sınıfta da sevilen bir çocuk.mesela sık sık bazı oylamalar yapılıyor hep en çok oyu alıyor .basit birşey gibi ama önemli bir ayrıntı bence.boyle şeyleri büyütüp güveni sarsılsın istemiyorum

Kızım 4. Sınıfa geçti.dogdugundan beri tüylenme çok fazla .büyüdükçe dökülür dedik malesef öyle olmadı.simdi de farkında tabi çok kafayı takıyor.bir sürü şortu elbisesi var bacakla0rımda çok kıl var diye giymiyor .bu sicak havalarda uzun taytla pantolonla geziyor.demin de baktım yatağında ağlıyor .ne oldu dedim ben de etek,şort giymek istiyorum diyor.o kadar üzüldüm ki.bir sürü şey konuştum ise yaramadı.birkac ay önce hormon testi yapıldı normal cıktı .benim de hiç tüy problemim yok aksine.bari sarartayim dedim papatya suyu aldım oksijen aldım bir işe yaramadı niyeyse .çocuğum sararacak gozukmeyecek diye baya umut bağlamıştı o da olmayınca iyice üzüldü.of of ne yapsam bilmiyorum .bu sararma için bir tavsiyeniz var mı bari o olsa da biraz rahatlasa.tuy sararticilar da hem zararlı hem de daha da çoğaltiyormuş sanirim
Psikolojisinin bozulması daha kötü, erken yaşta ağdaya başlayın hem ileride çok az tüy kalır. Arkadaşımın kızı 10 yaşında rahatsız olduğu için ana kız evde ağda pişirip beraber güle oynaya yapıyorlar. Kız annenin bandını çekiyor anne kızın kaka kikiri yaşıyorlar. Onlar öyleyken sizin kızınınızı böyle bir bunalıma sokmanız fena. Tam özgüvenin çökme yaşları, yapmayın yahu.

Agda yaptirin kis geldikce yine uzatir ... yazik yani ... benim kizimda killi :KK48: cok düsünüyorum ileride ne yapariz diye ... kendisi farkina varip üzüldügüan hic terettüt etmem aldiririm galiba ...

Kızlar yine de sarartma calismalarindayim.yaz nasılsa bitti diye yine de ağda yapmaya için elvermedi.sarartmayi başarmazsam seneye ağda tek çözüm sanırım.gecen bir düğünümüz vardı elbise giydi corapsiz.mutluydu .Allah büyük dertler vermesin evlatlarımıza.insallah şu sonucları da iyi cikar

Benim kizimda ikinci sinifa giricek. Cok biyiklari var ve kasi bir. Anne ne olur bunlari yok yapalim dedi. Yaz tatilinde diye erteledim. Simdi tatil okul anne ne zaman diye sorup duruyor. Almanlarda sarisin sarisin killari yok olanda sari belli degil. Takipte kalim belki benimde isime yarar bi fikir verilir
Yurt dışındasınız sanırım.ama bence çok erken.aynı yaşta kızım var bıyık bizde çok hafif var kaşları alınmış gibi.ama ben erken olduğunu düşünüyorum bebek onlar daha.

En iyisi tuy dokucu krem olur sanirim. Canini acitmayacak ve yaz doneminde onun mutsuzlugunu giderecek.. kiziniz 10 yasindadir heralde cok kucuk de degil yani 5 6yasinda olsa neyse ama su an psikolojisi de cok hassas. Ergenlige girme arefesinde. Yazik uzulmesin.

Yurt dışındasınız sanırım.ama bence çok erken.aynı yaşta kızım var bıyık bizde çok hafif var kaşları alınmış gibi.ama ben erken olduğunu düşünüyorum bebek onlar daha.

Öylede kizimi piskolojik olarak rahatsiz etmeye basladi. Kaslar resmen bi biyik da yeni yetme delikanlilardan daha fazla resmen

Öylede kizimi piskolojik olarak rahatsiz etmeye basladi. Kaslar resmen bi biyik da yeni yetme delikanlilardan daha fazla resmen
Psikolojisi tuy alma açısından mühim. Arkadaşları rencide bile edebilir. Yeğeninin göbeği ve burnunun ucundaki benle bile dalga geçebiliyor yeni nesiller.

Kızınıza alıştıra alıştıra yapabilirsiniz. Agdacilar minik minik alınca çok acıtmıyor. Öncesinde pudra da etkili sanırım.Allah kolaylık versin.

Sahsen tüh dökücü kremden cok,agda veya jilet öneririm çünkü dökücü kremler hasas cocuk tende alerji yapabilir. Ben daha gençken ilk denemelerde alerji olmuştum, canım cok yandi. Kıyamam kızınıza. Siz destek olun şimdilik almasına yardım edin. Ilerde lazer epilasyon da olabilir isterse.

tüy dökücü krem kullanın bana kalırsa. ağda bu yaşında yorabilir sürekli. benim arkadaşım da çok tüylüydü ve yüzünde de vardı. 18i aşınca direk lazere gitti şuan kaymak gibi:süslü: vallaa korkmasam ben de gidicem

Ay kuzum benim ya.hormonlarına filan bi baktırın.benimde kaşlarım birleşikti.o dönemde değilde 12-13 yaşlarında sorun yapmaya başlamıştım.tabi psikolojisi daha önemli çocuğun.

Tüy dökücü krem ya da jilet şu an icin iyi çözüm gibi. Üzüldüm kızınıza . Benim de 17 yasında oğlum var . Bacak kılları çok yoğundu. Makasla kısalttım ne yapayım. Spor yapıyor. Rahatsız oluyor çocuk. 7 yaşındaki minik paşamı da sırtı çok kıllı ki bizde hiç yok;( babası dayısı hiç böyle değil. Küçüğün sırtına vs kesin lazer yaptırıcam. Alın gitsin sizde. Evet küçük ama tam kafaya takacak yaşta

Küçücük çocuğa ne ağdası ne lazeri?
Ona kılların normal bir şey olduğunu ve herkeste olduğunu söyleyin. Neden her haliyle kendini güzel görmüyor bence bunu sorgulayın.
4.sınıfa giden çocuk 10 yaşındadır ve 10 yaşındaki çocuk kıllarını kafasına takacak kadar nasıl bir baskı altındadır acaba?

Back
X