kızıma emziği nasıl bıraktırabilirim kaynanam hep dırdır yapıyor beni kurtarın lütfen.

Önce psikolojik olarak hazırlamalısın işte sen büyüdün bunu bebeğe verelim falan gibi laflarla, sonra emziğin yerine geçebilecek alternatiflere yönelebilirsin, battaniye olur bir oyuncak olur, onunla sakinleşip uyusun. Sadece uykuda almaya başlayınca da bıraktırırsın.

aynilarıni kızımda yaşamiştım emzik konusunda neler denemişim olmamıştı hep pes etmiştim.cünkü sabahlara kadar aglıyordu emzik vermeyince.En son sanırım yine burda okuyup uygulamıştım o işe yaradı.emziğin ucunu kestim verdim bu var başka emzik yok diye.bi daha kendiliginden istemedi şok olmuştum.emzik kötü oldu emmicem dedi ve bitti.deneyin bi isterseniz.

aynilarıni kızımda yaşamiştım emzik konusunda neler denemişim olmamıştı hep pes etmiştim.cünkü sabahlara kadar aglıyordu emzik vermeyince.En son sanırım yine burda okuyup uygulamıştım o işe yaradı.emziğin ucunu kestim verdim bu var başka emzik yok diye.bi daha kendiliginden istemedi şok olmuştum.emzik kötü oldu emmicem dedi ve bitti.deneyin bi isterseniz.
deniycem:)teşekkür ederim yada içine siringayla salca doldurmayı da düşünüyorum iğrenir belki almaz :)

Ben bizim serüvenimizden örnek vereyim. Benim kızımda aşırı emzikçiydi. Emziksiz hayatta uyumazdı. Bir gün babasının kucağındayken emziğini camdan atmak istedi. Atmasına engel olup karar vermesini istedim. (2 yaş ) Eğer emziği bebek kuşa atarsa abla olacak ve bir daha asla emzik kullanmayacaktı. Kendi karar verdi ve attı. O gece uyuturken 465465413213132465 kere anne emziğim dedi :KK56: Her defasında bıkmadan emziği kuşa attın sen abla oldun dedim ve sonunda yorulup uyudu :KK59: 2. gece de aynı şekilde sordu ve 3. gece artık sorgusuz uyumaya başladı :sampiyon: Sonrasında hiç sormadı. Korktuğum gibi de olmadı. Eğer ebeveynler kararlı ise çocuk daha çabuk adapte oluyor bu geçişlere. Yeter ki siz sabırla istikrarla devam edin. :KK55:

Önce psikolojik olarak hazırlamalısın işte sen büyüdün bunu bebeğe verelim falan gibi laflarla, sonra emziğin yerine geçebilecek alternatiflere yönelebilirsin, battaniye olur bir oyuncak olur, onunla sakinleşip uyusun. Sadece uykuda almaya başlayınca da bıraktırırsın.
bende cok zor bırakmışım bir komşumuz icine bocek tarzi birsey koymus bende korkup almamışım :)

Ben bizim serüvenimizden örnek vereyim. Benim kızımda aşırı emzikçiydi. Emziksiz hayatta uyumazdı. Bir gün babasının kucağındayken emziğini camdan atmak istedi. Atmasına engel olup karar vermesini istedim. (2 yaş ) Eğer emziği bebek kuşa atarsa abla olacak ve bir daha asla emzik kullanmayacaktı. Kendi karar verdi ve attı. O gece uyuturken 465465413213132465 kere anne emziğim dedi :KK56: Her defasında bıkmadan emziği kuşa attın sen abla oldun dedim ve sonunda yorulup uyudu :KK59: 2. gece de aynı şekilde sordu ve 3. gece artık sorgusuz uyumaya başladı :sampiyon: Sonrasında hiç sormadı. Korktuğum gibi de olmadı. Eğer ebeveynler kararlı ise çocuk daha çabuk adapte oluyor bu geçişlere. Yeter ki siz sabırla istikrarla devam edin. :KK55:
benim kizimin birde kendini yerden yere atma huyu var :KK47::KK45::temizlik::KK71::KK73:

merhaba hayırlı geceler. kızım 2 yaşında ve emzik emiyor aşırı bağlı. vermeyince çok asabi ve sinirli oluyor. ama emzik alınca öyle sakın sessiz mülayim oluyor ki görseniz ciğerinize sıkarsınız o kadar tatlı oluyor yani :) nasıl bıraktırırım lütfen fikir verin acıya falan öyle şeyler asla yapmak istemiyorum yazık evladıma kıyamam:) birde güveni sarsılır bana karşı neler önerirsiniz bana. nasıl sakince biraktiririm. cok da yemek yiyiyor masallah ama çok zayıf kilo almıyor cok hareketli. 1 dakka oturmaz yerinde :) kaynanam olacak kişi de onu laf yapar herkesin çocuğu nasıl kilolu bizimkine bak nasıl zayif diye söylenip durur . anne ne güzel sağlıklı diyorum masallah diyirum yine de bildigini söylüyor yorum yazarken kaynanama da ne demeliyim onu da yazarsanız çok mutlu edersiniz beni herkese hayırlı geceler rabbim daima yaninizda olsun insallah
Yazan oldumu olmadımı yada dogrumu yanlışmı bilmiyorum ama ben teeee zamanında igneyle ucunu delmiştim.havası inince bi süre sonra zeek almamaya baslamıştı ve bırakmıştı emzigi
İkinci kızımada bi türlü alıştıranadım emzigi.cok istedim emsin belki biraz huysuzlugu gider diye ama nafile

Yazan oldumu olmadımı yada dogrumu yanlışmı bilmiyorum ama ben teeee zamanında igneyle ucunu delmiştim.havası inince bi süre sonra zeek almamaya baslamıştı ve bırakmıştı emzigi
İkinci kızımada bi türlü alıştıranadım emzigi.cok istedim emsin belki biraz huysuzlugu gider diye ama nafile
benim ki de çok huysuz ya

De ki
Böyle diye diye çocuğumu hasta edeceksin!
Gayett sağlıklı çocuk! Obez mi olsun.. ileride kilo problemi mi yaşasın?

Bir şey söylerse..

Bundan sonra doktor yerine sana getiririm .. doktordan daha iyi biliyorsun ya!

Yine bir şey söylerse..

Kürekle vur ağzının ortasına :))

Emzik pis oldu demiştim ben de. Kızım titiz olduğu için o da inandı pis olduğuna ve asla emmedi.:emir_bebek:

Emziğin ucundan küçücük bir parça kesin. Sonra birkaç gün içinde kesiği büyütün. Eski tadı alamadığı için bırakır. Benim büyük kızım kendi delmişti sonra hafiften kestim. Öylece bıraktı. Küçük kızıma da aynı yöntemi uygulayacağım.:halay: Zaten sizin yasaklamanız ya da saklamanızla bırakması doğru değil. Emzik emmek psikolojik bir durum. O yüzden kendi zevk almayıp bırakırsa daha sağlıklı olur.

İki çocuğuma da envai çeşit emzik alıp denedim. Emzik alsalar az rahat ederdim. Ne gece ne gündüz rahat ettirdiler. O yüzden tavsiye veremeyeceğim. Ama ucunu kesip havasını çıkartmak daha iyi olur gibi geliyor. Birşeyler sürerek ya da korkutarak bıraktırmak sıkıntı bence.

Emziğin ucunu kesiyorlar bıraktırmak için öyle okumustum bir yerde

merhaba hayırlı geceler. kızım 2 yaşında ve emzik emiyor aşırı bağlı. vermeyince çok asabi ve sinirli oluyor. ama emzik alınca öyle sakın sessiz mülayim oluyor ki görseniz ciğerinize sıkarsınız o kadar tatlı oluyor yani :) nasıl bıraktırırım lütfen fikir verin acıya falan öyle şeyler asla yapmak istemiyorum yazık evladıma kıyamam:) birde güveni sarsılır bana karşı neler önerirsiniz bana. nasıl sakince biraktiririm. cok da yemek yiyiyor masallah ama çok zayıf kilo almıyor cok hareketli. 1 dakka oturmaz yerinde :) kaynanam olacak kişi de onu laf yapar herkesin çocuğu nasıl kilolu bizimkine bak nasıl zayif diye söylenip durur . anne ne güzel sağlıklı diyorum masallah diyirum yine de bildigini söylüyor yorum yazarken kaynanama da ne demeliyim onu da yazarsanız çok mutlu edersiniz beni herkese hayırlı geceler rabbim daima yaninizda olsun insallah
Emzikle ilgili bilgim yok o yüzden yorum yapmayacağım ama kv içinn cevaplarım var.
Eğer onun tarafı şişman ve hatta obez ve sağlıksızsa sizinkiler gibi mi olsun, sağlığı yerinde benim çocuğumun, diyebilirsiniz.
Doktordan daha mı çok bilgin var, doktor sağlıklı diyor deyin.
Belli bir çocukla kıyaslıyor ve o çocuk sizin çocuğunuzdan daha kötü besleniyor ve daha sağlıksız şeyler yiyorsa çerçöple kilo aldırsam benim çocuğum da şişko olurdu belki ama sağlıklı olması daha önemli deyin.
Baktınız hiç susmuyor-ki genelde susmazlar- benim çocuğum hakkında sürekli olumsuz konuşup kendini kötü hissetmesine neden olmayın, psikolojisini bozacaksınız deyin. Baktınız hiç oluru yok söylediğinde duymazdan gelin, hiç söylememiş gibi anne çay alır mısın deyin! Kudurur :-)

Hiç unutmam Kardeşim daha 3 yaşında olmalıydı ki annemde bu durumdan muzdaripti Kardeşim ağzından düşürmezdi emziğini ve anne yüreği işte annemde acı ekşi meselelerine girmek istemedi ama annemin yakın arkadaşı emziği ucundan çok az kesip içine bul biber doldurup verdi kardeşime veeeee Kardeşim o gün çok ağladı ama 1 saatte emzik olayı bitti bizde ağzına aldıkça Emmesiyle atması bir oldu
Annenizin yerinde olsam o arkadaşımı kapı dışarı ederdim. Ne saygısız bir davranış :(

Back
X