- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
deniycem:)teşekkür ederim yada içine siringayla salca doldurmayı da düşünüyorum iğrenir belki almaz :)aynilarıni kızımda yaşamiştım emzik konusunda neler denemişim olmamıştı hep pes etmiştim.cünkü sabahlara kadar aglıyordu emzik vermeyince.En son sanırım yine burda okuyup uygulamıştım o işe yaradı.emziğin ucunu kestim verdim bu var başka emzik yok diye.bi daha kendiliginden istemedi şok olmuştum.emzik kötü oldu emmicem dedi ve bitti.deneyin bi isterseniz.
bende cok zor bırakmışım bir komşumuz icine bocek tarzi birsey koymus bende korkup almamışım :)Önce psikolojik olarak hazırlamalısın işte sen büyüdün bunu bebeğe verelim falan gibi laflarla, sonra emziğin yerine geçebilecek alternatiflere yönelebilirsin, battaniye olur bir oyuncak olur, onunla sakinleşip uyusun. Sadece uykuda almaya başlayınca da bıraktırırsın.
benim kizimin birde kendini yerden yere atma huyu varBen bizim serüvenimizden örnek vereyim. Benim kızımda aşırı emzikçiydi. Emziksiz hayatta uyumazdı. Bir gün babasının kucağındayken emziğini camdan atmak istedi. Atmasına engel olup karar vermesini istedim. (2 yaş ) Eğer emziği bebek kuşa atarsa abla olacak ve bir daha asla emzik kullanmayacaktı. Kendi karar verdi ve attı. O gece uyuturken 465465413213132465 kere anne emziğim dediHer defasında bıkmadan emziği kuşa attın sen abla oldun dedim ve sonunda yorulup uyudu
2. gece de aynı şekilde sordu ve 3. gece artık sorgusuz uyumaya başladı
Sonrasında hiç sormadı. Korktuğum gibi de olmadı. Eğer ebeveynler kararlı ise çocuk daha çabuk adapte oluyor bu geçişlere. Yeter ki siz sabırla istikrarla devam edin.
![]()
benim kizimin birde kendini yerden yere atma huyu var![]()
Yazan oldumu olmadımı yada dogrumu yanlışmı bilmiyorum ama ben teeee zamanında igneyle ucunu delmiştim.havası inince bi süre sonra zeek almamaya baslamıştı ve bırakmıştı emzigimerhaba hayırlı geceler. kızım 2 yaşında ve emzik emiyor aşırı bağlı. vermeyince çok asabi ve sinirli oluyor. ama emzik alınca öyle sakın sessiz mülayim oluyor ki görseniz ciğerinize sıkarsınız o kadar tatlı oluyor yani :) nasıl bıraktırırım lütfen fikir verin acıya falan öyle şeyler asla yapmak istemiyorum yazık evladıma kıyamam:) birde güveni sarsılır bana karşı neler önerirsiniz bana. nasıl sakince biraktiririm. cok da yemek yiyiyor masallah ama çok zayıf kilo almıyor cok hareketli. 1 dakka oturmaz yerinde :) kaynanam olacak kişi de onu laf yapar herkesin çocuğu nasıl kilolu bizimkine bak nasıl zayif diye söylenip durur . anne ne güzel sağlıklı diyorum masallah diyirum yine de bildigini söylüyor yorum yazarken kaynanama da ne demeliyim onu da yazarsanız çok mutlu edersiniz beni herkese hayırlı geceler rabbim daima yaninizda olsun insallah
benim ki de çok huysuz yaYazan oldumu olmadımı yada dogrumu yanlışmı bilmiyorum ama ben teeee zamanında igneyle ucunu delmiştim.havası inince bi süre sonra zeek almamaya baslamıştı ve bırakmıştı emzigi
İkinci kızımada bi türlü alıştıranadım emzigi.cok istedim emsin belki biraz huysuzlugu gider diye ama nafile
Emzikle ilgili bilgim yok o yüzden yorum yapmayacağım ama kv içinn cevaplarım var.merhaba hayırlı geceler. kızım 2 yaşında ve emzik emiyor aşırı bağlı. vermeyince çok asabi ve sinirli oluyor. ama emzik alınca öyle sakın sessiz mülayim oluyor ki görseniz ciğerinize sıkarsınız o kadar tatlı oluyor yani :) nasıl bıraktırırım lütfen fikir verin acıya falan öyle şeyler asla yapmak istemiyorum yazık evladıma kıyamam:) birde güveni sarsılır bana karşı neler önerirsiniz bana. nasıl sakince biraktiririm. cok da yemek yiyiyor masallah ama çok zayıf kilo almıyor cok hareketli. 1 dakka oturmaz yerinde :) kaynanam olacak kişi de onu laf yapar herkesin çocuğu nasıl kilolu bizimkine bak nasıl zayif diye söylenip durur . anne ne güzel sağlıklı diyorum masallah diyirum yine de bildigini söylüyor yorum yazarken kaynanama da ne demeliyim onu da yazarsanız çok mutlu edersiniz beni herkese hayırlı geceler rabbim daima yaninizda olsun insallah
Annenizin yerinde olsam o arkadaşımı kapı dışarı ederdim. Ne saygısız bir davranışHiç unutmam Kardeşim daha 3 yaşında olmalıydı ki annemde bu durumdan muzdaripti Kardeşim ağzından düşürmezdi emziğini ve anne yüreği işte annemde acı ekşi meselelerine girmek istemedi ama annemin yakın arkadaşı emziği ucundan çok az kesip içine bul biber doldurup verdi kardeşime veeeee Kardeşim o gün çok ağladı ama 1 saatte emzik olayı bitti bizde ağzına aldıkça Emmesiyle atması bir oldu