Selam bayanlar.aranıza yeni katıldım.Aslında kızıma isim ararken keşfettim burayı.Belirlediğim isimler var ama çok kararsızım.Anlamı ve söylenişi benim için çok önemli.Sizce hangisi güzel ya da önereceğiniz güzel isimlere açığım.
DURU :saf,berrak,arınmış
AYSİMA :ay yüzlü güzel.yüzü ay gibi olan
MİHRİMAH :güneş ve ay
EYLÜL : bir ay adı
ÖYKÜ :yaşanabilecek kısa olay yazısı.edebi bir tür.
AYBÜKE :ay ışığı gibi parlak,ay yüzlü
HÜMAŞAH :hüma tek olarak devlet kuşu ,mutluluk olarak geçiyor
MASALlağan dışı konu ve kişilerin anlatıldığı edebi tür.
Selam bayanlar.aranıza yeni katıldım.Aslında kızıma isim ararken keşfettim burayı.Belirlediğim isimler var ama çok kararsızım.Anlamı ve söylenişi benim için çok önemli.Sizce hangisi güzel ya da önereceğiniz güzel isimlere açığım.
Isim koyarken mutlaka anlamina bakmanizI tavsiye ederm.isimlerin anlamini yasar cocuklar.ben berra ismni tavsiye ederm.allahin ismlernden biri YA BERR bolluk bereket anlamnda.efendimizin de anneannesinin adi
Simdi sen soyleynce hatrladm.bi hoca da oyle demisti nedenini hatrlamiyorum ama evet dedigin dogru Efendimiz degistrmis demisti.o zaman anlamina dikkat ederk isim koy diyeblrm.benm kizim cok narin cok sessiz cok kibar oyle ki artk sinir olurum bu haline.cunku utangac ve ezik oluyor.iki ismi var iki ismini de anlami ince narin sessiz demekmis.yok artk demistm bilseydm koymazdmBerra ismi çok hoşuma gitmişti ama Peygamberimizin (s.a) değiştirdiği isimlerden olduğunu öğrendim canım.O yüzden vazgeçtim
Simdi sen soyleynce hatrladm.bi hoca da oyle demisti nedenini hatrlamiyorum ama evet dedigin dogru Efendimiz degistrmis demisti.o zaman anlamina dikkat ederk isim koy diyeblrm.benm kizim cok narin cok sessiz cok kibar oyle ki artk sinir olurum bu haline.cunku utangac ve ezik oluyor.iki ismi var iki ismini de anlami ince narin sessiz demekmis.yok artk demistm bilseydm koymazdm
Aman Hümaşah olmasinda... Bebege cok agir kacar ben pek begenmedim soylenisini
Eylulu cok severim ben kendi kizim olursa koymak istiyorum :)
hümaşah'ı bugün buldum.farklı geldi .O yüzden yazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?