Doğuma Hazırlık Kızıma hangi ismi koymalıyım?kararsızım.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gmz48

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2014
19
3
3
Denizli
Selam bayanlar.aranıza yeni katıldım.Aslında kızıma isim ararken keşfettim burayı.Belirlediğim isimler var ama çok kararsızım.Anlamı ve söylenişi benim için çok önemli.Sizce hangisi güzel ya da önereceğiniz güzel isimlere açığım.

DURU :saf,berrak,arınmış
AYSİMA :ay yüzlü güzel.yüzü ay gibi olan
MİHRİMAH :güneş ve ay
EYLÜL : bir ay adı
ÖYKÜ :yaşanabilecek kısa olay yazısı.edebi bir tür.
AYBÜKE :ay ışığı gibi parlak,ay yüzlü
HÜMAŞAH :hüma tek olarak devlet kuşu ,mutluluk olarak geçiyor
MASAL lağan dışı konu ve kişilerin anlatıldığı edebi tür.

Duru-Eylül-Öykü güzel üçünden biri derdim. Bende çiçek koyardım.

Isim koyarken mutlaka anlamina bakmanizI tavsiye ederm.isimlerin anlamini yasar cocuklar.ben berra ismni tavsiye ederm.allahin ismlernden biri YA BERR bolluk bereket anlamnda.efendimizin de anneannesinin adi

Berra ismi çok hoşuma gitmişti ama Peygamberimizin (s.a) değiştirdiği isimlerden olduğunu öğrendim canım.O yüzden vazgeçtim

Isim koyarken mutlaka anlamina bakmanizI tavsiye ederm.isimlerin anlamini yasar cocuklar.ben berra ismni tavsiye ederm.allahin ismlernden biri YA BERR bolluk bereket anlamnda.efendimizin de anneannesinin adi

Berra ismi çok hoşuma gitmişti ama Peygamberimizin (s.a) değiştirdiği isimlerden olduğunu öğrendim canım.O yüzden vazgeçtim

Simdi sen soyleynce hatrladm.bi hoca da oyle demisti nedenini hatrlamiyorum ama evet dedigin dogru Efendimiz degistrmis demisti.o zaman anlamina dikkat ederk isim koy diyeblrm.benm kizim cok narin cok sessiz cok kibar oyle ki artk sinir olurum bu haline.cunku utangac ve ezik oluyor.iki ismi var iki ismini de anlami ince narin sessiz demekmis.yok artk demistm bilseydm koymazdm

Üstün seçilöiş gibi anlamları var.Sahibini kibire itiyormuş.kızının adı ne ki merak ettim canım

Aman Hümaşah olmasinda... Bebege cok agir kacar ben pek begenmedim soylenisini
Eylulu cok severim ben kendi kizim olursa koymak istiyorum :)

Duru ve Masal gercekten cok guzel kulaga dahi hos geliyor ^_^

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hiçbirini sevemedim ben hep aynı adlar, farklı olsun diye de kanuni döneminden kalma isimler koymamalıyız bence, en azından ben öyle yapmayacam Allah kısmet ederse.. Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi inşAllah..

Aysima ve duru isimleri hoşuma gitti :116:

Aybüke çok hoş bir de Turkce kokenli bir isim.Hümaşah da guzel ama sondaki şahi atip sadece Hüma da koyabilirsiniz.Asel ismini de oneririm.Cennette akan bal irmagi demekmis.

Duru Masal ve Oyku guzel yazilanlar arasindan.
Sare, Elif, Yusra, Erva da guzel isimlerden...
Anlam cok onemli tabiki..

farklı olsun diye bi derdimiz yok.söylenişi kolay ve anlamı güzel olsun istiyoruz.tavsiyelere açığımfikrini belirten herkese teşekkür ediyorum.

Bu aralar her yere ayni yorumu yapiyorum ama belki yardimci olurum :)
Burçe öykü havin simla bengü en sevdigim kiz isimleri

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…