Kızıma Herkes Küçük Diyor

Bademella

Anne
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2007
1.093
188
333
39
istanbul
Kızlar Selam,

3 yaş 11 aylık bir kızım var 1o2 cm ve 16.9 kg ağırlığında. persentillerde hep normal ve normalin üzerinde çıkıyor ama herkes minyon diyor. Yanlış anlaşılmak istemem ama tosuncuk bir bebek değildi doğduğundan beri. her zaman ortalamanın üzerinde gelişim gösterdi ama neden insanlar minyon ya da küçük göründüğünü söylüyor anlamıyorum.

Sizce çocuğum yeterince beslenmiyor ve gelişmiyor mu? Çok saçma bir durum ama son günlerde bu şekilde söyleyenlerin sayısı arttı sinirimi bozdular

Takılmayın bu kadar benim oğluma da diyorlar ki gelişimi persentil tablosunda olması gerektiği gibi ama sorsan millet ipe gör çok kıza ve zayıf
Ben milletin ağzının payını veriyorum valla kimse kusura bakmasın her çocuğun gelişimi farklı bu kadar kıyas yapmak yanlış sizde takılmayın gelişiminde bir sorun olsa zaten doktorunuz sizi uyarırdı

benim kızım 5,5 yasında 101 cm boyu 16,4 kg.ağırlığı.bende sürekli dr a götürdüm ama normal yani.

benim kızım 5,5 yasında 101 cm boyu 16,4 kg.ağırlığı.bende sürekli dr a götürdüm ama normal yani.

Bana da öğretmeni söyledi. Çocuğum gayet sağlıklı, boyu da kısa değil ama insan ister istemez merak ediyor. ben 170 babası 189 idi. Yani normalde olması gerektiği boy muhtemelen benimle onun arasında bir boy olacak. Daha erken değil mi çocukların boy atması için?

Boy kilo ölçümleri normalse sorun yoktur. Minyon da olabilir. Bunun beslenmesiyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Minyon olmak genetikle alakalı birşey. Kemik yapısı falan incedir belki o yüzden minyon gözüküyordur. Her çocuk farkı sonuçta.

ben artık takmıyorum çünkü götürüyorum dr a.en son siz bir psikoloğa gitsenize dedi bana:))).bende benle bu konunun alakası ne dedim.siz anneler hep bu yüzden geliyorsunuz cocuğum yemek yemiyor diye dedi.yemek yeemiyorsa bu çocuk neden hala canlı demişti.ne yiyorsa onu yedir demişti.bende saldım artık ne yerse onu yediriyorum.mesela evde kurufasulyemi var yemiyor ama suyuna ekmek batırıp atıyorum ağzına.boyu benimkinin de kısa ama paralasakta kendimizi bu aynı,inşallah uzar boyları.

Ben 170 babası da 192 cm boyunda olduğu için kısa ve minyon olma ihtimali çok düşük. Çevremde çocuk olmadığı için anlayamıyorum. Ben de artık takmıyorum önemli olan sağlıklı olması tabi ki

Gayet normal kafaniza takmayın kilo ve boy gayet iyi onlar canınızı skmak için söylüyorlar onları sevindirmek. En sevmediğim insan tipi bunlar ya.

Ay ben öleyim bari
Kizim 4 yasinda 100.cm ve 14.5 kilo minicik citi piti bi kizim var. 2.5 3 yasinda gosteriyor bile diyorlar ama umrumda degil.saglikli olsun doktorumzda bi sorun bulmadi ya gerisi bos. Hic takmayin milleti

Kimse kusura bakmasin. Insanlar gercekten aptal. Benim kizim 600 gram dogdu biz yasiyor diye sevinirken bu durumunu bilenler bile ayyy annen baban sana yemek vermiyooor mu? Ayyy bu cocuk 6 yasinda miiii? Bidi bidi, goz suzmeler, goz devirmeler. Cocugunuzun kilosu gayet normal. Insanlari takmayin.

Benim bebeğimin yüzü çok kibar, ağzı burnu küçük ve birbirine yakin. Suratı şakaklardan basık biraz. O yüzden doğduğundan beri annem bile küçük kafalım diye seviyor. Gören aaa buyumemis bu diyor. Oysa 9 aylık olana kadar boyu kilosu ve baş çevresi %90 persentildeydi. Şu an bir yaşında tüm ölçüleri %50 persentilde devam ediyor. Saçı şakaklarını örttüğü için kafasina küçük diyen yok ama hala çok minyon diyorlar. İnsanlar az şey düşünüp çok şey diyor. Doktor normal dedikten sonra insanlara kulak tıkamak en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…