Doğuma Hazırlık Kızıma isim arıyorum..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hangi isim?

• nela

OY: 1 2,8%
  • Neda

• Belen

• Sare

OY: 16 44,4%
  • elis

OY: 4 11,1%
  • Nida

OY: 6 16,7%
  • Rena

OY: 3 8,3%
  • Rina

OY: 0 0,0%
  • Mare

• Maren

OY: 0 0,0%
  • Lavin

OY: 5 13,9%
  • Meva

OY: 4 11,1%

• Ankete Katılan
    36
Özur diliyorum ama bu isimlerin hic biri bana uymuyor kizima hic birini koymazdim

Nida ve Lavin kulağa hoş geliyor

Benim favori kız ismim 'DİREN'
Kadınlar hayata birçok şeye direnmek için geliyor zaten

Listedeki isimler sizi kırmak istemem ama bana hiç uymuyor. Bu sıralar yengem hamile ve ailece kız ismi arayışındayız. Size aklımızdaki bazı isimleri yazayım..

İkra
Esila
Melina
Duru Nil

Kendi ismimi de beğeniyorum; Sena...

Bence sizin yazdığınız isimler ve bu anketteki isimler arasında pek fark yok.
(Duru, Nil ve Sena hariç)

Ikra, Esila ve Melina da tıpkı anketteki çoğu isim gibi manasız, özenti, zorlama isimler.
Tek fark ise Ikra, Esila ve Melina'nın daha yaygın olması ve bu yüzden daha normal karşılanması.

Fikrinize saygı duyarım. Benim yazdığım isimlerle Nela, Belen, Mera, Maren isimlerini bir görmeniz şaşırtıcı... İkra manasız mıdır? Ilginç...

İsimlerin ya anlamı kötü ya da fonetiği kötü. Ben de beğenemedim...

Fikrinize saygı duyarım. Benim yazdığım isimlerle Nela, Belen, Mera, Maren isimlerini bir görmeniz şaşırtıcı... İkra manasız mıdır? Ilginç...

Evet. Ikra sadece oku demek Arapçada.
Esila sadece akşam demek Arapçada
Melina uyduruk bir Yunan ismi.

Mera = otlak (Arapça)
Belen = dağ yolu (Türkçe)
Hatta spiker bir kız var. Ece Belen diye. Yani dilimizde soyad olarak kullanıldığına göre bir geçmişi var.

Nela, Mare, Maren tıpkı Melina gibi yabancı isimler.

Hahahah soyad olunca geçmişi varmış Belen ismini listeme alıyorum o zaman. Hanımefendi herkesin kendi fikri tek tek açıklama yapmanızı gerektiren hiçbir durum yok ortada. Ki ben size sadece ikra'nın manasından bahsettim diğer isimlerin anlamlı olmasından bahsetmemiştim siz hepsini ayrı ayrı araştırmışsınız. Maalesef ki benim bu kadar boş vaktim yoktu, size çok teşekkür ediyorum bilgilendim... Benim mesajımı ilk alıntılayan siz, kendi kendinizi ispatlamaya çalışan yine siz. İyi akşamlar diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…