kızıma isim arıyorum..

tubabuyukustun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
126
1
46
İstanbul
merhaba sevgılı arkadaslar ıns eylulde anne olucam bende bı kızım olucak.
ama malum ısım sendromu yasıyoyurz
soyle degıısk guzel ısım onerılerınızı beklıyorum anlamlarıyla bırlıkte ..
sımdııden cok teskelr...

hayırlı olsun

ben kızım olsa nehir koymak isterım ama eşim istemiyo.......

nehir ismine bayılıyorum........

benim kızımın adı nehir bende çok severim ne tarz istediğini söyle bizde yardımcı olalım klasik mi modern mi türkçe kökenlimi ?

nehiri görünce aklıma mehir geldi mehir de var ay parçası demek ona da bak istersen ben çok beğenmiştim yeğenime araştırırken rastladım.

benim kızımın adı nehir bende çok severim ne tarz istediğini söyle bizde yardımcı olalım klasik mi modern mi türkçe kökenlimi ?

kıskandım seni yaaa..........

çat diye çatlıycam şimdi.....

allah bağışlasın bu arada.....

aslında ben kız evlat sahibi olmuştum da kısmet 3 gün sürdü annelik....

o zaman da tuana koymuştum eşim de elif koymuştu ....

oldu sana ....elif tuana.....

nehiri görünce aklıma mehir geldi mehir de var ay parçası demek ona da bak istersen ben çok beğenmiştim yeğenime araştırırken rastladım.

mehir beceri ,yetenek anlamlarına da gelebilir mi?

çünkü arapçaysa eğer m h r harf kökünden geliyo....

banada mehir diyince maharetli gibi geldi....

kızlar....

.....afra.... ismini de çok begenıyodum da.............

arkadaşlar kaba diye caydırdı eşimle kızımıza afra koymayı çok istemiştik te bizi caydılar....

bi de eşimin bayıldığı bi isim var ......irem....modası geçmiyo....

bi de kankam kızına koymuştu....berra ....anlamı çok güzelmiş.....

arkadaslar cok tesekkur ederım cok hos ısımler yazmsıınız uff kafam ıyıce karıstı esıme okudum hepsını bı turlu kararveremeıdk..
aslında ben bade koymak ıstıyodum hatta kesındı takı su badeleyen badeleyene haberıne kadar bu ısmı kotu anlamda kullanıyolarmıs..
mecburen vaz gectık

asel ısmı de guzel bal ırmagım demek ama onuda esım ıstemıyo..

neyse ıste dusunmeye devam

soyle hos ılgınc anlamlı ısım onerılerınızın devamını beklıyo ben..
cook coo teskkurler kardeslerım...

Ebrar bence cok guzel bir isim. Isim koyarken manasinin guzel olmasina cok dikkat etmemiz gerekiyor. Ebrar'in manasi:1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Yavrularimiza koydugumuz isimlerin, onlarin karakterleri uzerinde etkisi oldugunu okumustum. Ve gercektende cevremdeki bazi cocuklarda da bunu gordum.

Bir tanidigimiz kizina vera ismini koydu simdi anlamina baktim bende cok ama cok begendim acaba bende mi kizima koysam diyorum simdi bende 31. haftamdayim.

Anlami: 1. Günah ve haramdan kaçınmak için şüpheli şeylerden uzak durma, takva, ittika. 2. Halk, mahluk, alem, kainat.

Ilerde kizim olursa adini Irem koyman isterdim.

Cennet bahcesi demekmis

Canim bende seneler once hep kizima irem ismini koymak istedim ama sonradan ogrendim ki anlami cennet bahcesi demek degil. Irem, helak olmus bir kavmin bulundugu beldenin adi yani dunyada bir yerin ismiymis bu dogal olarak. Ve bir hocadan dinledim, cocuga bu ismin verilmesi dogru degil dedi bu nedenle. Yani kesinlikle cennet bahcesi degil. Oyle zannedilmesi sundan olsa gerek, o helak olmus kavmin bulundugu yer cok guzel bir yermis cennet gibi denir ya.

Evett irem ismi çok sakıncalı bir isimmiş.. Ben yeğenime bu ismi koymuştum Rabia İrem.. Yeğenim şimdi 15 yaşında Yıllar sonra öğrendik malesef ama Allahtan göbek adı kurtarıyor biraaz ama oda şimdi İreme alışmış tabi kimsenin Rabia
demesini istemiyor gençlik işte..
Berre.. Sare.. Hanne.. Bunlarda diğer yeğenlerimin ismi..
Fikriniz olsun diye yazdım hepsinin anlamları çook güzel..

Son düzenleme:
Zülal: saf, temiz, güzel su demek.
eger kendi adım olmasaydı kızımın adı Zülal olsun isterdim.

İrem hiç güzel bir isim değil nedense duyunca midem bulanıyor irin gibi bişey iremm ıyyyyyyha irem ha irin.....Ecrine gelince aynı şekilde ha ecrin ha ecdat anlamı güzel olabilir ama beğenmiyorum ecrin...ecdat....aynı....aleyna,tuana,hira,ikra vs.....gavur isminden farksız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…