• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık kızıma isim arıyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

vahil15

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2013
3
0
6
35
Antalya
benim martta allah nasip ederse bi kızım olacak isimine henüz karar vermiş değiliz azra berin sizce nasıl olur:3:

Son düzenleme:
Berin mi Berrin mi :44:

Acikcasi Azra ismini pek begenmiyorum :17:

benim kızımın adı ela su herkeste çok begeniyor

bizimki cinsiyetini göstermemekte inat ediyor ama kız olursa Asel ismini koymak istiyoruz anlamıda çok güzel cennetteki bal ırmağının adı ilk duyduğumda kulağıma çok hoş geldi sizce nasıl?

peygamberimizde iki isim koymustur ümmü gülsüm gibii,sünnettirr..
isimlerin anlamıda önemli tabiki.azraya uygun olarak bende azra berra yada ada azra düşündüm nedense :)
bi kızım benim olsa ismini zeynep,kübra,büsra,zehra,elif birini koyardım cnmmm ...:16:

selamlar..
eses07 kardesim peygamberimiz as cocuklarina ve torunlarina tek isim takmistir. ümmü esasinda bir isim degil "anne" demektir. ümmü eymen, ümmü seleme gibi sahabelerde de goruruz. ummu eymen: eymenin annesi demektir. ummu gulsum de gulsumun annesi anlamindadir. ha hz peygamber kizina o sekilde hitab ettiyse muhakkak bir hikmeti vardir ama benim takildigim konu iki isim takmak sunnet ise, tek isim takmanin da sunnet oldugu.
zeyneb, fatima, ibrahim, kasim, rukiyye ve ummu gulsum hz peygamberin evlatlari. torunlari hasan ve huseyin'e de tek isim vermis hz peygamber.
lakap cok yayginmis ve hz omer'e faruk (dogruyla yanlisi ayran), hz ebu bekire de siddik demis, kizini cicegim diye sevdiginden kim bilir ona da zehra demis. lakap veya künyeler isim degildir arkadaslar.

azra ismini cok severim hz meryemin unvanlarindan biridir. ama azra cogu ksiye cok sert geliyor. yine hz meryem'den betul ismini tavsiye edebilirim. meryem betul olarak muhtesem ikili bana gore.

Back
X