Doğuma Hazırlık kızıma isim arıyorum :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kızım için isimler

• Asel

OY: 9 19,6%
  • Ledeyna

OY: 2 4,3%
  • Ahsen

OY: 7 15,2%
  • Elvin

OY: 11 23,9%
  • İdil

OY: 17 37,0%

• Ankete Katılan
    46
Idil asil ve güzel bir isim.

Kusura bakmayın lakin Ledeyna çok komik geldi... anlamı da pek ınandırıcı gelmedi.
Hemen Türkçe Kuran mealine baktım. Ledeyna "huzurumuzda, bizim yanımızda" demekmiş. Aleyna gibi anlamsız bir isim yani...

ladeyna yı ilk defa duydum .. bilindik olmaması güzel anlamıda çok güzelmiş...

Sizin ve eşinizin isminin modern olması zeynep K oymaniza neden engel anlamadım dogrusu...uyumlu bir aile mi olmak istiyorsunuz..yada etrafınızda yeni nesil isimler var sizin ki geri kalmış mi olacak

elvin güzel bir isim.
canım sen gönlünden hangi isim geçiyorsa onu koy. o kadar dokuz ay karnında taşıyorsun hakkındır tatlım :)

Idil asil ve güzel bir isim.

Kusura bakmayın lakin Ledeyna çok komik geldi... anlamı da pek ınandırıcı gelmedi.
Hemen Türkçe Kuran mealine baktım. Ledeyna "huzurumuzda, bizim yanımızda" demekmiş. Aleyna gibi anlamsız bir isim yani...
yasin-i şerif de geçiyor 2 kere fetva hattını arayıp teyit ettirdim

Sizin ve eşinizin isminin modern olması zeynep K oymaniza neden engel anlamadım dogrusu...uyumlu bir aile mi olmak istiyorsunuz..yada etrafınızda yeni nesil isimler var sizin ki geri kalmış mi olacak
uyumlu bir aile olmak istiyorum. ayrıca eğer benim annemin babamın adı az bilinen isimlerden olup bana çok bilinen eski bir isim koysalardı benim zoruma giderdi.

Şimdi böyle değişik isimler hoşunuza gidiyo ama ismi koyduktan sonra pişman olabilirsiniz. Herkes ismini söylediğinizde anlamayıp tekrarlatacak. Anlamayacak. İsmi çok defa yanlış yazılacak. Bunları düşünün ve tekrar gözden geçirin derim.
rşimle benim ismimde değişik ailece yaşarız onu sıkıntı yok :)
en azından akraba çevremiz yadırgamaz bizde değişik isim çok aile içinde rahat eder dışarıda da alışır bizim gibi :)

Modern isim istemenizde sıkıntı yok yalnız isimleri pek modern bulamadım ben. Farklı ve Arapça olunca modern olmuyor ki, Ledeyna özellikle çok zorlama geliyor kulağa. Asel de öyle. Ahsen hep teyze ismi gibi ve ilk hecesinden dolayı acıklı bi isim gibi gelir bana. Seçenekler arasında en güzeli Elvin, sonra da İdil bence.

Modern isim istemenizde sıkıntı yok yalnız isimleri pek modern bulamadım ben. Farklı ve Arapça olunca modern olmuyor ki, Ledeyna özellikle çok zorlama geliyor kulağa. Asel de öyle. Ahsen hep teyze ismi gibi ve ilk hecesinden dolayı acıklı bi isim gibi gelir bana. Seçenekler arasında en güzeli Elvin, sonra da İdil bence.
arap kökenliyim ben zaten :)
asel arapçada bal demek zorlama değil arapça kullanılan bir kelime.
ledeyna da yasin-i şerifte geçiyor evet söylemesi biraz zor
ahsen bana daha çok ah seni seni gibi gelmişti ama eşim anlamını beğendi
elvin de söylenmesi zor ama herkese göre değişir.
idil ismi de güzel.

modern isim öneriniz varsa seve seve kabul edebilirim :)

O zaman bende size sizin beğeneceğiniz tarzda birkaç isim önerisinde bulunayım
Elfin
Berre
Sare
Berfu
Mina
Lavin
Lina
Kayla
Anlamları nette var

O zaman bende size sizin beğeneceğiniz tarzda birkaç isim önerisinde bulunayım
Elfin
Berre
Sare
Berfu
Mina
Lavin
Lina
Kayla
Anlamları nette var
evet elfin ismine bakmıştım anlamı küçük yaramaz olduğu için içime sinmedi
Berre isminin yalnız kullanılmaması gerektiğini okudum dini kitaplardan iki isim istemediğim için eledim
sareyi bende düşündüm ama soyadımıza uymuyor diye eşim istemedi yoksa çok sevmiştim
berfu ismini düşünebilirim
mina ismi ne yazikki baştan elendi teyzemin adı mine kızı olursa o koyacak
lavin çığ manasında ben anlamı güzel isimler arıyorum
lina ismi ailemizde var
kayla ismini hiç duymadım araştıracağım ama kayra gibi geldi kulağıma
teşekkür ediyorum fikirler için :)

Eslem : arapca kokenli bi isim kuranda allaha teslim olmak anlamindaki ayette geciyor ve bi kac ayette gectigi soyleniyor... Dayanikli en saglam anlamindada soleyen var ayetteki fiil anlaminda olarakta soyleyen var ayet anlamli oldugu icin icinde gecen eslemde anlam buluyor... iki ismede yakisir :KK15:

Eslem : arapca kokenli bi isim kuranda allaha teslim olmak anlamindaki ayette geciyor ve bi kac ayette gectigi soyleniyor... Dayanikli en saglam anlamindada soleyen var ayetteki fiil anlaminda olarakta soyleyen var ayet anlamli oldugu icin icinde gecen eslemde anlam buluyor... iki ismede yakisir :KK15:
evet biliyorum çok araştırdım ve araştırmalarım sonucunda erkek bir sahabe adı olduğunu öğrendim o yüzden vazgeçtim ne yazıkki
yine de teşekkürler :)

Back
X