kızıma isim seçelim

canım irem ismi çok fazla ama eyşanın anlamını bilmiyorum erindim internetten bakmaya sen söylersin artık anlamını ama ikisinide koyabilirsin hem senin istediğin olur hem eşinin eyşan irem ve soyadınız bence olabilir

İrem isminin Türk Dil Kurumu Kişi Adları sözlüğündeki anlamı:

1. Cennete benzetilerek yapılan bahçe.
2. Efsanelerde, masallarda ve edebiyatta adı geçen mutluluk simgesi olan şehir veya bahçe.
3. Eşi benzeri olmayan, özel ve heybetli olan.

Yani yalancı cennet bahçesi demek filan değil.

İrem isminin Türk Dil Kurumu Kişi Adları sözlüğündeki anlamı:

1. Cennete benzetilerek yapılan bahçe.
2. Efsanelerde, masallarda ve edebiyatta adı geçen mutluluk simgesi olan şehir veya bahçe.
3. Eşi benzeri olmayan, özel ve heybetli olan.

Yani yalancı cennet bahçesi demek filan değil.

valla burda çok yazmışlar
cennet bahçesi olarak biliniyor fakat öyle değil yalancı cennet bahçesi demek
burda da arkadaşlar açıklamışlar gayet mantıklı olarak
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...lis-bilinen-isimler-ecrin-aleyna-irem-vs.html

İrem daha güzel bence.Sıla ismi çok bayağı oldu 5 çocukdan 2sinin adı mutlaka Sıla neredeyse:31::31:.Erva ismide güzel düşünürsünüz belki:34::34:

valla burda çok yazmışlar
cennet bahçesi olarak biliniyor fakat öyle değil yalancı cennet bahçesi demek
burda da arkadaşlar açıklamışlar gayet mantıklı olarak
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...lis-bilinen-isimler-ecrin-aleyna-irem-vs.html

Dil konusunda tek otorite olan Türk Dil Kurumu'nu referans almayı, kaynağı belirsiz internet sitelerine tercih ederim. Evde sözlüğünüz varsa açıp bakabilirsiniz. Link verince sayfa otomatik açılmadığı için link veremedim ama yaptığım alıntı birebir TDK Kişi Adları Sözlüğü'ndendir.

Dil konusunda tek otorite olan Türk Dil Kurumu'nu referans almayı, kaynağı belirsiz internet sitelerine tercih ederim. Evde sözlüğünüz varsa açıp bakabilirsiniz. Link verince sayfa otomatik açılmadığı için link veremedim ama yaptığım alıntı birebir TDK Kişi Adları Sözlüğü'ndendir.

anladım canım eşimle bi oturup değerlendireyim ne kadar zormuş isim seçmek...

canım söylediğin isimler hakkında çeşitli spekülasyonlar olduğu için bu karışıklığı bile bile o isimleri koymanı tavsiye etmem.sırf güzel söyleniyor,sade,naif diye çocuklarımıza anlamsız isimler koymayalım...insanın kişiliği ismiyle bütünleşebiliyor.Ve insan hayatı için önemli bir adım,ilerde "neden?"sorularına,isyanlarına maruz kalmayın derim ben.Bu sadece beni nacisane fikrimdir.

canım söylediğin isimler hakkında çeşitli spekülasyonlar olduğu için bu karışıklığı bile bile o isimleri koymanı tavsiye etmem.sırf güzel söyleniyor,sade,naif diye çocuklarımıza anlamsız isimler koymayalım...insanın kişiliği ismiyle bütünleşebiliyor.Ve insan hayatı için önemli bir adım,ilerde "neden?"sorularına,isyanlarına maruz kalmayın derim ben.Bu sadece beni nacisane fikrimdir.

doğru söylüyorsun işte zaten bende bu sebeblerden dolayı isim konusunu çok irdeliyorum ya ben ismimi anlamı iyi olduğu halde hiç sevmedim kızımda öyle olsun istemiyorum

benimde 2. kızım yolda.ilk kızımın ismi duru.2.si için de bade yi düşünüyoruz.gerçi ben mercan olmasını hepsinden çok isterdim ama eşimi ikne edemiyorum.
belki sizede bir fikir olur.

Back
X