Doğuma Hazırlık kızıma isim :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

elagozlu1506

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2015
8
2
35
merhaba hanımlar bebeğim yolda kısmetse eylülde kız annesi olacağım :)
kızıma "deha" ismini koymayı eşimle çok istiyoruz ama çevremde hep "erkek ismi değil mi o?" cümlesini duyuyorum sizin düşünceleriniz nedir?

Benim tanıdığım Deha da erkek ama kulağa çok da erkek ismi gibi gelmiyor. (Tdk kişi adlarında erkek ismi olarak geçiyor ama...)
Anne-baba olarak hemfikirseniz kızınızın adı Deha olabilir bence. Hem "Deha erkek adı" algısını da kırmış olursunuz.
Kızınıza hayırlı uzun ömürler dilerim :)

benimde tanıdığım 2 tane erkek deha var koymayın derim
ayrıca ileride çocuğunuz size sitem edebilir ''Bana neden erkek ismi koydunuz'' şeklinde
eylül de doğacak bir kız için en beğendiğim isim
Eylül :anneadayı:

Geçenlerde bir arkadaş aynı soruyu Rüzgar ismi için sormuştu, ona da aynı şeyi söylemiştim; bence de net erkek ismi Deha. Ben sadece anne-babanın fikrinin önemli olduğunu düşünmüyorum, etrafta herkes erkek ismi olarak biliyor ve kullanıyorsa ileride çocuğunuz ve onun çevresi de öyle görecektir. Anne-baba fikrinden daha önemli olan tek şey ileride çocuğun ismini sevmesi, benimsemesi ihtimalidir. Mesela tüm iletileri ya da telefonları "Deha Bey" hitabıyla almak onu çok sinir edecektir. Ben olsam bu ismi çok seviyorsam ileride belki bir de oğlum olur deyip ona saklardım. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim...:)

Son düzenleme:
Öncelikle değerli fikirleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Bende sizin gibi düşündüğüm için kafam karışmıştı Berinda.
"Deha" eşimle benim için özel bir isim olduğundan çok istedik ama bir yandan da bencillik oluyor mu diye düşünmeden edemiyorum.... Anne-babanın hayırlı evlat yetiştirmekten sonra ki en önemli görevi isim koymakmış

Erkek ismi bencede koymayın koyarsanızda yanına kız ismi ekleyin eylül deha gibi ama koymamanız en iisi. İlerde erkek kardeşine. Koyarsınız

Önemli olan sizin beğenmeniz ancak dışardan biri olarak deha diye bir bayan adı beni şaşırtırdı.. ama aynı zamanda ayrı bi karizmada katar kızınıza yani : )

bencede bu isim erkek ismi. tanıdığım 1 tane deha var. oda erkek ve erkeklere daha uygun geliyor.

X