- 16 Eylül 2014
- 6.065
- 29.835
- 498
- 29
- Konu Sahibi Herseynhayirlisiii
-
Sare guzel isim. Bende iki isim onereyim. buğlem(cennetti mujdeleyen melek) ,ikra (kur'anda oku demek).
sare çok güzel bir isim. aynı zamanda eskilerde çok kullanıyormuş.
mesela annem 56 yaşında. düşünün annemin çocuk gelişim öğretmeninin ismide Sare'ymiş.
Bende kizim olursa ismini ikra nuray olarak dusunuyorum zaten :) ikra ismini cok seviyorumIkra cok guzelmisss... Sare Ikra yada tam tersiii bunu mutlakaaa dusuncemm aklima yattii gibii tesekkur ederiim canim.. anlamida cok guzellll..
Bende kizim olursa ismini ikra nuray olarak dusunuyorum zaten :) ikra ismini cok seviyorum
İkra oku demek anlami bitek bu hanimefendi mesela ünzilede kuranda geciyor fakat indirildi demek kuranda Allah.muhafaza iblisde geciyor anlami.herkes bilirki şeytan ondan demem şu ki Kuranda gecen bazi kelimelerin anlami güzel olmayabiliyor . Kurban oluyim KuranaAynen benim icin kuranda gecmesi de cok onemli ve ne anlama geldigi tabiki, oyuzden cok begendim
Kızlar kuranda geçen her isim konulmamalıymış çünkü ayette iyi olmayan birseyin açıklamasında da kullanilabiliyor bazı isimler.Geçen gün kuran kursu öğretmeni akrabamız vardı ona danıştım ben de bu isim konusunda .örneğin İnternette yazan her ismin anlamı doğru değil dedi ismin anlamini aciklarken cennette gibi başlıklarla başlatıp anlamını kendileri bile bilmedikleri isimleri sitelere ekliyorlar..Esila ismini sordum Fetih suresinde geciyor anlami da güzel fakat tecvitli soylenmesi gerekiyormuş düz bir şekilde söylenmemeli dedi bilmediğim cok farkli daha neler :) o yüzden çocuğumuz için iyi bir araştırma yapıp hayırlı bir isim koyalım inşallah..
Aynen kuranda gecen her kelimenin farklı bir manası var dikkat etmek gerekiyor :))İkra oku demek anlami bitek bu hanimefendi mesela ünzilede kuranda geciyor fakat indirildi demek kuranda Allah.muhafaza iblisde geciyor anlami.herkes bilirki şeytan ondan demem şu ki Kuranda gecen bazi kelimelerin anlami güzel olmayabiliyor . Kurban oluyim Kurana
Umarım açıklayıcı olmuşuzdur birbirimize böyle öğrendiklerimizi aktarmamız güzel birşey sonrasinda pişman olmak istemiyorum çocuğuma yanlış bir işim koyup da :)Cok iyi yazmissinz bnde bundan bahsetmek istedim mesela hacer taş demek haacer denmesi gerek asil anlami icinn
Zaten farklı arayış yapmaya da çok gerek yok yine en iyisi anlamını bildiğimiz yakın isimler :)Büşrayida cok begeniyorum Müjde anlamı
Ben oğlum olursa Muhammed IslamUmarım açıklayıcı olmuşuzdur birbirimize böyle öğrendiklerimizi aktarmamız güzel birşey sonrasinda pişman olmak istemiyorum çocuğuma yanlış bir işim koyup da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?