Kızıma kardeş bana ikinci çocuk acaba?????

AyMin_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
17
0
6 yaşında bir kızım var uslu beni üzmeyen bir çocuk şu aralar kardeş istiyor çok fazla bende kardeşsiz bırakmak istemiyorum.
Herşeye sıfırdan başlamak biraz ürkütse de deneyim kazanmış olmak ve kızımın hem kendi işleri hallediyor olması hemde kardeşini oyalamada ilgilenmede yardımcı olacağı izlenimi bırakması beni biraz rahatlatıyor.
Sorun şu ki eşim hiç istemiyor. Açıkçası aramızda da problemler var benim ikinciyi düşünebilmemin bu kadar uzamasına nedende o zaten ama artık istiyorum ileride olur da boşanırsak bile kızım kardeşsiz kalmasın istiyorum.
Ama bir yandan da düşünüyorum 7 yaş fark çok değil mi anlaşırlar mı acaba ileride???

bir kaç aydır bende aynı soruya cvp arıyorum benimde 3 yaşında oğlum var ve bi kardeşi olmasını herşeyden çok istiyorum aradaki yaş farkının artmaması içinde çabuk karar vermem gerekiyor.benimde eşim istiyor ben istemiyorum çünkü dört yıllık evliyim hep sorunlarımız var çözemiyoruz ve ayrılık fikri neredeyse oturdu kafamda böyle bi adamı bir kez daha çocuk sahibi olmasını istemiyorum ama çocuğumun kardeşinin olmasınıda çok istiyorum.eğer eşinizle probleminiz çözülemiycek bişeyse bir çocuk daha öyle bir durumda sizi yıprata bilir yani eşinizle olan probleminizden çocuklarda etklilenir ve bu canınızı daha çok yakar ama bi çocuk içinde kardeş cok önemli insan içinden çıkamıyor bu durumun umarım sizi ve çocuğunuzu mutlu edicek bi karar verirsiniz :)

Merhaba,
Oglunuz kucukmus hemen olsa bile 4 yas fark olacak ki cok iyi bence
Benimde onumde bir ornek ablam var yegenim 7 yasindayken bosandi suan 16 yasinda yalnizliktan sıkıldıgından kedi almak istediler alerjisi cikti ama yalnizlik cekiyor biliyorum onun icinde istiyorum. Kuzenleri var kizimin hatta yakin yaslarda iki kardes ama ileride nolur bilmem bende iki kuzenimle kardes gibi buyudum simdi konusmuyoruz. İleride yalniz kalmasini istemiyorum. Esime bu konuyu acmam biliyorum cevabini. İsin kotusu spiral var bende 4 sene once taktirdim nasil olacak bilmiyorum ????

Benim kizlaarim arasinda 6 yas fark var bu sene kizim anaokuluna basladi ve tam o sirasa kardesi dunyaya geldi kizim cok anac sevecen hic bir kiskanligi fevri hareketi yok benim icin 6 yil aradan sonra zor oldu tam buyumusken kendini kurtarmisken basa donmek..bence kardes dusunenler arayi acmamaliki birlikte buyusunler hemde yas farki az olunca daha guzel iletisim kurarlar..FAKAT MUTSUZ EVLILIKLERE COCUK DUNYAYA GETIRMEK BENCE YANLIS VE BENCILCE..AILE COCUGUN TUM HAYATINI GELECEGINI SECIMLERINI ETKILER BOSANMA SURECINDE YADA MUTSUZ ITELEMEYLE YURUYEN EVLILIKLERE COCUK YANLIS

Ben bosanmak üzereyim.ve bu aralar en cok duydugum:ikinci cocugu neden yaptin? sorusu var.

Iyi ki var diyorum...

yas farki sorun degil.. de bosanmayi dusundurecek sorunlar varken neden ikinci cocuk?

Son düzenleme:
Anlaşmasına anlaşırlar ama arada problemler varken ikinci çocuk fikri bence pek olumlu değil. İhtimal olarak boşanmayı göze alsanız bile bir yandan çocuğu büyütmeye uğraşıp bir yandan boşanmanın verdiği psikolojiyi atlatmak sizi oldukça zorlar. Sadece çocuğunuzu değil kendinizide düşünün biraz.

6 yaşında bir kızım var uslu beni üzmeyen bir çocuk şu aralar kardeş istiyor çok fazla bende kardeşsiz bırakmak istemiyorum.
Herşeye sıfırdan başlamak biraz ürkütse de deneyim kazanmış olmak ve kızımın hem kendi işleri hallediyor olması hemde kardeşini oyalamada ilgilenmede yardımcı olacağı izlenimi bırakması beni biraz rahatlatıyor.
Sorun şu ki eşim hiç istemiyor. Açıkçası aramızda da problemler var benim ikinciyi düşünebilmemin bu kadar uzamasına nedende o zaten ama artık istiyorum ileride olur da boşanırsak bile kızım kardeşsiz kalmasın istiyorum.
Ama bir yandan da düşünüyorum 7 yaş fark çok değil mi anlaşırlar mı acaba ileride???

anlaşırlar kız kardeşimle erkek kardeşim arası tam 7 yaş bal gibi anlaşıyyorlar

Cocuklar anlasmasina anlasirda bencede dusunmen gereken esinle olan sorunlarin genelde insanlar su sekilde dusunuyor bir cocuk daha yapayimda evliligim belki kurtulur diye dusunuyorlar sen hata yapma ilk once sorunlarini coz derim

Kardesimle aramda tam 7 yaş var. Kendimi bildim bileli kardeş istedim. Küçük annesiyim ben şu an 18 yaşında. Her zaman yanımda oldu. En yakın arkadaşım en iyi sırdaşım hemde en sevdiğim :) iyi ki istemisim ve iyi ki kardeşim olmuş. Aramızda yaş farkı olduğu için kucuklugunu gayet güzel hatırlıyorum hep onu koruyup kolladigim için hem kardeşim hem bebeğim :)

Hepinizde haklisiniz sadece su yoruma katilamiyacagim evliligi kurtarmak icin cocuk dusunmuyorum ben. Kizim cocuklari cok seviyo yeni dogum yapan arkadasimin evine gidince hic yanindan ayrilmadi. Sinifinda kardesi olani olmayani sayiyo e bende uzuluyorum tabi.
Ben kendimi dusunmuyorum artik akisina biraktim yasiyorum sevgi varmi tanisali 10 evleneli 9 sene olacak eh bu kadar ciddi sorunlar karsisinda ne kadar kalirsa. Yasadiklarim film olur evliligi gectim ben bu haldeysem iyiysem gulebiliyorsam kizim sayesinde o bana guc kuvvet yasama nedeni sevinci verdi. O yuzden bizim cozulecek bir problemimiz yok ne onunla ne onsuz durumdayim agzim dilim baglandi yasiyorum resmen. Ailemde sasiriyor resmen ama babasiz cocuk buyutmenin zorlugunu ablamdan gordugumden cesaret edemiyorum onlarda ayril diyemiyorlar.

İlk mesajimi okudumda ileride olurda bosanirsak filan demisim aslinda ogrenmek istedigim yas farki ve 6 seneden sonra dogurmak sifirdan baslamak nasil olur? Konu biraz dagildi gibi benimde parmagim var tabi

benm kızkardeşimle aramda 6 yaş var ve arkadaş gibiyiz.. kesinlikle kardeşsiz olmaz. ben kızım okula başladıgında kesinlikle birtane istiyorum allah nasip ederse.zaten kızın sana yardım eder onla oynar oyalar vs.daha da açma arayı bence..

Evet bende arayi acmayi istemiyorum ama esim istemiyor once onu ikna etmek lazim sanirim :)

7 yaş çok büyük bi fark değil ama arayı daha fazla uzatmicaksaniz. Benim kardeşimle aramda 12 yaş var. 12 yaşımdan sonra buna bi kardes yapalım demişler hayret yani. Tam tek çocuğa ilgiye alismisken 12 yaşımda kardes gelince cinnete gelmiştim hiç sevmemistim kardeşimi. Şimdi hayattaki en büyük pismanligimdir, kardeşim için canımı veririm ama ne fark eder gitti Tatlı bebeklik sevilesi dönemleri. Zaman geriye alınmıyor. O yüzden daha fazla uzatmayin yaş farkını derim. Bi kuzeniminde kardesiyle yaş farkı 17 :KK70: o da en güzel zamandi yine bana göre. Tam artık genckizken evde bi bebek oldu, gerçek bi abla oldu kuzenim ve inanılmaz sevdi haliyle.benim ki büyük bi yanlış zamanlama bak anlatinca yine üzüldüm ya :KK43: bu arada inşallah bi mesleginiz vardır çünkü bosansakta kızıma bi kardes olur mantığı için gerekli olan tek şey bu sizin için. Eğer mesleğiniz yoksa pek tavsiye etmiyorum. Ek olarak eşiniz istemiyorsa bu durum bebek dogdugundada değişmeyebilir. Hatta bebeğin gece aglamalari filan sizin aranızda büyük sogukluklarada iyice sebep olabilir. O nedenle bidaha bi düşünün derim ayriyeten.

Ahhh kanayan yaram 7 yasinda bir kızım var ama ikinci çocuğa cesaretim yok hiç az önce konu açsam diyordum tekrar eşim istiyor ama ben çok kararsizim artık karar verip sürekli beni kurcalamasini istemiyorum ben rahatına düşkün biriyim çok çocuktan hazzetmiyorum eşim ise bayılıyor offf

Meslegim var calisiyorum ailemin maddi durumuda iyi cok sukur tabi bu rahatliklar oldugu icin birazda rahatca soyluyorum.

Esim cocuklari cok sever ilgilenir anne ve babadi kucukken vefat etmis kendi cabasiyla biyerlere gelmis istememesinin en buyuk sebebi maddiyat onun.

Birde kizim koleje gidiyor ikinci gelirse haliyle oda koleje gidecek kaldiramayiz bunu diyordum annemle bi konusurken ben okuturum kizimi diyince acabami dedim sonrada bu fikre isinmaya basladim:))

büyük çocuk istiyor diye bebek yapılmaz bence.

X