Kızıma nasil tepki vereceğimi bilmiyorum

Benim annemin ve babamın cinselliği sadece çocuk yapma amaçlı kullandiklarini düşünüyorum birbirlerine hiç sevgiyle yaklaştıklarını falan görmedim. Ama görseydim muhtemelen birbirlerini seviyorlar diye mutlu olurdum. Bence o yaşlarda çocuklar sevgiyi aşkı anne babadan gördüğü için iyi anlaşmaları dan mutlu olmalı. Banada kızınız cinselliği daha çok internet ve arkadaş ortamindan öğrenmiş gibi geldi

Benim de bu konuda yaşadığım bir olay var. Henüz yaşım çok küçüktü ve olayları anlamlandıramamıştım. Çok da detaya girmek istemiyorum ama sonra benimle konuşmuşlar ve bu olayı yaşıma uygun bir şekilde anlatmışlardı. O dönemde travmam vardı ve babamı çok kıskanıyordum ben tedavi görmedim ama şükür ki benimle bu konuları konuşan birileri vardı. Baba ayrı yat dediğimi hatırlıyorum hep.

siz arkadaşınızın durumunu anlattığınız için sanki yorumlar ona yönelmiş gibi gelebilir size biz arkadaşınızı tanımıyoruz, var olan şeyleri anlatmışsınız ister istemez çağrıştırdıkları hakkında yorum yapıldı ki ben zaten bu tarz tepkiler alacağım için müdahil bile olmadım. Ama yukarda bir arkadaş yorum yapınca düşüncemi söyledim. Arkadaşınızdan ayrık olarak söyleyeyim o zaman bahsettiğiniz davranışlar normal değil, kişi bu şekilde hissedip sanki annesinin kumasıymış gibi duygular hissediyorsa fiili ensest yaşanmıyor bile olsa dürtüsel olarak ( adını baba kıskançlığı, babaya aşırı bağlı olmak vs koymasının pek önemi yoktur) hissettiği ve engelleyemediği şeyler 3-6 yaş arasında sağlıklı bir şekilde aşması gereken dönemi aşamamış olduğunun bir göstergesidir. Arkadaş arasında onunda huyu öyle işte diye tanımlanabilir elbette ama psikolojik olarak bir tanımı var maalesef ve sağlıklı değil.Rahatsız olduğunuz için arkadaşınızı konu dışı bırakıp bu tarz şeyler hisseden kişiler için yapıyorum tanımı.

Herkez Dr , herkez diyetisyen, herkes yaşam koçu. Artık böyle tabi. İki kitap okuyan , araştıranlar vs böyle takılabiliyor.
Ensest yaftası benim en son düşüneceğim konu olurdu . Kişi eğer böyle şüpheleniyorum vs dediyse istisna.
Bu insanlar ne yaşıyor ne ediyor ne izliyor bu gibi şeyler düşünüyor acaba. Okuduğum bir kitapta diyordu kii :deli:

Herkez Dr , herkez diyetisyen, herkes yaşam koçu. Artık böyle tabi. İki kitap okuyan , araştıranlar vs böyle takılabiliyor.
Ensest yaftası benim en son düşüneceğim konu olurdu . Kişi eğer böyle şüpheleniyorum vs dediyse istisna.
Bu insanlar ne yaşıyor ne ediyor ne izliyor bu gibi şeyler düşünüyor acaba. Okuduğum bir kitapta diyordu kii :deli:
Hanımefendi elimden geldiğinde kırmadan dökmeden yazmaya çalıştım lakin siz tuhaf üslubunuzda devam etmeye kararlısınız anlaşılan. İki kitap okuyup konuştuğum kanısına nereden vardınız? İstediğiniz yere gidip danışın anlattığınız şekilde hisseden ve davranışları gösteren bir kişinin ne duyguları ne davranışları normal karşılanabilir. Evet ergenlik çağına girmiş kızına delicesine saplantılı, hatta erkek arkadaşı var diye onu öldürebilecek boyutta bir baba ne kadar anormalse, anne ve babanın evde yalnız olduğunu düşünüp huzursuz olan davranışlarını buna göre biçimlendirme zorlanımında bulunan bir kız da o oranda anormaldir. Benim arkadaş tanımım körü körüne savunmaktan geçmiyor.Eğer böyle bir arkdaşım olsaydı çevremde kırmadan dökmeden yardım alması gerektiğini söyleyebilirdim. İki kitap falan da okumadım isterseniz her alanda yüzlerce kitap hakkında karşı karşıya gelip tartışabiliriz arzu ediyorsanız. Babayı, anneyi, kardeşi, kızı vs takıntı yapan insanlar normal davranışlar sergilemiyorlardır. Eğer son tanımıma itirazı olan varsa kendi algılarında ki anormallikle ilgilidir durum.Aklı başında herkese bunun böyle olduğunu görebilir zaten.Ha şöyle söyleyeyim kızın babasına takıntılı olmasının adı psikolojide elktra kompleksi olarak geçer.Eğer bu tanımla ilgili bir probleminiz varsada junk ile halledin benimle değil.

Hanımefendi elimden geldiğinde kırmadan dökmeden yazmaya çalıştım lakin siz tuhaf üslubunuzda devam etmeye kararlısınız anlaşılan. İki kitap okuyup konuştuğum kanısına nereden vardınız? İstediğiniz yere gidip danışın anlattığınız şekilde hisseden ve davranışları gösteren bir kişinin ne duyguları ne davranışları normal karşılanabilir. Evet ergenlik çağına girmiş kızına delicesine saplantılı, hatta erkek arkadaşı var diye onu öldürebilecek boyutta bir baba ne kadar anormalse, anne ve babanın evde yalnız olduğunu düşünüp huzursuz olan davranışlarını buna göre biçimlendirme zorlanımında bulunan bir kız da o oranda anormaldir. Benim arkadaş tanımım körü körüne savunmaktan geçmiyor.Eğer böyle bir arkdaşım olsaydı çevremde kırmadan dökmeden yardım alması gerektiğini söyleyebilirdim. İki kitap falan da okumadım isterseniz her alanda yüzlerce kitap hakkında karşı karşıya gelip tartışabiliriz arzu ediyorsanız. Babayı, anneyi, kardeşi, kızı vs takıntı yapan insanlar normal davranışlar sergilemiyorlardır. Eğer son tanımıma itirazı olan varsa kendi algılarında ki anormallikle ilgilidir durum.Aklı başında herkese bunun böyle olduğunu görebilir zaten.Ha şöyle söyleyeyim kızın babasına takıntılı olmasının adı psikolojide elktra kompleksi olarak geçer.Eğer bu tanımla ilgili bir probleminiz varsada junk ile halledin benimle değil.

Tanılama da yapmışsın . Hmmm peki:deli:

Tanılama da yapmışsın . Hmmm peki:deli:
siz diye konuşan bir kişiye sen diyerek cevap veren bir kişiyle daha fazla iletişimi devam ettirmemek en güzeli. Hayır anlamadığım nokta arkadaşın konusundan ayırdım meseleyi hala neyin muhalefetini yapıyorsun çözemedim. Yani şu mu arzu ettiğin evet bu davranışlar normaldir, ben de kabul ediyorum falan gibi bir şeyse o imkansız. Daha geçenlerde kırk yaşlarında bir hanımefendi, babasının popo ve göğüslerine dokunarak kendini sevdiğini ve bunun normal olduğunu, büyüdüğü için neden babasının kendisini istediği gibi sevemediğini söylüyordu. Bunun normal olmadığına ikna edemiştim bir türlü. Seni de ikna gibi bir niyetim yok.O sebepten iyi akşamlar sana.

siz diye konuşan bir kişiye sen diyerek cevap veren bir kişiyle daha fazla iletişimi devam ettirmemek en güzeli. Hayır anlamadığım nokta arkadaşın konusundan ayırdım meseleyi hala neyin muhalefetini yapıyorsun çözemedim. Yani şu mu arzu ettiğin evet bu davranışlar normaldir, ben de kabul ediyorum falan gibi bir şeyse o imkansız. Daha geçenlerde kırk yaşlarında bir hanımefendi, babasının popo ve göğüslerine dokunarak kendini sevdiğini ve bunun normal olduğunu, büyüdüğü için neden babasının kendisini istediği gibi sevemediğini söylüyordu. Bunun normal olmadığına ikna edemiştim bir türlü. Seni de ikna gibi bir niyetim yok.O sebepten iyi akşamlar sana.

Tanılama da yapmışsın . Hmmm peki cümlemi değiştirip
" Tanilama da yapmışsınız :deli: "yazarak değiştirdim. Senlikten çıkıp siz oluversin madem.

14 yaşında oğlum var , yanında hep opusuruz , sariliriz , birbirimizi sevdigimizi söyleriz vs vs , cinsellikle ilgili herşeyi de biliyor , konuşuruz da , sizin kızınızın davranışları normal değil kesinlikle bir pedagog desteği alın

Bence de normal degil bu davranisi. Zaten gunumuzde bu tarz konularin okulda anlatilmasi gerekiyor ama bence okuldan da once ailede basitce bi bahsedilmesi lazim. bir an once yardim almanizi oneririm. Cunku okulda anlatan kisi nasil anlatti veya ustune siniftaki ergen danalar nasil ustune tartisti bilemeyiz.

Baya baya bildiğin anlatılıyor canım.
Zaten görseller var erkek ve kadın üreme organları, meni,yumurtlama gibi hepsini kızım geldi tek tek saydı bana.
Ama ayrıca sevisme durumu alatilmiyor onu da arkadaşlarıyla ve dizilerden,internetten görüyorlar zaten.
Hepsini birleştirince cinsellik tam anlaşılıyor.
Birde benim zamanımda öğretmenim gece rüyamızda gorebiliriz ve meni gelir demişti yıllardır aklımdan çıkmadı çocuklarda böyle etkileniyor.
Okullarda bunları anlatıyolarsa helal olsun biraz yol alabilmişiz şükür.

Konudaki sorun çocuğun obsesyon gibi bir şeye sahip olması bence. Ğüniversitede obsesif kompulsif bozukluğu olan arkadaşım aynen bunları yapıyordu anne babasının cinsel yaşamı olduğu düşüncesinden iğreniyor aklından çıkaramıyordu. Psikolojik yardım şart gibi.

Babamdan bişey istediğimde tek benim babam mı “Ananın gönlünü yap ona göre bakarız” diyor?
Geçen kedim ağaca tırmanmaya çalışıyordu. Fotoğrafını paylaşmıştım babam da “onun halinden bir ben anlarım benim gibi ağaca tırmanmaya başlamış görüyor musun, annene okut bu mesajımı” dedi.

Bence konu sahibi kızınızın bir travması var.

Okullarda bunları anlatıyolarsa helal olsun biraz yol alabilmişiz şükür.

Konudaki sorun çocuğun obsesyon gibi bir şeye sahip olması bence. Ğüniversitede obsesif kompulsif bozukluğu olan arkadaşım aynen bunları yapıyordu anne babasının cinsel yaşamı olduğu düşüncesinden iğreniyor aklından çıkaramıyordu. Psikolojik yardım şart gibi.
Sonradan anlaşıldı ki çocuk da sorun yokmuş aile sıkıntılı,yorumları okursanız anlaşılır.
Evet okullarda 2-3 senedir temel bilgiler anlatılıyor.
Kızlara rehmerlik öğretmenleri regl ile detaylı bilgi veriyor,ped dağıtıyor,destek veriliyor

Back
X