Merhaba hanımlar 6.sınıfa giden tek hayali fen lisesine gitmek olan bir kızım var.Her ne kadar böyle hırslı olmasini istemesemde hayalini kurdugu şeyin pesinden gitmesine karismiyorum.Bugun okulda ögretmeni bu siniftan sadece x fen lisesine gidebilir diyerek baska bir ögrenciyi isaret etmis ve kizim buna çok içerlenmiş isteyim aradi ve sesi çok kötüydü bütün hevesim kırıldı anne dedi.Şimdi sizlere sormak istedigim seybu sene kizimi herhangi bir ek egitime yollamadim maddi nedenlerden dolayi ama seneye yollucam nasipse bu seneyi kurtarmak adina tavsiye edebileceginiz kaynaklar programlar var mi yardimci olursaniz sevinirim.
Gul gibi meslek kimlerin ayagina dustu allah kahretsin.. keske sikayet edilebilse cocuklarin umudunu kirmaya ne hakki var?
Konu sahibi benim de oglum 6.sinifta, ona her gun konu tekrari ve kaynak kitaplardan 100 soru cozduruyorum aliskanlik kazansin diye.. denemelerden bir hayli iyi cikariyor bu sekilde, karekok, guvender, final gibi kaynaklarin hem konu anlatimli hem de soru bankasi kitaplarindan faydalanabilirsiniz.. insallah cok basarili olacaktir minik :)
gözlerim pörtledi
nasıl 100 soru çözdürüyon yahu bu becerinin tekniği nedir az tüyo ver.
benimki akşam 5 de geliyor okuldan yemek ödev biraz kendine vakit derken yatma saati geliyor.
Ben gunduz hazirliyorum testleri, 35 mat, 35 fen, 15 turkce, 15 sosyal. Bizimkiler de 5 de eve geliyor ama bizim artimiz odev ya hic yok ya da bir iki sayfa o yuzden 6-8 arasi sadece test cozuyor, 8 de yemek, 10 da yatis.. yilin hitler anasi sececekler beni haftasonu ozel dersleri var bir de
Kiziniza mesajımı okuyun lutfen.Merhaba hanımlar 6.sınıfa giden tek hayali fen lisesine gitmek olan bir kızım var.Her ne kadar böyle hırslı olmasini istemesemde hayalini kurdugu şeyin pesinden gitmesine karismiyorum.Bugun okulda ögretmeni bu siniftan sadece x fen lisesine gidebilir diyerek baska bir ögrenciyi isaret etmis ve kizim buna çok içerlenmiş isteyim aradi ve sesi çok kötüydü bütün hevesim kırıldı anne dedi.Şimdi sizlere sormak istedigim seybu sene kizimi herhangi bir ek egitime yollamadim maddi nedenlerden dolayi ama seneye yollucam nasipse bu seneyi kurtarmak adina tavsiye edebileceginiz kaynaklar programlar var mi yardimci olursaniz sevinirim.
oy her eve lazım senden:))
pff ben düzen kuramıyorum zaar. 2 saat çocuğa test çözdürmeyi başarabilmek ciddi kabiliyet valla tebrik ederim. ben yazın okula gitmediği halde kavga dövüş günde 20 soru çözdürebiliyordum..
evdeki otoritemi sorguladım sayende
Ay çocuğum yazık zaten 5 te geliyormuş eve.valla bu eğitim sistemi yüzünden çocukların en güzel yaşları dersten başka bişey görmeyerek geçiyor.gözlerim pörtledi
nasıl 100 soru çözdürüyon yahu bu becerinin tekniği nedir az tüyo ver.
benimki akşam 5 de geliyor okuldan yemek ödev biraz kendine vakit derken yatma saati geliyor.
Gecen yil sorumluluk alsinlar diye ozgur biraktim noop, hani milletin cocugu odasina cekilir odev yapar ya hah iste o sadece filmbu yil 6-8 arasi hayati durduruyorum, testler bitiyor yanlislardan eksik konu listesi cikartip haftasonu ozel derse dayisina sutluyorum biraz haykirarak, bagirarak kurdum o otoriteyi sinir kalmadi ama noop o denemelerden iyi cikarinca ne seviniyorlar inanilmaz. Evden ne kadar ps, bilgisayar, tablet varsa kaldir o zaman elleri mahkum test cozuyorlar :)
Kendinizi suçlamayın. Her çocuk bir değil. Benim ki de bu konuda çok istekli değil. Ancak çok kitap okur. Bu şekilde idare ediyoruz. Bazı çocuklar plan programı seviyor. Bazısı da daha hayalperest oyun odaklı. Ben de sevmezdim test çözmeyi ve aynı kalıpta çalışmayı. Tabi sistem de buna mecbur ediyor. Belki başka öğretme tekniği uygulamak lazim böylelerine ama buna da ayıracak vakit kalmıyor. Tecrübelilerle fikir alışverişi yapmak lazim.oy her eve lazım senden:))
pff ben düzen kuramıyorum zaar. 2 saat çocuğa test çözdürmeyi başarabilmek ciddi kabiliyet valla tebrik ederim. ben yazın okula gitmediği halde kavga dövüş günde 20 soru çözdürebiliyordum..
evdeki otoritemi sorguladım sayende
bende bu sene iyice saldım. küçük okuma yazma öğreniyor ailecek yoğunluk onda .
titredim ve kendime geldim:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?