Davranış Bozuklukları kizimda bir problem mi var?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

SmthngSmthng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
2.230
798
63
Merhabalar,
27 Aralikda 1 yasina girecek bir kizim var, 6 aylikken Hatay'dan Ankara'ya tasindik, kendi evimize yerlestik derken esimin isi dolayisiyla onun sehir disina cikmasi gerekti bende calistigim icin annemlerde kalmaya basladim. Su anda da sorunlarimizi cozemedigimiz icin bosanma asamasina geldik ve ailemle benim evime yeniden tasindik. bu surecte kizima yansitmamaya calissam da sanirim bazi seyleri sezmeye basladi gerci bu kadar ufakken anlayabilir mi bilmiyorum ama. son zamanlarda acaip huysuzlanmaya basladi. durduk yere bagirmalar ciglik atmalar, istedigi birsey yapilmadiginda ciglik cigliga aglamalar, disari cikarinca 10 dakika iyi sonra sanki cani acimiscasina bagirip ciglik atmalar. uykulari zaten hep duzensizdi. halen daha geceleri cok uyaniyor. yataginda yatmaya alisikti ama birazcikda benim kendi durumumdan dolayi bazen yanima alip yatiyoruz. ama yine de uykusu cok duzensiz. 6 kere kalkiyorsa sadece 1 tanesinde sut iciyor digerleri nedensiz uyanmalar sanki. artik dayanilmaz hale gelmeye basladi durum ve korkmaya basladim acaba bir sorun mu var diye. diger saglik durumlari acisindan bir problemi yok ama artik psikolojik bir durum mu var diye dusunmeye basladim.

cnm kesinlikle bebekler etkileniyor, çocuğun tüm düzeni kaybolmuş alışkın olduğu bir düzeni vardı şimdi yok ve üstelik sen çalışıyorsun ve babası da yanında yok.. olabildiğince sabırlı olman gerekiyor sevgini hissetmesini sağlamalısın terkedilmişlik hissi oluşmuş olabilir ve güveni kırılmış.. benim 16 aylık oğlum var 7 aylıkken uyku düzeni kurmaya çalıştım başarısız oldum odasında yalnız bırakıp çıktığım için bana güveni kaybolmuştu çok huysuz bir bebek olmuştu sürekli ağlıyordu dr a anlattığımda bırak seninle uyusun sonra yatağına koy güveni sarsılmış demişti ve o şekilde çözdük sorunu şimdi yalnız yatıyor çok şükür.. düşün bi uyku sorunuyla güven sarsılması yaşayabiliyorlarsa ayrılık gibi kuvvetli bir sorunu her halükarda hissederler ve huzurları kaçar.. bence başedemezsen destek al çocuk için ayrılık bir tramvaya dönüşmesin ve lütfen babasıyla sık vakit geçirmesini sağla siz anlaşamayıp ayrılmak istiyor olabilirsiniz ama bebeğinizin sorunu değil bu ona en az zarar verecek şekilde yapın bunu.. bir anne olarak kolay değil yaşadıklarınız Rabbim yardımcınız olsun..

cnm kesinlikle bebekler etkileniyor, çocuğun tüm düzeni kaybolmuş alışkın olduğu bir düzeni vardı şimdi yok ve üstelik sen çalışıyorsun ve babası da yanında yok.. olabildiğince sabırlı olman gerekiyor sevgini hissetmesini sağlamalısın terkedilmişlik hissi oluşmuş olabilir ve güveni kırılmış.. benim 16 aylık oğlum var 7 aylıkken uyku düzeni kurmaya çalıştım başarısız oldum odasında yalnız bırakıp çıktığım için bana güveni kaybolmuştu çok huysuz bir bebek olmuştu sürekli ağlıyordu dr a anlattığımda bırak seninle uyusun sonra yatağına koy güveni sarsılmış demişti ve o şekilde çözdük sorunu şimdi yalnız yatıyor çok şükür.. düşün bi uyku sorunuyla güven sarsılması yaşayabiliyorlarsa ayrılık gibi kuvvetli bir sorunu her halükarda hissederler ve huzurları kaçar.. bence başedemezsen destek al çocuk için ayrılık bir tramvaya dönüşmesin ve lütfen babasıyla sık vakit geçirmesini sağla siz anlaşamayıp ayrılmak istiyor olabilirsiniz ama bebeğinizin sorunu değil bu ona en az zarar verecek şekilde yapın bunu.. bir anne olarak kolay değil yaşadıklarınız Rabbim yardımcınız olsun..
cok tesekkur ederim. babasinin kiziyla olan iliskisini asla kisitlamayacagim zaten, elimden geldigince destekleyip bir araya gelmeleri icin gerekirse zorlayacagim da ama ayrildiktan sonra yuzune bakmam diyen bir adamla bosnma surecine giriyorum, kizini gormeye geldiginde bile beni gormeyecekmis, baskasini yollayacakmis aldirmaya vs ama ben de buna izin veremem ve bunlari dusundukce kafayi yiyorum iste. gelecekten korkar haldeyim bu da muhtemelen ruh halime yansiyordur.

Bulunduğunuz koşullardan etkilendiğinden dolayı bu şekilde davranışlar sergiliyordur.
O yüzden en mantıklı davranış, kızınızı bir pedagoga göstermeniz.
En sağlıklı ve doğru çözüm bu olacaktır.
Geçmiş olsun.

cok tesekkur ederim. babasinin kiziyla olan iliskisini asla kisitlamayacagim zaten, elimden geldigince destekleyip bir araya gelmeleri icin gerekirse zorlayacagim da ama ayrildiktan sonra yuzune bakmam diyen bir adamla bosnma surecine giriyorum, kizini gormeye geldiginde bile beni gormeyecekmis, baskasini yollayacakmis aldirmaya vs ama ben de buna izin veremem ve bunlari dusundukce kafayi yiyorum iste. gelecekten korkar haldeyim bu da muhtemelen ruh halime yansiyordur.
Merak etme sen cnm şimdi sinir var fevri davranışlar konuşmalar çok normal.. gönül ister ki hiç ayrılmayın ama zorla olmayacaksa olmuyordur.. eşine sakin bir dille anlat bizim olayımız ayrı o yavrunun günahı yok bizimle bir arada vakit geçirmeye muhtaç bunu kendimiz için değil evladımız için yapmak zorundayız de isteseniz de istemesenizde bugün olmazsa 2-3 yıl sonra bi şekilde babalık yapacaksa sizinle de görüşmek zorunda kalacak mühim olan bebeğiniz için erken olgunlaşmanız bu gerçeği kabullenerek ona yansıtmamanız..

Merak etme sen cnm şimdi sinir var fevri davranışlar konuşmalar çok normal.. gönül ister ki hiç ayrılmayın ama zorla olmayacaksa olmuyordur.. eşine sakin bir dille anlat bizim olayımız ayrı o yavrunun günahı yok bizimle bir arada vakit geçirmeye muhtaç bunu kendimiz için değil evladımız için yapmak zorundayız de isteseniz de istemesenizde bugün olmazsa 2-3 yıl sonra bi şekilde babalık yapacaksa sizinle de görüşmek zorunda kalacak mühim olan bebeğiniz için erken olgunlaşmanız bu gerçeği kabullenerek ona yansıtmamanız..
aynen soyledim bunlari, bu aileyi sen dagitiyorsun sonuclarina da sen katlanirsin dedigi icin bu kadar uzgun ve yikilmis durumdayim zaten. sanki keyfimden dagitiyorum. acaba neden bitti bu evlilik diye sormaktansa suclamak daha kolay geliyor ona.

aynen soyledim bunlari, bu aileyi sen dagitiyorsun sonuclarina da sen katlanirsin dedigi icin bu kadar uzgun ve yikilmis durumdayim zaten. sanki keyfimden dagitiyorum. acaba neden bitti bu evlilik diye sormaktansa suclamak daha kolay geliyor ona.
hakkınızda hayırlısı olsun tabi ama sizi değil kendi çocuğunu cezalandırıyor bu tutumuyla.. yazık bunu idrak edemeyen biriyle gerçekten evli kalmanız anlamsız olur bebeğinize de birşeyler katamaz zaten.. bir dr yardım alın mutlaka lütfen çok üzülüyorum günahsız o bari en hasarsız şekilde atlatsın baba görmeyecekse zorla babalık yaptıramazsın ama bir dr destek alabilirsin..

canım, allah yardımcınız olsun.ama, imzayı atana kadar hala şansınız var bunu unutma. kaldı ki, sana bunu söyleyen adam belliki sana çok kırılmış ve kızmış.bence hatalı birini aramak yerine durumu baştan değerlendir.herkezin hatası olur,bundan doğal bişey yok.kızın babasının yokluğunu tabiki hissediyordur,bundan olmasıda normal.ben de babasız büyüdüm.eksikliğinin ne olduğunu biliyorum.bende 2 sene önce boşanmaya karar verdim eşimden oğlum 10 aylıktı.arkadaşımın sayesinde aile terapistine gittik.nasıl olduğunu anlamadım ama durum şimdi ilk günden daha iyi sanki.eşimi sevmediğime inanmıştım ama öyle değilmiş.hatta şuaralar ikinciyi düşünüyoruz.bunu sana tavsiye ederim.boşanmadan önce bunu iyice düşün.sen o adamdan çocuk yaptın, yani sevmemiş olamazsın.tavsiye istersen, önce eşine karşı olan onun alehinde konuşan insanları etrafından bi uzaklaştır.sonra otur ve düşün.sonra onunla konuş.suçlama yapmadan.inan ki meyvelerini toplayacaksın.aile terapisti fikrine ikna etmeye çalış.burda öncelik kızın.onun için kendi çıkarlarına göre karar alman yanlış olur.herkezde bir anlayış var huzursuz ortamda büyümektense ayrılmak iyidir diye.bu tamamen bir yalan.eşinle aranızı düzelttiğinizde huzur kendiliğinden gelecektir bence.

Back
X