Kızımı emzirmekden kesemiyorum bağımlı gibi varmi bir fikri olan yardım :(

Sizin 2 hatanız var. 1.si sürekli tiksindirmeye çalışmanız. 2.si sürekli yöntemden vazgeçip meme vermeniz. Ömür boyu ağlayacak değil ya. Ne olursa olsun sürdürmelisiniz. Ağlayıp ağlayıp susacak mecburen. Bence size en uygun yöntem kademeli olarak bıraktırma. Mesela önce gündüz emme sayısını 1e indirin. Sonra daha da azaltıp en son gece de emzirmey bırakın. Çevremdeki birçok kişi böyle bıraktırdı.

size çokk etkili bir yöntem söyleyeyim.iki çocuğum da aşırı ama aşırı meme düşkünü bebeklerdi ama bu yöntemle sadece bir günde kestim memeden.

memeye sarımsak bal karışımı süreceksin sarımsağı rendele balla karıştır ve sür.çocuk daha yaklaşırken kokuyu alıyor tadına bakınca da acı deyip istemiyor siz de aa bak acılanmış diyorsunuz.böylece çocuk memeden tiksinmiyor sütün bozulduğunu düşünüyor yani onu psikolojik bir travmaya sokmuyorsunuz ayrıca zararlı bişey de olmadığı için çocuğun tatmasında da sıkıntı olmuyor.

valla ben ve birçok akrabam da çocukları bu şekilde kestik.ilk gün bebekler birkaç kere deniyorlar sonraki iki üç gün hiç denemeden taş çatlasın üç kere soruyorlar acı cevabını alınca da hiç tınlamadan üzülmeden oyuna veriyorlar kendilerini.sormaları da resmen alışkanlıktan yani.resmen kafalarında bitiriyorlar

Canım kuru nane sür göğsüne öyle bırakan çok duydum.. ıslatıp kuru naneyi sur üstüne kalsın göğsünün tiksinip birakiyolar. Ayrıca memeden sogutmanin psikoloji bozucu bi etkisi yok. Üstte yazan da aynı şekilde kokuyla tiksindiriyor.. kedi bakıyorum o bile yavrulari buyuyunce tirmalayarak yanına yaklastrmayarak bıraktirdi emzirmeyi

Tiksindirmeye çalışmak doğru bir yöntem değil. Kademeli olarak bıraktırmaya çalışın. İlk önce gündüz emmelerini azaltın sonra tamamen kesin Meme istediği zaman dikkatini dağıtmaya çalışın, sevdiği başka bir yiyeceği verin eline, havalar güzel dışarı çıkarın. Gündüz bitince gece emmeyi kesersiniz. Evet ağlıyorlar ama biraz sabırlı olacaksınız.

Kısa sürede bitsin diye uğraşmayın. Ne kızımın emmeyi tamamen bırakması 1 ayı bulmuştu, kademeli bıraksın diye uğraştığım için.

Açılın sütten 4 gün önce kesmiş taze kişi geldi 🤭 kızım 20 aylık. Annecim artık süt bitti. Ama istersen sevebilirsin konuşabilirsin oksayabilirsin diyorum. Tabi tshirt hiç açılmadan oluyor bunlar. O da konuşuyor sarılıyor yatıyor falan. Sonra çok uzatmadan bu merasimi oyuna yönlendiriyorum. Bizde ağlamanın çözüm olmadığını başından beri biliyor sıpa pek etkilenmeyiz🤭

23 aylikken mecburiyetten kestim aniden ve inanilmaz zordu.
Agladikca ben aglardim hatirlamak bile istemiyorum bana da cok zor gelmisti.
1 yili gecti birakali ama eli hep memede..
Ara sira.opuyor emmek istiyor.
Bence azaltalarak birakin ben mecbur kalmasam.oyle yapardim.

Konuyu takipteyim merakla bekliyorum
Ben de keseceğim şu sıralar yeni hastalık atlattı bebeğim biraz daha toparlasın diye bekliyorum .

Benim kızım da çok bağlı. 22 aylık oldu ama şimdiden beni de korku sardı nasıl olacak diye. Onun adına da kendi adıma da üzülüyorum. Allah yardımcımız olsun :(

2 yaşına gelen kızımı artık emzirmeyi bıraktırmak istiyorum ama çok umutsuzum..Salça sürdüm sildi,bant yapıştırdım çıkardı, güzelce konuştum yara oldu emme kızım artık diye oturup hüngür hüngür ağladı...Üzülünce memede,ağlayınca memede,uyurken memede her an memede..3.4 aydır dahada bağlandı...Sabaha kadar emzik gibi birakmiyor...Vakti geldi ve bende artik bunalmaya basladim ama hic umudum cesaretim yok nasil baslayacagim ne yapacagim. Diger kizimda boyle cok bagliydi krizler gecirerek birakti 15 gun agladi oyle olacak diye cok korkuyorum bir turlu baslayamiyorum ayirmaya...Birde sabır taşı diye bisey varmis aktarda kullanan oldumu ne ise yarıyor
Aktarsa karataş satılıyor ben onunla bıraktıydım şiddetle tavsiye ediyorum hem sen hem bebişin sıkıntısız atlatırsınız:) kolay gelsin :)

Açılın sütten 4 gün önce kesmiş taze kişi geldi 🤭 kızım 20 aylık. Annecim artık süt bitti. Ama istersen sevebilirsin konuşabilirsin oksayabilirsin diyorum. Tabi tshirt hiç açılmadan oluyor bunlar. O da konuşuyor sarılıyor yatıyor falan. Sonra çok uzatmadan bu merasimi oyuna yönlendiriyorum. Bizde ağlamanın çözüm olmadığını başından beri biliyor sıpa pek etkilenmeyiz🤭
20 aylik cocuk nasil konusuyor

2 yaşına gelen kızımı artık emzirmeyi bıraktırmak istiyorum ama çok umutsuzum..Salça sürdüm sildi,bant yapıştırdım çıkardı, güzelce konuştum yara oldu emme kızım artık diye oturup hüngür hüngür ağladı...Üzülünce memede,ağlayınca memede,uyurken memede her an memede..3.4 aydır dahada bağlandı...Sabaha kadar emzik gibi birakmiyor...Vakti geldi ve bende artik bunalmaya basladim ama hic umudum cesaretim yok nasil baslayacagim ne yapacagim. Diger kizimda boyle cok bagliydi krizler gecirerek birakti 15 gun agladi oyle olacak diye cok korkuyorum bir turlu baslayamiyorum ayirmaya...Birde sabır taşı diye bisey varmis aktarda kullanan oldumu ne ise yarıyor
9 gün oldu bıraktı. 2.5 yaşında ve çok bagimliydi. Önce sadece uyurken emicez dedim sonra 2 hafta boyunca konuştum bak yaz geldi tadı bozulucak vs diye. En son da nar ekşisi sürdüm o gece hiç istemedi. Ertesi sabah geçti mi bi bakayım dedi denedi ve ogurdu. Şimdi kendi kendine uyuyor bi tek uyku düzenimiz aşırı bozuldu bi de sinir krizi geciriyor ona çok canım sıkılıyor.

Her emzirme konusuna sıkılmadan yazıyorum ve yazdığım herseyi zaten herkes kesin uygulamıs oluyor ne hikmetse ama gene yazacağım.

Meme bebeğin dostu, sıgınacak limanı. Korkutmayın lutfen.

Her bebek gibi benim oglum da memeye cok düşkündü
Ben once gece beslenmesini kestim. kalkıp agladıgında su teklif ettım, sarılmayı, kucağımda gezdirmeyi.. Buna bır haftada alıstı. Sonraki bır ay baska bır adım atmadım.

Sonra sabah kalktığında ve gece yatmadan once sut vermeye basladım. Elbette oglum gun İcinde sut hatırladıkca agladı. Memenin dinlendiğini, kendisı ıcın sut biriktirdiğini soyledım, ona sarıldım sakınlesmesı ıcın memeye dokunabılecegını memenin sut vermese de onu cok sevdiğini soyledım.

İki ay kadar sonra gece uyumadan once sut talep etmemeye basladı. Ben de sabahları ondan once kalkıp kahvaltı hazırladm uyanınca ac olduğu İcin sut istiyordu cunku boylece bitti.

Alakasız olacak ama gece beslenmesini ne zaman bıraktınız? Benim kizim 1 yaşında olacak bu hafta. Yaklaşık 2 ay sonra ise baslayacagim. Uzmanlar 1 yas sonrası gece beslenmesi kesilmeli diyor ama bilemiyorum o yüzden size sormak istedim. Gece çok sık uyanıyor sürekli meme arıyor, su an evdeyim ona ragmen zorlaniyorum. Çalışırken nasıl olacak diye endiseleniyorum. Bir taraftan da gündüz zaten yanında olmayacağım, gece emzirmeye devam mi etsem diyorum. Çok kararsizim :KK43:

Benim oglum 1 bucuk yasinda kendiliginden birakti.
Ucunda sut gordu igrendi birdahada emmedi ama etrafimda gorumcem falan pamuk koymustu agzina degince birakmisti hemen cikarmadi bi kac gun kaldi oyle gorumcem pamuklu ac anne bakayim dediginde pamugu gorunce istememisti cocuk

Benim oğlumda kızınız gibiydi ne yaptıysam biraktiramadim baktım olacak gibi değil eczanelerde satılan acı ciladan aldım.Tırnek yiyen çocukların tırnaklarına sürülüyor.Tadi çok kötü acı bir tadı var bebeğime göstermeden goguslerime sürdüm.Hicbirsey yokmuş gibi emzirmeye kalktım . Ağzına aldığı gibi bıraktı emmeyi, sonrasında iki sefer daha emmeye kalktı ve kendi kendine uzaklaştı.Benim birşey yapmama gerek kalmadı 😉Daha sonra iki arkadaşım daha bu yöntemle çocuklarını sütten kestiler ve bana çok dua ettiler🤗Size de tavsiye ederim.

Alakasız olacak ama gece beslenmesini ne zaman bıraktınız? Benim kizim 1 yaşında olacak bu hafta. Yaklaşık 2 ay sonra ise baslayacagim. Uzmanlar 1 yas sonrası gece beslenmesi kesilmeli diyor ama bilemiyorum o yüzden size sormak istedim. Gece çok sık uyanıyor sürekli meme arıyor, su an evdeyim ona ragmen zorlaniyorum. Çalışırken nasıl olacak diye endiseleniyorum. Bir taraftan da gündüz zaten yanında olmayacağım, gece emzirmeye devam mi etsem diyorum. Çok kararsizim :KK43:
Merhaba, gece beslenmesini oglum 20 aylıkken bıraktım. Ben gece sütü, beyin gelişimine faydalı diye devam ettim 20 ay. Tabii çalışmıyorum, ev annesiyim. :KK200:

Back
X