Kızımı kedi tırmıkladı

Aslinda ben kucukken asi oldugumuzda sevinirdik hastaliklardan korunuyoruz diye. Ama simdi oyle on yargi var ki asilara karsi artik insanlar asi takviminde mecburi asilari bile yaptirmazken ben gereksiz yere mi yaptirdim diye uzuldum sadece. Yoksa cocuk agladi vs degil hic birsey sagligindan onemli degil ama saglikli olsun derken daha mi cok zarar verdim dusuncesi beni boyle keskelerin icinde birakti malesef :(

Bende normalde dustugunde falan goturmuyorum ama atleti vs kan olmustu biraz derince cizmis ustten tirnagini takmis atletini gomlegini falan asagi cekip cizmis koltuk alti boynu gogsu bir cok yerinde vardi o kanlari gorunce panikledim. Ufak siyrik olsa belki bende sadece baticon surup yikayip gozlemlerdim:KK43:
o zaman en iyisini yapmışsın götürmekle. bende öyle görsem paniklerdim. benim oğlumu tırmaladığında sadece kolunda 3-4 tane çizik olmuştu

Cok iyi yapmissiniz aile hekimi hic aklima gelmedi numarasini vermisti oysa ki bundan sonra aklimda olsun benim de
Beş altı ay evvel kızımı kedi ısırmıştı oynarken..minnacık nokta kadar ama içim rahat etmedi aile hekimi arkadaşıma sordum aşı yaptırmamı tavsiye etti..beş doZ yapıldı o aşı..evham yaptım farkındaydım ama hastanedekilerin de dediği buşalması halinde kurtuluşu olmayan ölümcül bir virüs..keşke dememek için aldım önlemini..benim eşimde ne gerek var diye söylendi durdu ama napalım.doğru olanı yapmışsınız içiniz rahat olsun..

Beş altı ay evvel kızımı kedi ısırmıştı oynarken..minnacık nokta kadar ama içim rahat etmedi aile hekimi arkadaşıma sordum aşı yaptırmamı tavsiye etti..beş doZ yapıldı o aşı..evham yaptım farkındaydım ama hastanedekilerin de dediği buşalması halinde kurtuluşu olmayan ölümcül bir virüs..keşke dememek için aldım önlemini..benim eşimde ne gerek var diye söylendi durdu ama napalım.doğru olanı yapmışsınız içiniz rahat olsun..
Tesekkur ederim. Yaptirdim zarar mi verdim gereksiz miydi diyorum ama yaptirmasam daha cok korkardim dediginiz gibi geri donusu yok Allah korusun

Merhaba hanimlar. Bugun aksam uzeri ben markete girdim 2 yasinda kizim esimle birlikte marketin onunde her zaman duran kediyi seviyorlardi.Kizim cok yakin degildi. Beni uyarmislardi daha once tirmiklar diye ama esime soylemeyi unuttum. Esim kizimin elinden tutmasina ragmen engel olamamis kedi birden ustune atlamis. Uzun kollu kiyafeti oldugu icin onemsemedim sadece korktugu icin agladigini dusundum. 1 saat kadar sonra farkettim ki gogus ve kol kisminda bir cok yeri kanamis. Hemen hastaneye goturduk. Kuduz asisi yapildi daha 3 dozu var. Kizimin zaten hastane korkusu vardi cok cok agladi. Esim de bize kediler kopekler neler neler yapmadi hic gerek yoktu asiya diyor. Yani sanki bos yere canini acitmisim aglatmisim gibi yorum yapiyor moralim iyice bozuldu. Bir de daha once birisi kuduz asisi olan cocuklarin cok huy degistirdigini soylemisti aklimda oyle kalmis boyle bir durum yasayan var mi? Cok yan etkisi olur mu?
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, ben de elimde çok ufak kedi tırmığı nedeni ile 3 doz kuduz aşısı olmuştum, kedi büyük ihtimalle kuduz olmadığı için gerek yok demiştir eşiniz ama yine de yüzde yüz emin olamayacağınız için yaptırmakla iyi etmişsiniz, huy değiştirme vs. de hurafe bence, kendinizi üzmeyin, yaraları da bir an önce geçer inşallah.

Görümcemin kizini da tirmiklamis da kuduz asisi vurdurmustu. Küçükken beni kedi tirmiklamis kanatmisti. Şükür kudurmadim :)

Annemi de gecen yil tirmikladi aklimiza bile gelmedi.

Sonraki dozlari yaptirmayayim mi oyleyse? Ben zaten cok evhamli biriyim boyle seyler de beni buluyor :KK43:
öyle bir şansınız yok malesef eğer gitmezseniz ararlar ve hiç başıma gelmedi ama polisle zorla gelirler diyenler vardı bir dönem (şehir efsanesi olabilir). kaydınız var artık. ve devlet bu konuda çok ciddi. şimdi şöyle bir şey var. kediden kuduz bulaşması zor bence. bir kaç yıl önce adanada sanırm biri kuduzdan öldü. evinin önünde otururken yarasa ısırmış. işte o yarasa bir kediyi ısırırsa oda sizi ısırırsa evet bulaşır. salyalardan bulaşıyor. kedi patisini yalamış oda sizi tırmalamış olacak. birde kuduz öyle her dakka görülen bir şey değil. şehirde ölü hayvanlar genelde araba çarpması oluyor kudurup öleni görmedim. bir kere beslediğim kedi tırmaladı beni. aşı falan olmadım ama kardeşim olmayı tercih etti. konu çocuk olunca ve tırmık kanatacak derecede ise bende yaptırırdım.

Virus nasıl tırnakta taşınır? Merkezi sinir sistemine yerleşiyor aslında.
Virus hayvanın tükürüğüyle aktarılır. Kan teması önemlidir. Yani esas mesele ısırılmadır. Beyne ne kadar yakın ısırılırsanız virus o denli hızlı yayılım gösterecektir. Tükürüğün yere akması durumunda güneş ışığı ile inaktif olur virusler. Tırnaklama da niye kuduz aşısı oluruz çünkü hayvan kendini yalamış, hemen sonra sizi tırnaklamış olabilir.
Bilip açıklamak lazım böyle tırnakta taşınıyo çünkü dememek lazım.

Kuduz mikrobu inaktif şekilde kedi tırnağında bulunur tırmaladığında kan yoluyla mikrobu karşı tarafa geçirir tırmalanan kişinin kanında aktif olur çok düşük ihtimal olsa da atanmaması gerekir

Iste simdi de keske yaptirmasa miydim diye uzuluyorum. Gereksiz mi oldu asi yaptirmam daha cok zarar mi verdim diye. :KK43:Genel olarak diger asilar da huy degistiriyor daha cok hasta ediyor vs diyorlar kizimin tum asilari tam herhangi bir yan etkisini gormedim cok sukur. Insallah bunda da birsey olmaz:KK43:
Keşke önce kediyi takip edin deselermis size, daha mantıklı olurmuş.
Neyse artık, Allah beterinden saklasın diyelim.

Merhaba hanimlar. Bugun aksam uzeri ben markete girdim 2 yasinda kizim esimle birlikte marketin onunde her zaman duran kediyi seviyorlardi.Kizim cok yakin degildi. Beni uyarmislardi daha once tirmiklar diye ama esime soylemeyi unuttum. Esim kizimin elinden tutmasina ragmen engel olamamis kedi birden ustune atlamis. Uzun kollu kiyafeti oldugu icin onemsemedim sadece korktugu icin agladigini dusundum. 1 saat kadar sonra farkettim ki gogus ve kol kisminda bir cok yeri kanamis. Hemen hastaneye goturduk. Kuduz asisi yapildi daha 3 dozu var. Kizimin zaten hastane korkusu vardi cok cok agladi. Esim de bize kediler kopekler neler neler yapmadi hic gerek yoktu asiya diyor. Yani sanki bos yere canini acitmisim aglatmisim gibi yorum yapiyor moralim iyice bozuldu. Bir de daha once birisi kuduz asisi olan cocuklarin cok huy degistirdigini soylemisti aklimda oyle kalmis boyle bir durum yasayan var mi? Cok yan etkisi olur mu?
Bir kaç yıl once bir tanıdığımızın kendi köpeği torununu ısırmıstı. Cocuk kuduz olmus ve baya da ilerlemiş. Kendi köpeklerinde kuduz oldugunu bilmiyormuş bile aile. Üstelik cocugun kullanılan asılara da alerjisi çıkmış baska baska ülkelerden farklı farklı aşılar getirmişlerdi.O zamanlar ailenin bir cok ülkede akrabası vs. oldugu için kolay olmustu bu. Aklıma hep bu gelir bu tip olaylarda.İyiki eşinizi dinlememişsiniz.

Bir kaç yıl once bir tanıdığımızın kendi köpeği torununu ısırmıstı. Cocuk kuduz olmus ve baya da ilerlemiş. Kendi köpeklerinde kuduz oldugunu bilmiyormuş bile aile. Üstelik cocugun kullanılan asılara da alerjisi çıkmış baska baska ülkelerden farklı farklı aşılar getirmişlerdi.O zamanlar ailenin bir cok ülkede akrabası vs. oldugu için kolay olmustu bu. Aklıma hep bu gelir bu tip olaylarda.İyiki eşinizi dinlememişsiniz.
Allah korusun demek oyle hemen gozlemle anlasilabilecek birsey degil kuduz. Az once doktordan geldik. O kedinin aksam fare yiyip yemediginu biliyor musunuz? Fareden kediye bulasir onunda salyasindan tirnaklarinda mikrop olur dedi. Ayrica antibiyotik tedavisi ve antibiyotikli kremle pansuman baslatti. Dogru olani yapmissin icin rahat olsun dedi. Biraz daha rahatladim bende

Back
X