• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımı kedi tırmıkladı

Tetanoz sadece pasla demirle bulaşmaz. Toz toprak her yerde olabilir. Kediler patilerini yere bastığı için tırnak yaralarında kişinin tetanoz aşısı yoksa ilk yapılacak aşı odur. Kuduz genel olarak toplum sağlığını korumaya yönelik yapılır. Kuduz olabilmeniz için hayvanın kuduz olması gerekir. Hayvan kuduz mu değil mi diye sorgulamadan yapılan bir aşıdır prosedür olarak. Hayvan gözlemlenemiyorsa tüm dozları, gözlenebiliyorsa ilk 3 dozu olursunuz.
Evet tetanoz aynen bahsettiginiz gibi benimde aklıma ilk o geldi at dışkısında bile tetanoz bulunuyor

Tetanoz sadece pasla demirle bulaşmaz. Toz toprak her yerde olabilir. Kediler patilerini yere bastığı için tırnak yaralarında kişinin tetanoz aşısı yoksa ilk yapılacak aşı odur. Kuduz genel olarak toplum sağlığını korumaya yönelik yapılır. Kuduz olabilmeniz için hayvanın kuduz olması gerekir. Hayvan kuduz mu değil mi diye sorgulamadan yapılan bir aşıdır prosedür olarak. Hayvan gözlemlenemiyorsa tüm dozları, gözlenebiliyorsa ilk 3 dozu olursunuz.
Ben tetenozu sordum yapılırken kuduz aşısı Dr bana bildiğim gibi söyledi ama tabi doğrudur düzelteyim yorumu ben yanlış yönlendirme olmasın

Şaka gibi gelicek ama mısır koçanından tetanoz kapanlar var doktorun açıklamasında okudum
Tövbe yarabbim doğrudur oğlumunda tüm aşıları mevcuttu o yüzden yapmamıştır belki 1 yıl oldu tam geçen sene karne dönemiydi yine üstüne tam bu konuya denk gelmemde şaşırtıcı😬 Allah’a emanetiz 🙏🏻

Doğada en fazla kuduz mikrobunu taşıyan hayvan kedi familyasından olan grup bu mikrobu tırnaklarında taşırlar aşısı kedi bir çok tırmalama olmuş doktor arkadaşlar riske atmamak ile çok doğru karar vermişler aşılarını tamamlayın biraz canı yanar ama onun iyiliği için mecbur geçmiş olsun

Şaka gibi gelicek ama mısır koçanından tetanoz kapanlar var doktorun açıklamasında okudum
C.tetani baya dayanıklı bir bakteri. Uzun yıllar bulunduğu ortamda canlılığını koruyabiliyor. Bu nedenle herhangi bir açık yara temasıyla tetanoz kapılabilir. Aşılarına dikkat etmek gerekiyor herkes için geçerli. Çocukken devlet yapıyor zaten sonra büyüyor çocuklar ve kendileri takip etsin istiyor ama o kadar bilinçli değiliz malesef. Doktorla konuşup aşı takibini yapmak önemli. Hijyenik olmayan doğumlardan tetanoz olan kadınlar var. Önlem almak şart.

Doğada en fazla kuduz mikrobunu taşıyan hayvan kedi familyasından olan grup bu mikrobu tırnaklarında taşırlar aşısı kedi bir çok tırmalama olmuş doktor arkadaşlar riske atmamak ile çok doğru karar vermişler aşılarını tamamlayın biraz canı yanar ama onun iyiliği için mecbur geçmiş olsun
Virus nasıl tırnakta taşınır? Merkezi sinir sistemine yerleşiyor aslında.
Virus hayvanın tükürüğüyle aktarılır. Kan teması önemlidir. Yani esas mesele ısırılmadır. Beyne ne kadar yakın ısırılırsanız virus o denli hızlı yayılım gösterecektir. Tükürüğün yere akması durumunda güneş ışığı ile inaktif olur virusler. Tırnaklama da niye kuduz aşısı oluruz çünkü hayvan kendini yalamış, hemen sonra sizi tırnaklamış olabilir.
Bilip açıklamak lazım böyle tırnakta taşınıyo çünkü dememek lazım.

3.dozdan sonra kedi hala hayattaysa 4. Ve 5. Doz yapılmıyor kediyi takip edin. Tetanoz vuruldumu ?
Kediyi takip edecegim evet oradan ayrilmiyor zaten. Tetanoz vurmadilar asi kartina baktim 18. Ay asilari icinde varmis simdi 21 aylik sanirim o yuzden yapmadilar.

Aşı kartı yok mu baksaniz soracağıniza
Aşı nasil huy değiştiriyormus onuda merak ettim
Bakmistin asi kartina da asilarin direk ismi yazmiyor degisik kisaltmalari yaziyor anlayamamistim. Sonra internetten baktim 18. Ay asilari icinde varmis tetanoz simdi 21 aylik o yuzden yapmadilar sanirim.
Huy degistirme konusu da bir arkadasim demisti kuduz asisi olan cocuklar bi asabi sinirli tuhaf oluyorlar diye. Tek kuduz asisi olan tanidigim abimdi o da sinirli ve asabi biri olunca acaba mi diye aklimda kaldi.
Abimi kucukken kopek isirmisti o zamanlar oyleymis 40 gun karninda asi vuruldu. Uyurken agzindan salya gelirdi annem derdi ki bu hep asilardan sonra oldu. Annemin o sozlerini duyarak buyuyunce arkadasimdan da huy degistiriyor vs duyunca bi on yargim olusmustu kuduz asisina karsi

Evet kedi her zaman orada duruyor. Tetenozu vsrmis 18. Ay asilari icinde Son dozu yaptirmayacagim oyleyse yine de yarin bi doktora gosterecegim tesekkur ederim

Evet kedi her zaman orada duruyor. Tetenozu vsrmis 18. Ay asilari icinde Son dozu yaptirmayacagim oyleyse yine de yarin bi doktora gosterecegim tesekkur ederim
yaptırıp yaptırmamak artık size bağlı değil. aşıya götürdüğünüzde zaten soracaklardır. hayvanı gördünüz mü nasıldı vs gibi. ona göre size diyecekler ki bitti ya da devam edecek.
siz bahsetmiştiniz evhamlıyım diye. gerçekten öylesiniz :KK48: artık hastanedeki doktorlara bırakın aşı meselesini. hiç düşünmeye gerek yok.
kuduz hastalığını da yakından tanımış oldunuz bu vesileyle, tetanoz hastalığını da. tecrübe edindiniz, çocuğunuza da zarar vermediniz. her şerde bir hayır vardır hesabı bir tırmıkla neler kazandınız. içinizi ferah tutun.

yaptırıp yaptırmamak artık size bağlı değil. aşıya götürdüğünüzde zaten soracaklardır. hayvanı gördünüz mü nasıldı vs gibi. ona göre size diyecekler ki bitti ya da devam edecek.
siz bahsetmiştiniz evhamlıyım diye. gerçekten öylesiniz :KK48: artık hastanedeki doktorlara bırakın aşı meselesini. hiç düşünmeye gerek yok.
kuduz hastalığını da yakından tanımış oldunuz bu vesileyle, tetanoz hastalığını da. tecrübe edindiniz, çocuğunuza da zarar vermediniz. her şerde bir hayır vardır hesabı bir tırmıkla neler kazandınız. içinizi ferah tutun.

Cok tesekkur ederim yorumunuz icin
Bugun hemsireye oyle sorular sordum ki o da lutfen bize guvenin bize birakin sadece hic birsey olmayacak dedi :)
Evet bu tecrube cok iyi oldu artik carsida pazarda kizimi kanguruyla gezdirecegim yere salmayacagim :)

Sondaki kanguruyla gezdirip yere salmayacağım yazınıza çok güldüm😅 anne olmak nasıl bir duygu değil mi bizi koruma içgüdüsü deli olma yoluna sokuyor🙈 oğlumda kedi görse yol değiştiriyor nerdeyse artık 9 yaşında olmasına rağmen allah beterinden korusun diyelim içinizi rahat tutun lütfen 🙏🏻

Çok geçmiş olsun , geçen yaz benim de oğlumu , severken bir anda kedi üç yerinden Derince tırmıklamış ve kanatmıştı.
Kendi çocuk doktorumuz da , acildeki doktor da aşı önerdi. Eğer kediyi biliyorsanız takip edebilecekseniz olmasa da olur dedi acildeki doktor ama sokak kedisiydi neticede..
Aşı, Huy değişimi ya da herhangi bir yan etki yapmadı hiç. Zaten çocuk dozu hafif oluyor sanırım çünkü kardeşimi de köpek ısırmıştı ve iğneleri olduğunda Ağrıdan kolunu oynatamıyordu , çocuklar gayet rahat
Bence siz de tüm dozları tamamlatın, ne olur ne olmaz Allah korusun.

Merhaba hanimlar. Bugun aksam uzeri ben markete girdim 2 yasinda kizim esimle birlikte marketin onunde her zaman duran kediyi seviyorlardi.Kizim cok yakin degildi. Beni uyarmislardi daha once tirmiklar diye ama esime soylemeyi unuttum. Esim kizimin elinden tutmasina ragmen engel olamamis kedi birden ustune atlamis. Uzun kollu kiyafeti oldugu icin onemsemedim sadece korktugu icin agladigini dusundum. 1 saat kadar sonra farkettim ki gogus ve kol kisminda bir cok yeri kanamis. Hemen hastaneye goturduk. Kuduz asisi yapildi daha 3 dozu var. Kizimin zaten hastane korkusu vardi cok cok agladi. Esim de bize kediler kopekler neler neler yapmadi hic gerek yoktu asiya diyor. Yani sanki bos yere canini acitmisim aglatmisim gibi yorum yapiyor moralim iyice bozuldu. Bir de daha once birisi kuduz asisi olan cocuklarin cok huy degistirdigini soylemisti aklimda oyle kalmis boyle bir durum yasayan var mi? Cok yan etkisi olur mu?

Konunun uzmanı olarak cevaplayayım.
Kızım da oğlum da manyak derecede hayvan hastasıdır.
İkisi de defalarca ısırılmış, tırmalanmıştır. (burada asla hayvanların suçu yoktur. Çocuklarım sevgi olayını hep abartırlar ve hayvanları bunaltırlar. Zavallılar ne yapsın kurtulmak için savunmaya geçerler.)
Evimin yakınında ki devlet hastanesinde bizi tanırlardı.
Gelelim soruya, kuduz aşısı huy muy değiştirmez. Benimkiler halen aynı. Yan etkisini ben hiç görmedim.

Gönlünüz rahat olsun.

Ben genel olarak yazıyorum .Çocuklar, sokakta yaşayan hayvanları görünce onlara farklı geliyor ve nasıl davranmaları gerektiğini pek bilemiyorlar.Sevmek isterken onların canlarını acıtabiliyorlar, nasıl sevmeleri gerektiğini bilemediklerinden. Çocuklarınıza bunu öğretebilirsiniz.Kedi canı yanınca tırmıklayabilir. Yada sevilmektn hoşlanmayabillir.Her kedinin farklı karakteri var.Aynı insan da olduğu gibi.
Sokak hayvanlarını çocuklarının eğlencesi olarak gören çok anne ,baba var.Çocuk kuyruğunu çeker dur demez ..Çocuk kediyi kovalar ,ordan geçen arabanın ezmesine sebep olur oralı olmaz.Çocuk kediye ,köpeğe taş atar yapma demez.Ne olacak alt tarafı kedi ,köpek çocuğumdan kıymetli mi diye düşünür.Çocuklara diğer canlıların da yaşam hakkı olduğu ,canlı oldukları ve canlarının acıyabilecekleri küçük yaşlardan itibaren öğretilmeli .Bir de pis kedi,pis köpek vs denip de hayvan fobisi oluşturulmamalı.Büyüyünce hayvan düşmanı olacak bireyler yetiştiilmemeli diye düşünüyoum.

Ben genel olarak yazıyorum .Çocuklar, sokakta yaşayan hayvanları görünce onlara farklı geliyor ve nasıl davranmaları gerektiğini pek bilemiyorlar.Sevmek isterken onların canlarını acıtabiliyorlar, nasıl sevmeleri gerektiğini bilemediklerinden. Çocuklarınıza bunu öğretebilirsiniz.Kedi canı yanınca tırmıklayabilir. Yada sevilmektn hoşlanmayabillir.Her kedinin farklı karakteri var.Aynı insan da olduğu gibi.
Sokak hayvanlarını çocuklarının eğlencesi olarak gören çok anne ,baba var.Çocuk kuyruğunu çeker dur demez ..Çocuk kediyi kovalar ,ordan geçen arabanın ezmesine sebep olur oralı olmaz.Çocuk kediye ,köpeğe taş atar yapma demez.Ne olacak alt tarafı kedi ,köpek çocuğumdan kıymetli mi diye düşünür.Çocuklara diğer canlıların da yaşam hakkı olduğu ,canlı oldukları ve canlarının acıyabilecekleri küçük yaşlardan itibaren öğretilmeli .Bir de pis kedi,pis köpek vs denip de hayvan fobisi oluşturulmamalı.Büyüyünce hayvan düşmanı olacak bireyler yetiştiilmemeli diye düşünüyoum.
Bende aynen boyle dusunuyorum hic korkutmadim yaklasma pis kedi kopek vs diye.Sıkmadan bunaltmadan sevsin hayvan sevgisini ogrensin diye evde civciv besledik bir sure sonra buyuyunce koye gonderdik. Ama bizim kedi olayi kizim cok yakindan ama ellemeden bakiyormus sonra sadece elini kulagina degdirmis. Cici yapmayi cok sever sanirim oyle birsey yapmak istedi. Asla kuyruk cekme kucaklama vs seyler yapmaz zaten. Kedi cok hircinmis :(

Direkt kuru bezle silip sonra batticon sürebilirdiniz bir şey olmazdı..
Ama olan olmuş geçmiş olsun.

Sondaki kanguruyla gezdirip yere salmayacağım yazınıza çok güldüm😅 anne olmak nasıl bir duygu değil mi bizi koruma içgüdüsü deli olma yoluna sokuyor🙈 oğlumda kedi görse yol değiştiriyor nerdeyse artık 9 yaşında olmasına rağmen allah beterinden korusun diyelim içinizi rahat tutun lütfen 🙏🏻
Kizim cok agladi susturduk su vs icirdim dedim cocugun psikolojisi bozuldu daha da kedi kopege yaklasmaz. Marketten ciktik yine kedinin yanina gidiyor zorla uzaklastirdik hala baybay yapiyor opucuk atiyor kediye :) o yuzden diyorum yere salmayacagim :)

Konunun uzmanı olarak cevaplayayım.
Kızım da oğlum da manyak derecede hayvan hastasıdır.
İkisi de defalarca ısırılmış, tırmalanmıştır. (burada asla hayvanların suçu yoktur. Çocuklarım sevgi olayını hep abartırlar ve hayvanları bunaltırlar. Zavallılar ne yapsın kurtulmak için savunmaya geçerler.)
Evimin yakınında ki devlet hastanesinde bizi tanırlardı.
Gelelim soruya, kuduz aşısı huy muy değiştirmez. Benimkiler halen aynı. Yan etkisini ben hiç görmedim.

Gönlünüz rahat olsun.
Insallah bizde gormeyiz tesekkur ederim.Kizim da hala kediye yaklasmaya calisiyordu. Hic korkmamis. Bu asi kac yil gecerli yine tirmalansa mesela diye sordum. 10 gun sonra tirmalansa yine asi gerekir dediler :( bende diger asilar gibi bir kac yil korur en azindan saniyordum.

Back
X