- 9 Ocak 2012
- 15.554
- 30.161
- 798
- Konu Sahibi Minikbirbal
Evet hayat hiç masum değil. Yeni nesil çocuklarda maalesef erken yaşta tanışıyorlar birşeylerle. Ama abartılı tepkiler çocuğa daha çok iz bırakır. Benim annem babamında ben kızının yaşlarındayken yaptığı bu aşırı korumacı tepkiler yüzünden psikolojim çok etkilenmişti. Şimdi 2 çocuk yetiştiriyorum bir kız bir erkek elimden geldiğince dikkatliyim ama abartmıyorum. Oğluma da kızıma da mahremiyet eğitimi veriyorum. Oğlum 10 yaşında o konuyu hallettik kızım 2 yaşında yavaş yavaş o da anlıyor. Fakat kendi yaş gruplarıyla oyunlarına hiç müdahale etmedim. Aynı yatağa da giriyorlar oynuyorlar. Biliyorum ki cinsellik değil yaptıkları. Farklı cinsiyet ve farklı yaşlar olsa daha da dikkat ederim tabi ama sert çıkmam. Odak noktalarını değiştiririm farklı oyun kurmalarını sağlarım.Yazilariniz icin cok saolun bu yasimda inanin boyle bi seyle karsilasmak en korkutugm seydi cocuklara kizmadim sakin bi sekilde sordum benm bundan sonra nasil davranip soylememde ikilemde kaldim kizsamm dedginz gibi artik boyle bi olay oldugunda belki benden saklicak cok sakin kalamiyorum ki kizim ses tonumdan bilr anlayabilen bi cocuk rvet ne yaptiklarinn farkinda deiller ama bu beni cok cok korkutuyor ilk cocugum ve ilk defa boyld seyle karsilasiyorum kendimi cok yetersiz hissettim bi anne olarak ozel bolgeler konusunda bilgili hersehin farkinda ama kendk sinjrlarini cizemiyor anlatiyorum söylüyorum ama yapmiyor oyun oynamak soz konusu oldumi kendini unutuyor bunun önüne nasil gecicem bilmiyorum cok konjskan buyuk kucuk herkezle kinusur sohbet eder asla kimseden cekinmeyen bi cocuk bu bence cok telikeli geliyor cunku hayat artik o kadar masum deil..