Kizimi kizla yakaladim

Yazilariniz icin cok saolun bu yasimda inanin boyle bi seyle karsilasmak en korkutugm seydi cocuklara kizmadim sakin bi sekilde sordum benm bundan sonra nasil davranip soylememde ikilemde kaldim kizsamm dedginz gibi artik boyle bi olay oldugunda belki benden saklicak cok sakin kalamiyorum ki kizim ses tonumdan bilr anlayabilen bi cocuk rvet ne yaptiklarinn farkinda deiller ama bu beni cok cok korkutuyor ilk cocugum ve ilk defa boyld seyle karsilasiyorum kendimi cok yetersiz hissettim bi anne olarak ozel bolgeler konusunda bilgili hersehin farkinda ama kendk sinjrlarini cizemiyor anlatiyorum söylüyorum ama yapmiyor oyun oynamak soz konusu oldumi kendini unutuyor bunun önüne nasil gecicem bilmiyorum cok konjskan buyuk kucuk herkezle kinusur sohbet eder asla kimseden cekinmeyen bi cocuk bu bence cok telikeli geliyor cunku hayat artik o kadar masum deil..
Evet hayat hiç masum değil. Yeni nesil çocuklarda maalesef erken yaşta tanışıyorlar birşeylerle. Ama abartılı tepkiler çocuğa daha çok iz bırakır. Benim annem babamında ben kızının yaşlarındayken yaptığı bu aşırı korumacı tepkiler yüzünden psikolojim çok etkilenmişti. Şimdi 2 çocuk yetiştiriyorum bir kız bir erkek elimden geldiğince dikkatliyim ama abartmıyorum. Oğluma da kızıma da mahremiyet eğitimi veriyorum. Oğlum 10 yaşında o konuyu hallettik kızım 2 yaşında yavaş yavaş o da anlıyor. Fakat kendi yaş gruplarıyla oyunlarına hiç müdahale etmedim. Aynı yatağa da giriyorlar oynuyorlar. Biliyorum ki cinsellik değil yaptıkları. Farklı cinsiyet ve farklı yaşlar olsa daha da dikkat ederim tabi ama sert çıkmam. Odak noktalarını değiştiririm farklı oyun kurmalarını sağlarım.

Bi yerde görmüş olabilirlermi ? 9 yaşındaki kız nerden bilsin yahu mast yapmayı yüksek ihtimal görmüştür aynısını denemistir belkide evde anne babasını gördü sordu ve oyun oynuyoruz dediler olamaz mı? Oyle bir oyun olmadığını kızınıza anlatın büyük tepki vermeyin kötü bisey olduğunu mikrop falan kapacağını söyleyin
Malesefki esranin ailesi cok cok rahat bi insanlar kufur kiyamet herseyi cocuklarin yaninda konusan kisilikler illaki duyuyor belkide gormustur onu bilememde 9 yasindaki bi kizdan nasil olurda boyld bi haraket olabilir die aklim almiyor ben kizima cinsel organi bilr anlatirken kirk takla attim herkezin cocuk yetistirme tarzi farkli malesefki herzam. Bir araya yetirmicem kisiler ama yilda bi kere olsada yanyana geliyoruz malesefki bi su saaten sonra asla aslaa gozumu ustunden ayirmam aslaaa

Bazı yorumlarda biyerden görmüş yada internetten görmüş gibi yazılar okudum ama ilgisi yok.
Ortalama 30 lu yaslardayiz değil mi 20-25 sene önce genelde cogumuzun böyle girişimleri olmuştur.
Bu izlemekle görmekle ilgili değil bilimsel olarak da çocuğun vücudunu keşfetmesi, hazzı öğrenmesiyle ilgilidir.
Kreşlerde ve anaokullarında çok yaygındır çalışan arkadaşlarım bilir ama çocuklar bunu bastırır çünkü kalabalık ve denetimli yerde yapmazlar.
Çocuğunuz ve arkadaşı için çok normal bu davranış sizin de yanlış olduğunu net ve anlayışlı şekilde anlatmanız gerekiyor.
Özel bolgelerini tanımaları lazım sizde bunlar üzerinde yoğunlaşin bence

Bi yerde görmüş olabilirlermi ? 9 yaşındaki kız nerden bilsin yahu mast yapmayı yüksek ihtimal görmüştür aynısını denemistir belkide evde anne babasını gördü sordu ve oyun oynuyoruz dediler olamaz mı? Oyle bir oyun olmadığını kızınıza anlatın büyük tepki vermeyin kötü bisey olduğunu mikrop falan kapacağını söyleyin
Çocuklar mastürbasyon yaparlar ve bu normal bir şey. Cinsel bölgelerini keşfetmeden kaynaklı. Bununla alakalı bilgilendirici yazılar mevcut. Panik olacak ya da garipsenecek bir durum değil.

Sadece arkadaşlarıyla değil bazı aile bireyleri hariç(öncelikle siz, varsa teyzeleri, büyükanneleri,babası) asla ama asla bu kişiler dışında bedenine hiç kimsenin dokunmaması gerektiğini hatta bu aile bireyleri için de kendi rızası sarılma izni vb. Gerektiğini sohbet eşliğinde anlatmalisiniz.

Hadi diyelim bir yabancı kendisine dokundu/sarıldı/öptü bunun saklanacak bir şey olmadığını korkmadan sizinle konuşması gerektiğini de ogretmelisiniz. Yapamıyorsanız bir pedagog eşliğinde halledebilirsiniz ama siz panik olursanız ne kadar belli etmeseniz de hisseder o da panik olur ve icinde tutar sizinle paylaşmaz.

Merhabalar. Çocuk gelişimciyim. Çocuklarin 5 yaşından itibaren cinsiyet gelişimleri daha belirgin hale gelir. Cinsel organlarini vücut özelliklerini tanımaya başlarlar. Çocukların uykusu gelmediğinde yatağına geç uyu önerileri bu yüzden doğru kabul edilmez. Yatağa uykusu gelmediği halde giren çocuk cinsel organıyla ilgilenir. Çocukların ise kendi aralarında bu tarz oyunlar oynamalari normaldir keşif dönemlerindedirler. İki çocuğu da bu yüzden suçlamamalısınız kızımın kizlara ilgisi var diye yorumlayamayiz. Cinsel ilgi ise ergenlik döneminde artar bu çocuklar için cok erken. Çocuğunuz mahremiyet eğitimi verebilirsiniz. Kız arkadaş da olsa hicbir yerine dokunamaz gibi. Maalesef ki şu dönemde çocukları cinsellikten uzak tutmak cok zor reklamlar filmler vs . Onlarin amaci zaten cinsellik değil çocuklarda ama merak uyandırıyor.

Kizinizdan büyük olsa da karşıdaki de bir çocuk. Onu azarlar gibi konuşup kızınıza annecim annecim diye konuşuyorsunuz. Kim bilir nasıl utandı o da. Korkmayın kızınıza bir şey olmadı. Birçok çocuk bu yaşlarda yapıyor.
Keske benm kendi cocugumla ilgilendogim kadar kendi anasi ilgilense ben onu azarlamadim odadan cikmasini soyledim ki o sinirle belki cok cok bile nazik daavrandim

O yaşlarda bizler de arkadaslarla anne baba olurduk öpüşme olup olmadıgından emin olmamakla beraber sarılıp yatıp anne babayiz deme emzirmeye calısma karnımıza yastik koyup hamile taklidi yapma gibi seyler yapardık yaslarının getirdigi seyler.9 yasındaki de cocuk henüz onu kötü polis yapmayın lütfen

Keske benm kendi cocugumla ilgilendogim kadar kendi anasi ilgilense ben onu azarlamadim odadan cikmasini soyledim ki o sinirle belki cok cok bile nazik daavrandim
Sinir? İki de patlatsaydiniz çıkarken odadan. Kızınızı kötü yola dusurecekken yakalamissiniz. Görüşmeyin madem anasıyla.

Anneyim, iki oğlum var. İlkokulda kız sıra arkadasim, tenefüste beni aniden sıraya sırtüstü yatırıp, dudağıma yapışmıştı, o geldi aklima. Çocukluk travmamdir. Bana erkek gibisin derdi hep. Ne alakaysa. Saçım kısaydu diye olabilir belki.

Bilmiyorum, ben bu tür olaylara yapar, olur şeklinde bakamıyorum maalesef. Ne yapılır onu da bilmiyorum ama dediğim gibi travma yaratmıştı bende bu olay. Çocuklarım arkadaşlarıyla oynarken, kapıyı asla kilitletmem. Bu travmayı yaşadığım için, çocuğum kendini koruma çağına gelene kadar gözüm hep onda ve arkadaşlarında olacak.

Küçükken ben de öpüşmeli oyunlar oynadım. Hatta kuzenim(kız) gel gezelim diye inşaate götürüp şeyini göstermişti bana, ama ağlayarak anneme anlatmıştım bunu da 😂
O yaşlarda olabilen şeyler. Ben çocuklarıma "özel bölgeye kimse dokunamaz, göremez" diye öğrettim küçükten beri. Duşa girerken dahi külotla girdirdim. Eğitim ailede başlar

Merhaba 6 yasinda kizim var bugun akrabann evinde 9 yasindaki kiziyla oynuyordu bende bahcedeydim kizimla esra odada oynarken kapıyı kapatmislardi 3 defa uyardim kapi acik kalsin die o arada servis vs yapiyorjm kapının kapalı oldugunu gordugumde kapiyi actim esra ayaklarini uzatio oturmus benim kizim onun ustunde sarilmis sanki oousuyolar gibi sok oldjm sakince napiyksunuz ne oynuyosunuz dedim ayi ve ari oyunu bi telasla esra anlatmaya basladi kizim hemen korkulu bakislarla oda bisiler aatmaya calisti esra cik odadan kizimla konusucam dedim napiyosunz annecim dedigimde cok utaniyorum diyerek aglamaya basladi neden kucagina oturdun dedim oyu. Oynuoduk sariliyorum dedi seni optumu dedimyanagimdan optu bende optum dedi ama gördüğüm sekil hic hosuma gitmedi benmi cok abartiyorjm kizimin boyle seylerle hic alakasi ilgisi yoktur asiri derecede oyun duskunu cocuk duskunudur ona kusuyorum sunu yao deseler hemen yapar napicagimi nasil davrancahimi bilemedim eve dondum ama kendi kendimi yiyorjm nasil anlatmaliyim ona ona bisisler yaptirmak istediklerinde yapmamasi gerektigini sirf oyun icin herseyi yapabilicek sekilde yardim fikir lutfen
İkiside bir birini tanimaya calisiyo gibi, birde mast yapilmis diye düşünüyorum

Abartın kekini de kabartın. İki minik çocuk. Öpüşse bile cinsellik amaçlı öpüşmez. Evcilik için anne baba takliti yapmışlardır falan. Fazla tepki vermişsin. Ben 9 yaşındaki çocuğun annesi olsam seni baya azarlardım. Kaldı ki o da kız çocuğu.
Yakaladım deyince yetişkin 2 genç kız sandım ben de
Dokuz yasındaki kızınızın da aferin dıye sırtını sıvazlayın oldu olacak 🤣

Küçükken ben de öpüşmeli oyunlar oynadım. Hatta kuzenim(kız) gel gezelim diye inşaate götürüp şeyini göstermişti bana, ama ağlayarak anneme anlatmıştım bunu da 😂
O yaşlarda olabilen şeyler. Ben çocuklarıma "özel bölgeye kimse dokunamaz, göremez" diye öğrettim küçükten beri. Duşa girerken dahi külotla girdirdim. Eğitim ailede başlar
E bezini degıstırıyosunuz? Keseleyeceksınız veya?
O zamanlarda da giriyorsunuz cocuk ikileme dusmuyor mu

Back
X