Kızımı okula gondermesem cezası varmı

Cocugunuzu okula gondermeyip ne yapacaksiniz. Alternatif ne yani?
Cocugu tum yil evde izole mi tutacaksiniz, yoksa siz nereye o da oraya mi olacak. Cocugunuzu avm ye goturuyorsaniz pazara goturuyorsaniz, emin olun okul daha guvenlidir bu alanlardan. Onun disinda tamamen izole ettiginiz cocugunuzda baska psikolojik sorunlar da cikabilir.
Bence okullae acilirsa gondermek en dogrusu olacak. Onun disinda siz cocugunuzu okul disinda izole edin, boylece azaltmis olursunuz mazuriyetini.
Inanın bazen evde hiç bir şey olmuyor yinede götürmüyorum pazara veya markete hava alması içinde eşimin izin gününde ormanlık alanlara pikniğe gidiyoruz bende mecbur kalmadıkça çıkmıyorum

Çocuklar yaşıtları ile büyümesi, okumalı.
Bağışıklığı düşük diye uzak tuttuk a kuvvetlenmeyecek bağışıklığı.
Bunun yanısıra koronavirüs ile ilgili devletin çalışmasını takip etmekte fayda var. Bu ülkede milyonlarca öğrenci var. Elbette sağlığı öne alarak hareket edecekler, virüs ilk çıktığından beri yaptıkları gibi.
Kesinlikle!
Bak Almanya'da kaç aydır okullar açık, çocuklar dışarıda maskeli okulda cikariyorlarmis.

"72, 73, 74 veya 75 aylık çocuklar için ise hiç bir şekilde doktor raporu veya dilekçe ile kayıt erteleme yapılamıyor. Bu çocuklar bu sene okula gitmek zorunda. Bildiğiniz gibi okul çağındaki çocuğun okula gönderilmemesi sonucunda para cezası geliyor.
Okula gönderilmeyen çocuklar ile ilgili her gün için 20 TL para cezası uygulanıyor."

Alintidir.Bilginize.

Merhaba sınıf öğretmeniyim devlette.kiziniz otomatik olarak mahallenizdeki bir okulda kaydı çıkacaktır.gondermemenin cezası vardır.Devletimiz bu gidişle zaten okulları açmayabilir.muhtemelen uzaktan eğitim devam edecektir. Siz yine de ben göndermek istemiyorum diyorsanız dilekçe vermenizi öneririm.

Çocukların nasıl fiziksel ihtiyaçları varsa, psikolojik ihtiyaçları da var. Okulda bence çocukların psikoiik, bilişsel alanda geliştirdikleri en önemli yer.

Kızım Eylül'de 71 aylık olacak. İstersem okulu erteyebilecegim bir hastaligida var. Ram raporuna gerek kalmadan. Ama ben göndermeyi tercih ediyorum. Kızımın buna ihtiyacı olduğunu hissediyorum. Evde ne yapacak benimle.ya hasta olursa diye çok korkuyorum ama ne yazık ki olacak ve öleceğe çare bulunmuyor. Eşiniz ise gidiyorsa, ondan da hastalık kapabilir. Market harici kendini izole edenler bile hastalık kalabiliyor. İnsalah hasta olmadan atlatırız.

Hanımlar kafamı çok kurcalayan bir şeyi sizede danışmak istedim internette araştırdım ama net bı bilgi alamadim belki bilenler vardır aranızda kızım okul açıldığında 74 aylık yani zorunlu birinci sınıf oluyo ben coronadan dolayı göndermek istemiyorum çünkü bağışıklığı çok zayıf bı çocuk ve her şeyi elini sürer dışarı çıkarsam bile sürekli uyarıyorum dokunma bir yerlere diye ne yapabilirim bu yıl gönderme mek için bide ne gibi cezalar uygulanir sizce
Konuyla alakasız olacak ama benimde oglum anaokul doneminde hep hastaydı bu sene propolis aldık gercekten işe yaradı diyebilirim cok hastalanmadı hastalansada cabucak atlattı öyle atesler içinde yatmadı yani

Merhaba sınıf öğretmeniyim devlette.kiziniz otomatik olarak mahallenizdeki bir okulda kaydı çıkacaktır.gondermemenin cezası vardır.Devletimiz bu gidişle zaten okulları açmayabilir.muhtemelen uzaktan eğitim devam edecektir. Siz yine de ben göndermek istemiyorum diyorsanız dilekçe vermenizi öneririm.
Tamam çok teşekkür ederim

Kesinlikle!
Bak Almanya'da kaç aydır okullar açık, çocuklar dışarıda maskeli okulda cikariyorlarmis.
Bende aynı düşüncedeyim çıkartırlar bencede alışık olmadıkları bir durum sonuçta

Dilekceyle olmuyor hastaneden cocuk psıkıyatrıye gıdeceksını 1 yıl daha gondermek ıstemedıgımızı o da cocuk psıkologu veya çocuk gelısımı uzmanına test ıcın gonderecek gelısım testı yapılacak gelısım testı normal cıkarsa zorunlu gıdecek cocuga soruşar renkşer sekıller kavramlar bunları cevaplayamaz test sonucu anormal çıkarsa özel egıtım engellı raporu ve 1 yıl daha anapkuluna gotme kararı alındı yazar dr

Peki seneye gönderdiginizde bagisikligi kuvvetlenmis mi olacak? Ya da virus bitmis mi olacak?
Eltim zamaninda gec gonderdi bir durumdan dolayi. Sonra cocugun psikolojisi çöktü. Kucucuk cocuklarin yaninda izbandut gibi kalinca.

Cezasi var mi bilmiyorum ama olmali. Olsun yani.
Hiç olmazsa bu kadar olmaz aşı da bulunabilir merak etmeyin bnm kizim izbandut durcak kadar iri bı çocuk değil sizinki öyleyse yapacak bişey yok

Özel okulda birinci sınıfa kaydettirip, aynı okulun anasınıfına gönderiyorlar ya da göndermiyorlar devamsızlıktan kalıyor.
Sistem buymuş. Anlaşmalı.
Konu sahibi istersen yolu bu(??) ama çocuğun küçük değil, 86 ay birinci sınıfa başlamak için çok çok geç olmayacak mı?
Oha ya
Bence bu ise net bir standart getirilmeli,etraf cahil dolu. Herkes cani isteyince okula baslatiyor ne sacmalik.

Hiç olmazsa bu kadar olmaz aşı da bulunabilir merak etmeyin bnm kizim izbandut durcak kadar iri bı çocuk değil sizinki öyleyse yapacak bişey yok
Kendi cocugumdan bahsetmedim anlayarak okuyun. 3 yaşındaki cocugum izbandut olacak degil. Ve okula da zamaninda gidecek. Olmasi gerektigi gibi.

Virüsün aşısı yok. Belki 5 sene daha sürecek varsayalım, 5 sene çocuğunuzu okula göndermeyecek misiniz? Bu sene evde oturmakla bağışıklığı güçlenmez çocuğunuzun. Yasal olarak zaten yapabileceğiniz bir şey yok göndermek zorundasınız. Sınıf mevcudu, dezenfekte edilme durumu vs virüse göre ayarlanır zaten okullar açıldığında

Yaşı küçük değil, siz kaydını yaptırın.

Okullar açılmazsa ortada kalır çocuk, yaşıtları uzaktan eğitimle 2ye geçerken 1 sene kaybetmiş olur.
Açılırsa düşünürsünüz ne yapacağız diye.

Bu dönemde para cezası uygulanacağını hiç sanmam.

Kendi cocugumdan bahsetmedim anlayarak okuyun. 3 yaşındaki cocugum izbandut olacak degil. Ve okula da zamaninda gidecek. Olmasi gerektigi gibi.
Zaten anladım eltinizin biz eltimizin çocuğuda bizim gözüyle bakarız sizin mesajınıza sizin gibi karşılık verdim izbandut gözüyle gören siz siniz bn değil neyse benim derdim başka

Bagisikligi evde otururken guclenmeyecek, hastalikla karsilasa karsilasa guclenecek.
Eger cocugunuzda astim yada baska bir kronik rahatsızlık yada gecirilmis kanser vs yoksa, her cocuk gibi o da alisacak.
Benim oglum 5 yasinda, geçen yil yilin yaridan fazlasini hasta geçirdi.
Ustelik evde 2 küçük daha var, onlara da bulastirip durdu.
Ama bu surec oyle yada boyle yasanacak.
Cocugunuzu beklettiniz 1 sene daha ve virus gecmedi, ne olacak?
Sinif arkadaslari ile arasinda kac yas olacak?

Back
X