Kızımı okula gondermesem cezası varmı

Gönder diyen ler bunu düşünmüyor artı sürekli diğer sınıflarda zorlanicak hiç bişey öğrenmeden 2 ye geçicek
Hic bir sey ogrenmedigini dusunurseniz sinif tekrari yaptirabiliyorsunuz bu velinin istegiyle olan bir sey. Zorla cocugunuzu 2.sinifa devam ettirmezler. Bu korona donemi haricinde de uygulanabilecek bir yontem. Ama veliler genelde bunu yapmadiklari icin sinif tekrari yok zannediyorlar. Bence siz kaydinizi yaptirin. Cocugunuz zaten yeteri kadar buyuk. Uzaktan egitim olursa cocugunuzun durumuna bakarsiniz ona gore sinif tekrari dusunursunuz. Herkesin cocugu ayni durumda yalniz degilsiniz

Cocuk psikologuna gideceksiniz çocuğum okula başlamasını istemiyorum daha çok küçük okulda kabul etmiyor yazmıyor rapor istiyorum okula vermek için okul yönlendirdi deyin psikolog motor becerisi için bı yere gönderiyor orada eline kağıt kalem veriyorlar boyuna kilosuna bakıyorlar bebek çiz çiçek çiz deyip rapor yazıyorlar gidebilir yada gidemez diye pskologa veriyorsunuz kağıdı onaylıyor sizde okula veriyorsunuz raporu ve kayıt yapmıyorlar 1 sene rahatsiniz
Eşofmanlı Şevket Hoca gibi hissediyorum kendimi.
Öyle kafamıza göre istediğimiz psikologdan rapor alamıyoruz çocukları okula başlatmamak için.
72 ayın altındaki (71-70-69 aylık/ 2014 Ekim-Kasım-Aralık doğumlu) çocuklar için veli dilekçesi yeterli.
72 ay ve üzeri için ilkokul zorunlu.
Dolayısıyla okulun kabul etmemesi sözkonusu değil, tersine kayıt otomatik olarak 1. Sınıfta görünür.
72 ay ve üzeri Çocukta fiziksel veya bilişsel (zihinsel) bir gelişim geriliği varsa MEB'e yani devlete bağlı RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) rapor verebilir.
Onlar da isteğe bağlı rapor düzenlemiyorlar.
Not: Anaokulu müdürüyüm bu işlere vakıfım.

Hic bir sey ogrenmedigini dusunurseniz sinif tekrari yaptirabiliyorsunuz bu velinin istegiyle olan bir sey. Zorla cocugunuzu 2.sinifa devam ettirmezler. Bu korona donemi haricinde de uygulanabilecek bir yontem. Ama veliler genelde bunu yapmadiklari icin sinif tekrari yok zannediyorlar. Bence siz kaydinizi yaptirin. Cocugunuz zaten yeteri kadar buyuk. Uzaktan egitim olursa cocugunuzun durumuna bakarsiniz ona gore sinif tekrari dusunursunuz. Herkesin cocugu ayni durumda yalniz degilsiniz
Ben de bunu anlamadım.
Sanki ülkenin yarısı okula gidecek, yarısı gidemeyecek.
Okullar açılmazsa bütün 1ler pek bir şey öğrenemeyecek, bunda kafa karıştırıcı ne var.

Cezası var mı bilmiyorum ama belki içinizi rahatlatır diye söyleyeceğim. Eşim öğretmen ve gelecek sene için harmanlanmış eğitim yapılması düşünülüyormuş. Yani bir gün evde bir gün online eğitim. Dolayısıyla çocukların okulda geçirecekleri süre kısalacak ve mevcut azaltılacak.

Virüs uzun bir süre hayatımızda olacak bu gidişle, devlet buna göre düzenleme yapacaktır. Yerinizde olsam, gönderirdim okula,hem eğitim için hemde çocuğun psikolojisini düşünerek.

calisan anne babalar napsin?
Ben suan cocuklarima tek basima bakiyorum, babalari dis gorevde, cok sukur anaokulu cagindalar, 1 hazirandan beri ikisi de anaokuluna gidiyor.
Bu sene oglum 1. Sinif olmali, baba yok anne calisiyor, kizim kres caginda
Ilkogretim kapanirsa hem oglum icin bakici hem kizim icin kres parasi nasil vereyim?
Ben evde yokken bakici mi itekleyecek cocugu? Hic sanmam..
Abi okula gitmiyor diye kizimi da anaokulu dan alip eve tikmak ne kadar adilce?
Yani ailelerin dinamikleri bambaska.
Ayrica 1. Sinifin ilk donemi uzaktan egitimle cocuk helak olur, nasil ogrenecek?
imkansiz..

Bende çalışıyorum ve 1. sınıf geçti evimizden bizimde .

Zor elbet çok zor ancak onun da bir şekilde yolu bulunur. Bir yıl boyunca uzaktan eğitim olmaz ki. Tekrar öğrenildiği kadarıyla devam ederler .

Zaten bir sınıfta herkes birden okumaya geçmiyor.

calisan anne babalar napsin?
Ben suan cocuklarima tek basima bakiyorum, babalari dis gorevde, cok sukur anaokulu cagindalar, 1 hazirandan beri ikisi de anaokuluna gidiyor.
Bu sene oglum 1. Sinif olmali, baba yok anne calisiyor, kizim kres caginda
Ilkogretim kapanirsa hem oglum icin bakici hem kizim icin kres parasi nasil vereyim?
Ben evde yokken bakici mi itekleyecek cocugu? Hic sanmam..
Abi okula gitmiyor diye kizimi da anaokulu dan alip eve tikmak ne kadar adilce?
Yani ailelerin dinamikleri bambaska.
Ayrica 1. Sinifin ilk donemi uzaktan egitimle cocuk helak olur, nasil ogrenecek?
imkansiz..

sizinle tamamen aynı durumdayım. eşim görevde, ben tam gün çalışıyorum. büyük oğlum 1 e başlayacak. küçüğü babane idare ediyor iyi kötü. pandemi olmasa kreşe gidecekti 2.5 yaşında.
online eğitime geçilirse biz 1. sınıfı nasıl yapacağız? anne evde yokken çocuk nasıl takip edecek ve okuma yazma öğrenecek.
meb e resmi dilekçe verdim, 1. sınıfların durumu için ayrı bir çalışma var mı diye, klasik mevzuat yönetmelik metnini kopyalamış göndermişler. çok endişeliyim. hem okula gitsin istiyorum hem de ya babaneye hastalık taşırsak diye korkuyorum.

Cezası var mı bilmiyorum ama belki içinizi rahatlatır diye söyleyeceğim. Eşim öğretmen ve gelecek sene için harmanlanmış eğitim yapılması düşünülüyormuş. Yani bir gün evde bir gün online eğitim. Dolayısıyla çocukların okulda geçirecekleri süre kısalacak ve mevcut azaltılacak.

Virüs uzun bir süre hayatımızda olacak bu gidişle, devlet buna göre düzenleme yapacaktır. Yerinizde olsam, gönderirdim okula,hem eğitim için hemde çocuğun psikolojisini düşünerek.

peki o 1 er gün çocuklar evde yalnız mı kalacakmış? meb neden tüm anneleri izin alabiliyor da evdeymiş gibi zannediyor anlamıyorum.

Uzak tutunca bağışıklığı kuvvetlenmiyecegini bence biliyorum ama diğerlerine göre böyle çocuklar daha çabuk hasta oluyor ve zor geçiriyor bu sıcakta bile şuan grip
Sakınan göze çöp batar der hep babaannem
hepimiz anneyiz doğal olarak yavrularımızı sakınıyoruz ama gerçekten bir yerde de bağışıklığını güçlendirmek adına çok fazla korumacı tavrmızdan vazgeçmeliyiz
Gereken önlemleri aldıktan sonra tevekkül edebilmek çok önemli

Yaaaa bu habere çok sevindim. Okul konusu içimde büyük sıkıntı.

Hanımlar kafamı çok kurcalayan bir şeyi sizede danışmak istedim internette araştırdım ama net bı bilgi alamadim belki bilenler vardır aranızda kızım okul açıldığında 74 aylık yani zorunlu birinci sınıf oluyo ben coronadan dolayı göndermek istemiyorum çünkü bağışıklığı çok zayıf bı çocuk ve her şeyi elini sürer dışarı çıkarsam bile sürekli uyarıyorum dokunma bir yerlere diye ne yapabilirim bu yıl gönderme mek için bide ne gibi cezalar uygulanir sizce

74 aylık başlama zamanı gelmiş artık annesi, çocuğu bu sene değil seneye baslatirsaniz bu sefer sınıfın en küçüğü olacak her zaman
Zaten yasal olarak cezası var
Bir de bizim okullarda şuan konuşulan zaten Eylül Ekim aylarında okulların açılmasının çok zor olduğu

peki o 1 er gün çocuklar evde yalnız mı kalacakmış? meb neden tüm anneleri izin alabiliyor da evdeymiş gibi zannediyor anlamıyorum.
Ne yapsınlar peki? Her gün okula gitseler o zaman da diyeceksiniz ki, sınıflar çok kalabalık, böyle bir ortamda okul açılır mı vs. Sizin öneriniz nedir?

Ayrıca yarı yıl tatili ve yaz tatilinde ne yapıyorsunuz, bir çözüm buluyorsunuz değil mi, bunada bulunur bir çözüm. Ki bu sadece bir olasılık, bir kesinlik yok yani.

Hanımlar kafamı çok kurcalayan bir şeyi sizede danışmak istedim internette araştırdım ama net bı bilgi alamadim belki bilenler vardır aranızda kızım okul açıldığında 74 aylık yani zorunlu birinci sınıf oluyo ben coronadan dolayı göndermek istemiyorum çünkü bağışıklığı çok zayıf bı çocuk ve her şeyi elini sürer dışarı çıkarsam bile sürekli uyarıyorum dokunma bir yerlere diye ne yapabilirim bu yıl gönderme mek için bide ne gibi cezalar uygulanir sizce
Tabiki cezasi var. Para cezasi var 500 tl yine gondermezseniz hapis cezasi var.

Ne yapsınlar peki? Her gün okula gitseler o zaman da diyeceksiniz ki, sınıflar çok kalabalık, böyle bir ortamda okul açılır mı vs. Sizin öneriniz nedir?

Ayrıca yarı yıl tatili ve yaz tatilinde ne yapıyorsunuz, bir çözüm buluyorsunuz değil mi, bunada bulunur bir çözüm. Ki bu sadece bir olasılık, bir kesinlik yok yani.
Zaten sinif mevcutlari azaltilacak. Okullarda onlem alinacak.

Bilim kurulu üyelerinden biri açıklama yapmıştı. Aileler gönüllü olarak çocukları göndermezse işimiz kolaylaşır vs diye.

Yaz sıcakları vaka sayılarını düşürmüşken cesaretlendik. Göndersek falan diyoruz ama biliyorsunuz Eylül ayı ile birlikte ıklim değişikliğinden dolayı ikinci dalgadan bahsediliyor. Havalar soğumaya başladığında normalleşme de eklenince sonuç kötüye gidebilir. .Bu durumda ben kendim de dahil bir çok ebeveynin çocuğunu okula gönderebiceğini zannetmiyorum. Durum bu sekilde olursa zaten bir cezai yaptirim uygulanacağını da zannetmiyorum. Sonucta ciddi bir salgınla karsi karsıyayız. Hicbir yetkili böyle bir sorumluluk ve vebal almak istemez.

Bilim kurulu üyelerinden biri açıklama yapmıştı. Aileler gönüllü olarak çocukları göndermezse işimiz kolaylaşır vs diye.
Evet o yazıyı bende okudum sanırım bitmezse öyle yapicam

Yaz sıcakları vaka sayılarını düşürmüşken cesaretlendik. Göndersek falan diyoruz ama biliyorsunuz Eylül ayı ile birlikte ıklim değişikliğinden dolayı ikinci dalgadan bahsediliyor. Havalar soğumaya başladığında normalleşme de eklenince sonuç kötüye gidebilir. .Bu durumda ben kendim de dahil bir çok ebeveynin çocuğunu okula gönderebiceğini zannetmiyorum. Durum bu sekilde olursa zaten bir cezai yaptirim uygulanacağını da zannetmiyorum. Sonucta ciddi bir salgınla karsi karsıyayız. Hicbir yetkili böyle bir sorumluluk ve vebal almak istemez.
Aynı şeyi düşünüyorum çok aşırı cesaretlendi millet bişey olmaz mantığında

Herkes dışarıda. Dün akşam ilk kez ailece yürüyüşe çıktık ve kafelerin tıklım tıklım olduğunu gördüm. Heryer kalabalık. O yüzden sanırım evde kapanınca da aynı dışarı çıkınca da o halde çıkalım inanışı oluştu.
Aynı şeyi düşünüyorum çok aşırı cesaretlendi millet bişey olmaz mantığında

Back
X