Doğuma Hazırlık Kızımın adı ne olsun sizce?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

emi_02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2010
23
1
86
Adıyaman
slm arkadaşlar 15 gün sonra dogum yapcam inş. kızım olcak isim konusunda hala kararsızım sizce ne olsun? aklımda ki bi kaç ismi yazıyorum sizce hangisi olabilir?
ASEL
TANEM
CEYLİN
ALYA
MİRA ??? buyrunnnnnnnnn

ALLAH ım sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah adı ne olursa olsun adıyla yaşasın bir ömür
bence CEYLİN güzel

arkadasim sana bi tavsiyede bulunacagim ..
valla 20. sene sonra türkiyede her sokakda bi ceylin ablaa ecrin teyze gibi cümleler duyulcak ..

o yüzden aklin varsa ceylin koyma ..

Alya veya miRa cok hos geliyor kulaga .. iki isim düsünüyorsan bile Alya mira cok hos ..

Bende kızıma ceylin ismini düşünüyordum ama anlamı yengeçmiş.Cennetin kapısı değilmiş aslında.Bende karar veremedim hala

asel, aslında güzel ama aysel olarak anlaşılıyor,

tanem, anlmaı güzel evet ama herkes tanem diyeceği için herkesin tanesi olmuş olacak::))

ceylin adı için;

ildemm hanımın yorumuna saygı duyuyorum ama katılmıyorum, şimdi de heryerde ayşe teyze var emine teyze var, eminim ayşe teyze de emine teyze de halinden memnundur.bu da benim şahsi fikrim.

içlerinden en hoş olanı bana göre ceylin, ama anlamı gerçekten yengeçse düşünmek gerek.

yengeç anlmaındaysa ceylin i de elersek

alya anlamı nedir bilmiyoum ama ilerde dalga geçilebilir, alyaaa yerine veryaaaa denilebilir..

mira kaldı geriyeeboshayallersmile o zaman ben ceylin ya da mira diyorum

tşkler arkadaşlarya benimde aklımdaki ceylindi ilk zman ama anlamı iyi degil. asel yada tanem şuan düşündügüm asel cennetteki bi ırmagın ismi(bal ırmagı) die geçiyo anlamı güzel....

saglıkla gelsin inşallah..

bence de alya ve mira güzel. havalı ;) ama anlamlarını bılmıyorummmmm kaydirigubbakcemile3

merhaba bende kız bebek bekliyorum açıkçası isim konusunda çook kararsızım bizde Alya,Tanem,Lina falan birkaç isim düşündük peki Tanem nasıl sizce? bende çok beğeniyorum ve kızıma koymayı düşünüyorum banada fikir verirseniz çok sevinirim

Merhaba..
Seçtiğiniz isimler çok güzel maşallah.
Asel arapçada bal demek,lakin özel isim olarak kullanılmıyor araplarda.
Tanem,türkçe zaten.Biricik/tek.
Ceylin .Ceyl arapçada insanlık/soy/asalet manalarına geliyor.Ceyla ismi gibi düşünürsek soylu manasına geliyor.
Osmanlıcada 4 tane anlamı var Ceyl - kökünün ,bütün isimleri tüm manalarına göre açıklamak mantıksız.
Beğeniliyor ki bu isimler sıkça tercih ediliyor bunda bir sıkıntı olmamalı.
Nette gezen kötü veya anlamı yanlış bilinen isimler diye açılan başlıklardaki çoğu isim yanlış yaftalanmış,seçici ve bilgili olmak gerekiyor bu konuda.
Alya farsçada gökyüzü demek.
Mira ise mitolojik bir isim / ayrıca bir yıldız ve eski bir kent olduğu biliniyor yine de manaları hususunda derin ve kesin bir malumatım yok.
fakat aslının Mirah olabileceğini düşünüyorum,osmanlıcada manası:Sürur,neşat,sevinç olur o takdirde.

Ben Alya veya Ceylin diyorum..Hayırlısı olsun :)

MİRA ismi çok hoşuma gitti yaa :asigim:
Değişik hiç duymamıştım bu ismi şimdiye kadar

"Lena" ismi seçeneklerde yo ama bende onu öneririm.
Kuranı Kerimde "bizim,bize ait olan" anlamında.

ayy ecrin koyma bence herkes ecrin koyuyor

mira yada alya güzel

asya ve buse de çok hoşuma gidiyor

Bu yilki favori ismim Ceylin bir düsün istersen hersey gönlünce olsun sevgiyle kal....

Back
X