- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi Prensess001
Hifa yeterli bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim bilgileriniz içinBana çok ilginc geliyor Hifa ismi. Ama isimlerin arkasına Nur yapıştırlmasını hiç hoş bulmuyorum, o yüzden tek Hifa olsun.
Başka bir forumda böyle bir yoruma denk geldim:
---- alıntı-----
Hifa Hatun diye bir hanım sahabe gerçekten var mı dinimizde?
Internetteki bilgi kirliliğinden dolayı bu konuda pek emin olamıyorum.
Nureddin Yıldız'a da böyle bir soru sorulmuş mesela...
Soru:
Hifa hatun adında bir hanım sahabinin hikâyesinden etkilenerek doğacak olan kızıma Hifa ya da Hifanur adını koymayı düşünüyorum anlamı nedir dinen uygun mudur? Gerçekte böyle bir hanım sahabi var mıdır?
Cevap:
Bu hususta bir bilgimiz yoktur. Elimiz altındaki kaynaklardan da böyle bir bilgi edinemedik.
Ben de araştırma yapmaya çalıştım tabii ki.
Yabancı kaynaklarda Hifa Hatun diye birinden hiç bahsedilmiyor...
Hz. Suheyb'in hayatını çeşitli dillerde okudum. Ne Hifa diye birinden, ne de bir eşten bahsediliyor.
Türk kaynaklarında ise bir tek Halit Ertuğrul'un bir romanında bahsedildiğini bulabildim.
Daha sonra o kitapta yazanlar internette paylaşılmış tabi.
Bu konuda bilgisi olan birinden duymak isterim.
Şimdiden teşekkür ederim.
---alıntı----
Saygı duyuyorum herkes herşeyi sevecek hos gelecek diye birşey yokBu isim kulagimi tirmaliyor adeta çok cirkin ya fikir sordugun icin soyluyorum.
Teşekkür ederim düşünceniz içinSadece "Nur" düşünmez misiniz?
Hifa pek kulağa hoş gelmiyor söylem olarak.
Rabbim sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallah.
Teşekkür ederim hikayesine bakacağım"Şifa" ismi de güzel bence.
Şifa Hatun / Hz. Şifa nefesi şifalı, hastalara deva bulmuş bir hanım sahabe. Onun hikayesi de çok güzel.
Beğenmiyorsaniz bile saygınız olsun hikayesini bilmediğiniz bir isme böyle salakça yorum yapman da tartışılır doğru kuran da geçen isimler nedense begenilmiyor demiBu isim kulagimi tirmaliyor adeta çok cirkin ya fikir sordugun icin soyluyorum.
Beğenmiyorsaniz bile saygınız olsun hikayesini bilmediğiniz bir isme böyle salakça yorum yapman da tartışılır doğru kuran da geçen isimler nedense begenilmiyor demi
O sizin tercihinizz.. Mesela ben hic begenmiyorum.. Kur'an'i Kerim'de gecip gecmemesi veya hikayesiyle alakali bir durum soz konusu olamaz. Nasil bir sığ dusunce icerisindesiniz..Hifa ismi gayet güzel bende kızıma Hifa ismini verdim çok şükür iyi ki vermişim Rabbim adıyla yaşatsın inşallah![]()