Kızımın ayakları çarpık :(

Suna2222

sensizliğim bir çığlıktı hepiniz mi sağırdınız.
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
3.145
2.436
83
40
Herkese merhaba;
Benim ufaklılar 16 aylıklar kızlar ;) yanlız birinin bacakları ayrık ve çarpık gibi yürüyor bu durum beni epeyce üzüyor bu durumla ilgili ne yapacagımı şaşırdım.:( bu durum zamanla düzelir mi ? bilgisi olan arkadaşlar. Tşkler herkese:anne:

Herkese merhaba;
Benim ufaklılar 16 aylıklar kızlar :KK66: yanlız birinin bacakları ayrık ve çarpık gibi yürüyor bu durum beni epeyce üzüyor bu durumla ilgili ne yapacagımı şaşırdım.:KK43: bu durum zamanla düzelir mi ? bilgisi olan arkadaşlar. Tşkler herkese:anne:

Bence çocuk doktorunuza sorun. Bir anormallik varsa o ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgi verir. Yok normal derse de çok takmamaya çalışın. Bu kadar incelemeyin bence.

Bence çocuk doktorunuza sorun. Bir anormallik varsa o ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgi verir. Yok normal derse de çok takmamaya çalışın. Bu kadar incelemeyin bence.
bende cocuk iken yan basarmışım zamanla düzeldim acaba bana mı cekti diyorum

Kalça cikikligina falan baktirdiniz mi? Gerci ona cok erken bakiyorlar bu zamana kalmamistir ama yinede sorayim dedim.
Cocuk doktoruna gostermeniz en mantiklisi. Benim yegenim icinde carpik dediler. Doktora gosterdik birseyi yok dedi. Simdi gayet normal.

Ben de içe basma vardı. Ortopediye götürmüştü annem. Ayağımı böyle cizdiklerini hatırlıyorum. Belli bir yaşa kadar ortopedi ayakkabı giyme zorunluluğum vardı.
Bence cocukların daha küçükken götürmen daha iyi.

Ben de içe basma vardı. Ortopediye götürmüştü annem. Ayağımı böyle cizdiklerini hatırlıyorum. Belli bir yaşa kadar ortopedi ayakkabı giyme zorunluluğum vardı.
Bence cocukların daha küçükken götürmen daha iyi.
inşallah hemen

Allah dermansız dert vermesin. Geçen bir konuda vardı konu sahibinin bebeğinin 2 parmağı varmış sadece el ve ayaklarında. Çok üzerine düşmemeye çalışın. Doktoruna sorun ama gene de.
amin bende o konuyu okudum beterin beteri var şükürler olsun bizimkisi anne evhamı illa üzülüyoruz.allah kimseyi evladıyla sınamasın.

Canım çok geçmiş olsun kızımda öyleydi ve acayip takmistim doktor birsey yok dedi ve şimdi senin yazını okuyunca o geldi aklıma. Cidden zamanla düzeliyor tabıkını yinede sormakta yarar var

Canım çok geçmiş olsun kızımda öyleydi ve acayip takmistim doktor birsey yok dedi ve şimdi senin yazını okuyunca o geldi aklıma. Cidden zamanla düzeliyor tabıkını yinede sormakta yarar var
aklıma bezinden mi böyle diye geldi diğeri gayet düzgün ikizler zaten 5 aydır aynı düzelmedi hiç inşallah benimki de düzelir.Allah kızını bağışlasın cnm

Ortopediye götürün mutlaka. Çocuklar 3-4yaşına kadar bizler gibi yürüyemiyormuş, denge kurmakta zorlanıyorlarmış zamanla düzeliyormuş. Ama kalça çıkıklığı falan da olabilir. Röntgen çekiyorlar. Sonucuyla birkaç doktora gidin bence. Bir de spor ayakkabı giydirin. Sandalet, terlik falan değil. Ve bol bol kumda yürütün kasları güçlensin(çıplak ayakla). Bunları bize doktorumuz söyledi. Dışa basma sorunu vardı bizde de, düzeliyor şükür. Ayakkabı tercihinde dikkat edin son olarak. Az bütçeyi zorlamak gerekiyor ayak sağlığı için. İnşallah hiçbir şeyi yoktur.

Ortopediye götürün mutlaka. Çocuklar 3-4yaşına kadar bizler gibi yürüyemiyormuş, denge kurmakta zorlanıyorlarmış zamanla düzeliyormuş. Ama kalça çıkıklığı falan da olabilir. Röntgen çekiyorlar. Sonucuyla birkaç doktora gidin bence. Bir de spor ayakkabı giydirin. Sandalet, terlik falan değil. Ve bol bol kumda yürütün kasları güçlensin(çıplak ayakla). Bunları bize doktorumuz söyledi. Dışa basma sorunu vardı bizde de, düzeliyor şükür. Ayakkabı tercihinde dikkat edin son olarak. Az bütçeyi zorlamak gerekiyor ayak sağlığı için. İnşallah hiçbir şeyi yoktur.
teşekkür ederim allah razı olsun önerilerinizi uygulayacagım .:KK36:

Slm geçmiş olsun.yegenımde bildiğiniz içe basıyordu .baya parantez duruyordu bacak arasıda.ortopedıye goturduler.6 ay kdr ev içinde dahı surekli özel yapım bir ayakkabı giydi.ve ortopedık spor ayakkabı alınıyor suan 4 yaşında.hala ayakkabılarını sğor dahıl iyisinden ortopedıgınden almaya çalışıyorlar.ve cidden duzeldı gözle görğlğr şekilde.hazır kışta gelıyor eger dr özel ayakkabı vs önerirse rahatca evde giydirirsiniz.bırde topraga kuma bastırın bol bol guneş alsın.luan çocugu olan 23 yaşında kuzen çocukken parantezdı onun babası kum döktürmüştü evın onune ve hergun güneşli havada o kumda çıplak ayak oynardı.şuan alımlı genç bir bayan.siz ilgili bi anne oldugınuz için düzelir guzel ayakları ve yuruyuşu:)

Slm geçmiş olsun.yegenımde bildiğiniz içe basıyordu .baya parantez duruyordu bacak arasıda.ortopedıye goturduler.6 ay kdr ev içinde dahı surekli özel yapım bir ayakkabı giydi.ve ortopedık spor ayakkabı alınıyor suan 4 yaşında.hala ayakkabılarını sğor dahıl iyisinden ortopedıgınden almaya çalışıyorlar.ve cidden duzeldı gözle görğlğr şekilde.hazır kışta gelıyor eger dr özel ayakkabı vs önerirse rahatca evde giydirirsiniz.bırde topraga kuma bastırın bol bol guneş alsın.luan çocugu olan 23 yaşında kuzen çocukken parantezdı onun babası kum döktürmüştü evın onune ve hergun güneşli havada o kumda çıplak ayak oynardı.şuan alımlı genç bir bayan.siz ilgili bi anne oldugınuz için düzelir guzel ayakları ve yuruyuşu:)
sağolsun arkadaşlar da öneride bulundular ilginiz için teşekkür ederim ne gerekirse yapacagım cok teşekkür ederim cnm:KK5:

16 aylık kızım 2 aydır yürüyor ve içe basıyordu hani ayakkabı ezilecek şekilde yan egriydi anlatabildim sanırım. Ortopediye goturduk röntgen çekildi. Bi marka ayakkabı önerdi spor. Aldığımız deri ilk adım ayakkabısı iptal kesinlikle bunları önermiyoruz dedi 2 yasina kadar bu tarz ayakkabilar.6 ay sonra tekrar kontrol. Bence direkt doktora götürün. Banada geçer takma vs dediler ama içim rahat etmedi ya gecmezse. Daha yeni yürüyor kalıcı bişey olabilir yada dogustansa

Back
X