Kaynanam kızımı benden alınca sinir oluyorum

Sormayın iki oğlanda bende var, anası sevip öptükçe sesi çıkmayacak ben dokununca çıldıracak.ALLAH yazdıysa bozsun.....Böylesine selam dahi verilmez
Allah bağışlasın evlatlarımızı.
Cidden çok zor ya vallahi şurda kv leri savunmak zorunda kalıyoruz ya böyleleri yüzünden kendime de şaşırıyorum.Simdi ki kafalar cidden çok acayip.
Yine de kınamak istemiyorum Rabbim iyilerle karsilastirsin🤲

Evet işte anlam veremiyorum ana kıskanıyorum kızımı alsın etsin istemiyorum kendi anneme karşı öyle değilim ama yanlışım biliyorum bir türlü aşamıyorum
burayı çok okumayın derim :D

şaka bir yana kv yi sevmiyorsunuz sanırım çocuktan önce de durum böyleydi
o yüzden batıyor kadın

Evet işte bende bu hareketlerine sinir oluyorum ağlıyor kucağında durmuyor ısrarla daha hızlı sallıyor sırtına vuruyor pış pış diye kız ağlıyor o daha çok hararetli sallıyor o esnada bile vermiyor bana o annesiymiş gibi davranıyor ve kriz geçiriyorum buna
Biraz nefes alın diye her ağladığında elinize tutuşturmuyor.
5 çocuk büyütmüş ve yeni anne olanın bu duruma ne kadar ihtiyacı olduğunu bilip buna göre davranıyor.
Yoksa ağlamazken sevip ağlayınca al çocuğunu demiyor.
Aynı şeyi kendi annenizde yapıyormuş bu duygulardan kaçınmaya bakın.

Belli ki hayatınızda dert yok, bunu dert ediniyorsunuz..

Canım ya, kayınvalideniz size karşı iyimiş bir kötülüğünü görmemişsiniz. Kız çocuğu özlemi, ilk torun falan bence normal. Bu durumun sizi sinir etmesi size de anlamsız geliyor rahatsız ediyor bu duygular sizi. Belki bilinçaltınızda çözemediğiniz bir şeyler vardır. Kendi kendinize telkin edin, olmadı bir iki seans pskoloğa gidin. (EMDR mesela bu konuda hızlı sonuç verir, online da olabiliyor).
Sağlıkla büyütün yavrunuzu.

Kızlar sakin olun kadında bu durumun normal olmadığının yanlış yaptığının farkında sizden bu durumu nasıl aşabilirim diye destek beklemiş neden böyle yorumlar yapılmış anlamadım 🥲 yorumlar akıl vermekten çok eleştiri ile dolmuş oda zaten yanlış yaptığının farkında ya hani nasıl düzeltebilirim diyor 🙄 konu sahibi bu konu hakkında ne diyebilirim bilemedim aşamayacak kadar zorluyorsa psikolojik destek alabilirsin
Burda millet dayanışma yapması gerektiğini bilmiyor ki. Ağzına geleni sayıyorlar. Aynı şeyi düşündüm konu başından itibaren okurken. Kadın zaten farkında. İki dakika sesini çıkarsaydı da banlanırdı muhtemelen. 🤣🤣🤣 Burda birkaç tane normal insan olduğunu düşünüyorum sadece.

Arkadaşlar hemen yargılamadan önce lütfen beni anlayın.
4 aylık bi kızım var ilk doğduğu zamandan beri kayınvalidem benden alınca sinir krizi geçiriyorum içimde. Başta lohusalıktandır geçer dedim ama geçmiyor. Gördüğü yerde sadece onun kucağında olsun hiç bana gelmesin istiyor. Gördüğü saniye alıyor ağlayınca vermiyor bana illa o susturmaya çalışıyor uyutacak mıyım ver ben uyutayım diyor asla yan yana geldiğimizde kızımın bende kalmasına müsaade etmiyor. Çok iyi biri bir gün olsun ters düşmedik gittiğim her ortamda önüme yemeğimi koyar gel ye der otururuz minderini aldından çıkarır bana verir yerde oturma diye. Bir şey mi yaptı veya aldı mutlaka bana da verir çok iyi bana karşı. Ama bu şeyi bir türlü üzerimden atamıyorum bakın bende yanlış olduğumu biliyorum sizden de tavsiye almak için yazdım bu durumdan nasıl kurtulabilirim sinir oluyorum modum düşüyor eve gelip pişman oluyorum sonra. Kendisinin de 5 oğlu var kız çocuk çok istemiş olmamış belki ondandır birde ilk torunu benim kızım. Haklı sevmekte ama annesi oymuş gibi davranmasına sinir oluyorum. Benim annem de aynı şeyleri yapıyor ona karşı sinir olmuyorum ama elimde olmadan istemsizce kayınvalideme sinir oluyorum bir şeyler oluyor içimde o an parçalamak istiyorum. Bakın lütfen yargılamadan önce anlayın ve benim bu durumdan nasıl kurtulmam gerekiyor yardımcı olun yanlış olduğumu biliyorum
Valla kızımı kayınvalidemle ortak büyüttük ama annesin ben olduğunu hep hatırlattım . Ben gezdim tozdum valla kızımlada gezdim hayatımı yaşadım 😂

Arkadaşlar konu başında yargılamayın lütfen anlayın hatalı olduğumu bende anlıyorum nasıl aşabilirim demiştim. Böyle kaynanalara böyle gelin düşüyor demiş birisi keşke benim kaynanama ve eşimin bütün ailesine olan tavrımı görse. Öyle kıymetlerini bilirim ki hepsi beni çok çok seviyor hep de bile getiriyor. Kaynanamı da severim ama bu konuda beni çok sinirlendiriyor. Dün mesela birlikte bir düğüne gittik kızım ani müzik sesinden korktu hemen kulaklarını kapattım kalkıp benim elim üstündeyken o da kapatmaya çalışıyor ben elimi çekmedim ona müsaade etmedim. Biberonunu tutmuş sütünü veriyorum gelmiş o da tutuyor ver bana diyor. Bebek arabasında uyuyor benim yanımdan çekip kendi yanına çekiyor. Geçen gün ortamda onun kucağındaydı her zamanki gibi , kızım beni yavaştan tanıdığı için güldü çığlık attı sevinçten kalkıp yüzünü çevirdi kızımın arkasını döndürdü bana gel de sinir olma
Bunlar normal değil cidden, resmen annesi sanıyor kendini. Ya tavrınızı daha net belli edin ya da açık açık konuşun. Dediğiniz kadar iyi biriyse tamam kızım dikkat ederim der

Lohusalık değisik bir kafa. Ben de yeni çıktım bu hormonlardan ve fikrim sizin haklı olduğunuz yönünde.

Ağlayan bebek annede sakinleşmek ister. Babaanne veya anneannede değil.

Anne, bebeği ağlarken otomatik olarak o anda bütün engelleri tehdit olarak algılar.

Annenize sinir olmayıp kayinvalidenize sinir olma sebebiniz kayinvalidenizin bebege icten ice yaklasimi. Adlandıramadığınıza ama acayip his var ya, işte o tam olarak bu.

Zorla alın kendiniz sakinleştirin bebeği. Büyükler desteği siz talep ettiğinizde verirse daha güzel olur.

Benim kv sizinki kadar sütten çıkma ak kaşık değil ben de arada böyle hissediyorum ama şöyle bı çözüm ürettim kendimce ise de yarıyor. Madem yaptiklarinin normal olduğunu, siz de gereksiz yere kafanıza taktığını düşünüyorsunuz. Kvnizden önce siz talep edin. Kapıyı açar açmaz ay anne alsana çok yoruldum ya deyin. Anne sen ilgileniver, anne sen yapiver, sen ediver şeklinde sürekli siz talep edin. Ondan önce siz talep ettiginizde siz istediginiz için yapıyormuş gibi düşünmeye/ hissetmeye başlıyorsunuz. Kafanız da rahat ediyor o kadar batmıyor 😂

Arkadaşlar hemen yargılamadan önce lütfen beni anlayın.
4 aylık bi kızım var ilk doğduğu zamandan beri kayınvalidem benden alınca sinir krizi geçiriyorum içimde. Başta lohusalıktandır geçer dedim ama geçmiyor. Gördüğü yerde sadece onun kucağında olsun hiç bana gelmesin istiyor. Gördüğü saniye alıyor ağlayınca vermiyor bana illa o susturmaya çalışıyor uyutacak mıyım ver ben uyutayım diyor asla yan yana geldiğimizde kızımın bende kalmasına müsaade etmiyor. Çok iyi biri bir gün olsun ters düşmedik gittiğim her ortamda önüme yemeğimi koyar gel ye der otururuz minderini aldından çıkarır bana verir yerde oturma diye. Bir şey mi yaptı veya aldı mutlaka bana da verir çok iyi bana karşı. Ama bu şeyi bir türlü üzerimden atamıyorum bakın bende yanlış olduğumu biliyorum sizden de tavsiye almak için yazdım bu durumdan nasıl kurtulabilirim sinir oluyorum modum düşüyor eve gelip pişman oluyorum sonra. Kendisinin de 5 oğlu var kız çocuk çok istemiş olmamış belki ondandır birde ilk torunu benim kızım. Haklı sevmekte ama annesi oymuş gibi davranmasına sinir oluyorum. Benim annem de aynı şeyleri yapıyor ona karşı sinir olmuyorum ama elimde olmadan istemsizce kayınvalideme sinir oluyorum bir şeyler oluyor içimde o an parçalamak istiyorum. Bakın lütfen yargılamadan önce anlayın ve benim bu durumdan nasıl kurtulmam gerekiyor yardımcı olun yanlış olduğumu biliyorum
Bende ayni şeyleri yaşıyorum ya, ki kv aşırı dikkatlidir yani asla benim müsaade etmediğim bir şey yapmaz ağladığı değil bebek yüzünü eşkitse alırım elinden o ayrı ama normal zamanlarda da bebek kv dede olunca içime aşırı bir sinir geliyor sanki çocuğa bisi olacak hissi geliyor halbuki çok da iyi bakar dikkatli sever ama yine de öyle oluyorum maalesef annem alsın hiç sorun değil ama kv alınca böyle oluyorum nedensiz...
Fazla belli etmemeye çalışın çocuk ondayken içinizi rahatlatacak başka şeylerle meşgul olun, ben öyle yapmaya çalışıyorum

Back
X