Merhaba,
Baby shower aslında yurtdışından ithal bir gelenek olsa da artık hemen hemen her annenin yaptığı aslında daha çok doğumdan önce bir moral buluşması amacı taşıması açısından belki de hoş bir etkinlik. özellikle de çocuklu arkadaşlarınız varsa size bol bol moral depolarlar hoş olur:)
size birçok önerim olabilir ama şöyle kısaca toparlarsam ;
- kurabiye yaptırmak gerçekten çok yaygınlaştı, ben kendim de şeker hamurlu kurabiyeler şeker hamuruyla pasta yapıyorum sevdiklerimin özel günlerinde vs ama size tavsiyem bence alışılmışın dışında daha çok hatıra kalacak bir şey yaptırmanız
çünkü o şeker hamuru kurabiyeler iki arada kalınan bir durum; alan kişi yesem mi saklasam mı diye düşünüyor =) yemeye kalkınca geriye hatıra diye bir şey kalmıyor =) ve kendi sözümde de şeker hamurlu kurabiye yapmış biri olarak söylüyorum ki alttaki kurabiye şahane olsa da o şeker hamuruyla çok da yenesi değil kurabiyeler
alternatif ne yapılır derseniz, bu aralar yavaş yavaş yaygınlaşan baby shower sabunları var inanılmaz güzeller hatta biz eşimin ablasının baby showerı için yaptırdık,minicik kavanozlara küçücük, üstelik de bebek kokulu "bebek bodysi" şeklinde iki sabun konuldu üstüne bebeğin isminin yazdığı çok şeker etiketler yapıştırıldı ve kapağa pembe kurdeleler takıldı
nerden yaptırdığımı öğrenmek isterseniz özel mesaj atabilirsiniz burdan söylemek serbest mi değil mi bilmiyorum :S
-Keçeden baby shower rozetleri yapanlar var, internette kısa bir araştırmayla bulabilirsiniz
-Hani bildiğimiz Eker ayran şişeleri var ya cam, küçük genelde büfelerde filan bulunur hani, onlardan alın, etiketlerini sökün güzelce yıkayın sonrasında üzerlerini minik pembe kurdeleler hatta küçük süslemek için emzikler satılıyor plastikten (eminönünden ya da parti malzemeleri satan internet sitelerinden bulabilirsiniz) onlarla sevimli süsler yapın ve o şişeleri sütle doldurup güzel sevimli pipetler de koyup masanıza dizin inanın çok sevimli ve de güne uygun değişik bir detay olacak =)
-bir dilek ağacı yapabilirsiniz, yine eminönünden üstüne dilek kağıtları asmak için bir dilek ağacı alın, artık çoğu yerde bulunuyor, demirden vs de yapılanları var, dallarına renkli kurdeleler takabilirsiniz zevkinize göre süslersiniz, güzel renkli kağıtlar kalemler alın, kağıtları üstten delin kurdele takın ve gelen misafirlerin bebeğiniz ve sizin için dileklerini yazıp dilek ağacına asmasını isteyin yıllar sonra bebeğiniz büyüyüp o notları okuduğunda ne kadar hoş olacak düşünsenize =)
-dilek ağacı hazırlamak zor gelirse bir anı defteri alın, yine defteri istediğiniz gibi süsletin dilerseniz, renkli kalemleri de yanına koyun gerisi misafirlere kalıyor, içlerinden ne gelirse döktürsünler bebeğiniz için
-martha stewart var belki bilirsiniz onun sitesinden süsler hazırlamak için tüyo alabilirsiniz, mekan için renkli ponpon süsler yapabilir, tavana bantla vs asıp sarkıtırsınız mesela
-masanızı renklendirmek için cam kavanozlara pembe beyaz marshmallow, renkli bezeler koyabilirsiniz, ( internetten tarifini bulup kendiniz bile yapabilirsiniz, hatta kavanozların içine hani kürekler vardır ya bakkallarda vs bakliyatları koydukları onların en miniklerinden alırsınız, küçük şekerleme paketlerini de yine yanlarına koyarsınız (eminönünden renkli şeker paketleri bulursunuz) misafirler küreklerle şeker paketlerini doldurup alırlar =) evlerine belki çocuklarına götürürler
biraz bilgisayar bilginiz varsa o şeker paketlerinin üzerine kendinize özel etiket bile yapabilirsiniz ya da kendiniz yapamıyorsanız ozalit'lerde sizin için etiket tasarlayıp basıyorlar, çok da büyük paralar tutmuyor öğrenciyken yaptırırdık projelerde ordan biliyorum
-yine baby shower temanıza uygun resim çektirmek için çerçeve hazırlatabilirsiniz ben düğünüm için hazırlatmıştım
görselini ekliyorum nasıl bir şey olduğunu anlamanız için ( yüzleri bulanıklaştırıyorum ama çerçeve anlaşılır sanırım :)
hatta yaptıramazsanız kendiniz bile yapabilirsiniz almanız gereken malzeme ozalit'lerde vs satılan strafor biraz renkli kağıt ve biraz yaratıcılık :)
Eki Görüntüle 731313
daha aklımda çok fikir var ama uzatmak istemiyorum =) umarım yardımcı olur bunlar