kızımın cicileri (kapı süsü, takı yastığı, sepet)

papatyagibisin

Biz büyüdük ve kirlendi dünya...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2015
140
99
98
arkadaşlar annemle birlikte kendi yaptığımız el emeklerimiz olan kapı süsü, takı yastığı ve çikolata sepeti nasıl olmuş ? yorumlarınız bekliyorum...

sağdan soldan gördüğümüz modellerin bir kombinasyonu oldu.
iki günlük ugraşın ardındam ortaya çıkan eserlerimiz :)
2015-10-23-1480.webp

çok teşekkürler:) begenmenize sevindim... kapi süsü için ilk önce marangozdan tahta kestirdik.( bu tarz işleri yapan yerler var yaşadığım yerde ordan hazır aldim) o tahtayı elyafla kapladik. onun üzerine pempe kadife kumaşla kapladik.kaplama işini annem etrafından dikti ben belli olmasın diye kenarlarına kordonet gectim silikon tabancası ile. fiyonk icin gene içinde elyaf kullandik silkon tab. yapistirdik sonrasi süsleme zevkinize kalmış ;) eğer yapmayı düşünüyorsanız ayrıntılı olarakta yardımcı olabilirim

teşekkürler bilgi verdiğin için..tahtayı boş cerceve olarakmı kestirdiniz?anlattığından şöyle düşündüm yaptığını 1-tahta ovarlak olarak içi dolu şekilde kestirdin.2-üstüne dolgulu dursun diye elyaf yapıştırdın silikonla 3-kumaşı kapladınız.kumaşı kaplamayı nasıl yaptınız dikimini bende dikiş makinası yok açıkcası.hem tahtanın üstünden nasıl diktiniz tahtayamı diktiniz dicem alakasız.bi orasını anlayamadım canım.biraz açıklarmısın

merhabalar öncelikle cvp gecikti biraz kusura bakma kizim bu aralar çok gazi var acayip huysuzluk yapıyor o yuzden bulamadim buraya...
gelelim diğer konuya...
evet içi dolu şekilde kestirdik. zaten bizim tarifimizden adam anladı bu tarz işleri yapan yerler sürekli istiyormuş onda da bu kalıp varmış direk ondan kesti. bizimde işimiz kolaylaştı tabi hazıra konduk gibi birşey oldu. ince mdf gibibir malzeme oval sekil.
2. aşama elyaf kaplama
3. aşama kumaşla kaplama (aslında bakarsan 2 ve 3 aşamalar aynı anda yapıldı soyle ki: elyaflari tahtanın sadece usta gelecek tarafına koyduk şişkin dursun diye sonra kumaşla kapladik böylece yapistirmaya gerek kalmadi kumaşı sıkı bir şekilde dikince sabitlenmis oldu.kumas kaplama için ise koselerden diktik elimizde yastık kılıfı diker gibi düşün..yeni tahtaya değil kumaşı kumaşa tutturduk. açıkçası bu kisim annem halleti :)
yanliz kadife kumas kullanacaksan biraz dikkat çünkü çok esneme yapıyor.
bir değer ayrıntı özellikle elyaflar koyarken tam ortaya bolca 3 4 kat köy çünkü basildikca duzlesiyo bombeli durması gerek...

Back
X